Redcafe.pl - Manchester United Forum
Propozycje [Nasze i Prasy] - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Propozycje [Nasze i Prasy] (/showthread.php?tid=248)

- kapszti - 27-05-2008 15:52

z pozyskaniem Richardsa mogą być duże problemy bo MC nie będzie chciało sprzedać swojego najlepszego lub jednego z lepszych piłkarzy do lokalnego rywala i takie same zdanie może mieć sam zainteresowany, ja myślę że bardziej prawdopodobne jest że Micah przejdzie do Chelsea lub innego wielkiego klubu ale raczej nie do nas

- Morgan - 27-05-2008 15:57

KanT napisał(a):Ja mówiłem dziesiątki razy i krzyknę jeszcze raz, żeby całe forum.manutd.pl mnie usłyszało - powalczyć o Berbatova! Uzasadniać swojej prośby chyba nie muszę, z resztą Fergie też wie, jakie wzmocnienie wiąże się z pozyskaniem "Koguta". Smile

Daniela Alvesa nie kupimy i tyle na ten temat, natomiast po odejściu Pique dosyć prawdopodobny jest zakup innego prawego obrońcy. Richards? ... 8)

Z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu że Ferguson po chłopaka rzeczywiście jest w stanie sięgnąć, ba, staje na głowie żeby to zrobić Smile pachnie ta sprawa dość optymistycznie Smile Do tego Berbatov i okno można zamknąć i nazwać najlepiej wykorzystanym jak tylko było można Smile Ale znając Fergusona to na tym by się nie skończyło i uraczył by nas jeszcze niespodziewanym transferem młodego megatalentu Smile

- kapszti - 27-05-2008 16:51

piszecie że sprowadzenie Berbatova będzie niemożliwe tak samo było z OH a gra teraz u nas więc ja myślę że wszystko w rękach SAF

- Kuba_^^ - 27-05-2008 17:37

kapszti napisał(a):tak samo było z OH

... i z Carrickiem, którego Jol nie chciał za wszelką cenę puścić, a jednak się w ostateczności przełamał. Warto na pewno na Berbatova wydać "trochę" więcej tych pieniędzy, to nie będzie transfer-zagadka, bo już wiemy jak Bułgar spisuje się na angielskich boiskach.

- spalacz - 31-05-2008 14:12

Moje propozycje:
Huntelar - drugi Ruuuuud i potrzebny od dawna wysoki napastnik
Ramsey - zabezpieczenie na lewą stronę
Dani Alves - Neville wieczny nie jest, a Brown to raczej na środku powinien grać.
środkowy obrońca - po odejściu Pique to jest tylko 3, 4. Przyda się jakieś zabezpieczenie.
lewy obrońca - Evra całego sezonu grać nie może bo w pewnym momencie spuchnie. Silvestre nie jest świetnym zmiennikiem dla niego

- Morgan - 31-05-2008 14:24

Cytat:Ramsey - zabezpieczenie na lewą stronę

Raczej na środek. I to nie zabezpieczenie a inwestycja na przyszłość, synek jeszcze 18 lat nie ma.

Cytat:Dani Alves

Jeżeli prawdą są kwoty jakie woła sobie za niego prezes Sevilli to chyba jednak lepiej skupić się na Richardsie, który PRAWDOPODOBNIE jest do wyszarpania z City przez United.

Cytat:Silvestre nie jest świetnym zmiennikiem dla niego

Rozumiem że to literówka i chciałeś napisać że JEST świetnym zmiennikiem dla niego. Silvestre na lewej stronie to piłkarz solidny i pożyteczny, nie ma tego błysku co Evra wprawdzie, ale gwarantuje spokój w tym sektorze boiska + szybkie wyjscie z kontrą. Zresztą zagrał w kilku ważnych meczach zaraz po powrocie po kontuzji naprawdę świetnie - takich piłkarzy się lekką rączą nie pozbywa. Choć rzeczywiscie można zacząć myśleć o tej lewej stronie bardziej przyszłościowo, aczkolwiek piorytetem to nie jest i sprawa może spokojnie poczekać.

