![]() |
Rio Ferdinand - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Rio Ferdinand (/showthread.php?tid=26) |
Re: Rio Ferdinand - bobsley - 05-09-2009 15:35 Cytat:Jak będzie miał 35, a nie 31 lat to wtedy możemy snuć domysły. Panie powiedziałem że teraz czy kiedy nadmiar kontuzji będzie skłaniał ku takim refleksjom a nikt nie wie czy to będzie za rok czy za 5 ... dla mnie osobiście Rio z 5 na plecach może biegać i w wieku 39 lat jeżeli zdrowie i umiejętności mu na to pozwolą ![]() pozdr! Re: Rio Ferdinand - sebos_krk - 27-10-2009 09:55 Przeglądałem wasze opinie o występie Rio Ferdinanda na anfield i nie zgadzam się ze stwierdzeniami typu- Rio zagrał przyzwoicie, mało kto by dogonił Torresa itp. Trudno, że nie mógł dogonić, ale czemu go nie przepchnął w polu karnym. Tak nie może postępować jeden z najlepszych defensorów na świecie. Musi sobie radzić z każdym piłkarzem. Dla mnie znów się nie popisał. Ferdinand ostatnio jest naprawdę w słabej formie. Jak nie zrobi babola (reprezentacja, city) to gdzieś się zagapi. W pierwszej części spotkania źle się ustawił przy dośrodkowaniu i piłka mu przeleciała nad głową wprost na nogę napastnika stojącego parę metrów od bramki. Niewiele zabrakło, a byłaby bramka. Dawniej takie coś mu się nie zdarzało. Potrzebny jest mu porządny wstrząs. Re: Rio Ferdinand - michal85 - 27-10-2009 11:17 Rio jest ewidentnie pod formą, widać brak ogrania, ale... Niektórzy zapominają, że to jest Torres. Prawdopodobnie najlepszy napastnik na świecie. To już nie jest ten Fernando, którym Rio poniewierał. Wydaje się znacznie mocniejszy fizycznie. Nie powiedziałbym, że przy tym golu Rio dał ciała. Niewielu stoperów potrafiłoby nadążyć nawet za Torresem, nie mówiac już o przepchnięciu w granicy przepisów. Co nie zmienia faktu, że sądzę, że na jakiś czas należy dać szansę Evansovi, którzy w tym sezonie prezentuje się z naszych stoperów chyba najlepiej. Kto z nim? Osobiście widziałbym Rio, bo po prostu bardziej go cenię i sądzę, że gdy dojdzie do formy to drugiego takiego na świecie nie ma. A może to ze względu na sentyment, bo od początku widziałem w nim wielki potencjał, co potwierdził później m.in. w sezonie 07/08 - ciekaw jestem czy kiedykolwiek zobaczę lepszy sezon jakiegokolwiek naszego stopera. Jeszcze trochę lat przede mną, więc kto wie ![]() Re: Rio Ferdinand - Kula - 27-10-2009 12:29 Pytanie czy brak formy wynika z braku ogrania ? Bo ja nie do końca jestem przekonany, jak napisałem coś podobnego do tego poniżej, to odpowiedzią było "że wymyślam głupie historyjki". A ten tekst chyba najlepiej oddaje to co mam wrażenie dzieje się z Rio. Dat w tekście nie ma więc tylko porządkowo napiszę, że premiera filmu była 24 października. To jest z RoM. Cytat:I’m not overly keen on criticising our own players but sometimes it’s hard to avoid it. I got a lot of stick for criticising Cristiano Ronaldo last season but it’s rare that I would really lay in to one of our own players. Re: Rio Ferdinand - michal85 - 27-10-2009 13:33 Bo to jest czepianie się na siłę, szukanie dziury w całym. Rio zawsze był taki i jakoś w niczym mu to nie przeszkadzało, aby grać fenomenalnie. Kiedy zaczął grać gorzej? W zeszłym sezonie, kiedy raz po raz zaczęły go nękać kontuzje. Ja się za to po raz kolejny spytam - w czym więc tkwi problem Carricka, czy Vidica, którzy od kilku miesięcy wyglądają słabiej niż rok, czy 2 lata temu? Re: Rio Ferdinand - bobsley - 27-10-2009 17:27 nie wiem co jest z Rio ale jak brakuje mu ogrania to powinien występować częściej np. dziś z Barnsley i tym samym za postawę na boisku wyróżnił bym Rooneya któremu w moich oczach zaczął się co sezony