Redcafe.pl - Manchester United Forum
Skoki narciarskie - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Skoki narciarskie (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Re: Skoki narciarskie - Miko - 26-01-2009 20:34

pimpek napisał(a):Gówno prawda. Skok był bardzo przeciętny, więc nie wypada dawać takich oznaków radości za skok tak utytułowanego wyjadacza. Rozumiem, jeśli w kierunku Stocha i tych innych.

IMO chyba Kruczek wie czy Małysz wykorzystał maximum w danym skoku a w innym nie Wink

Nawet taki Małysz potrzebował poparcia kibiców, ale i spokoju, dlatego ja też mimo wszystko byłem zadowolony z tego 125 m skoku. Bo jednak STEP BY STEP robi różnicę Wink

Re: Skoki narciarskie - pimpek - 26-01-2009 20:49

Miko napisał(a):dlatego ja też mimo wszystko byłem zadowolony z tego 125 m skoku. Bo jednak STEP BY STEP robi różnicę Wink
Też byłem w sumie zadowolony, ale ja nie o tym. Po prostu pewnych rzeczy nie wypada trenerowi i jeśli Kruczek miał stwarzać pozory, to lepiej takie, jak pokiwanie głową, że ok, jest już lepiej, tak jak powiedziałeś krok po kroku. Smile

Re: Skoki narciarskie - Janczar - 27-01-2009 14:33

Miko napisał(a):IMO chyba Kruczek wie czy Małysz wykorzystał maximum w danym skoku a w innym nie Wink

Co do tego czy Kruczek wie cokolwiek o formie Adama to miałbym wielkie wątpliwości, szczerze to myśle, że on o formie Adama wie tyle samo co my :/
A co do skoku Małysza to skok był dobry, być może nasz najlepszy skoczek sie rozkręca i oby tak było

Re: Skoki narciarskie - sebos_krk - 30-01-2009 10:12

Jeśli ktoś zastanawiał się, co dokładnie wnosi do sztabu szkoleniowego kadry skoczków Robert Mateja, nie musi się już zastanawiać.

Wszystko wyjaśnia sam zainteresowany w wywiadzie dla serwisu skijumping.pl:

Cytat:Najważniejszą moją funkcją jest filmowanie skoków. Ale jestem asystentem, czyli pomocnikiem. A więc muszę pomagać skoczkom we wszystkim, w czym potrzebują pomocy, oraz trenerom w sprawach organizacyjnych. W czasie wyjazdów jestem kierowcą, na zgrupowaniach księgowym, załatwiam sprawy w hotelu, rozliczam się za grupę. Pilnuję też kombinezonów. Na przykład tuż przed zawodami w Zakopanem trzy razy jednego dnia jeździłem do krawca do Poronina, bo ciągle coś trzeba było przeszywać. Pół dnia w samochodzie, bo wiadomo jak się jeździ po Zakopiance

Ktoś mógłby powiedzieć, że Mateja nie robi nic bezpośrednio związanego ze skokami. Otóż nieprawda:

Cytat:Obserwuję też pogodę na skoczni, pilnuję siły wiatru. Pomagam chłopakom przy rozgrzewce, podnoszę ich do góry przy treningach imitacyjnych. No i wspieram ich dobrym słowem.

Re: Skoki narciarskie - panopticum - 30-01-2009 10:47

No i kit, ktoś to musi robić. Jakby nie było Roberta to te rzeczy same by się zrobiły? Chyba nie. A gość zero napinki, załatwia proste, ale potrzebne sprawy.

Re: Skoki narciarskie - dende - 27-11-2009 16:57

Cytat:W jutrzejszym konkursie zobaczymy czterech Polaków. Najlepiej z nich spisał się Kamil Stoch, który był piąty po skoku na 130,5 metra. 17. miejsca zajął Marcin Bachleda (119m), dwie pozycje niżej sklasyfikowany został Łukasz Rutkowski (116m), a na 24. miejscu kwalifikacje zakończył Krzysztof Miętus (113,5m). Awansu niespodziewanie nie wywalczył Adam Małysz, który skoczył zaledwie 101 metrów i wraz z Piotrem Żyłą (103m) będzie oglądał jutrzejsze zawody z trybun.

