Redcafe.pl - Manchester United Forum
Haxball Club Redcafe - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Haxball (/forumdisplay.php?fid=43)
+----- Dział: Reprezentacja Redcafe (/forumdisplay.php?fid=40)
+----- Wątek: Haxball Club Redcafe (/showthread.php?tid=1175)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - RedLucas - 16-11-2011 16:58

Mi raczej pasi.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - sebos_krk - 16-11-2011 17:21

sebos_krk napisał(a):Jak Wam będzie ósmego brakowało to nie ma problemu

To ja głosuję na duet menago- captainów:
Ukryty tekst:
Roxy - Foster

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Foster - 16-11-2011 17:48

A ten dalej swoje... Tongue

Roksana, witam Cię jako kapitana naszej reprezentacji Smile
Prócz zarządzania nami będziesz też ustalała terminy spotkań?

Korzystając jeszcze z prawa głosy, pytam raz jeszcze. Czwartek 21 żeby pograć pasuje?

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Ruuuuuuuuuud - 16-11-2011 18:07

Wróg Arsenalu napisał(a):To jak już mówimy o zmianach w haxie, to napiszę o tym, o czym już wspominałem na hoście w poniedziałek (i Rox też). Moim zdaniem moglibyśmy grać tak jak inne drużyny, czyli w akcjach ofensywnych atakuje 3 zawodników, a czwarty robi jako DM. To oczywiście pozwala na lepsze rozegranie piłki z przodu, można ją dłużej przetrzymać na połowie rywala z dala od swojej bramki itd. Przykłady z dwóch meczów z trwającego turnieju (ustawienie czerwonych):

Ja to tam nie grałem nic od kiedy skończyła się liga, ale takie ustawienie wydaje mi sie wielce ryzykowne <niesforny> Biorąc pod uwage, że akurat nam dobrze idzie gra w defensywie to nie wiem czy to jest dobry pomysł.Poza tym przy takim ustawieniu wystarczy jeden roket (czy jak to tam Roxi nazywała) lub jedna strata tego "DM-a" i tracimy bramke.Wiadomo,ostatecznie kapitan zadecyduje, czyli kto tam ma nim być? :roll:

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Intel - 16-11-2011 18:25

Czwartek prawdopodobnie pasuje.

Co do reform taktycznych...

Cytat:Czasem patrzysz na pole i widzisz krowę. Wtedy myślisz, że jest to lepsza krowa niż ta, którą masz na swoim polu. To fakt, okej. Ale to nigdy nie działa w ten sposób. To prawdopodobnie taka sama krowa i nie jest ani trochę tak dobra jak twoja krowa.

A jak już chcecie wdrażać taktyki, z których korzystają inni, to reformujmy też system gry w defensywie. Jako jedni z niewielu bronimy w ten sposób, że jeden idzie do rogu, drugi broni razem z GK, a trzeci jest gdzieś z przodu. Reszta broni strefowo - GK + dwóch z pola przy słupku (agresywnie, więc przechwytują część piłek posyłanych z rogu), a trzeci gra bardziej z przodu, ale w razie draki wraca się i przechwytuje piłkę, która ominęła ferajnę przy słupku.

Moim zdaniem najpierw trzeba skonfrontować to, co gramy teraz, z jakimś topowym zespołem - jak nie będzie szło, to przestawiamy się na nową taktykę.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Foster - 17-11-2011 12:46

Znaczy jak już mówiłem, nie mam nic przeciwko temu nowemu systemowi, jednak zanim zaczniemy tak gracz w meczach, musielibyśmy to między sobą potrenować. I zgadzam się z Intelem zarówno co do cytatu, jak i do tego, że najpierw powinniśmy skonfrontować to co mamy z innymi. Oczywiście w między czasie może trenować tą taktykę proponowaną przez Rox i Wroga.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Intel - 17-11-2011 20:12

Mi jednak dzisiaj nie pasuje, ale widząc, jakie jest zainteresowanie tym terminem, nie sądzę, żeby ktoś był tym rozczarowany.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Roxanne - 18-11-2011 21:00

Sprawa wygląda następująco, Misie.

Foster załatwia nam terminy na mecze - ustala spotkania itd., a ja zajmuję się resztą - tzn. opieprzaniem Was, podnoszeniem Wam skilla itp. Wink

Także skoro zdecydowaliście, że to ja mam być kapitanem, niech się stanie wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba. Jednak to Foster będzie ustalał terminy ze względu na to, iż ja mam dużo na głowie teraz. Wink

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Kosma - 18-11-2011 21:10

Roxanne napisał(a):Jednak to Foster będzie ustalał terminy ze względu na to, iż ja mam dużo na głowie teraz. Wink
Nowa fryzura? Chcę foto!

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Foster - 18-11-2011 22:10

Pierwszy termin.

Niedziela 21. Pasuje?

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - sebos_krk - 18-11-2011 22:11

Mi raczej tak, choć nie wiemy kto jest powołany :?

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Intel - 18-11-2011 22:21

W żadnym wypadku, nie da rady - 40-stka mamy.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Foster - 18-11-2011 22:25

Wszyscy jesteśmy powołani, bo to sparing wewnętrzny.

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - Adis - 18-11-2011 22:25

Jeśli się załapię do składu, to będę. Tongue

E: aaa myślałem, że liga...

Re: Nowa reprezentacja REDCAFE w Haxballu - sebos_krk - 18-11-2011 23:13

Co do taktyki, miałem szczęście albo nieszczęście przez ostatnie dwa dni trzy razy trafić do pokoju tworzonego przez tych najbardziej znanych haxowiczów (ale nie pod szyldem zaqhaxu) i powiem tyle. Skupmy się lepiej na tym co umiemy najlepiej, czyli zorganizowanej defensywie połączonej z ogarniętymi napastnikami niż na cudowaniu z zamykaniem rywala, bo na rc nikt nawet nie gra na takiej szybkości jak najlepsi. Oczywiście trafiał mi się pobyt wśród tego zlepka rywali głównej ekipy (zgranej, więc o tym jednak należy pamiętać) i mimo całkiem niezłych ogarów w drużynie problemem było wyjście za połowę. Stojąc na DM'ie nie możesz wybić piłki za ich GK, który stawia zamek przed twoim polem karnym. Szybkość taka, że zawsze jesteś o krok spóźniony. Palce się plątają.
Potem jak przechodzisz do normalnego pokoju gra wydaje się tak wolna, że zdążysz przewidzieć i przeciąć 100 % piłek.
Są pewne no-lify, których nie trenując po 4 godziny dzień w dzień nie przeskoczymy techniką, jedyną szansą jest perfekcyjne wykonywanie założeń taktycznych i poprawienie szybkości.

Od teraz bez motorka w dupie nie przychodzić na trening <hahaha>