![]() |
Spotkania, meetingi kibiców MU - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Spotkania, meetingi kibiców MU (/showthread.php?tid=325) |
- Stojkovic - 22-09-2007 10:36 Chyba na Scousersów będzie zlocik następny. Zaglądaj aktywnie do tego tematu to napewno będą świeże ogłoszenia. - dolfas - 22-09-2007 11:57 trzeba bedzie ![]() ![]() - Mates - 22-09-2007 22:55 Więcej info jest ZAWSZE na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.manusite.pl">www.manusite.pl</a><!-- w --> na forum w dziale United to My. Tam piszą wszyscy, tu sporadycznie ja i Stojko. Pozdrawiam! - Laksa - 01-11-2007 22:07 następne spotkanie będzie w Katowicach z racji meczu z Arsenalem 3.11.07r. W celu dokładniejszych informacji kierujcie się tam gdzie napisał Mates. - Stojkovic - 07-12-2007 11:38 Jutro kolejne spotkanie o 15:15 w Katowicach. Jak ktoś zainteresowany podbijać na prv. - Wojtek3 - 20-01-2008 15:49 Skull to kiedy ustawiamy sie na pierwsze nasze historyczne piwko ? oczywiscie przy meczyku UNITED rzecz jasna ( jak wytrzezwiejesz to napisz ). 8) - Skull - 20-01-2008 19:33 Wojtek3 napisał(a):Skull to kiedy ustawiamy sie na pierwsze nasze historyczne piwko ? oczywiscie przy meczyku UNITED rzecz jasna ( jak wytrzezwiejesz to napisz ). 8) No chyba mecz z City? ciulowo ze wypada w niedziele bo w poniedzialek praca,no ale jakos to bedzie :twisted: Na tygodniu obczaje dokładnie i wszystko bedziesz wiedzial 8) - Mates - 03-02-2008 20:36 Witam, Dnia 6 lutego 1958 roku na lotnisku w Monachium miała miejsce tragedia nieporównywalna z niczym, co wydarzyło się w historii sportu. Tego dnia wracający z Belgradu samolot w drodze do Anglii wylądował w Monachium w celu zatankowania paliwa. Zawodnicy Manchesteru wracali po meczu z Crveną Zvezdą Belgrad w Pucharze Mistrzów (ówcześni mistrzowie Anglii zapewnili sobie awans do półfinału tych rozgrywek po remisie 3:3). Niestety wielu z obecnych na pokładzie już nigdy nie ujrzało punktu docelowego lotu – Wielkiej Brytanii, ani nie zagrało już nigdy na boisku. Życie w Monachium straciły 23 osoby spośród 43 znajdujących się na pokładzie. Zapewne wiele osób wie o tym fakcie. W roku 2008 będzie miała miejsce okrągła 50. rocznica tego wydarzenia. W niedzielę, 10 lutego odbędzie się mecz upamiętniający tamtą tragedię. Spotkanie to odbędzie się w ramach English Premier League na Old Trafford, a na przeciwko siebie staną dwie drużyny z tego samego miasta - MANCHESTER UNITED i MANCHESTER CITY. Poza faktem, że jest to spotkanie derbowe jest to również ogromne wydarzenie sportowe. FA wyraziło zgodę, by na tym meczu obie drużyny zagrały w strojach retro bez sponsorów. Dodatkowo, wystąpić ma inna niż zwykle numeracja koszulek. W tym także dniu prosiłbym o specjalną mobilizację na ten mecz fanów z całego Górnego Śląska. Ostatnimi czasy coraz mniejsza jest ta frekwencja, a na takim meczu nie powinno zabraknąć nikogo, kto ma możliwość przyjazdu. Kwestie organizacyjne są następujące: O godzinie 14:00 spotykamy się przy schodach na dworcu w Katowicach. Każdy chyba wie, gdzie to jest. Czekamy do godziny 14:15 (o tej godzinie mamy rezerwację w pubie) i idziemy do pubu. O tej godzinie już nie ma co czekać pod schodami tylko przychodzić do pubu. Mecz rozpoczyna się o 14:30. Kolejną bardzo ważną sprawą są barwy. Pokażmy, że stać nas na założenie koszulek z herbem naszego klubu. Dodatkową sprawą są wstążeczki, czarne, niewielkie wstążeczki, które można przymocować do koszulek. Niewielki jest to wydatek, a myślę, że idea nie najgorsza. Kwestią wstążeczek zajmie się Karola, do której zgłaszać się można na gadu-gadu (3643209). Koszt takiej wstążeczki jest symboliczny - 1 zł. Myślę, że nie jest to jakaś wygórowana kwota. Nie jest to narzucone, ale miło by było jakbyśmy byli w ten sposób również zgrani (oczywiście jeśli ktoś ma możliwość sam może sobie taki item utworzyć). Zgłoszenia u Karoli do czwartku, pieniądze na