![]() |
Rio Ferdinand - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Rio Ferdinand (/showthread.php?tid=26) |
Re: Rio Ferdinand - Miko - 15-08-2009 14:17 Na miejscu Rio chciałbym zdobyć coś z rep. Anglii, więc jeśli osiągną strefę medalową na MŚ w RPA to myślę, że jeszcze pociągnie do ... EURO w Polsce? 8-) Re: Rio Ferdinand - Wojtek3 - 15-08-2009 15:59 michal85 napisał(a):Cytat:Spróbuje potem znaleźć newsa, jak Rio pomimo bólu pleców nie opuścił zgrupowania, bo liczył, że się wykuruje do następnego meczu(już teraz nie pamiętam dokładnie, o co tam chodziło), to chyba było jakoś pare miesięcy temu. I to jest dla mnie niepoważne.To się nazywa profesjonalizm i szacunek dla barwa narodowych, szacunek dla rodaków. Szkoda, ze nie okazał takiego szacunku wobec kibiców UNITED kiedy najpierw zapomniał / spoznił sie na testy przez co cierpiała defensywa UNITED a pozniej po 9 miesiach zażądał podwyżki od klubu inaczej odejdzie... :| Re: Rio Ferdinand - michal85 - 15-08-2009 17:18 Bzdura. Od samego początku mówił, że nie chodzi o kasę i nie bał się nawet podchodzić do wyzywających go kibiców i im tłumaczyć o co w tym całym zamieszaniu chodzi. Nie przypominam sobie również, żeby kiedykolwiek groził odejściem. A testy? Już sam niejeden raz mówił, że głupio postąpił. Ot tamtego czasu sporo się zmieniło. Jak patrzę teraz na Rio to widzę nie tylko genialnego piłkarza, ale również prawdziwego dowódcę. Re: Rio Ferdinand - Wojtek3 - 15-08-2009 18:26 Rio zażądał kilku tysięcznej podwyżki przy podpisywaniu nowego kontraktu. Klub okazał mu szacunek i cierpliwość gdy ten odpoczywał sobie na " wakacjach " a ten jeszcze zażądał podwyżki, w koncu z 110 tys funtow dostał... 115 ![]() Re: Rio Ferdinand - michal85 - 15-08-2009 19:30 To są chyba "benitowskie" fakty <hahaha> Jeśli ktoś swoje źródła opiera na szmatławcach to takich ciekawych "faktów" było tysiące. Fakty były takie, że Rio miał do końca kontraktu 2 lata. To klub chciał z nim podpisać nową umowę, ale Ferdinand się ociągał. Nigdy jednak nie zagroził odejściem. Cytat:"My agent is out of the country at the moment and that has slowed things down a touch. We met last week and things were going reasonably well so hopefully it will be speeded up in the coming days. Nie rozumiem w ogóle sensu wracania do sytuacji sprzed kilku lat w odniesieniu do dyskusji, która była toczona ostatnio. Re: Rio Ferdinand - Wojtek3 - 15-08-2009 19:36 Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacja ![]() ![]() Re: Rio Ferdinand - Kwas - 15-08-2009 22:50 Oczywiście, że wielu z nas chciałoby, aby Rio dał sobie spokój z reprezentacją, ale przecież dla zawodnika to najwyższy zaszczyt i wielki honor reprezentować barwy narodowe, każdy piłkarz o tym marzy. Także nie ma się co dziwić Ferdinandowi, że jeszcze pragnie kontynuować swoją karierę w barwach narodowych. Przecież grasz dla milionów ludzi w kraju, sławisz dane państwo. Naprawdę decyzja o odejściu z drużyny narodowej nie jest łatwa, przecież to zakończenie poważnego etapu swojej kariery. Myślę, że Rio zakończy ją, ale dopiero po Euro 2012. Może nawet załapie się i obejrzę go na boisku? Takie problemy zdarzały się, zdarzają i będą się zdarzać, to jest część tej gry i wątpliwą sprawą jest, aby Ferdinand w ogóle rozważał takie rozwiązanie. Chyba musiałby być Vieirą, który gdy pojedzie na kadrę, to praktycznie zawsze wraca z urazem. A z Rio nie jest jeszcze tak źle. Re: Rio Ferdinand - matys - 21-08-2009 10:27 Cytat:Manchester United defender Rio Ferdinand is set to be sidelined