![]() |
Antonio Valencia - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Antonio Valencia (/showthread.php?tid=724) |
Re: Antonio Valencia - samcro - 11-10-2011 07:36 Hubercik napisał(a):Ogólnie to ja się martwię o prawą obronę. Jeden nominalny obrońca + 3 przyszywanych, nie podoba mi się to. Jones i Smalling powinni mieć miejsce na środku. A Fabio powinien zastępować Evrę zamiast Evansa, którego miejsce też jest na środeczku.Akurat to nie o obronę powinniśmy się bać. Rafael i Fabio na jednej a Evra i Fabio na drugiej optymalnie plus Evans,Jones czy Chriss niby powinni grać na środku ale jak Rio i Vida zdrowi to niech grają i tam, w młodym wieku liczy się gra. Hubercik napisał(a):Skoro na Anglię wystarczy, to kupowanie zawodnika tylko na jeden ewentualnie dwa mecze jest troche bezsensu.tak gwoli ścisłości więcej meczów ![]() Re: Antonio Valencia - Hubson - 11-10-2011 08:45 Wiem, że ewentualny piłkarz na środek będzie grał nie tylko w tych meczach ale jeżeli w innych moglibyśmy sobie poradzić bez niego i kupować go tylko, żeby wygrać 2 mecze w sezonie to i tak nie jest takie konieczne. Re: Antonio Valencia - Kosma - 11-10-2011 11:01 Hubercik napisał(a):Wiem, że ewentualny piłkarz na środek będzie grał nie tylko w tych meczach ale jeżeli w innych moglibyśmy sobie poradzić bez niego i kupować go tylko, żeby wygrać 2 mecze w sezonie to i tak nie jest takie konieczne. Jeśli te dwa mecze to wyjazdowy mecz półfinałowy i finał Ligi Mistrzów, to jestem za ściągnięciem. Re: Antonio Valencia - Mubinio - 11-10-2011 15:39 Szkot ma od lat obsesję na punkcie udowadniania całemu światu, że jest w stanie dowolnie zmienić pozycję zawodnika, zamiast ściągać na daną pozycję nowego gracza. Co do tego nie ma wątpliwości. Czasem mu się to i uda, ale ja cały czas pamiętam Smitha jako DMa, O'Shea jako DMa, Roo jako lewoskrzydłowego... :| Re: Antonio Valencia - Hubson - 11-10-2011 16:00 Kris1908 napisał(a):Jeśli te dwa mecze to wyjazdowy mecz półfinałowy i finał Ligi Mistrzów, to jestem za ściągnięciem. Wydawać 30 mln + około 6-7 mln rocznie nie za pewne zwycięstwo ale za jedynie możliwość lub kupienie większej szansy na wygranie dwumeczu/finału w LM z Realem/Barceloną nie jest chyba konieczne. Od zawsze priorytetem była Premiership, a do wygrania tejże ligi skład mamy wystarczający od dawien dawna. Re: Antonio Valencia - samcro - 11-10-2011 16:31 Hubercik napisał(a):Od zawsze priorytetem była Premiership, a do wygrania tejże ligi skład mamy wystarczający od dawien dawna.no racja ale MU ma ambicje na Europę, lecz na krajowym podwórku City i Chelsea nie śpią. Imho nie uważam, że musimy ściągać kogoś na siłę i dobrze będzie tak jak jest lecz jeśli wzmacniać to właśnie tę pozycję. Re: Antonio Valencia - mat.ka - 11-10-2011 16:42 Hubercik napisał(a):Od zawsze priorytetem była Premiership, a do wygrania tejże ligi skład mamy wystarczający od dawien dawna. Czy od dawna to ja nie wiem, ale nieważne. W każdym razie nie jestem do końca pewien, że Fergusonowi i całemu MU rzeczywiście najbardziej zależy na lidze. Przecież załatwił sobie sprawę związaną ze zrzucaniem z grzędy. A już od dłuższego czasu powtarzał, że taki klub jak United powinien mieć więcej zwycięstw w LM. Więc kto wie. Oczywiście nie mówię o całkowitym odpuszczaniu ligi, bo to jak wiadomo w grę nie wchodzi. Ale wydaje mi się, że Sir Alex bardzo chce jeszcze raz wygrać Champions League i w pewnym momencie może się to stać jego celem numer jeden. Re: Antonio Valencia - Hubson - 11-10-2011 17:56 @mat.ka wiesz, że tez nie chcę znowu opijać porażki w finale na Plantach ![]() Fakt faktem, United powinno mieć zdecydowanie więcej sukcesów na arenie europejskiej i więcej zwycięstw na tym polu chyba każdy z nas chce i oczekuje... I jeszcze mat.ka napijemy się piwa opijając zwycięstwo a nie porażkę ![]() Re: Antonio Valencia - panopticum - 12-10-2011 15:45 samcro napisał(a):no racja ale MU ma ambicje na Europę, lecz na krajowym podwórku City i Chelsea nie śpią.Ale Shitty wydymaliśmy bez mydła. Z Chelsea to był dziwny mecz, ale ciągle zwycięstwo. Re: Antonio Valencia - Sirius - 12-10-2011 16:20 Czy wydymaliśmy to się jeszcze okaże. W meczu o Tarczę to ich w sumie nieźle ośmieszyliśmy ale spotkanie ligowe na pewno będzie trudniejsze bo i o większej wadze dla obu drużyn. Re: Antonio Valencia - sebos_krk - 21-12-2011 23:06 A jakby tak Antka podszkolić z gry defensywnej i zostawić na tej obronie? Nie bawić się w żadnych Maiconów czy Dani Alvesów, a poszukać jeszcze jednego obunożnego skrzydłowego, który jak Nani i Young mógłby operować na obu flankach. Re: Antonio Valencia - daniel - 21-12-2011 23:10 Dzisiaj i na skrzydle w defensywie grał fajnie, ale ja bym go zostawił właśnie na prawej flance. Choć teraz przy kontuzji (?) Jonesa może tak być, że LAV będzie wystawiany jako PO, ale w sumie nie wiadomo też co z Youngiem... Może po prostu niech Rafał tam pogra, skoro już wrócił. Re: Antonio Valencia - mat.ka - 21-12-2011 23:13 Antek niech się bardziej ogarnie w ofensywie i wystarczy. Od obrony mamy lepszych specjalistów. Re: Antonio Valencia - mucha - 21-12-2011 23:15 Myślę, że jest dobrze jak jest. Valencia spisał się dzisiaj fenomenalnie - w moim mniemaniu był najlepszy na boisku. Jego naturalną pozycją jest prawe skrzydło, ale w razie konieczności nie musimy się obawiać wystawienia go na prawej obronie. Re: Antonio Valencia - Sirius - 21-12-2011 23:16 Dzisiaj Valencia nie miał za dużo roboty w obronie, więc wypadł ok. Szczególnie w pierwszej połowie wyglądało to tak, że graliśmy praktycznie z dwoma skrzydłowymi po prawej stronie. Dla mnie jednak Antonio nadaje się na obronę tylko w awaryjnych sytuacjach albo w meczach ze słabszymi rywalami. Wątpię czy Ekwadorczyk może pójść w ślady Piszczka. |