![]() |
EURO 2008 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: EURO 2008 (/showthread.php?tid=336) |
- KanT - 02-12-2007 13:00 Za nami losowanie do Euro 08: Grupa A: Szwajcaria, Czechy, Portugalia, Turcja Grupa B: Austria, Chorwacja, Niemcy, Polska Grupa C: Holandia, Włochy, Rumunia, Francja Grupa D: Grecja, Szwecja, Hiszpania, Rosja Powiem otwarcie - nie ma sie co załamywać, bo mogło być gorzej, a jadąc na taką imprezę oczywiste było, że grupa będzie ciężka. Dzisiaj swój pesymizm schowam do kieszeni i przyznam się, że licze na skopanie dupy niemolom. ![]() Najciekawiej będzie w grupie C gdzie spotkają się Francuzi, Holendrzy, Włosi i Rumuni :twisted: - Fiend - 02-12-2007 13:04 Moglo byc lepiej ale moglo tez byc o wiele gorzej ![]() Na pewno sa szanse na wyjscie z takiej grupy. Trzeba pokonac Austrie(imo najslabsza druzyna w tych mistrzostwach) i urwac punkty Chorwacji ![]() ![]() - WoLaK - 02-12-2007 13:05 Ja losowanie uwazam za calkiem dobre dla Polakow.Bardzo dobrze,ze trafilismy na Austriakow,ktorzy sa zdecydowanie najgorsza druzyna tego turnieju.Warto by sie zrewanzowac Niemcow za porazke z mundialu :twisted: Polakom z pewnoscia ten mecz przyspozy najwiecej emocji.Chorwaci sa bardzo ciezkim przeciwnikiem co potwierdzili w eliminacjach.Moim zdaniem mamy szanse wyjsc z tej grupy,tylko nie mozemy popelnic takich bledow jak w ostatnich WC. - Kuba_^^ - 02-12-2007 13:20 Zobaczymy, Austria jest raczej w zasięgu naszej ręki, z Chorwacją będziemy się męczyć, jednak coś powinniśmy ugrać, zaś z Niemcami oczywiście będzie najtrudniej i z nimi o punktach raczej możemy sobie pomarzyć ![]() ![]() - Gracek_11 - 02-12-2007 13:26 Losowanie dla nas po raz kolejny okazało się szczęsliwe, ale jak wszystko będzie, zweryfikuje boisko. Trafiliśmy na dobrych rywali, ale możemy ich ograć, gorzej byłoby wpaść np. do grupy C albo D. Uważam, że kluczowe będzie spotkanie z gospodarzami - Austriakami, szkoda, że trafiliśmy na 4 pozycję w naszej grupie, bo zdecydowanie wolałbym rozegrać z nimi pierwszy mecz. Nie ma jednak co marudzić, bo mogliśmy wylosować gorzej. Oby nasi dali sobie rade :!: Zdecydowanie najsilniejsza grupa to C: Holendrzy, Francuzi, Włosi i Rumuni. Ciężko wskazać kto z tej grupy wyjdzie. Wydaje się mało prawdopodobne, by Rumuni wywalczyli choć 1 punkt, ale nie można ich skreślać przed rozpoczęciem turnieju. Moim zdaniem będzie dużo remisów :wink: Grupa A jest bardzo wyrównana. Uważam, że każda z drużyn ma szansę na awans dalej, grupa D - odpada Rosja, dla mnie Hiszpanie i Szwedzi, choć Grecy mogą namieszać... - jabol_phpbb3_import1728 - 02-12-2007 13:27 Nasza grupa średnia, na szczęście nikt juz nie będzie się podniecał łatwościa tak jak to było po losowaniach mundialu w Korei i Niemczech. Napewno faworytem nie jesteśmy, i ten trud będą znosić Niemcy i Chorwaci. Trafienie na Austrię dobrze rokuje, bo tak jak juz powiedziano zdecydowanie najsłabsza ekipa turnieju, ale trzeba pamiętac, że to zawsze gospodarze a z nimi gra się trudno. Nie ma co na razie prognozowac, turniej