for up to four weeks with a thigh injury. Bez komentarza. Re: Rio Ferdinand - fasol - 21-08-2009 12:03 Ale lipa, taki jest futbol. Oby tylko wrócił na Arsenal Nemanja choć nie wiadomo w jakiej będzie formie po tej przerwie. Ma juz byc gotów na ten weekend podobno. Szkoda Rio, oby potrwało to max 3-4 tygodnie, a nie dłużej. :cry: Re: Rio Ferdinand - Kwas - 21-08-2009 17:02 Z tego co się orientuje, to Ferdinand wrócił z kadry z bólem pleców, a w tej chwili to nie jest powód braku jego występów w Manchesterze. Obecnie ma problemy z udem, których nabawił się nie będąc na zgrupowaniu reprezentacji, ale podczas treningu w Manchesterze, także chyba niektórzy wyolbrzymiają szkodę, jaką wyrządziła mu kadra. Re: Rio Ferdinand - bobsley - 05-09-2009 14:37 Jak myślicie Rio zdecyduje się na transfer do Barcelony czy Realu - tak donosi The Sun(wiem że to żadne źródło) ale w obliczu kończącego się w 2013 roku kontraktu i ciągłych problemów zdrowotnych 31-letniego Anglika czy nie jest to możliwe a zaraz poniekąd korzystne dla United? W moim odczuciu żaden zawodnik nie jest ważniejszy do dobra klubu i twierdzę że jak Rio nie zażegna kontuzji to odejdzie jak Saha ... w sumie uważam że i tak podstawową parę stoperów tworzyć będą Vidić i Evans ... zatrzymanie tych dwóch to dla mnie priorytet a z Rio może być różnie ![]() W końcu mówił że nigdy nie dołączy do United ![]() Re: Rio Ferdinand - sebos_krk - 05-09-2009 14:52 bobsley napisał(a):W moim odczuciu żaden zawodnik nie jest ważniejszy do dobra klubu i twierdzę że jak Rio nie zażegna kontuzji to odejdzie jak Saha ...A czy Rio jest jakiś szczególnie kontuzjogenny? Przecież to jeden z filarów zespołu, powiem nawet tak, że jest liderem tej ekipy, spokojnie nadający się na kapitana. Cytat:w sumie uważam że i tak podstawową parę stoperów tworzyć będą Vidić i Evans ... zatrzymanie tych dwóch to dla mnie priorytet a z Rio może być różnieEvans jest bardzo dobry, ale Rio w formie jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym na swojej pozycji. Naprawdę zadziwiające masz poglądy ![]() Re: Rio Ferdinand - bobsley - 05-09-2009 15:09 zgadzam się że jest filarem drużyny a z tym że priorytetem dla mnie jest Vidić i Evans miałem na myśli to że Evans dopiero wchodzi na salony wielkiej piłki ![]() Mam nadzieję tylko że Rio jak nie będzie w stanie grać bo będą go trapiły kontuzję (czego mu nie życzę) to nie będzie zakrywał się "chęcią nowych wyzwań" tylko spojrzy prawdzie w oczy i zakończy karierę w United! Cytat:Rio w formie jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym na swojej pozycji Z tym Panie nie sposób się nie zgodzić i liczę że ta forma będzie jeszcze długo wysoka i równa ![]() Re: Rio Ferdinand - Damian91 - 05-09-2009 15:16 Po pierwsze to The Sun i trzeba na tego typu wiadomości patrzeć z przymrużeniem oka. sebos_krk napisał(a):Rio w formie jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym na swojej pozycji. No właśnie. Każdy pamięta jak w przeciągu kilku lat Rio wraz z Vidą stanowili o sile obrony United. Evans oczywiście też jest dobry ale Rio to klasa światowa. Re: Rio Ferdinand - sebos_krk - 05-09-2009 15:22 bobsley napisał(a):Mam nadzieję tylko że Rio jak nie będzie w stanie grać bo będą go trapiły kontuzję (czego mu nie życzę) to nie będzie zakrywał się "chęcią nowych wyzwań" tylko spojrzy prawdzie w oczy i zakończy karierę w United!Jak będzie miał 35, a nie 31 lat to wtedy możemy snuć domysły. Na tą chwilę najlepszy duet obrońców na świecie gra na Old Trafford. I każdy wie o kogo chodzi. |