Uwagi/opinie na temat strony - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Uwagi/opinie na temat strony (/showthread.php?tid=397) |
- Red - 13-08-2007 10:58 i taka postawa jak postawa towarzysza gollaza mi sie podoba - o to tu własnie chodzi - Aveko - 13-08-2007 11:11 Jak sie do czegos przyzwyczaisz, to ciezko potem zaakceptowac cos nowego. Nowy wygląd jest niezły, dużym plusem jest przejrzystosc. Byłem przywiazany do tamtego wygladu (nie udzielalem sie, ale wpadalem newsy czytac ) ale ten tez jako tako mi pasuje. Nie narzekajcie, bo naprawde nie ma na co - Joanna - 13-08-2007 11:35 Nowy wygląd na plus. Jest o wiele lepiej, niż wcześniej, ale nie podoba mi się nowy system newsów. Moim zdaniem nie powinny być "skrócone". W niektórych miejscach dodałabym więcej czerwieni, bo to w końcu Czerwone Diabły. Na stronach np. Chelsea też nie jest pomarańczowo... Ogólnie na +. - KanT - 13-08-2007 13:27 Kuba_^^ napisał(a):Tylko denerwują mnie komentarze typu: "mogliście zostawić stary wygląda" Z takimi nie idzie pogadać - to generalnie ludzie, którzy nie zaglądnęli w działy, a na stronę główną patrzą i oceniają." Niektórzy z was moje zdanie doskonale znają. Zanim lay został "wpuszczony" to byłem przeciw - mały, za mało koloru, a przede wszystkim na mojej rozdzielczości głupio to wyglądało. Teraz jednak, kiedy zobaczyłem wszystko, świetnie wykonane działy "zawodnicy", "legendy" - doszedłem do wniosku, że to profesura jest :wink: . Pod względem zawartości nie mamy sobie równych. Ave manutd.pl :twisted: - marcelo - 13-08-2007 14:16 Wiadomo, że wygląd strony może przyciągać, ale według mnie najważniejszy na stronie nie jest lay, ale raczej obszerność informacji na stronie, a tej przybyło i to sporo. A system newsów to nawet taki zły nie jest, a przynajmniej jest nowoczesny, bo większość serwisów internetowych ma właśnie najpierw skrócony news, a po kliknięciu w ...więcej lub coś takiego pojawia sie pełna informacja. - Joanna - 13-08-2007 15:41 marcelo napisał(a):A system newsów to nawet taki zły nie jest, a przynajmniej jest nowoczesny, bo większość serwisów internetowych ma właśnie najpierw skrócony news, a po kliknięciu w ...więcej lub coś takiego pojawia sie pełna informacja. Ale trzeba pamiętać, że nie wszystko co popularne i przez wielu pozytywnie przyjmowane jest dobre i lepsze. Po wgłębieniu się w nową odsłonę strony stwierdzam, że nie jest na plus, ale na wielki plus. Świetnie wykonane działy znacznie podniosły wartość strony, ale momentami brakuje zdjęć w poszczególnych działach i o ile do nowego systemu newsów pewnie sie przyzwyczaję, to tej czerwieni nadal trochę brak... Ale jak już powiedziałam pniecie się ku górze - Ciampel - 13-08-2007 18:36 Kolorystyka to element względny. Po prostu niektórzy (widać to w komentarzach) nie wiedzą, na czym im dupa - za przeproszeniem - jeździ. Jeszcze na starym serwisie spotykałem się ze stwierdzeniami, że mamy za mało zmian i stoimy w miejscu, zatem wczorajsza "gruba" korekta powinna wszystkich zadowolić. Jeśli ktoś wchodzi na daną stronę tylko ze względu na lay, to ma trochę pomieszane pod sufitem - diabelska atmosfera powinna być przede wszystkim na