Problemy i porady komputerowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Gry, Komputery i Internet (/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Problemy i porady komputerowe (/showthread.php?tid=102) |
Re: Problemy i porady komputerowe - Zashi - 13-01-2009 20:36 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html> <head> <title>Ronnie O`sullivan.,</title> <center> <text>Ronnie O`sullivane jest super.</text> </center> </head> </html> Skonczylem robić strone. Cos jeszcze? No dobra. Edytowałem. Re: Problemy i porady komputerowe - mlody_unw - 13-01-2009 21:28 Zashi dzięki za chęci, ale one ma być prosta, a nie totalnie banalna Re: Problemy i porady komputerowe - panopticum - 13-01-2009 22:19 Jak próbuję coś ściągnąć z rapida to wyskakuje mi komunikat: Cytat:Your IP address xx.xxx.xxx.xx is already downloading a file. Please wait until the download is completed.Tylko że ja niczego nie ściągam i nie sądzę żeby ktoś z kolegów ściągał, bo to cały dzień się utrzymuje. Zrestartowałem kompa i nic nie pomogło. To zaczęło się po tym jak chciałem ściągnąć jednego pdf-a, używając explorera, bo opera sobie z tym nie radzi. Nie ściągnąłem go, mimo kliknięcia w tę strzałeczkę rapidszerową a teraz te bzdury wyskakują. Re: Problemy i porady komputerowe - radzio - 13-01-2009 22:23 Zashi napisał(a):<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Nie to żebym się czepiał, ale nie ma znacznika <center> w XHTML o <text> też nie słyszałem pan_opticum napisał(a):Jak próbuję coś ściągnąć z rapida to wyskakuje mi komunikat: No pisze jak byk że ktoś z Twojego IP coś ssie... więc może poproś kogoś żeby Ci to zassał i wysłal mailem/wrzucił na inny serwer :>? Re: Problemy i porady komputerowe - Zashi - 13-01-2009 22:43 Center jest. A text nie ma Miało byc textarea. Tak to jest jak sie dawno troszeczke uczyło i na dodatek sie miesza z czyms innym Ty pewnie tak bys body i p uzył Zreszta - Ty bys nie uzył tak prymitywnego jezyka. Ty sie znasz Re: Problemy i porady komputerowe - radzio - 13-01-2009 23:49 Zashi napisał(a):Center jest. A text nie ma Miało byc textarea. Tak to jest jak sie dawno troszeczke uczyło i na dodatek sie miesza z czyms innym Ty pewnie tak bys body i p uzył Zreszta - Ty bys nie uzył tak prymitywnego jezyka. Ty sie znasz CENTER nie ma zostało to wycofane ze specyfikacji a to że przeglądarki dalej to potrafią przetłumaczyć... to już inna kwestia :> Re: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 14-01-2009 08:56 Ja centra znam tylko z parkietów koszykarskich i co mi zrobicie? <cwaniak> Re: Problemy i porady komputerowe - Zashi - 20-01-2009 21:50 Post, który nie może przeczytać radzio. Zabraniam Ci!! Są to jacys dobrzy informatycy? Szukam pomocy w wyborze ksiązek do nauki PHP i JavyScript, aby tworzyc fajne stronki www W ogole interesuje mnie to, jednak nigdy nie było czas i samozaparcia, aby rozpoczac nauke na wlasna reke. Zasięgnalem troche jezyka i od pewnego informatyka otrzymałem informacje o 3 (podobno dobrych) tytułach: "PHP5, Apache i MySQL. Od Postaw. Autorzy: Zespół Autorów "JavaScript. Biblia" (fajna nazwa ) Autor: Danny Goodman "Ajax i PHP. Tworzenie interaktywnych aplikacji internetowych." Autorzy: Cristian Darie, Bogdan Brinzarea, Filip Chereches - Tosa, Mihai Bucica Kto ma? Ktos zna? Co myslicie? A moze polecacie cos innego? Kazda informacja mile widziana Re: Problemy i porady komputerowe - Lucas - 20-01-2009 22:23 Pościągaj kilka e-booków, poczytaj, zapoznaj się, a potem decyduj się na kupno poradników. :> Re: Problemy i porady komputerowe - mucha - 21-01-2009 12:27 Wie ktoś co zrobić, żeby nie było tych zjebanych znaczków FFDD zamiast niektórych polskich liter? Re: Problemy i porady komputerowe - Zashi - 21-01-2009 20:23 A kodowanie w przegladarce zmieniałes? Re: Problemy i porady komputerowe - mucha - 21-01-2009 20:37 A jak sie to zmienia? Re: Problemy i porady komputerowe - Zashi - 21-01-2009 21:42 W operze na przykład: Widok --> Kodowanie znaków --> I tam wybieramy odpowiednie dla nas, czyli ISO-8859-2 (Centralna Europa) Ono rozpoznaje polskie znaki. Ja mam na automatyczne i działa. Jesli nie znajdziesz takiego to sprawdz ISO-8859-1 (Zachodnia). Ewentualnie ISO-8859-3 (Wschodnia). Mozesz tez sie pobawic w ustawienie Windows-1250. To jest dla Centralnej Europy. Re: Problemy i porady komputerowe - mucha - 21-01-2009 21:51 Dzięki, pobawiłem się tym kodowaniem i wybrałem najodpowiedniejsze. Re: Problemy i porady komputerowe - Kula - 21-01-2009 23:34 sebos_krk napisał(a):Ja centra znam tylko z parkietów koszykarskich i co mi zrobicie? <cwaniak> O chłopie, a "centra" czyli dośrodkowanie ? |