dopiero za pół roku, więc wszystko może się zmienić. Co do grupy C, fakt prawdziwa grupa śmierci. Na stronie był taki news, że Van der sar mówił, że sukcesem będzie jak dojdą do połfinału. Po losowaniu sukcesem będzie wyjście z grupy. A Rumunów to bym nie przekreślał w końcu wygrali grupę eliminacyjną z Holendrami. Faworyci tej grupy oczywiście Włochy i Francja. - Zashi - 02-12-2007 13:48 Nie jest źle. Jestem optymistą. Remis z Niemcami plus wygrane z Austrią i Chorwacją. Tak przewiduje. Szkoda, ze w grupie C zamiast Rumunii nie ma Hiszpani - wtedy byłaby to "ciekawa" grupa :wink: W grupie D będę liczył na ekipe Rosji. a niech namiesza ![]() - Wojtek3 - 02-12-2007 16:08 Grupa A: Moim zdaniem Szwajcarzy raczej bez szans na wyjscie z grupy, co wiecej powiem, zajma ostatnie miejsce, mysle, ze Portugalia raczej bez problemu, Turcy z Czechami powalcza o druga pozycje. Grupa B: Coz, nie ma co narzekac, rzeczywiscie moglo byc gorzej. Chcialbym byc optymista, ale nie potrafie ![]() Grupa C: grupa smierci 8) Wiadomo, faworytow jest 3. Choc Rumunia moze tam mieszac w szeregach. Wyjda moim zdaniem Wlosi i Francuzi ( kolejnosc nieprzypadkowa ). Grupa D: spokojna grupa, Rosja z Hiddinkiem jest bardzo mocna, Grecja mistrz Europy, Hiszpania i Szwecja mocne ekipy. Tu bedzie na pewno ciekawie, mysle, ze Hiszpanie wyjda bez problemu ![]() - WoLaK - 02-12-2007 16:36 Dla mnie Rosjanie nie maja zadnych szans na wyjscie z grupy.Moim zdaniem sa zdecydowanym faworytem do zajecia ostatniego miejsca.Dali sobie rade z Anglikami,ale watpie zeby byli w stanie ograc Szwedow czy Hiszpanow.A przeciez mistrzowie Europy posiadaja tez bardzo dobry zespol.Putin nie bedzie sie cieszyl z awansu :!: - Maciek - 02-12-2007 18:51 Rumunia co prawda na 99,99% odpadnie po fazie grupowej (razem z Włochami chyba), ale w roku 2000 też byli w nieciekawej grupie i jakoś dali radę z niej wyjść wówczas to była grupa Niemcy, Portugalia, Anglia i Rumunia co do losowania to powiem tyle, że jestem nawet zadowolony co prawda wolałbym być w grupie śmierci tak jak Rumunia, ale co tam najspokojniejszy jestem o mecz z Chorwacją, oni w tych eliminacjach zostali mocno, ale to mocno przecenieni, a przecież nie pokazali się w nich wcale lepiej od nas - my zdobyliśmy cztery punkty na Portugalii, a oni z całym szacunkiem na połowie Anglii zdobyli 6 zresztą nawet jakby zdobyli na całej Anglii te 6pkt to i tak, Portugalia jako reprezentacja stoi wyżej niż Anglia, to raz a dwa, Chorwaci nas przed tym meczem zlekceważą, gramy z nimi hmmm na zakończenie grupy z tego co pamiętam, albo w drugim meczu jednak, nie pamiętam jak widac dokladnie, a wtedy polowa z nich będzie już negocjowała kontrakty z drużynamiz Bundesligi, Premiership i Serie A (Modrić, Srna (czuje ze odejdzie z Szachtara) i inni), no i jak mówilem nas zlekceważą, bo ekipa Bilića chodzi z głową w chmurach obecnie, a jeszcze nic nie osiągneli, chociaż turniej odbędzie się w 10 rocznice ich brązowego medalu Mistrzostw Świata więc pewnie będą chcieli taki sukces powtórzyć