forum, gdzie sami się wypowiadamy, dyskutujemy, kłócimy. Z kolei strona to po prostu skarbnica wiedzy, informacji - powinna być przejrzysta i prosta w obsłudze - w moim odczuciu jasne tło gwarantuje takie efekty. System newsów daje nam więcej wolnego miejsca, tworzy stronę bardziej praktyczną. Mimo to w najbliższych dniach i w tej kwestii będzie dokonanych kilka zmian. Jak mówię - chcieliśmy wejść przed inauguracją sezonu i udało się na styk. Kilka działów wymaga dopracowań - jak słusznie joanna zauważyła, nie ma gdzieniegdzie obrazków Tym niemniej na pewno z czasem się przyzwyczaicie, a te kosmetyczne korekty też będą mogły mieć wpływ na wasze poglądy. - besty - 13-08-2007 19:16 Zeby nie bylo tak rozowo, podam kilka swoich uwag. Strona jest imo za mala, powinna miec moim zdaniem taki wyglad jak po klikniecia na aktualnosci - wszystkie + przydalaby sie opcja newsa glownego, bo pozniej niezwykle wazny nius ucieka. Oczywiscie brakuje dat i ilosci komentarzy, ale to chyba jest oczywiste dla autorow i pewnie nad tym pracuja. Po prawej stronie tez duzo miejsca zajmuje niezbyt wazna sonda i jest tam poza tym pusto. Acha i w wywiadach nie moge cofnac stron do tylu z wywiadami, a byl taki fajny o Alanie Smithcie. Mam nadzieje, ze moje uwagi na cos sie przydadza. - Red - 13-08-2007 21:06 jasne besty ze sie przydadza , co do ilosci komentarzy to zgadzam sie jest do dosyc potrzebne gdy np toczymy jakas dyskusje i chcemy spradwzic czy ktos juz nam odpowiedzial, no tam pod sondą to zapewne beda odnosniki do forum, ale nie jestem na 100% pewien - Skull - 13-08-2007 21:42 Mnie przekonuje to co napisał Ciampel i ogolnie mi sie podoba,zawsze to jakas zmiana :wink: Jedyne czego moglbym sie przyczepic te wykaz newsów,ale na to można przymknac oko. Jest ok - trzeba dostrzec to że ktos sie stara i włożył w to troche pracy a nie tylko narzekac. - Ciampel - 13-08-2007 22:00 Ogólnie ludzie myślą, że wynik sondy jeszcze coś cofnie i są w błędzie. Chcemy po prostu znać statystyki. A wygląd naprawdę nie jest zły. Trzeba iść w kierunku prostoty - zobaczcie na devilpage - kupa zbędnych bajerów, nawalone wszystkiego na stronie głównej i nie wiadomo od czego zacząć. O ile gusta w sprawie designu są różne, o tyle wszyscy powinni mieć takie same zdanie na temat aktualności - te są najważniejsze. - tmaszkal - 17-08-2007 08:10 yy....ludzie, da sie cos zciagnac z tej stronki(bramki ,akcje) w download nic nie ma;/ - Red - 17-08-2007 09:18 spokojnie... na wszystko przyjdzie czas - besty - 17-08-2007 12:55 Co do kultury w newsach. Proponuje obok pola, gdzie sie wpisuje komentarz dac jakas wzmianke o kulturze i "pogrozic" banem - powinno dac jakies tam efekty, nie oszolamiajace, ale zawsze. Jezeli jest to oczywiscie mozliwe technicznie. - marcelo - 21-08-2007 08:49 Panowie, proponuje wstawić więcej fotek. Jednak nie chodzi mi tylko o zdjęcia piłkarzy, czy sztabu, ale np. w takim dziale informacyjnym o Old Trafford, oprócz suchego tekstu można by sie pokusić o kilka zdjątek tego cudownego miejsca. Do tego można by w dziale legendy dodać sylwetkę legendarnego trenera Sir Matta Busby'ego. Bo tego chyba nawet na oficjalnej nie ma :wink: |