![]() |
EURO 2012 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: EURO 2012 (/showthread.php?tid=428) |
- Roy_v_beck - 05-12-2007 20:21 Nie będzie w kształcie smoka, bo by się niekomfortowo oglądało mecz kibicom. Pomyślcie, skoro piłkarze grający we łbie smoka będą grali na wysokim poziomie (wysoką piłkę), to jak fani z dupy smoka mają ich zobaczyć? A przypominam, że smoki mają wielkie dupy i tam prawdopodobnie mieściła by się największa trybuna. Koszyk jest po prostu kształtem dobrym ekonomicznie, na pocieszenie powiem, że stadion bałtycki ma być w kształcie - bursztynu ![]() ![]() - Pejter - 05-12-2007 22:59 Roy_v_beck napisał(a):Nie będzie w kształcie smoka, bo by się niekomfortowo oglądało mecz kibicom. Pomyślcie, skoro piłkarze grający we łbie smoka będą grali na wysokim poziomie (wysoką piłkę), to jak fani z dupy smoka mają ich zobaczyć? A przypominam, że smoki mają wielkie dupy i tam prawdopodobnie mieściła by się największa trybuna. Doskonale rozwinąłeś moją myśl 8) Roy_v_beck napisał(a):na pocieszenie powiem, że stadion bałtycki ma być w kształcie - bursztynu Nie! Nie w kształcie bursztynu! Przecież to się nie kojarzy z Polską... A że z morzem się kojarzy? Przecież morze jest prawie wszędzie. Protestuję! - Stojkovic - 05-12-2007 23:06 Cytat:Zachowujesz się jak przedszkolak.lol... Pejter napisał(a):Co ci nie odpowiada w koszyku? Czy stadion musi mieć kształt związany z naszą narodowością. Byleby fajnie wyglądał i był zrobiony porządnie.Fajnie by było bo skoro to stadion narodowy to koszuk pasuje jak siodło do świni. Pejter napisał(a):No to trzeba było zaprojektować taki stadion. Nie masz czego krytykować to krytykujesz co popadnie.Dobrze, że nie jestem osamotniony w tej krytyce. Krytykuje, bo mam do tego prawo i nigdzie na świecie nie ma stadionu w kształcie koszyka... dla mnie to plebejskie jest i tyle. Pejter napisał(a):Skoro tobie by to nie przeszkadzało to śmiem sądzić, że ty jesteś zdeprawowanym katolikiem...Poprzesz to jakimiś konkretami czy tak tylko sobie gadasz bo nie wiesz co ocpowiedzieć? Pejter napisał(a):Nie! Nie w kształcie bursztynu! Przecież to się nie kojarzy z Polską... A że z morzem się kojarzy? Przecież morze jest prawie wszędzie. Protestuję!Z pokazu cyniczności zdałeś na 6. - Pejter - 05-12-2007 23:21 Stojkovic napisał(a):Fajnie by było bo skoro to stadion narodowy to koszuk pasuje jak siodło do świni. Stojkovic napisał(a):Wyjaśnij mi związanie koszyka z narodowością polską?Proszę: Zbigniew Pszczulny napisał(a):Projekt stadionu narodowego ma być oparty na symbolice narodowej. Kształtem obiekt ma przypominać pleciony koszyk. - W Polsce jest dużo wierzb, od razu pomyśleliśmy o Chopinie.Stadion ma też mieć biało-czerwone barwy. Więc jednak wiąże się z naszym narodem. Stojkovic napisał(a):Polska ma się kojarzyć z wieśniakami czy grzybiarzami z koszukami w lesie? Stojkovic napisał(a):nigdzie na świecie nie ma stadionu w kształcie koszyka... dla mnie to plebejskie jest i tyle. Jeśli wstydzisz się polskiej wsi to wstydź się również za mnie. A koszyki wiklinowe to nie tylko Czerwony Kapturek. Stojkovic napisał(a):Poprzesz to jakimiś konkretami czy tak tylko sobie gadasz bo nie wiesz co ocpowiedzieć? A ty poparłeś w jakiś sposób nazwanie ateistycznej młodzieży zdeprawowaną? Chcesz konkretów to masz: Jeśli nie masz nic przeciwko użyciu krzyża - symbolu chrześcijaństwa, cierpienia Jezusa na krzyżu - w tak głupiej rzeczy jak Stadion Narodowy, to użycie przymiotnika zdeprawowany w stosunku do twojej osoby uważam za jak najbardziej słuszne. - Stojkovic - 05-12-2007 23:29 Pejter napisał(a):Stadion ma też mieć biało-czerwone barwy. Więc jednak wiąże się z naszym narodem.No chociaż tyle dobrze... Pejter napisał(a):Jeśli wstydzisz się polskiej wsi to wstydź się również za mnie. A koszyki wiklinowe to nie tylko Czerwony Kapturek.Koszyk wiąże się z Chopinem tak samo jak klucz francuski... wierzb nigdzie indziej na świecie nie ma? Nie napisałem że że wieś jest zacofana i się polskiej wsi wstydzę, ale że stadion w kształcie koszyka kojarzy się z grzybiarzami i stereotypem polaków jako wieśniaków. Jak nie tylko czerwony kapturek, to co innego jeszcze? Pejter napisał(a):Chcesz konkretów to masz: Jeśli nie masz nic przeciwko użyciu krzyża - symbolu chrześcijaństwa, cierpienia Jezusa na krzyżu - w tak