zastój po ciągu udanych spotkań :/ szczerze to nie zdziwiłbym się też jakby Rio zdecydował się odejść :/ Re: Rio Ferdinand - Szymcio - 27-10-2009 17:42 bobsley napisał(a):szczerze to nie zdziwiłbym się też jakby Rio zdecydował się odejść A ja bym się zdziwił i to bardzo. Ferdinand ma na Old Trafford wszystko czego zapragnie. Miejsce w składzie, dobrą pensję, kibice na Old Trafford na niego nie psioczą. Ba! Po serii błędów wspierają go - po dość zwyczajnych interwencjach wołają "Rio! Rio!", tak było z Boltonem oraz Liverpoolem, a to na pewno dodaje mu otuchy. Anglik po prostu musi wrócić na właściwie tory, wychodzić skoncentrowany na absolutne 100%. Teraz przypomina trochę tego Ferdinanda z początków swojej kariery w Teatrze Marzeń. Jest lekkomyślny, przesadnie wyluzowany. Ferguson musi na niego troszkę wrzasnąć, aby nasz najlepszy stoper się obudził. Zresztą, to samo tyczy się Vidica. Niedawno obaj stanowili o sile naszej drużyny a teraz boję się o ich postawę. Czas zbudzić się z letargu, panowie! Re: Rio Ferdinand - matys - 27-10-2009 18:37 bobsley napisał(a):szczerze to nie zdziwiłbym się też jakby Rio zdecydował się odejść :/Taaa. :lol: 30 lat na karku, z 5 jeszcze można pociągnąć na wysokim poziomie, mnóstwo trofeów do wygrania, ale Rio zawiesi buty na kołku. A co by nie. Bo odejście z United = emerytura, wyżej w hierarchii klubowej być nie można. Re: Rio Ferdinand - Tomek91 - 05-11-2009 17:48 Cytat:Obrońca Manchesteru United Rio Ferdinand wypadł ze składu na 6 tygodni po tym, jak okazało się, że kontuzja pleców uniemożliwi mu grę w kolejnych meczach. No to mamy 1,5 miesiąca bez Rio. :/ Re: Rio Ferdinand - maju - 05-11-2009 18:37 Niewielka strata patrząc na jego ostatnio wręcz porażającą (i to dosłownie) formę. Re: Rio Ferdinand - panopticum - 05-11-2009 18:41 Pewnie poprawi ją podczas rehabilitacji, więc spoko. Re: Rio Ferdinand - Jakub T - 05-11-2009 19:42 Szymcio napisał(a):Dobrze że zwróciłeś na to uwagę, tak samo słychać głośne "Rooney, Rooney, Rooney", nawet gdy Wayne ma słabszy dzień!bobsley napisał(a):szczerze to nie zdziwiłbym się też jakby Rio zdecydował się odejśćPo serii błędów wspierają go - po dość zwyczajnych interwencjach wołają "Rio! Rio!", tak było z Boltonem oraz Liverpoolem, a to na pewno dodaje mu otuchy. Na pewno ich to motywuje do działania, oni chcą z całego serca wrócić do najlepszej formy, odwdzięczyć się trenerowi, fanom i kolegom z drużyny za wsparcie. Ale niektórym kibicom najłatwiej wyłącznie krytykować i snuć teorie o odejściu, trwałym zaprzepaszczeniu formy etc. Podam tylko jeden przykład, słaby sezon 2007-2008 Giggsa, kolejne dwa, w tym jeden trwający-no co tu będę mówił, wyśmienite. Swoje zrobiła zmiana pozycji na środkowego, ale nie tylko ona. Tak samo wspierajmy i życzmy powrotu do formy Rooneyowi, Rio, Hargreavesowi, Naniemu, Gary'emu, Benowi i Wesowi.... Re: Rio Ferdinand - bobsley - 05-11-2009 19:49 Jakub T napisał(a):Ale niektórym kibicom najłatwiej wyłącznie krytykować i snuć teorie o odejściu, trwałym zaprzepaszczeniu formy etc. no tak tak ... tak sobie tłumacz a Rio wyleciał na 6 tygodni ![]() Re: Rio Ferdinand - panopticum - 05-11-2009 19:50 A co tutaj do tłumaczenia? Re: Rio Ferdinand - Jakub T - 05-11-2009 20:41 Czytać to ja umiem i wiem że pauzuje 6 tygodni, a w swojej wypowiedzi poruszyłem inny problem, ale nie będę go drugi raz objaśniał. Miejmy nadzieję że wyleczy te bóle pleców, bo to na pewno w dużej mierze przez nie tak słabo mu szło, inaczej nie dałby się chyba odepchnąć Torresowi (taki pierwszy przykład z brzegu pokazujący gdzie Rio musiał walczyć ciałem i ból mógł mu się ostro dać we znaki). |