Problemy i porady komputerowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Gry, Komputery i Internet (/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Problemy i porady komputerowe (/showthread.php?tid=102) |
Re: Problemy i porady komputerowe - Lukas - 27-01-2009 23:50 Mam mały problem z komputerem, a raczej z dźwiękiem. Posiadam Joybooka (benq) a52e. Po przeinstalowaniu Windowsa dźwięk po prostu zniknął. Początkowo myślałem że to wina sterownika i chciałem go przeinstalować- realteka high definition audio, ale nic nie dało. Nie wiem co jeszcze można zrobić. Jakby ktoś miał jakieś pomysły to chętnie wysłucham Aha a przy włączeniu np filmu w allplayerze pojawia się komunikat, że brak kodeka divx mpeg layer-3 Re: Problemy i porady komputerowe - Lucas - 28-01-2009 01:46 To ściągnij tego kodeka. Re: Problemy i porady komputerowe - maju - 28-01-2009 10:23 Temat będzie chyba dobry Od jakichś dwóch dni na redcafe nie mam ani tła (tej trawki ), ani wvatarów czy loga strony w lewym górnym rogu. Innymi słowy: Wszystkie pliki obrazów po prostu nie działają. Nie pisałbym tego, gdyby to było na innych forach, ale to się dzieje tylko tu ;/ Re: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 28-01-2009 10:30 Przeczyść pamięć podręczną przeglądarki. Jakiej używasz? Re: Problemy i porady komputerowe - maju - 28-01-2009 10:33 Nie mam pojęcia jaka to pamięc podręczna ;p A jeśli chodzi o przeglądarkę to opera. Ja jestem kompletny laik w tej strefie ;] Jest to zapewne błachostka, ale ja z czymś takim muszę uderzyć o pomoc xD E: już wszystko cacy. Wolęnie mówić co było źle, bo po prostu szkoda słow :lol: Re: Problemy i porady komputerowe - Nelsonk - 29-01-2009 18:39 Hej Lucas sprawdź sobie czy czasem nie masz wybranego innego urządzenia do odtwarzania dźwięku. W Panelu sterowania > Dźwięki, mowa i urządzenia audio > Dźwięki i urządzenia.. potem zakładka Audio i pierwsza pozycja Odtwarzanie dźwięku, Domyślne urządzenie. Re: Problemy i porady komputerowe - Minh - 31-01-2009 13:42 Hmmm, mam problem. Mianowicie ostatnio sformatowałem komputer i chcę teraz wgrać sterowniki do karty graficznej. Ale za każdym razem gdy próbuję je zainstalować program instalacyjny się wyłącza... Próbowałem sterowniki z płyty, którą dostałem przy zakupie karty oraz te z internetu i nie mogę żadnej zainstalować :/ Wie ktoś o co może chodzić? ;> Mam kartę Radeon 9550. A i jeszcze wyskakuje mi usługa posłaniec :/ jak to wyłączyć? :> Re: Problemy i porady komputerowe - matys - 31-01-2009 13:50 http://www.pcmaniak.com.pl/Usluga-poslaniec--id-30.html Re: Problemy i porady komputerowe - Minh - 31-01-2009 13:54 Dziękować :* Re: Problemy i porady komputerowe - Lukas - 31-01-2009 15:42 Nelsonk napisał(a):Hej Lucas sprawdź sobie czy czasem nie masz wybranego innego urządzenia do odtwarzania dźwięku.Mam rozumieć że ten post miał być skierowany do mnie, a nie do Lucasa jak napisałeś :? Ale dzięki za poradę, jakoś sobie poradziłem. Re: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 31-01-2009 16:51 Minh napisał(a):Ale za każdym razem gdy próbuję je zainstalować program instalacyjny się wyłącza...Próbowałeś w trybie awaryjnym? Re: Problemy i porady komputerowe - Minh - 01-02-2009 15:01 Próbowałem... Pisze, że nie może znaleźć komponentów komputera czy coś w tym stylu :/ Re: Problemy i porady komputerowe - paolo - 08-02-2009 15:09 Jak przenieść slajdy z Power Pointa do Windows Movie Maker'a? Re: Problemy i porady komputerowe - Lukas - 21-02-2009 13:37 Mam mały problem z odtwarzaniem filmów w necie: nie chodzą mi filmiki z sapo.pt, wszystkie inne youtuby, d1g etc- nie ma żadnych problemów. Poza tym filmy na kompie też wszystkie ładnie- bez żadnego ale. Tylko te jedno sapo. Jak ktoś wie jaka jest przyczyna to czekam na propozycje. Re: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 21-02-2009 15:06 Na każdej przeglądarce masz z tym problem? Może sobie je zablokowałeś jakimś dodatkiem typu Ad-block, który blokuje reklamy flash. |