Propozycje zmian... - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Piłkarzyki (/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Propozycje zmian... (/showthread.php?tid=156) |
Re: Piłkarzyki - redcafe version - maju - 21-08-2008 14:32 najpierw ustalmy ilu ma być pom a ilu nap w wyjściowej czwórce. I jeśli w wyjściowej ma być 3 napadziorów i jeden pomocnik to tylu musi być conajmniej w całej kadrze a reszte każdy wybiera, jak chce, czaicie? Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 21-08-2008 15:12 No i tak będzie chyba najlepiej. Czyli ustalamy: Podstawowy skład to: 3 napastników i jeden pomocnik Rezerwy: można mieć maksimum 4 rezerwowych (np. 4 napastników lub 2 napastników i 2 pomocnik albo na odwrót) jak ktoś chce to nie musi sobie wybierać rezerwowych - ale jak wiemy jedna kontuzja i....będzie lipa Komuś się coś nie podoba? 8-) Re: Piłkarzyki - redcafe version - maju - 21-08-2008 15:16 chyba 4 rezerwowych bo ustaliliśmy, że kadra jest 8-mio osobowa, a wyjściowy skład to 4-ech zawodników. Chyba, że znów się pogubiłem (ja miałem 3 z matmy, nie oczekiwaćode mnie cudów xD). Ogólnie w kadrze musi być co najmniej 3 napastników i 1 pomocnik. Żeby starczyło do wyjściowej czwórki. Jeśli ktoś będzie miał 3 napastników i 5 pomocników i napastnik złapie mu kontuzje, to może wstawić pomocnika do składu, ale wtedy będzie miał o jedną bramkę zdobytą mniej. Jeśli jego zespół wogóle w danej kolejce gola nie strzeli, wtedy zamiast przegrać np 0-1, przegra 0-2 itd. IMO tak będzie najlepiej. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 21-08-2008 15:19 maju napisał(a):chyba 4 rezerwowych bo ustaliliśmy, że kadra jest 8-mio osobowa Tak, już poprawiłem błąd. Re: Piłkarzyki - redcafe version - mucha - 21-08-2008 15:22 maju napisał(a):Jeśli ktoś będzie miał 3 napastników i 5 pomocników i napastnik złapie mu kontuzje, to może wstawić pomocnika do składu, ale wtedy będzie miał o jedną bramkę zdobytą mniej. Jeśli jego zespół wogóle w danej kolejce gola nie strzeli, wtedy zamiast przegrać np 0-1, przegra 0-2 itd. IMO tak będzie najlepiej. I po co komplikować proste zasady? Chyba, że czegoś nie zrozumiałem. Kadra 8-osobowa. 4 pomocników+4 napastników. Na mecz wystawiamy 3 napastników i 1 pomocnika. Tak jest najprościej i najlepiej. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Wróg Arsenalu - 21-08-2008 15:25 maju napisał(a):najpierw ustalmy ilu ma być pom a ilu nap w wyjściowej czwórce. I jeśli w wyjściowej ma być 3 napadziorów i jeden pomocnik to tylu musi być conajmniej w całej kadrze a reszte każdy wybiera, jak chce, czaicie?No proste, zioom. Foster26 napisał(a):Co trzeba jeszcze ustalić aby móc w końcu zacząć grać (ruszamy od 30,08)? Czy prócz tych trzech graczy trzeba coś jeszcze?Jest jeszcze sporo do ustalenia... maju napisał(a):chyba 4 rezerwowych bo ustaliliśmy, że kadra jest 8-mio osobowa, a wyjściowy skład to 4-ech zawodników.Zgadza się. maju napisał(a):Ogólnie w kadrze musi być co najmniej 3 napastników i 1 pomocnik. Żeby starczyło do wyjściowej czwórki. Jeśli ktoś będzie miał 3 napastników i 5 pomocników i napastnik złapie mu kontuzje, to może wstawić pomocnika do składu, ale wtedy będzie miał o jedną bramkę zdobytą mniej. Jeśli jego zespół wogóle w danej kolejce gola nie strzeli, wtedy zamiast przegrać np 0-1, przegra 0-2 itd. IMO tak będzie najlepiej.Już nie kombinuj... Z drugiej strony, maju nasunął teraz nowy problem do rozwiązania. Myślę że tym sposobem, jednak przydało by się zrobić warunek że trzeba mieć 5 napastników i 3 pomocników w zespole. muszeq napisał(a):Kadra 8-osobowa. 4 pomocników+4 napastników. Na mecz wystawiamy 3 napastników i 1 pomocnika. Tak jest najprościej i najlepiej.Ale zauważ, że gramy 3 napastnikami i 1 pomocnikiem, więc potrzeba więcej możliwych manewrów, czyt. zmian. Re: Piłkarzyki - redcafe version - maju - 21-08-2008 15:28 Jeśli w wyjściowej czwórce ma być przewaga napastników to ogółem w kadrze też IMO. