Redcafe.pl - Manchester United Forum
Seriale - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Wątek: Seriale (/showthread.php?tid=80)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Re: Seriale - samcro - 25-03-2010 09:55

Radziowi się pomyliło Big Grin Miał być Polak ale podczas castingu coś sie zmieniło i zartudnili Thomasa, chłopaka z Kongo. 4 sezon już się skończył, jest lepszy niż trzeci

Re: Seriale - radzio - 25-03-2010 19:34

samcro napisał(a):Radziowi się pomyliło Big Grin Miał być Polak ale podczas castingu coś sie zmieniło i zartudnili Thomasa, chłopaka z Kongo. 4 sezon już się skończył, jest lepszy niż trzeci

Dokładnie tak ;-)

Re: Seriale - Kwas - 27-09-2010 22:09

Dexter wrócił <cwaniak>

Re: Seriale - Chudy - 28-09-2010 00:18

A próbował ktoś z was "Mentalisty" obecnie leci 1 sezon na TVN. Choć ja już śmignąłem do 3 sezonu. Strasznie mnie wciągnęło, podejście do tych zagadek z zupełnie innej strony. No i świetna kreacja Simona Bakera. Warto sprawdzić..

Re: Seriale - daniel - 28-09-2010 08:18

Ja jakiś czas temu zacząłem oglądać 'Breaking bad'. Całkiem ciekawy serial o chemiku, który dowiaduje się że jest chory na raka i postanawia zmienić coś w swoim życiu by przestać być nikim, kuma więc się z okolicznym dilerem narkotyków by ten wciągnął go w ten biznes i razem zaczynają produkować metamfetamine. Od razu mówie, że pierwszy sezon nie powala, 7 odcinków czysto wprowadzających, ukazujących początki narko-biznesu starzejącego się chemika a także jego, zmieniające się z czasem, relacje z rodziną. W sezonie 2 i 3 wszystko się rozkręca. W roli głównej...tata Malcolma, ze Świata według Malcolma Tongue

Re: Seriale - matys - 28-09-2010 12:33

Też ostatnio zassałem 2 serie Breaking Bada, ale były w jakości filmu nagrywanego odkurzaczem, toteż musiałem to wyjebać.

Ja ostatnio skończyłem The Sopranos, 7 miesięcy mi to zajęło. Ogólnie, to był to najlepszy serial jaki w życiu widziałem. Taki Godfather tylko trwający 80 godzin. No, także polecam.

A teraz oglądam Skins, brytyjski serial komediowy o grupce nastolatków i ich problemach. Niezłe, niezłe. Jak utrzyma taki poziom do końca, to ode mnie ma solidne 8/10.

The Wire ktoś oglądał? Podobno dobre.

Re: Seriale - radzio - 28-09-2010 13:17

matys napisał(a):A teraz oglądam Skins, brytyjski serial komediowy o grupce nastolatków i ich problemach. Niezłe, niezłe. Jak utrzyma taki poziom do końca, to ode mnie ma solidne 8/10.

Potem sie jak dla mnie to miekkie zrobilo.

Re: Seriale - samcro - 28-09-2010 14:56

matys napisał(a):The Wire ktoś oglądał? Podobno dobre.

Mówią, ze to oraz The Shield to najlepsze seriale w historii to drugie oglądałem i jest świetny jak ta
Ukryty tekst:
[Obrazek: olivia-wilde-33.jpg]
lala

Skins jest fajne ale 2 sezony . 3 i 4 już nie ten poziom ale da radę oglądać 5 z nową obsadą w styczniu

Re: Seriale - mucha - 29-09-2010 13:32

Obejrzałem pierwszy odcinek "Skins" i szczerze mówiąc średnio mi się to podoba. Miało być realistycznie? Według mnie nie jest. Ale pobiorę jeszcze jeden odcinek i może się przekonam. Z "Twin Peaks" miałem podobnie. Pierwszy odcinek mnie nie zachwycił, ale z każdym następnym nie mogłem oderwać się od monitora Wink

Re: Seriale - matys - 29-09-2010 14:03

Realizmu zbytniego nie oczekuj, bo to jednak komediowy serial.

Ja właśnie obejrzałem 1,5 odcinka 3 serii i nie zdzierżyłem więcej. Od połowy drugiej serii robi się coraz większa chujówka, ale ten drugi sezon jeszcze całkiem całkiem, choć ostatnie 2-3 odcinki, to już przedsmak tego co serwują w następnym sezonie. Trzeci to już totalna kupa. A podobno z każdym odcinkiem coraz gorzej.

E: Trza szukać czegoś dalej, chyba to The Wire zassam. Chciałem Deadwooda, ale nie ma na torrentach nigdzie w fajnej jakości.

Re: Seriale - Lasq - 29-09-2010 14:24

Realizm? Dla mnie od początku było oczywiste, że to ma być przerysowanie (mam nadzieję Tongue ). Btw. czysta komedia to to na pewno nie jest, już raczej komediodramat, szczególnie drugi sezon (notabene świetny).

Trzeci sezon obejrzałem, nie jest tragiczny chociaż nic specjalnego. Czwarty mam na dysku ale jeszcze nie oglądałem i jakoś mnie nie ciągnie po trzecim.

Re: Seriale - Czary - 29-09-2010 23:55

Ja miałem wielką zajawe na skinsów. 2 pierwsze sezony w 2 tygodnie (a może i nawet mniej) obróciłem. Później zacząłem 3 sezon i stanąłem na odcinku nr 6, czy 7. Jakoś tak nie wciąga mnie wcale.

Re: Seriale - Lasq - 30-09-2010 00:23

2 tygodnie? Mnie jak serial wciągnie to potrafię obejrzeć 20-kilko odcinkowy sezon bez przerwy na spanie Smile Skinsów jest mniej niż 10 odcinków w każdej serii. Oglądałem w czasie sesji poprawkowej ale i tak chyba koło tygodnia na pierwsze 2 sezony Tongue

Re: Seriale - Czary - 30-09-2010 07:14

Jak chodziłem do roboty to miałem mało czasu na oglądanie, tak wiec 2,3 odcinki dziennie i kima, bo trochę się przespać trzeba. Wink

Re: Seriale - matys - 30-09-2010 13:58

fidain napisał(a):ale i tak chyba koło tygodnia na pierwsze 2 sezony Tongue
+1.