Rozczarowany wynikiem Małysza był także Hannu Lepistoe, jednak fiński szkoleniowiec jest przekonany, że przyczyną tak krótkiego skoku Małysza był fatalny wiatr.

"Adam miał zbyt silny wiatr w plecy. Nie miał żadnych szans, żeby polecieć w tych warunkach dalej. Podobnie jak Ville Larinto" - powiedział nam po kwalifikacjach Hannu Lepistoe.

No to Małysz rozpoczął sezon znakomicie <niesforny>

Re: Skoki narciarskie - branka - 27-11-2009 17:46

No za dobrze nie zaczął, zobaczymy jak teraz skoczy w drużynowym. Zresztą to dopiero początek sezonu, ważne w jakiej formie będzie na olimpiadzie Smile Podobnie jak Sikora i Justyna.

Re: Skoki narciarskie - Adis - 27-11-2009 18:15

dende napisał(a):No to Małysz rozpoczął sezon znakomicie <niesforny>
Rzeczywiście powód do radości...

Śmieszne te skoki, jak zawsze są równi i równiejsi, Austriak zepsuł swoją próbę to powtarzają serię (w drużynowym), ale jak Małysz skakał w kwalifikacjach przy zbyt mocnym, niesprzyjającym wietrze (wszystkie wskaźniki przekraczały wartość dozwoloną, przynajmniej wg. komentatora) to wszystko było ok. <świr>

Małysz 141,5 i 143m w drużynowym. ;]

Re: Skoki narciarskie - dende - 27-11-2009 20:35

Małysz skakał z wiatrem w plecy 5 m/s :shock:

Re: Skoki narciarskie - Czary - 27-11-2009 21:24

W drużynówce pokazał, że przy nowej formule, byłby bardzo mocny, ale niestety na chwilę obecną są równi i równiejsi (znany wszystkim Austriak)...

Re: Skoki narciarskie - magdab - 02-12-2009 10:35

ludzie, on ma już swoje lata jak na sportowca i wiele osiągnięć na koncie. To że mu jeden skok nie wyszedł,to mówi się trudno. Ale i tak ciągle skacze na dość wysokim poziomie. A co do Austriaków to fakt jednak osoby odpowiedzialne za konkursy trochę im pomagają

Re: Skoki narciarskie - Czary - 04-12-2009 19:11

Małysz zwyciężył w kwalifikacjach po skoku na odległość 133,5 m, który uzyskał 134,4 pkt. Drugi był Fin Harri Olli (134 m i 133,8 pkt), a trzecie miejsce zajął Austriak Gregor Schlerenzauer (132 m i 131,2 pkt).

Spośród pozostałych polskich zawodników najlepiej spisał się Kamil Stoch, który po skoku na odległość 129 m uzyskał 122,3 pkt i zajął 9. miejsce. Dobry występ zaliczył także Marcin Bachleda, który za odległość 123,5 m uzyskał notę 120,3 pkt, co pozwoliło mu na zajęcie 12. miejsca.

Małysz potwierdza swoją wysoką formę.

Re: Skoki narciarskie - branka - 04-12-2009 19:17

No Małek mocny, może jutro stanie na podium, albo wygra... tak dawno już nie wygrywał!
Trochę się niepokoje, że ma tak wysoką formę już teraz, bo najważniejsze by dobrze skakał na igrzyskach, ale może niepotrzebnie się martwię i będzie dobry cały sezon Smile

Re: Skoki narciarskie - Czary - 04-12-2009 19:21

Już ostatnio pokazał, że mógł powalczyć o podium. Brakło trochę szczęścia w kwalifikacjach. Resztę skoków miał już dobrą. Może szykuje się ostatni, mistrzowski sezon? Jutro trzeba będzie trzymać kciuki za naszego Adasia.

Re: Skoki narciarskie - dende - 04-12-2009 20:13

branka napisał(a):Trochę się niepokoje, że ma tak wysoką formę już teraz, bo najważniejsze by dobrze skakał na igrzyskach

a jakby teraz skakał słabo to martwiłabyś się czy zdąży z formą na IO ;]