głupiej rzeczy jak Stadion Narodowy, to użycie przymiotnika zdeprawowany w stosunku do twojej osoby uważam za jak najbardziej słuszne.Nie uważam, że powinien być w kształcie krzyża. Jeśli uważasz że jestem zdeprawowany twoje prawo... - Pejter - 06-12-2007 00:09 Stojkovic napisał(a):Nie uważam, że powinien być w kształcie krzyża. Nie napisałem: "uważasz, że powinien", ale że "nie masz nic przeciwko", a to różnica. Tutaj zresztą potwierdzenie: Stojkovic napisał(a):Pejter napisał: Stojkovic napisał(a):Koszyk wiąże się z Chopinem tak samo jak klucz francuski... wierzb nigdzie indziej na świecie nie ma? Ja rozumiem, ale jakiś związek jednak jest :wink: Poza tym, gdzie jest napisane, że Stadion Narodowy musi mieć budowę stricte związaną z naszym narodem? Stojkovic napisał(a):Jak nie tylko czerwony kapturek, to co innego jeszcze? A choćby to, że nasze prababki (czy też jeszcze wcześniejsi przodkowie) wykonywali takie koszyki i się nimi posługiwali. Chodzili z nimi np. na zakupy, itd. nie było siatek na zakupy, tak jak teraz. Ja do dzisiaj mam taki koszyk w domu ![]() - jabol_phpbb3_import1728 - 29-01-2008 22:13 Drugi dzień pod rząd włoskie, władze futbolowe napieraja na UEFA, żeby Polsce i Ukrainie odebrano, prawa organizacyjne do mistrzostw. twierdzą, że jest za mało czasu abyśmy zdążyli, a oni wspólnie z innym panstwem mogą, jeszcze zdążyć. Kurde zaczyna mnie już irytować ta sytuacja, bo co tacy makoroniarze mogą wiedzieć o sytuacji w naszym kraju. W najblizszych dniach będziemy wiedzieć coś wiecęj, bowiem UEFA poda raport, jaki wyniknął podczas listopadowej wizytacji. A tak wogóle to skoro Włosi są tak szybcy, tak doskonali, to niech sie zgłoszą do organizacji ME 2016, albo MŚ 2018, będą mieli więcej czasu, a wtedy będzie wszystko na pewno na picuś glancuś. Tak się jeszcze zastanawiam, skoro oferta Włochów raz została odrzucona, to chyba się już do niej nie powinno wracać, a Euro w razie naszego niepowpdzenia, powinien zorganiowac kraj rezerwowy, jakim jest Hiszpania. - WoLaK - 30-01-2008 09:05 Jabol napisał(a):Kurde zaczyna mnie już irytować ta sytuacja, bo co tacy makoroniarze mogą wiedzieć o sytuacji w naszym kraju. W najblizszych dniach będziemy wiedzieć coś wiecęj, bowiem UEFA poda raport, jaki wyniknął podczas listopadowej wizytacji. A dziwisz im się ? Po pierwsze,kto by nie chciał organizować takiej imprezy.Kasa,kasa,kasa. A po drugie,ważniejsze Też mam coraz większe obawy czy zdążymy.Dobra,jest już sprawa uzgodniona ze stadionem narodowym,ale co z resztą.Jakoś nikt się tym nie interesuje.Nic nie słychać o Baltic Arena czy stadionie we Wrocławiu. A no jeszcze pytanie skąd mogą wiedzieć. W polsce na bank jest ambasador Włoch.Ktoś zadzwoni do niego,popyta się,a ten powie,że u nas wszyscy strajkują. - Maciek - 30-01-2008 12:19 Ludzie, do roku 2011 nawet nie ma tematu odebrania mistrzostw Polsce i Ukrainie, więc po jaką cholere tego kotleta odgrzewanego poraz 43 konsumujecie? WoLaK napisał(a):no jeszcze pytanie skąd mogą wiedzieć.Żyjemy w XXI wieku - adriano - 03-02-2008 15:27 Szkocja wyraziła chęć przejęcia Euro. Podobno Azebrejdżan z Kazachstanem chcą zorganizować Euro zamiast Polski i Ukrainy. - WoLaK - 03-02-2008 21:50 adriano napisał(a):Podobno Azebrejdżan z Kazachstanem chcą zorganizować Euro zamiast Polski i Ukrainy. Chyba w Quidditch a ... 8) - Zashi - 05-02-2008 13:34 WoLaK napisał(a):adriano napisał(a):Podobno Azebrejdżan z Kazachstanem chcą zorganizować Euro zamiast Polski i Ukrainy. No nie wiem. Azejdzan i Kazachstan nie sa dobre w Qudditcha. Bardziej upatrywałbym kraje z Wysp Brytysjkich lub Bałkanów. Tam znajduje sie najwiecej ekip dobrze grających w ten sport. - WoLaK - 05-02-2008 14:56 Zashi napisał(a):WoLaK napisał(a):adriano napisał(a):Podobno Azebrejdżan z Kazachstanem chcą zorganizować Euro zamiast Polski i Ukrainy. To fakt. Jednakże najlepsze obiekty do gry w Quidditch a mają właśnie Azerebejdżan i Kazachstan. A może założycie sobie osobny temat o Harrym Potterze? // P. - Maro11 - 05-02-2008 22:58 Rozpoczecie zawsze mozna zagrac w swiatyni opatrznosci bozej, tyle na ten temat odemnie - Stojkovic - 05-02-2008 23:52 Maro11 napisał(a):Rozpoczecie zawsze mozna zagrac w swiatyni opatrznosci bozej, tyle na ten temat odemnieA co ma świątynia Opatrzności Bozej (piszemu dużą literą) do Euro 2012? |