Uwagi na temat Forum - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Uwagi na temat Forum (/showthread.php?tid=237) |
- Zashi - 31-07-2006 14:29 Manchesterowiec, z tego co czytalem gdzies na forum, zrezygnowales z funkcji moderatora. Czyli to nie prawda? - Seki - 31-07-2006 14:35 Zashi napisał(a):Manchesterowiec, z tego co czytalem gdzies na forum, zrezygnowales z funkcji moderatora. Czyli to nie prawda? Nie zrezygnowałem, zrezygnowałem z bycia moderatorem na innym forum na którym udzielałem sie znacznie rzadziej, a na poprzednim byłem bardzo aktywny. :wink: - Ciampel - 31-07-2006 14:37 Tak Kuba, musisz pogadać z mATT'em - innego wyjścia nie widzę. W kwietniu pisał, że będzie się wszystkim przyglądał, dodał też, na co będzie zwracał uwagę. Wszystko jest w sumie w Waszych rękach. Jednak jak pewnie już zauważyliście - wymagania są. Niby jest nas tylko dwóch, ale chyba na naszą pracę nie możecie narzekać, bo wszystko sumiennie wykonujemy. Jeśli forum będzie się rozrastało w takim tempie jak teraz, to może i nabór będzie potrzebny (nic nie sugeruję). Widzisz Zashi - Twoje szanse na MODa już zmalały. Pytania ewidentnie wskazujące na jedną osobę, zadajemy na PW! - Valverde - 22-08-2006 16:19 Uważam, że potrzeba jeszcze jednego moda. Mam wrażenie, że besty rzadko tu bywa i nie jest zbyt aktywny, a maTT z moderowaniem nie bardzo obcuje. Jedynie Ciampel działa i aktywnie opiekuje się porządkiem na forum - wnioskuję o przyznanie dodatkowego moda, np. Pejterowi, który często jest na forum i wydaje się być odpowiednią kandydaturą - Zashi - 22-08-2006 17:21 Valverde na napisalem juz kilka PW do maTT`a w tej sprawie - zglszajac siebie oczywiscie. Z tego co mi sie wydaje, na forum bywam najczesciej. Przdalby sie licznik godzin dla kazdego uzytkownika. - Kuba_^^ - 22-08-2006 20:14 Ja pisałem do maTTa w sprawie tego, czy mam szanse na modera, lecz jak na razie nic do mnie nie napisał, czy mam szanse czy nie :? A nieraz widziałem naszego admina na GG. Jeśli ktoś ma z nim lepszy kontakt, to niech powie, że jest taki ktoś jak ja - Ciampel - 24-08-2006 10:21 Też napomknąłem o tym mATT'owi, czekam na dalszy rozwój sprawy. Czasem rzeczywiście jest ciężko przebrnąć samemu przez tą kupę tematów i niekiedy postów zupełnie niezwiązanych z danym wątkiem. Nowy MOD na pewno wkrótce się pojawi. I od razu widzę, że trzeba ostudzić nieco wasze zapały. Nie liczy się ilość postów, ale jakość. Do tego nikt nie zostanie MODem z zasługi; "spędziłem tutaj najwięcej godzin". Kryteria były wyznaczone już na początku, dlatego po głębszej obserwacji można dostrzec, kto wyciągnął wnioski i ma predyspozycje na bycie MODem. A nabór odbędzie się raczej na tej zasadzie, co w zeszłe wakacje, więc wydaje mi się, że wysyłanie swych kandydatur na PW czy GG bez żadnego uprzedzenia zupełnie mija się z celem. Choć z drugiej strony mATT rzadko tutaj bywał i nie bardzo wie, kto jak się stara, dlatego trzeba będzie mu w tym pomóc. Pozdrawiam - Wojtek3 - 24-08-2006 20:22 Cytat:Choć z drugiej strony mATT rzadko tutaj bywał i nie bardzo wie, kto jak się stara, dlatego trzeba będzie mu w tym pomóc. I nie wyglada na to zeby sie to zmienilo, super admin mATT ehhh .. - Zashi - 24-08-2006 20:56 Ciampel rozumiem Cie ze malo wazne jest ile kto godzin siedzi, ale taki mod ktory wiecej siedzi