ale nie czarujmy się, dla nikogo w tej grupie nie jesteśmy najważniejszym rywalem (dla nas są Niemcy, dla Austrii Niemcy, dla Chorwacji Niemcy, dla Niemiec Chorwacja) podczas fazy grupowej, wielu nas lekceważy (nie to co było na MŚ, czyli jeden jedyny Pele (spośród sław) powiedzial, że to Ekwador wyjdzie z grupy) co nie miało miejsca ani na MŚ2002, ani na zeszłorocznych, gdzie uważano że wyjdziemy z grupy Austria będzie pierwszym gospodarzem ktory z grupy nie wyjdzie, powtarzam to już od dawna i nic nie wskazuje na to, żebym mógł się pomylić CHOCIAŻ - jeśli wygrają z nami i zremisują z Chorwacją to kto wie ale my dupy dać po raz kolejny nie możemy - zaga92 - 02-12-2007 19:50 Grupa jest rzeklbym dobra, ale poprzdnie turnieje nauczyly mnie, ze nie ma dobrych grup. Kto sie spodziewal, ze przegramy z Ekwadorem albo Korea. Wierze, ze Leo dobrze nas przygotuje do tego turnieju. Austria i Chorwacja nie sa to druzyny z najwyzszej polki. Niemcom wypadaloby sie zrewanzowac za mistrzpstwa swiata. - Anonim - 03-12-2007 10:39 Rumunia to bardzo dobra druzyna,ładnie ja tam poukładali.Nie jest to oczywiscie ta wspaniała i zachwycajaca swoja gra ekipa sprzed kilkunastu lat (postrach faworytow) z liderem w osobie Hagiego i innymi swietnymi zawodnikami jak Ilie czy Popescu,ale takze bedzie sie ambitnie biła o wyjscie z tej zdecydowanie najmocniejszej grupy C i jak najbardziej moze to osiagnac.Jakby jednak nie było, jedna z tych 3 ekip,(faworytow z załozenia) na pewno odpadnie i bedzie to dla niej duzy cios,ale tak to juz jest gdy sie trafia na "smiertelna grupe".Dla kibicow to tylko dobrze bo gwarantuje emocjonujace mecze od poczatku do konca. Holandii nie byłbym taki pewien,nie sa zbyt poukładani,pozatym maja niedoswiadczonego,sredniego szkoleniowca ktory nic z nimi nie ugrał na ostatnich MS,a w grupie eliminacyjnej z Rumunami zdobyli zaledwie 1 punkt w 2 meczach...zobaczymy Jeszcze małe sprostowanie do Macka,otorz Austria nie bedzie pierwszym gospodarzem ME ktory odpadnie w fazie grupowej poniewaz w 2000 roku z grupy nie wyszła Belgia jako wspołgospodarz tych mistrzostw. - Maciek - 03-12-2007 14:06 Cytat:Jeszcze małe sprostowanie do Macka,otoż Austria nie bedzie pierwszym gospodarzem ME ktory odpadnie w fazie grupowej poniewaz w 2000 roku z grupy nie wyszła Belgia jako wspołgospodarz tych mistrzostw.Racja, zagalopowałem się i wziąłem pod uwagę tylko MŚ i ME, w których gospodarzem był jeden kraj - Skull - 03-12-2007 15:15 Jeszcze sie nie wypowiadałem odnosnie losowania,a wypadałoby :wink: To tak: Jesli chodzi o reprezentacje to za najsłabszą ze wszystkich 16 uważam Austrie,więc trzeba sie cieszyc że akurat my jestesmy w grupie z nimi ![]() Najsilniejsza grupa to zdecydowanie zbiór C - Maciek - 03-12-2007 17:09 Wojtek3 napisał(a):Moim zdaniem Szwajcarzy raczej bez szans na wyjscie z grupy, co wiecej powiem, zajma ostatnie miejsceTeraz to zobaczyłem i odpowiadam - Wojtek zdziwisz się i to bardzo ![]() ![]() ![]() Szwajcaria to czarny koń tych mistrzostw i się tutaj zdziwisz ![]() |