Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
RE: Reprezentacja Polski - samcro - 20-10-2013 14:37 Widzę że ktoś jest na bakier z piłką skoro twierdzi że kolumbia to żart... Akurat oni świetnie grają RE: Reprezentacja Polski - allfanmu - 20-10-2013 15:18 Niech Undermine ustala koszyki. Tak było by najuczciwiej. Jak się ma tyle kokainy to nic dziwnego, że dobrze grają. RE: Reprezentacja Polski - Kosma - 20-10-2013 16:43 Undermine napisał(a):Ranking FIFA to przecież bullshit. Też uważam, że nie powinniśmy być nad Togo, Bułgarią, Maroko, Nową Zelandią, Haiti czy Białorusią. RE: Reprezentacja Polski - robaldo - 27-10-2013 17:07 http://www.pzpn.pl/index.php/Federacja/Aktualnosci/Trener-ktory-nie-lubi-cienia Kilka fajnych anegdotek o naszym nowym selekcjonerze RE: Reprezentacja Polski - Under - 27-10-2013 20:02 Cytat: Widzę że ktoś jest na bakier z piłką skoro twierdzi że kolumbia to żart... Akurat oni świetnie grająOd kiedy? Jedne dobre eliminacje nie windują drużyny od razu do top10. RE: Reprezentacja Polski - samcro - 28-10-2013 07:28 to czemu anglia jest w top 10 przed Brazylia czy Chile, Francją? no właśnie, rankingi rankingami. Piłkarsko Kolumbia jest mocna RE: Reprezentacja Polski - Silvan - 28-10-2013 09:21 Tak sobie czytam o Nawałce i wydaje się, że ma to czego brakowało Fornalikowi, czyli charyzmę, stanowczość i wrodzony optymizm, ale tak jak poprzednikowi brak mu trenerskiego doświadczenia międzynarodowego i sukcesów pucharowych. Z drugiej strony był nie tak dawno w sztabie reprezentacji, więc ma jakieś rozeznanie jak obecnie wygląda praca selekcjonera. Tym niemniej pod względem myśli trenerskiej jest to również 100% produkt naszego polskiego piekiełka, gdzie i tak można o nim co najwyżej powiedzieć, że radził sobie nieźle zważając na możliwości klubów w których pracował. W ostatnich 10 latach nie zaufał mu żaden topowy klub ekstraklasy za wyjątkiem epizodu w Wiśle Kraków, od której odsunięto go po niespełna pół roku. Jak dla mnie nie jest to zbyt imponujące CV, no ale jak Boniek i PZPN mają zamiar bazować na tzw. "polskiej myśli trenerskiej" to do dyspozycji mamy jedynie tego typu kandydatów, albo takich którzy sukcesy odnosili w epoce trzeciorzędu. Nie hejtuję nowego trenera, jak każdy dostanie ode mnie na starcie kredyt zaufani, ale też za wiele się po nim nie spodziewam. RE: Reprezentacja Polski - Hubson - 28-10-2013 17:26 Może to nie ostatnie 10 lat ale w 2001 roku Nawałka prowadząc Wisłę po raz pierwszy wygrał z nią mistrzostwo. Epizod w Wiśle drugi z tego co pamiętam był w nie najlepszych czasach do klubu dlatego nic nie poradził. Inna kwestia też taka, że pracę Nawałki w Górniku było widać dopiero po jakimś czasie. W sumie to przy jego asystenturze kadra pod Beenhakerem grała stosunkowo dobrze, myślę, że to nie bez znaczenia. Z polskich kandydatów lepszym mógł wydawać się tylko Nowak ale o nim jakoś wyjątkowo cicho było, nie wiem z jakiego to powodu, natomiast też ciężko nie zgodzić się z Bońkiem, że brać trenera z zewnątrz który z 22 kadrowiczów zna 3 nie było by zbyt poważne. Aż takimi gwiazdami nasze trio z Borussi + Boruc nie są. RE: Reprezentacja Polski - El Polako - 28-10-2013 21:22 samcro napisał(a):to czemu anglia jest w top 10 przed Brazylia Bo Brazylia gra teraz tylko mecze towarzyskie, a w takich meczach jest inny mnożnik i mimo że wygrywają to spadają w rankingu, a Anglia parę meczów wygrała i namnożyło się tych pkt. A co do Kolumbii to jest mocna i gra dobrze, wystarczy popatrzeć na którym są miejscu