moze wiecej poprawic po "zwyklych smiertelnikach" co na forum wchodza. - besty - 24-08-2006 23:14 Cytat:I nie wyglada na to zeby sie to zmienilo, super admin mATT ehhh .. Matt zapewne by wolał siedzieć tutaj na forum niż w pracy, ale za siedzenie na forum niestety pieniędzy nie zarobi - cięzkie czasy i należy go tez zrozumieć. - Pejter - 25-08-2006 21:58 Zashi napisał(a):ale taki mod ktory wiecej siedzi moze wiecej poprawic po "zwyklych smiertelnikach" co na forum wchodza. Ale taki mod, którego posty są najczęściej dwu-, trzyzdaniowie i raczej nie są one wzorem dla innych to nie mod, dlatego twój argument o tym, że jesteś bardzo często na forum (czemu nie zaprzeczam) jest po prostu zbędny, bo przez takie coś moderatorem się nie zostaje, przynajmniej na naszym forum. - Ciampel - 26-08-2006 14:56 Wojtek sam wiesz, jak wygląda praca, dlatego teksty sypiesz raczej nie na miejscu. Minęły już czasy, kiedy to większośc forumowiczów rzucała szkolny plecak i siadała na kompa, powoli dorastamy, więc i obowiązków przybywa. Właściwie, to mu wystarczy zdanie kilku tutejszych user'ów n/t poziomu postów i niektórych użytkowników. Co chwila pojawia się nowy problem. Nas jest tylko kilku. Pomóżcie nam je rozwiązywać! Eric chciałby przywrócić temat o wyjazdach na mecze ze starego forum, co w obecnej chwili jest niewykonalne. Wszyscy wiedzą, czym są google, dlatego w grupie mamy większe szanse odniesienia sukcesu. Co z tego, że w pojedynkę przewertuję 100 site'ów? W trójkę ich liczba zwiększyłaby się dwukrotnie, no nie? Dlatego najłatwiej powiedzieć sobie: "to nie działa - naprawcie" i nic w tym kierunku nie robić. A potem cała zje*ka leci na staff. Zashi - Pejter Ci to doskonale wytłumaczył. Czasem lepiej siedzieć na forum 10 minut, ale czynnie, niż biernie śledzić je godzinami, taka jest prawda. Btw. Od dzisiaj wszystkie jednozdaniowe twory (na temat czy nie) będą bezzwłocznie kasowane (jedynie w wyjątkowych wypadkach odejdziemy od reguły). - Wojtek3 - 27-08-2006 13:41 Ciampel napisał(a):Wojtek sam wiesz, jak wygląda praca, dlatego teksty sypiesz raczej nie na miejscu. Minęły już czasy, kiedy to większośc forumowiczów rzucała szkolny plecak i siadała na kompa, powoli dorastamy, więc i obowiązków przybywa. Właściwie, to mu wystarczy zdanie kilku tutejszych user'ów n/t poziomu postów i niektórych użytkowników. Co chwila pojawia się nowy problem. Nas jest tylko kilku. Pomóżcie nam je rozwiązywać! Eric chciałby przywrócić temat o wyjazdach na mecze ze starego forum, co w obecnej chwili jest niewykonalne. Wszyscy wiedzą, czym są google, dlatego w grupie mamy większe szanse odniesienia sukcesu. Co z tego, że w pojedynkę przewertuję 100 site'ów? W trójkę ich liczba zwiększyłaby się dwukrotnie, no nie? Dlatego najłatwiej powiedzieć sobie: "to nie działa - naprawcie" i nic w tym kierunku nie robić. A potem cała zje*ka leci na staff. Zashi - Pejter Ci to doskonale wytłumaczył. Czasem lepiej siedzieć na forum 10 minut, ale czynnie, niż biernie śledzić je godzinami, taka jest prawda. Dlatego jesli ma coraz mnie czasu dla forum niech przekaze swoja funkcje komus komu na tym zalezy a nie wejdzie raz na jakis czas, napisze ze nie ma czasu dla nas bo ma prace itd. Jesli skonczyly sie czasy ' szkolnego plecaku ' niech przekaze swoja funkcje komus innemu. Te