- spalacz - 31-05-2008 15:00

Morgan napisał(a):chyba jednak lepiej skupić się na Richardsie, który PRAWDOPODOBNIE jest do wyszarpania z City przez United.
Chyba sobie jaja robisz? Jestem na 99,9% pewien, że za nic w świecie nie przejdzie z City do United. Po prostu nie chce mi się w to wierzyć! Nie przypominam sobie, żeby jakiś zawodnik kiedykolwiek przeszedł bezpośrednio z jednego do drugiego klubu. A w ogóle jedyny taki przykład, gry w jednym po drugim klubie, który przychodzi mi na myśl, to chyba tylko Schmeichel.

Morgan napisał(a):Rozumiem że to literówka i chciałeś napisać że JEST świetnym zmiennikiem dla niego. Silvestre na lewej stronie to piłkarz solidny i pożyteczny, nie ma tego błysku co Evra wprawdzie, ale gwarantuje spokój w tym sektorze boiska + szybkie wyjscie z kontrą.
To nie literówka. Może mam pecha ale widziałem tylko mecze, w których Sylwek odwalał. Przykład: mecz z Chelsea o CS. Myślałem, że się popłacze jak patrzyłem na to, co on robił z lewej strony. SWP mijał go jak chciał w każdej sytuacji.

Morgan napisał(a):Zresztą zagrał w kilku ważnych meczach zaraz po powrocie po kontuzji naprawdę świetnie - takich piłkarzy się lekką rączą nie pozbywa.
Jakie to były mecze, bo sobie nie przypominam? 2 czy 3 lata temu???

- Morgan - 31-05-2008 17:31

Cytat:Chyba sobie jaja robisz? Jestem na 99,9% pewien, że za nic w świecie nie przejdzie z City do United. Po prostu nie chce mi się w to wierzyć! Nie przypominam sobie, żeby jakiś zawodnik kiedykolwiek przeszedł bezpośrednio z jednego do drugiego klubu
.

Nie robie sobie jaj, piłkarz nie deklaruje jednoznacznie braku chęci gry w United, w klubie mają na dzien dzisiejszy burdel i sporo jest niewiadomych, odchodzi młody Pique i podejrzewam że na jego miejsce przybędzie inny młody który jednak będzie grał. Na prawej strony Smile Nie rozumiem zdania o "bezpośrednie przejscie" ? jak można pośrednio zmienić klub ?
Cytat:To nie literówka. Może mam pecha ale widziałem tylko mecze, w których Sylwek odwalał. Przykład: mecz z Chelsea o CS. Myślałem, że się popłacze jak patrzyłem na to, co on robił z lewej strony. SWP mijał go jak chciał w każdej sytuacji.

MEczu tego z przyczyn ode mnie niezależnych nie oglądałem, ale był on na początku sezonu a ja mówie o meczach w trakcie sezonu, ba, tych z jego finałowego okresu Smile

Cytat:Jakie to były mecze, bo sobie nie przypominam? 2 czy 3 lata temu???

Nie wiem jaki byłby sens wspominania dobrych meczów po kontuzji sprzed 3 lat ale dobra nie obrażam się. Mam na mysli ostatnią kontuzję z której wyleczył się niedawno i po której w kilku meczach zastąpił wypalonego sezonem Evrę.

- Danny93 - 31-05-2008 21:48

spalacz napisał(a):Jakie to były mecze, bo sobie nie przypominam? 2 czy 3 lata temu???

To ja ci przypomnę :wink: z Romą na Old Trafford 9 kwietnia i z Chelsea na Stamford Bridge 26 kwietnia,w obu tych meczach Silvestre zagrał co najmniej przyzwoicie a już na pewno nie zawiódł.

spalacz napisał(a):Jestem na 99,9% pewien, że za nic w świecie nie przejdzie z City do United.

