![]() |
Poglądy na kontrowersyjne tematy - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Poglądy na kontrowersyjne tematy (/showthread.php?tid=579) |
Re: Śmiech to zdrowie - sebos_krk - 26-11-2010 11:38 Dobrze, że Polska to bogaty kraj, wszyscy ludzie mają co jeść, dzieci mają super sale gimnastyczne i boiska szkolne, szpitale najnowsze technologie, a autostrady mamy najlepsze w Europie. I darmowe. A jak już się nie ma co z pieniędzmi zrobić, to się buduje pomniki. Też najbardziej wypaśne na świecie. A co. Re: Śmiech to zdrowie - panopticum - 26-11-2010 13:09 Przecież to część tarczy antyrakietowej, a nie pomnik. Będzie strzelał laserami z oczu. Re: Śmiech to zdrowie - Kosma - 26-11-2010 22:01 sebos_krk napisał(a):Dobrze, że Polska to bogaty kraj, wszyscy ludzie mają co jeść, dzieci mają super sale gimnastyczne i boiska szkolne, szpitale najnowsze technologie, a autostrady mamy najlepsze w Europie. I darmowe. Pieprzysz. Jeśli budowa pomnika ma się zwrócić, a nawet w przyszłości da się na tym zarobić, to co w tym złego? Re: Śmiech to zdrowie - daniel - 26-11-2010 22:13 Kris1908 napisał(a):Jeśli budowa pomnika ma się zwrócić, a nawet w przyszłości da się na tym zarobić, to co w tym złego? Pomnik Jezusa, który bardziej robi jako ciekawostka a głównym czynnikiem jego budowy są powódki ekonomiczne? W tak bardzo katolickim kraju jak Polska? No to brawo, Ci bardziej zagorzali powinni być zdegustowani. Re: Śmiech to zdrowie - Sirius - 26-11-2010 23:20 panopticum napisał(a):Przecież to część tarczy antyrakietowej, a nie pomnik. Będzie strzelał laserami z oczu. Od razu mi się skojarzyło z Eddiem, maskotką Iron Maiden, która robi tak podczas koncertu :-D Re: Śmiech to zdrowie - Kosma - 26-11-2010 23:24 daniel napisał(a):Kris1908 napisał(a):Jeśli budowa pomnika ma się zwrócić, a nawet w przyszłości da się na tym zarobić, to co w tym złego? 1) Ci bardziej zagorzali, jak raczyłeś ich nazwać, niech uznają to za dowód czci Jezusa. 2) Reszta niech uznają to na sposób zarobku na wiernych frajerach. I wszyscy zadowoleni. Mogę kontynuować dyskusję, ale w innym dziale. Z mej strony na razie EOT Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - sebos_krk - 27-11-2010 09:32 Przeniosłem tutaj wszystko od postu Daniela. Kris1908 napisał(a):Jeśli budowa pomnika ma się zwrócić, a nawet w przyszłości da się na tym zarobić, to co w tym złego?Jasne, za rok się jeszcze puści famę, że Matka Boska ukazała się na cokole pomnika i będzie jeszcze większa atrakcja. Z drugiej strony na Harrym Potterze można obecnie jeszcze więcej zarobić <cwaniak> Dla mnie to marnotrastwo pieniędzy, bo one jeśli się zwrócą trafią do kasy gminy na której stoi pomnik i pewno kościoła, który jest z nią ugadany. Nie od dziś wiadomo jaki to biznes i jaka mafia. Ksiądz we wsi najważniejsza persona. :lol: Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - Chudy - 27-11-2010 12:10 Burmistrz Świebodzina, porównał ów Chrystusa do piramid egipskich. Odważne porównanie, i co mnie najbardziej śmieszy to lokalizacja tego "Cudu", przy drodze do Niemiec. Fantastyczny widok na Tesco, które stoi nieopodal musi być z tej korony. Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - Szymcio - 27-11-2010 12:32 Cytat:Ksiądz we wsi najważniejsza persona W mojej wsi niewielu ludzi lubi księdza, oprócz tak zwanych świętych rodzin. Zresztą co się dziwić, skoro chodzą bardzo poważne ploty, że ma dziecko, parę razy widziano go z panienkami, mojemu kumplowi raz prawie rozwalił łeb pękiem kluczy, a o moim końcu ulicy wypowiada się w podobnym tonie jak Rydzyk o szatanistach. Więc spadówka men. Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - matys - 27-11-2010 12:55 Ej no, ale z tego co mi wiadomo, to pomnik został wybudowany z prywatnych pieniędzy, więc w czym problem? Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - daniel - 04-01-2011 14:18 [flash=425,355]http://www.youtube.com/v/QJTjQxkFiDg&feature=player_embedded[/flash] Odnośnie polskiej kolei, kolejny argument za tym, że jest to fatalnie zarządzany i źle finansowany 'moloch'. Idę o zakład, ze w przeciągu kilku dni ten jak i inne podobne filmiki trafią jako jedne z najgorętszych newsów wielu stacji informacyjnych w kraju. Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - Kosma - 12-01-2011 14:58 sebos_krk napisał(a):wszyscy ludzie mają co jeśćTo nie powinno należeć do zadań państwa. Jakby się państwo odpieprzyło, to ludzie mieliby co jeść ![]() sebos_krk napisał(a):Z drugiej strony na Harrym Potterze można obecnie jeszcze więcej zarobić <cwaniak>OK. Gdyby tak było już dawno powstawałyby pomniki kmiotka w okularach ![]() sebos_krk napisał(a):bo one jeśli się zwrócą trafią do kasy gminy na której stoi pomnik i pewno kościoła, który jest z nią ugadany.Jeśli część/większość/całość funduszy poszła z pieniędzy kościoła, to chyba im się należy część/większość/całość udziału w zyskach, nieprawdaż? Chudy napisał(a):i co mnie najbardziej śmieszy to lokalizacja tego "Cudu", przy drodze do Niemiec. Fantastyczny widok na Tesco, które stoi nieopodal musi być z tej korony.Jak się już nie ma czego, czepić, to się czepia bydle czego. A oryginał na co patrzy? Na część miasta plus port. W zasięgu wzroku na pewno ma jakiś sklep tudzież burdel albo i co inne. Co z tego? E: Cytat:Prace przy pomniku wykonali pracownicy wynajęci przez parafię Miłosierdzia Bożego, są to m.in. spawacze, ślusarze i mechanicy. Cytat:Pomnik stanął na działce kupionej od Agencji Nieruchomości Rolnych. Kto dał na niego pieniądze? – Nie ma tam publicznych funduszy – mówi Bekisz.To tak na potwierdzenie słów Matysa. Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - Foster - 17-01-2011 20:01 Nie ma w sumie odpowiedniego tematu na takie coś, więc wrzucam tu: <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=_HOXAhr9_KQ">http://www.youtube.com/watch?v=_HOXAhr9_KQ</a> Jak można kurwa zrobić takie coś? :cry: Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - kaka - 17-01-2011 20:29 Foster popraw link bo nie działa. już jest ok Re: Poglądy na kontrowersyjne tematy - daniel - 10-04-2011 21:48 Legalizować? |