Redcafe.pl - Manchester United Forum
Newsy transferowe - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Newsy transferowe (/showthread.php?tid=71)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Re: Newsy transferowe - maju - 30-06-2008 22:34

Lampard, terry, Drogba - ich serce zależy on miejsca pracy Mourinho. Póki co serca mają w połowie niebieskie, bo Mourinho poszedł do Interu Tongue

Re: Newsy transferowe - Miko - 30-06-2008 22:35

Niebieskie serce to ma Terry, a Lampard był raczej uważany "tylko" za przyszła legendę klubu. Jednak jak słusznie zauważa Lukas, Jose jest jego mentorem. Inter pomału zrobi się taki niebieski bo z czasem dołączą "starzy" znajomi "The Specjal One".

Re: Newsy transferowe - sebos_krk - 30-06-2008 22:39

maju1309 napisał(a):terry
Aleś wymyślił <hahaha>

A co do Franka, to puszczanie go do Włoch byłoby moim zdaniem sporym błędem. Tyle ile on im spotkań wygrywał. Jak zdobywali te dwa mistrzostwa to przecież Lampard był mózgiem drużyny. Czy Deco będzie w stanie go zastąpić? Nie wiem... Ale jakoś angielski walczak mnie bardziej przekonuje w tej lidze.

Re: Newsy transferowe - maju - 30-06-2008 22:45

Znajomi "The Specjal One", bez których nie wyobrażał sobie Chelsea:
Lampard
Terry
Drogba
Makelele (oznajmił, że zostaje na rok)
Cech

o ile transfer Lamparda wydaje siębyć kwestią czasu to nad resztąmożna polemizować. Drogba od dawna powtarza, że jest mu źle w Londynie odkąd nie ma tam Mourinho. Terry ma problem. Czy wybrać Chelsea, czy Mourinho. Mam dziwne przeczucie, że wybierze Chelsea (Mourinho nie może z Interu robić istnej Chelsea, a poza tym w Interze mają klasowych stoperów). Makelele, napisałem wyżej. Transfer Cecha raczej nierealny.

Re: Newsy transferowe - Miko - 30-06-2008 22:49

Wg mnie odejdą raczej na 99% Lampard oraz Drogba. Chelsea chce kupić Adebayora, ale Wenger raczej go "wywali" do Włoch. Kto chce Togijczyka? Inter i Milan. Napastnik Arsenalu chce zarabić 120 tys funtów tyg, a jak wiemy Arsenal ma bardzo niskie płace.

Re: Newsy transferowe - maju - 30-06-2008 22:52

Ale mu się zamorzyło hahahaha!! po jednym udanym sezonie już tyle chce zarabiać. Nie dość, że końcówkę sezonu imo kompletnie spalił, to na dodatek jest to zawodnik bez potencjału. Mądrze jednak on myśli. Z tego wszystkiego zdaje sobie dobrze sprawę i póki ma powody do tego, chce zapewnić sobie dużą gażę.

Re: Newsy transferowe - mucha - 01-07-2008 18:49

Chelsea jest żałosna. Jeśli wymieniają Lamparda na Deco to ten Scolari chyba wcześniej wyleci zanim zdąży coś ugrać. Deco nie podobał mi się na Euro. Lampard jest dużo, dużo lepszy. A Scolari to gówno nie trener, jego taktyka opiera się na grze indywidualnej zawodników, co dobrze widać było na Euro. Portugalczycy grali bez pomysłu, ciągłe piłki na skrzydło i indywidualne wejścia Ronaldo czy Simao. Jeśli tak ma grać Chelsea to ja jestem spokojny o przyszły sezon. A jeśli Scolari zrobi jeszcze więcej wymian typu Deco-Lampard to myślę, że prędzej Arsenal bedzie w stanie nam zagrozić w walce o tytuł.

Re: Newsy transferowe - matys - 01-07-2008 18:57

muszeq napisał(a):Jeśli wymieniają Lamparda na Deco to ten Scolari chyba wcześniej wyleci zanim zdąży coś ugrać.
<ściana> Taa, bo oni się chcą pozbyć Lamparda. A zresztą, jak już to zastępują a nie wymieniają FL.
muszeq napisał(a):Deco nie podobał mi się na Euro.
Ojej :roll: . Jeden z najlepszych z Portugalii, a Ciebie się nie podobał. I co teraz? Może jeszcze się im to uda odkręcić.
muszeq napisał(a):A Scolari to gówno nie trener
Najbardziej utytułowane gówno świata jakie znam.