Też jakoś nie chce mi się wierzyć by Richards zamienił City na United.Zresztą o ile dobrze pamiętam to reprezentant Anglii wspominał coś że nie ma zamiaru przywdziewać czerwonej koszulki z diabłem na piersi.

spalacz napisał(a):A w ogóle jedyny taki przykład, gry w jednym po drugim klubie, który przychodzi mi na myśl, to chyba tylko Schmeichel.

Jeszcze był Dennis Law :wink:

spalacz napisał(a):Dani Alves - Neville wieczny nie jest, a Brown to raczej na środku powinien grać.

Po co nam prawy obrońca? Ferguson już mówił o tym że przyszły sezon będzie należał do Neville'a,którego zresztą w każdej chwili udanie może zastąpić Brown,wciąż nie można również zapominać o O'Shea,Irlandczyk przecież od biedy również może występować na prawym boku defensywy,ponadto z wypożyczenia pewnie wróci Danny Simpson.Więc ja nie widzę potrzeby wzmacniania prawej obrony.

- Wojtek3 - 31-05-2008 22:14

Danny93 napisał(a):Jeszcze był Dennis Law

I takze Andrei Kanchelskis Wink

- spalacz - 31-05-2008 23:06

Danny93 napisał(a):Po co nam prawy obrońca? Ferguson już mówił o tym że przyszły sezon będzie należał do Neville'a,którego zresztą w każdej chwili udanie może zastąpić Brown
A ile oni mają lat. Neville ma 33 i długo nie pogra. Brown to przede wszystkim środkowy obrońca. SAF cały czas powtarza, że O'Shea to pomocnik, z konieczności często grający w obronie. Simpson nie jest gotowy na cały sezon, żeby grać na najwyższym poziomie, o najwyższe cele, bo o takie grać będzie UNITED.
Podsumowując prawy obrońca potrzebny jest.

- Wojtek3 - 01-06-2008 01:10

spalacz napisał(a):Podsumowując prawy obrońca potrzebny jest.

Podsumowując, prawy obronca nie jest potrzebny, Gary Neville + Wesley Brown. Brown od zawsze grał jako srodkowy obronca, w tym sezonie bedzie ławkował a to czy z nastawieniem, ze wejdzie jako srodkowy czy prawy nie ma znaczenia. Szkoda tylko, ze nie napisales wieku Browna, bo to istotne, jest kawalek przed 30stka. Prawy nie jest potrzebny na chwile obecna.

- Danny93 - 01-06-2008 10:01

spalacz napisał(a):Neville ma 33 i długo nie pogra.

Ale najbliższy sezon jeszcze na pewno tak i miejmy nadzieję że na wysokim poziomie.

Wojtek3 napisał(a):Brown od zawsze grał jako srodkowy obronca, w tym sezonie bedzie ławkował a to czy z nastawieniem, ze wejdzie jako srodkowy czy prawy nie ma znaczenia.

Dokładnie.Po za tym jak już wspominałem z wypożyczenia wraca Simpson,ten chłopak już parę razy udowodnił że ma talent i zasługuje na szansę,przynajmniej w kilku meczach.

spalacz napisał(a):Dani Alves -

Alves zagra dwa dobre mecze i powie:no wiecie panowie jestem szczęśliwy w United,ale pewnego dnia chciałbym wrócić do Hiszpanii :mrgreen:

- KanT - 01-06-2008 20:30

spalacz napisał(a):Dani Alves - Neville wieczny nie jest, a Brown to raczej na środku powinien grać.

No proszę Cię. Naprawdę chcesz u nas takiego człowieka? Nawet jak świętej pamięci Puerta zmarł to on się wykłócał z klubem. Dajcie sobie z tym gościem spokój. Kolejny południowiec, kolejny bez mentalności przywódcy, kolejny, który za pare lat po słabszym sezonie pierwszy krzyknie "mogę odejść do realu!".

- El'Toro - 02-06-2008 20:10

Hoho! Ostatnio bardzo dużo słyszy się o tym jak to Alex miałby złożyć ofertę równą 30 milionów funtów za Karima Benzemę z Lyonu. Co sądzicie o młodym francuzie? Czy byłby dla nas wzmocnieniem na miarę tych pieniędzy?