Redcafe.pl - Manchester United Forum
Champions League 2011/2012 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48)
+---- Wątek: Champions League 2011/2012 (/showthread.php?tid=1119)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Re: Champions League 2011/2012 - Jaroldz - 16-03-2012 13:54

Patrząc na rozlosowane pary nie mogę oprzeć się wrażeniu, że zastosowano metodę "ciepłych kulek". Można już było przed losowaniem spotkać się z wypowiedziami, że Real z Barceloną zagrają ze sobą dopiero w finale. Do tego dochodzi wypowiedź Platiniego sprzed kilku tygodni:

Cytat:Michel Platini wczorajszy mecz Realu Madryt z Espanyolem oglądał z loży honorowej Santiago Bernabéu, przyjmując tym samym zaproszenie Florentino Péreza.
Zapytany w przerwie spotkania o finał Ligi Mistrzów, odparł iż pojedynek Los Blancos z FC Barceloną byłby "pięknym finałem". Dodał jednak, że inne zespoły również mają swoje szanse.

Przypadek :?: Może, ale dla mnie to podejrzane, tak samo, jak wyjście Lyonu z fazy grupowej.

Co do samego losowania, to mamy jeden hit, czyli starcie Barcelony z Milanem. Reszta par jest nudna i możemy łatwo przewidzieć, kto przejdzie dalej. W dodatku Real, tak jak przed rokiem, znów ma prostą drogę do półfinału.

APOEL - Real
OM - Bayern
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona

Bayern- Real
Chelsea- Barcelona

Real - Barcelona

Tak będzie Smile

Re: Champions League 2011/2012 - Cepilek - 16-03-2012 18:57

Naprawdę niesamowicie mnie obchodzi jakaś tam Barcelona Miachela i jej oraz jego Liga Mistrzów.

Re: Champions League 2011/2012 - mat.ka - 16-03-2012 19:10

No tak, zobaczyłoby się Puchar Intertoto.

Re: Champions League 2011/2012 - RedLucas - 16-03-2012 19:11

Patrzę na tę pary ćwierćfinałowe i pierwsze, co mi się nasuwa na myśl to - kto to kurwa gra w tegorocznej LM na tym etapie? :shock: Jakieś APOELy, Benfici, czy inne OMy...

Re: Champions League 2011/2012 - Hubson - 16-03-2012 23:41

Taaa. Lekceważmy wszystkich.

Co co 1/4 są lipne pary ale Bayern - Real wcale bym nie przesądzał, że Real wygra.
A co do Chelsea to to, że ich przeciwnikiem będzie Barca też nie jestem pewien.
Nie ma co przesadzac.
Finał Bayern - Chelsea wcale by mnie nie zadziwił.

Re: Champions League 2011/2012 - lmp2 - 17-03-2012 01:21

Ciekawie mogą się zapowiadać półfinałySmile

Swoją drogą to chciałbym aby Chelsea wyeliminowała Barce, taki rewanż za to co sędziowie robili kilka lat temu.

Choć gdyby był finał Real-Barca to może został by pobity jakiś rekord czerwonych kartek Big Grin

Re: Champions League 2011/2012 - Kosma - 17-03-2012 22:07

Ja bym baaaardzo chciał, żeby Chelsea natłukło Barcelonie za ten szwindel sprzed kilku lat. Niestety, wiązałoby się to z dużą szansą na końcowy triumf...

Re: Champions League 2011/2012 - Sirius - 18-03-2012 10:13

Do czego to doszło :/ Chyba nie ma innej możliwości obecnie jak kibicować Niemcom. Priorytet na tą chwilę to żeby Barca nie obroniła tytułu i obawiam się, że to właśnie Bayern jest najlepszym kandydatem, aby pokrzyżować plany Hiszpanom. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze Real, ale myślę, że oni mają mniejsze szanse w starciu z Barceloną niż Bawarczycy. W Chelsea jakoś mało wierzę, chociaż to byłaby dobra opcja żeby przeszli do finału a potem przegrali z którąś z wymienionych wcześniej ekip.

Re: Champions League 2011/2012 - robaldo - 18-03-2012 10:51

Sirius napisał(a):Priorytet na tą chwilę to żeby Barca nie obroniła tytułu i obawiam się, że to właśnie Bayern jest najlepszym kandydatem, aby pokrzyżować plany Hiszpanom. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze Real, ale myślę, że oni mają mniejsze szanse w starciu z Barceloną niż Bawarczycy.

:roll: Bayern... bez przesady

Re: Champions League 2011/2012 - Sirius - 18-03-2012 11:12

Według mnie mają lepsze szanse w bezpośrednim starciu z Barceloną niż Chelsea, która gra bardzo w kratkę. Co do porównywania z Realem to tu już ciężej ocenić, ale mimo wszystko stawiałbym na Bawarczyków. Ponadto (wiem, że do maja jeszcze dużo czasu), ale Niemcy mocno się rozkręcają.

Re: Champions League 2011/2012 - robaldo - 18-03-2012 11:21

Bayern, to jest dobry, ale na Basel i Herthę. Z Barceloną ten ich atak na nic się zda, bo i tak będą murować cały mecz, a obrony żelaznej nie mają. Także uważam, że tylko Real, który już prawie nauczył się jak grać z tą Barceloną, ma szansę ich pokonać, nikogo innego w tej roli nie widzę.

Re: Champions League 2011/2012 - Hubson - 18-03-2012 11:33

To zobaczysz jak CFC z nimi będzie grać. Co jak co ale CFC radzi sobie z Barceloną nadzwyczaj dobrze.

Re: Champions League 2011/2012 - Foster - 18-03-2012 11:53

Bayern? Nie bądźmy śmieszni... w drugiej linii Barcelona ich zje podczas snu, a z obrońcami Katalończycy się będą bawić jak z dziećmi. Jedyna nadzieja w ich GK, że przez 180 min będzie grał bezbłędnie, a do tego fenomenalnie - jednak szczerze w jego bezbłędność wątpię.

Re: Champions League 2011/2012 - robaldo - 17-05-2012 12:47

Cytat:Portugalczyk Pedro Proenca poprowadzi sobotni finał Ligi Mistrzów.

41-letni Proenca, który na międzynarodowej arenie zadebiutował 9 lat temu, ma na koncie sędziowanie 65 meczów pod szyldem UEFA. W tej edycji Ligi Mistrzów prowadził 5 spotkań, w tym mecz 1/8 finału pomiędzy Interem Mediolan, a Marsylią.

Portugalczyk sędziował także dwa mecze Ligi Europejskiej (w tym pierwszy mecz 1/4 finału Schalke - Atletic Bilbao). W finale Ligi Mistrzów Proence na liniach pomagać będą jego rodacy - Bertino Miranda i Ricardo Santos. Czwartym sędzią będzie Carlos Belasco Carbello z Hiszpanii.

sport.pl

Re: Champions League 2011/2012 - lol_face - 19-05-2012 22:51

Szlag mnie trafia! Jak oni mogli to wygrać? Tylko nie cfelsi! Przez cały mecz nie stwarzali żadnych sytuacji, dopiero pod koniec małpa z WKS wyskoczyła jak murzyn po banana...
No i jeszcze Robben, najgorszy zawodnik meczu wg mnie. Bayern raził nieskutecznością, ale to oni zasłużyli na zwycięstwo... No ale cóż, pieniążki Abramowicza w końcu poskutkowały..
I jeszcze nagle ilość fanów cfc nagle się zwiększa, każdy im gratuluje.. A ja się pytam: ZA CO ONI TO KUR*A WYGRALI??