miejscu. Reasumując: Zbiórka: 14:00-14:15 - pod schodami przy Dworcu PKP. 14:15-... - pub. Barwy i wstążeczki obowiązkowo (wiadomo, że jak nikt nie będzie miał to zostanie wpuszczony do pubu, ale myślę, że stać nas na taki gest) Wszelkie szczegółowe informacje dotyczące pubu i zbiórki: Mates: gadu-gadu (5929439). Dotyczące wstążeczek: Karola: gadu-gadu (3643209). POKAŻMY, ŻE POTRAFIMY SIÊ ZMOBILIZOWAĆ! UNITED! P.S. Proszę nie pisać tutaj zbędnych postów. Chcę po prostu, żeby ten post był jak najdłużej widoczny w tym topicu jako ostatni. P.S.2 Proszę o informację kto się zjawi. Będziemy wiedzieli czy na kogoś czekać i tak dalej. Wszelkie informacje dot. pubu podaję TYLKO na gadu-gadu, ze względu na obawę przed "masówką". - EricRyan - 04-02-2008 18:18 Mates napisał(a):W tym także dniu prosiłbym o specjalną mobilizację na ten mecz fanów z całego Górnego Śląska. Ostatnimi czasy coraz mniejsza jest ta frekwencjaMates a dlaczego tak drastycznie spada frekfencja na "Waszych" spotkaniach? Masz jakiś sensowny tego powód? Osobiście mógłbym się przejechać ale po ostatnim spotkaniu w Katowicach na jakim byłem "to jakoś mi nie podrodze". - Wojtek3 - 12-02-2008 02:47 Skull napisał(a):No i w nastepnym długo nie zagosciliśmy ,wchodzimy tam patrza na mecz i "UNITED" i te mordy pijane Aaaaa cos mi sie przypomina, to bylo chyba na rogu O'Connel Street ale jak my sie tam znalezlismy to ja nie wiem 8) Ze pod auto nie wpadlismy :lol: Najlepiej podchodze do barku a babka juz mowi do kolesia hahaha.. " Don't even sell jelly gum to him :lol: " i wyprosili nas. Imprezka spoko, na drugi trzeba sie mniej spic by bylo wiecej fajnego dopingu i dluzszej imprezki, bo takie tempo to ja mialem w liceum na imprezach a nie w pubie na meczu 8) Nastepne spotkanko moze nie w ta sobote bo w Manchester jestem, ale w nastepna jak najbardziej, z kim gramy ? 8) PS. O finansach moze juz nie mowmy. - Skull - 12-02-2008 11:01 Wojtek3 napisał(a):Imprezka spoko, na drugi trzeba sie mniej spic Dokładnie ,bo chyba nieco przesadziliśmy :lol: Wojtek3 napisał(a):Nastepne spotkanko No tylko mniej alkoholu i mniej agresywnosci :twisted: Wojtek3 napisał(a):z kim gramy ? 23 to jest sobota jedziemy do Newcastle 8) - KanT - 05-03-2008 19:23 Cytat:Fatalna wiadomość dla kibiców piłkarskich. Nie będą mogli już oglądać w pubach czy kawiarniach meczów transmitowanych przez Canal+. Koncern już pożalił się policji, która robi naloty na lokale. Właścicielom grożą grzywny. Wie ktoś, czy wiadomość podana na serwisie barcy jest prawdą? W ogóle słyszeliście coś więcej o tym? - Morgan - 05-03-2008 20:05 KanTona napisał(a):Cytat:Fatalna wiadomość dla kibiców piłkarskich. Nie będą mogli już oglądać w pubach czy kawiarniach meczów transmitowanych przez Canal+. Koncern już pożalił się policji, która robi naloty na lokale. Właścicielom grożą grzywny. Czytałem w gazecie dziś - podobni zarówno Canal+ oraz Polsat sport życzy sobie dodatkowych pieniędzy od pubów w zamian za koncesję do nadawania publicznego :roll: nie dość że chop musi płacić abonament to jeszcze naliczą mu koncesję za to że udsotepnia kanał użytkowi publicznemu. Jakiś czas temu podobna afera była z radiem - według tego co tam zaszło wyszło na to że puszczania radia w obecności osób nie mieszkających w danym miejscu jest przestępstwem ponieważ zalicza się to już do "imprezy" a żeby puszczać muzykę z danego radia na imprezach trzeba jeszcze wykupywać jakieś koncesje - Ciampel - 05-03-2008 20:13 Morgan napisał(a):KanTona napisał(a):Cytat:Fatalna wiadomość dla kibiców piłkarskich. Nie będą mogli już oglądać w pubach czy kawiarniach meczów transmitowanych przez Canal+. Koncern już pożalił się policji, która robi naloty na lokale. Właścicielom grożą grzywny. Reasumując, parodia. - WoLaK - 09-03-2008 00:27 Ciampel napisał(a):Reasumując, parodia.Nie parodia tylko prawo.Jak byś był właścicielem C+ też byś pewnie chciał dostawać pieniądze za te koncesje. |