Skoki narciarskie - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Skoki narciarskie (/showthread.php?tid=12) |
Re: Skoki narciarskie - branka - 04-12-2009 20:17 Pewnie tak, mam tak z Sikorą, niby daleko do IO, ale pierwszy start w tym sezonie był bardzo nieudany i sie zaniepokoiłam. Ale myśle, że zdąży z formą, Bjoerndalen tez się nie popisał póki co. I będziemy mieć 3 medalistów, wliczając Justyne 8-) Re: Skoki narciarskie - Miko - 04-12-2009 20:41 Osobiście liczę na Kamila Stocha. Re: Skoki narciarskie - Czary - 05-12-2009 18:21 I pierwsze podium Adama w sezonie. Polak zajął trzecie miejsce w dzisiejszym konkursie. Wygrał Schlierenzauer, a drugi był Morgenstern. Re: Skoki narciarskie - branka - 05-12-2009 18:39 Szkoda, że skoki były w czasie meczu bo oglądałam tylko jednym okiem. Ale ładnie się Adaś spisał, oby tak dalej Re: Skoki narciarskie - branka - 05-12-2010 20:28 No tak, zima za pasem, temat wypada odkopać. Ja na razie oglądałam tylko jedne zawody, te w których Adam był 5. Nieźle zaczął sezon, jeśli forma będzie rosnąć rzeczywiście może być medal na MŚ. Re: Skoki narciarskie - Foster - 05-12-2010 20:40 Gdy pomyślę o przedsezonowych zapowiedziach Tajnera to śmiać mi się chce... Po raz kolejny nasi skoczkowie, mówiąc wprost dają dupy. Jedyny Stoch jako tako daje radę. A inni? Taką potęgą mieliśmy być w zimie i co? Znów w konkursach mamy ledwie 3-4 Polaków, a w finałowej serii 2, no czasem się zdarzy jeszcze jakiś 3. Re: Skoki narciarskie - Czary - 05-12-2010 22:31 Forma w letnim pucharze nie jest wyznacznikiem. I to nie jest problem tylko Polski, że w lecie jest, ładnie pięknie. Przykładów można rzucić więcej (nie tylko z tego roku): Freund, Tochimoto, Ito itp. Re: Skoki narciarskie - Kosma - 18-12-2010 17:56 Świetny konkurs Małysza dziś. Brakło naprawdę niewiele do kolejnego w jego karierze pucharowego zwycięstwa. Z niezłej strony pokazał się również Stoch, niestety, druga seria nieco przyćmiła jego występ dziś. Wiadomo w ogóle, dlaczego Tomasz M. zamienił się z Adamem kolejnością? Re: Skoki narciarskie - Matti888 - 18-12-2010 18:42 Cytat:Thomasowi Morgensternowi tuż przed finałowym skokiem zepsuł się zamek. Powiedziałem mu więc, że pojadę przed nim, bo szkoda tracić czas. Nie ma mowy o żadnej manipulacji - mówił Adam Małysz po konkursie w Engelbergu Ot wyjaśnienie tego zamieszania, Re: Skoki narciarskie - Adis - 21-01-2011 18:05 Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaś Maaaaaaaaaaaaaaaaałysz! :* I kto tu się ściga w nabijaniu? :> //Miko (deal!) Re: Skoki narciarskie - Czary - 21-01-2011 18:07 Po 4 latach ! 39 zwycięstwo! Piękna sprawa. Re: Skoki narciarskie - RedLucas - 21-01-2011 18:09 ADAAAAM :* Coś pięknego, jak nikomu mu się należało. Cały czas minimalnie brakowało, ale w końcu jest! Strasznie mu życzę, aby tu ustrzelił hattricka :mrgreen: Re: Skoki narciarskie - Foster - 21-01-2011 19:35 Piękna sprawa. Cieszę się niezmiernie, tym bardziej, że Adam zapracował sobie na to zwycięstwo. Fajnie że wygrał, w końcu ci durni dziennikarze, którzy liczyli mu dni od ostatniego zwycięstwa się zamkną. Jeszcze raz brawo Adam, fajnie by było gdyby wygrał wszystkie 3 konkursy, ale jak w dwóch pozostałych będzie na podium to też będzie super. Re: Skoki narciarskie - Intel - 21-01-2011 20:53 Nareszcie nadeszło przełamanie. Wiele razy Adam musiał obejść się smakiem - tu z formą wyskoczył Ammann, tu sędziowie dopomogli Austriakom, tu po prostu zabrakło szczęścia. Po drugim skoku była chwila niepewności, ale wreszcie po 1399 dniach (mogli by sobie dać spokój z takim wyliczaniem, ale jak już to podali...) mógł wysłuchać Mazurka Dąbrowskiego w ramach rozgrywek Pucharu Świata, w dodatku w Zakopanem. Piękna sprawa . Teraz, jak 4 lata temu po Oberstdorfie (czy tam Titisee-Neustadt), ruszy z megaformą i może po raz piąty wygra Kryształową Kulę i jeszcze coś wyskacze na Mistrzostwach? Ech, marzenia... Re: Skoki narciarskie - Jaceks_21 - 22-01-2011 13:01 Radość tych 20 tys. kibiców i Szaranowicza po ogłoszeniu wyników... świetne uczucie. Najlepszy sportowiec w historii polskiego sportu - tyle lat na absolutnym szczycie, 33 lata i wciąż możliwość zwyciężania z 10 lat młodszymi zawodnikami. Jestem dumny że żyję w epoce Adama Małysza. |