w grupie, a rywali pokroju San Marino tam niema. RE: Reprezentacja Polski - Silvan - 29-10-2013 08:50 Hubson napisał(a):Może to nie ostatnie 10 lat ale w 2001 roku Nawałka prowadząc Wisłę po raz pierwszy wygrał z nią mistrzostwo. Epizod w Wiśle drugi z tego co pamiętam był w nie najlepszych czasach do klubu dlatego nic nie poradził. Tak samo można powiedzieć, że w 2001 roku kiedy objął Wisłę to miał gotowy produkt i gładko zdobył mistrzostwo, bo miał silną kadrę, której po prostu nie przeszkodził. Hubson napisał(a):Z polskich kandydatów lepszym mógł wydawać się tylko Nowak ale o nim jakoś wyjątkowo cicho było, nie wiem z jakiego to powodu Tutaj powód jest moim zdaniem jasny. Nowak to jeden z nielicznych, który wyrwał się z polskiego bagna, wypiął na układy i układziki. Na twarzach polskich "znawców" piłki, jego nazwisko powoduje co najwyżej uśmiech politowania. Nie twierdzę wcale, że byłby to najlepszy kandydat, o ile mi wiadomo od roku chyba tylko odcina kupony nie robiąc nic. Powinien jednak być przynajmniej w gronie kandydatów, tym bardziej skoro ktoś taki jak Nawałka kiszący się niedawno na zapleczu ekstraklasy zostaje selekcjonerem, a jednym z faworytów był Wdowczyk. RE: Reprezentacja Polski - samcro - 29-10-2013 11:31 Nowak to ponoć ładnie się zbłaźnił w USA w ostatnich latach/roku kariery lecz szkoda że media milczą na jego temat RE: Reprezentacja Polski - Ruuuuuuuuuud - 05-09-2015 09:01 Nie spodziewałem się, że kiedyś to powiem, ale w chwili obecnej oglądanie reprezentacji Polski sprawia mi większą radość niż Manchesteru United. Nasi reprezentanci grają z zębem, zaangażowaniem, z wiarą we własne umiejętności i w to, że mogą pokonać każdego rywala. Zespół Nawałki gra ofensywną, ładną dla oka piłkę, atakuje dużą ilością zawodników, jest dużo gry z pierwszej piłki. Wszystko to czego brakuje w United. To jest właśnie zadanie trenera, żeby wykrzesać z piłkarzy to co u nich najlepsze. Żeby zawodnicy prezentowali 120% możliwości (jak Rybus na lewej obronie, jak Grosicki), a nie pikowali w dół jak w United Depay, Rooney czy wcześniej di Maria. Wczoraj przegraliśmy z Niemcami, ale w pierwszej połowie graliśmy chyba najlepszą piłkę w tych eliminacjach. W ogóle w pierwszej połowie mecz był niesamowity, dużo sytuacji, szybkiej gry, walki - świetnie się to oglądało. W drugiej Niemcy zagrali bardziej wyrachowanie, bezpieczniej, a przede wszystkim wyszła największa słabość naszych piłkarzy: kondycja. W drugiej połowie nie było sił na pressing, na powroty za piłką. Mecz przegraliśmy tak naprawdę w pierwszych minutach kiedy Niemcy robili co chcieli na naszej prawej stronie. Dziekanowski w studiu mówił: ''a bo Milik to, a bo Szukała tamto, a ty to nie grałeś w piłkę to nie wiesz". Rozumiem, że można mieć pretensje do innych zawodników, że może niewystarczająco wspierali Piszczka, ale to on był prawym obrońcą i to on głownie zawinił przy tych bramkach. Zresztą jeszcze wcześniej były dwie takie sytuacje kiedy Boateng rzucał długie podania, a Łukasz nie wiedział co się dzieje. Ja zawsze byłem zdania, że Piszczek to jest zawodnik dobry w ofensywie, ale w defensywie radzi sobie znacznie, znacznie gorzej. RE: Reprezentacja Polski - robaldo - 03-02-2016 23:24 Nic tylko cieszyć oczy i brać go do nas za każde pieniądze. RE: Reprezentacja Polski - Hubson - 04-02-2016 00:26 On jest lewo czy prawonożny :O? RE: Reprezentacja Polski - robaldo - 04-02-2016 08:02 Prawonożny, ale nie wiem ilu widziałem w życiu piłkarzy grających tak dobrze słabszą nogą. |