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 21-08-2008 15:31 muszeq napisał(a):Kadra 8-osobowa. 4 pomocników+4 napastników. Na mecz wystawiamy 3 napastników i 1 pomocnika. Tak jest najprościej i najlepiej. Kadra 8-osobowo ok oczywiście jak ktoś będzie chciał to może mieć 7 nie? Robi tak że minimum kadra 4-osobowa maksimum kadra 8 - osobowa tak? Czy ten 8 to jest mus? Jeśli chodzi o skład tej kadry to każdy musi mieć przynajmniej 3 napastników i przynajmniej jednego pomocnika, a tą pozostałą czwórkę to sobie juz wybierze jak będzie chciał, tak chyba najlepiej. Jak ktoś będzie chciał mieć na rezerwie 3 napastników i jednego pomocnika to sobie tak zrobi a jak ktoś będzie chciał 2 napastników i 2 pomocników to sobie tak zrobi - akurat to już bym zostawił do wyboru każdemu graczowi. Re: Piłkarzyki - redcafe version - mucha - 21-08-2008 15:31 No to 5 napastników + 3 pomocników. Na mecz 3 napastników+1 pomocnik. Chyba dobrze. Czy coś jest jeszcze do ustalenia odnośnie zasad? Re: Piłkarzyki - redcafe version - Wróg Arsenalu - 21-08-2008 15:57 maju napisał(a):Jeśli w wyjściowej czwórce ma być przewaga napastników to ogółem w kadrze też IMO.Tak jest. muszeq napisał(a):No to 5 napastników + 3 pomocników. Na mecz 3 napastników+1 pomocnik. Chyba dobrze.Bardzo dobrze. muszeq napisał(a):Czy coś jest jeszcze do ustalenia odnośnie zasad?Tak, chociażby to: Foster26 napisał(a):Kadra 8-osobowo ok oczywiście jak ktoś będzie chciał to może mieć 7 nie? Robi tak że minimum kadra 4-osobowa maksimum kadra 8 - osobowa tak? Czy ten 8 to jest mus?Osobiście jestem raczej za tym "musem", jak to nazwałeś. Re: Piłkarzyki - redcafe version - mucha - 21-08-2008 18:31 Ja też. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Foster - 21-08-2008 18:34 No to ok Pozostało coś jeszcze do ustalenia, czy to już wszystko? Jak tak to należało by te wszystkiego zasady zebrać w jedno miejsce. Zrobić taki regulamin tej naszej gierki, co? Re: Piłkarzyki - redcafe version - Wróg Arsenalu - 21-08-2008 19:03 Pierwsza sprawa: Radziu robi losowanie. Pierwszy jest użytkownik G, wybiera sobie jednego piłkarza, nic za niego nie płaci, następnie gracz D robi to samo i tak każdy po jednym, aż dochodzimy znowu do G, który zaczyna "drugą kolejkę wybierania". Druga sprawa: Dochodzenie nowych graczy będzie dostępne tylko w przerwach między sezonowych czyli w każde lato. Jednak nowi użytkownicy będą mieć gorzej, gdyż będą mogli wybierać jedynie z tych piłkarzy którzy są bez klubu - co oznacza że składy starych graczy nie są co sezon "czyszczone". Czy tak to będzie wyglądać ? Re: Piłkarzyki - redcafe version - radzio - 21-08-2008 19:29 Wróg Arsenalu napisał(a):Dochodzenie nowych graczy będzie dostępne tylko w przerwach między sezonowych czyli w każde lato. A okienko zimowe ;D? Wróg Arsenalu napisał(a):Dochodzenie nowych graczy będzie dostępne tylko w przerwach między sezonowych czyli w każde lato. Jednak nowi użytkownicy będą mieć gorzej, gdyż będą mogli wybierać jedynie z tych piłkarzy którzy są bez klubu - co oznacza że składy starych graczy nie są co sezon "czyszczone". Będziemy się tym martwić za rok ;-) bo teraz to dopiero zaczynamy tworzyć piłkarzyki. Re: Piłkarzyki - redcafe version - Wróg Arsenalu - 21-08-2008 19:34 radzio napisał(a):Gracze = użytkownicy = uczestnicyWróg Arsenalu napisał(a):Dochodzenie nowych graczy będzie dostępne tylko w przerwach między sezonowych czyli w każde lato. A co z pierwszą sprawą, czyli: Wróg Arsenalu napisał(a):Radziu robi losowanie. Pierwszy jest użytkownik G, wybiera sobie jednego piłkarza, nic za niego nie płaci, następnie gracz D robi to samo i tak każdy po jednym, aż dochodzimy znowu do G, który zaczyna "drugą kolejkę wybierania". |