forum tez zrobil na odpie*** sie, najszybciej jak sie dalo, nie spytal sie kto by pomgol zrobic cos lepszego, tylko ciach pierwsze lepsze i widac jak jest. Fakt, forum nie zalezy od designu, ale ludzie, poziom idzie w gore a nie w dol, u nas idzie w dol, takze jak ktos nie ma czasu, niech da sobie spokoj i zajmie sie tym ktos inny ? Nie mam racji ? Wolicie miec caly czas to co macie ? - Zashi - 27-08-2006 17:49 Wojtek3 napisał(a):Ciampel napisał(a):Wojtek sam wiesz, jak wygląda praca, dlatego teksty sypiesz raczej nie na miejscu. Minęły już czasy, kiedy to większośc forumowiczów rzucała szkolny plecak i siadała na kompa, powoli dorastamy, więc i obowiązków przybywa. Właściwie, to mu wystarczy zdanie kilku tutejszych user'ów n/t poziomu postów i niektórych użytkowników. Co chwila pojawia się nowy problem. Nas jest tylko kilku. Pomóżcie nam je rozwiązywać! Eric chciałby przywrócić temat o wyjazdach na mecze ze starego forum, co w obecnej chwili jest niewykonalne. Wszyscy wiedzą, czym są google, dlatego w grupie mamy większe szanse odniesienia sukcesu. Co z tego, że w pojedynkę przewertuję 100 site'ów? W trójkę ich liczba zwiększyłaby się dwukrotnie, no nie? Dlatego najłatwiej powiedzieć sobie: "to nie działa - naprawcie" i nic w tym kierunku nie robić. A potem cała zje*ka leci na staff. Zashi - Pejter Ci to doskonale wytłumaczył. Czasem lepiej siedzieć na forum 10 minut, ale czynnie, niż biernie śledzić je godzinami, taka jest prawda. dobrze gadasz Wojtek. Wiem ze na starym forum adminem byl Quess czy jakos - nie pamietam tego. Wtedy admina przejal maTT, ktorego od czasu mojego zalogowania ani razu nie widzialem na forum (a bywam prawie codziennie i to dosyc czesto). Od czasu zarejestrowania przeczytalem na forum tylko 1 jego post ktory powstal od czasu moejgo pojawienia sie tu. Rozumiem, ze byc moze ma inne zajecia. Ale jak go to nie interesuje to niech przekaze komus innemu, z zapalem i komus kto sie zna. Przydaloby sie tez jeszcze z 2 moderatorow, bo Ciampel i besty tez czlowiek i caly czas ich nie ma. Moze zrobimy wybory? Kazdy kto bedzie chcialbyc modem, zglosi sie, odpowie na kilka pytan ktore zada admin badz mod - odpowiedzi powinny byc jawne. Wtedy uzytkownicy wybiora kogo chca, aby sprawowal piecze na tym 4um. - besty - 27-08-2006 19:56 Ale co tutaj admin ma do roboty? Musi być obecny na forum? W razie potrzeby informujemy co należy zrobić etc. W nagłych wypadkach też mam dostęp do bazy forum, więc mogę zareagować. Cytat:Moze zrobimy wybory? Kazdy kto bedzie chcialbyc modem, zglosi sie, odpowie na kilka pytan ktore zada admin badz mod - odpowiedzi powinny byc jawne. Wtedy uzytkownicy wybiora kogo chca, aby sprawowal piecze na tym 4um. Imo beznadziejny pomysł, nie każdy uzytkownik potrafi właściwie ocenić, kto mógłby się sprawdzić w roli moda - a trzeba zwrócić uwagę na wiele czynników. Podejmowanie takich decyzji grupowo, poprzez demokrację uzytkowników, to totalna głupota. Dla jakiegoś zobrazowania sytuacji mozna odnieść się do wyborów w Polsce - wiadomo każdy dorosły ma prawo głosu - bez względu na wiedzę i jakiekolwiek pojęcie o polityce. Krótko mówiąc, głosują ludzie niekompetetni, a w Polsce jest ich szczególnie dużo. Wyniki są tragiczne w skutkach. Andrzej Lepper, Roman Giertych - nic chyba więcej nie trzeba dodawać. |