Re: Newsy transferowe - mucha - 01-07-2008 19:14

mateksa napisał(a):<ściana> Taa, bo oni się chcą pozbyć Lamparda. A zresztą, jak już to zastępują a nie wymieniają FL.
Nie wiem czy chcą się pozbyć czy nie, ale wymiana go na Deco to czysta głupota.
mateksa napisał(a):Ojej :roll: . Jeden z najlepszych z Portugalii, a Ciebie się nie podobał. I co teraz? Może jeszcze się im to uda odkręcić.
No jakoś ta Portugalia niczym szczególnym mnie nie zachwyciła. Nie zauważyłem tam jakichś ciekawych rozwiązań taktycznych. A Deco brał się za rozgrywanie, a nic mu jakoś nie wychodziło. Nie wiem, gdzie ty widziałeś jednego z najlepszych z Portugalii. Chyba logiczne, że rozgrywający powinien grać dobrze, bo to na nim spoczywa ciężar gry. Jednak to nie wystarczy. On musi prowadzić drużynę do zwycięstw. Deco nie ma charakteru lidera. Jest 100 razy gorszy od Ballacka, ale znając życie będzie grał, choć nie wiem czy razem z Niemcem czy osobno.
mateksa napisał(a):Najbardziej utytułowane gówno świata jakie znam.
O Boże. No strasznie utytułowane. Zdobył Mistrzostwo Świata z Brazylią, w której gwiazd nie brakowało. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho itd. Z takimi zawodnikami nie trzeba być geniuszem, by coś osiągnąć. Coś jeszcze ważnego zdobył czy zapomniałem? Bo wicemistrzostwo Europy ( i to po porażce z Grecją) to chyba nie jest nadzwyczajne osiągnięcie.
Odchodząc od osiągnięć, nie widzę w Scolarim czegoś takiego jak ma Mourinho czy Ferguson. Być może to subiektywna opinia, ale IMO jest to dosyć przeciętny trener.

Re: Newsy transferowe - matys - 01-07-2008 19:36

muszeq napisał(a):wymiana go na Deco to czysta głupota.
Ale jak on sam chce odejść, to kimś go muszą zastąpić no nie. A, że Deco dobrym 'znajmomym' Scolariego jest to powędrował na SB. Lampard to to nie jest, ale O'Shea też nie. Piłkę rozgrywać potrafi.
muszeq napisał(a):Z takimi zawodnikami nie trzeba być geniuszem, by coś osiągnąć.
W 2006 też mieli mocną ekipe, a jakoś w ćwierćfinale polegli, bo co trawa za zielona, czy ich Dunga źle poprowadził. Kurwa co to w ogóle za argument, ze miał gwiazdy w zespole i że nie trzeba być geniuszem, żeby z Brazylia sukcesy odnosić.
muszeq napisał(a):Bo wicemistrzostwo Europy ( i to po porażce z Grecją) to chyba nie jest nadzwyczajne osiągnięcie.
Jest. Bo kiedy ta Portugalia, ostatnim razem doszła do finału jakiejś imprezy. No chyba, że twierdzisz, ze miał tyle gwiazd ze każdy by z tą reprezentacja do finału doszedł z palcem w dupie :lol:
muszeq napisał(a):IMO jest to dosyć przeciętny trener.
Wirtuozem nie jest, ale Jurkiem Engelem też nie.
muszeq napisał(a):Nie zauważyłem tam jakichś ciekawych rozwiązań taktycznych.
A to ci dopiero. A u kogo wychwyciłeś ciekawe rozwiązania taktyczne. Nie znam tajników taktycznych zbyt dobrze, wiec chętnie posłucham.
muszeq napisał(a):Chyba logiczne, że rozgrywający powinien grać dobrze
Czyli co skrzydłowy może grać słabo, napastnik też, ale rozgrywajacy to poziom musi prezentować najwyższy. Nosz cholera, nie mam kontrargumentu... i tu mnie masz :/
muszeq napisał(a):Jest 100 razy gorszy od Ballacka
Pod względem przywódczym(?), mentalnym czy psychicznym, może i jest, pod względem piłkarskim nie.
muszeq napisał(a):ale znając życie będzie grał,
A coś ty, kupili go na ławkę rezerwowych.

Re: Newsy transferowe - mucha - 01-07-2008 19:59

Nie chce mi się odpowiadać na każdy cytat.
Powtarzać się nie będę. Deco jest i piłkarsko i mentalnie gorszy od Ballacka. Ale nie jestem w stanie ci tego udowodnić tak jak ty nie jesteś mi w stanie udowodnić, że jest przeciwnie. To są nasze subiektywne opinie. Ja w Portugalczyku nie widzę nic nadzwyczajnego i nie sądzę, by nagle błysnął geniuszem w Chelsea. Skoro uważasz, że był jednym z najlepszych w Portugalii to powiedz mi, co takiego ciekawe pokazał? To, że rozdzielał piłki na skrzydła to za mało na rozgrywającego. On musi mieć przynajmniej 3 kluczowe podania w ciągu meczu, żeby można go było uznać za klasowego rozgrywającego. To rozgrywający jest najbardziej odpowiedzialny za wyniki drużyny. On decyduje o jej akcjach, on jest jej mózgiem. Portugalia grała bardzo słabo i nie ma co tego ukrywać. W meczu z Niemcami całkowicie nie mieli pomysłu na grę. A powinni mieć, a konkretnie właśnie Deco...
Co do Scolariego, niestety już nie mam czasu, żeby się rozpisywać. Po prostu wedłgu mnie jest słabym trenerem i przede wszystkim brakuje mu czegoś, co ma Hiszpania, Niemcy czy Rosja - czyli styl. Bo opieranie taktyki na indywidualnościach to nic nadzwyczajnego.
mateksa napisał(a):A coś ty, kupili go na ławkę rezerwowych.
No tak kurwa, każdy zakup to oczywiście do pierwszego składu. Tak jak u nas miało to miejsce z Nanim czy z Hargreavesem, ale nie no coś ty, Fergie kupił ich na ławkę rezerwowych.

Re: Newsy transferowe - mally - 01-07-2008 20:17

muszeq napisał(a):On musi mieć przynajmniej 3 kluczowe podania w ciągu meczu, żeby można go było uznać za klasowego rozgrywającego
A dwa i pół się nie łapie? A że tak spytam na średniego rozgrywającego jaki obowiązek kluczowo-podaniowy?
muszeq napisał(a):To rozgrywający jest najbardziej odpowiedzialny za wyniki drużyny. On decyduje o jej akcjach, on jest jej mózgiem.
No też nie bardzo. Jak Deco zaliczy 4 kluczowe podania w ciągu meczu, a Ricardo wpuści 5 bramek? Ha.
muszeq napisał(a):A powinni mieć, a konkretnie właśnie Deco...
Powinni mieć także chociaż jednego napastnika klasowego. Klasowy napastnik musi mieć w meczu dwie bramki i fajne korki. Nuno miał tylko fajne korki, wiec klasowy nie był.
muszeq napisał(a):Bo opieranie taktyki na indywidualnościach to nic nadzwyczajnego.
To Ferguson kim jest? Przecież nasz sukces to głównie Ronaldo i Rooney. A kim oni są jak nie indywidualnościami?
muszeq napisał(a):No tak kurwa, każdy zakup to oczywiście do pierwszego składu.
No nie. W sumie normalne, że wielkie kluby kupują prawie klasowych rozgrywających na ławkę. Smile

Re: Newsy transferowe - matys - 01-07-2008 20:20

muszeq napisał(a):On musi mieć przynajmniej 3 kluczowe podania w ciągu meczu, żeby można go było uznać za klasowego rozgrywającego.
A Ballack miał? Zaraz sobie z ciekawosci prześledze ile miał kluczowych podań, jeżeli mniej niz 3 w meczu, to niestety klasowym rozgrywajacym nie jest.
muszeq napisał(a):W meczu z Niemcami całkowicie nie mieli pomysłu na grę.
tak jak niemcy, z Chorwatami, a konkretnie właśnie Ballack....
muszeq napisał(a):błysnął geniuszem w Chelsea.
Ale on tym geniuszem błysnął już w Chelsea i Barcelonie, wiec czemu w Chelsea miałoby być inaczej. No chyba, że przez dwa lata w Barcie w podstawie grał przez przypadek.
muszeq napisał(a):Co do Scolariego, niestety już nie mam czasu, żeby się rozpisywać.
Szkoda.
muszeq napisał(a):To, że rozdzielał piłki na skrzydła to za mało na rozgrywającego.
To co on jeszcze powinien robić. Rozdziela piłki, na skrzydła, do przodu, jak trzeba to do tyłu, piłke czasem odbierze, ale widocznie za mało, więc chętnie sie dowiem co jeszcze należy do jego obowiązków.

Re: Newsy transferowe - sebos_krk - 01-07-2008 21:11

A dzisiaj angielskie media donoszą o tym, że Chelsea chce wydać 40mln funtów na Torresa. Czyżby to miał być następca Drogby?
Nie sądzę jednak, aby Liverpool miał zamiar się aż tak osłabiać, mimo iż oferta jest bardzo atrakcyjna.

Re: Newsy transferowe - matys - 01-07-2008 21:15

Tribal pojechał po całości :lol: http://www.tribalfootball.com/article.php?id=100726