![]() |
FA Cup: Manchester United 4-0 Arsenal (16.02.2008) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2007/2008 (/forumdisplay.php?fid=24) +---- Wątek: FA Cup: Manchester United 4-0 Arsenal (16.02.2008) (/showthread.php?tid=103) |
FA Cup: Manchester United 4-0 Arsenal (16.02.2008) - MU_fan - 28-01-2008 14:37 W V rundzie rozgrywek u Puchar Anglii Manchester United podejmie drużynę Arsenalu Londyn, jak myślicie kto wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku? Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Kula - 28-01-2008 14:42 Jak to kto? Pytanie jaką różnicą bramek wygra MU. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - sebos_krk - 28-01-2008 14:59 Ja powiem tak. Mam dość, bo było tyle słabych drużyn do wylosowania w tej rundzie, a my znów złapaliśmy mocnego rywala. <ściana> Tu nawet nie chodzi o fakt, że chcąc wygrać trofeum trzeba pokonać każdego rywala, tylko o to, że to kolejne spotkanie na które musi być pełna mobilizacja. I kolejny wysiłek dla wszystkich najlepszych w składzie. Plusem jest oczywiście fakt, że gramy na Old Trafford. Wynik jest wielką niewiadomą. Obie drużyny na pewno na poważnie podejdą do tego spotkania. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Kenan - 28-01-2008 15:08 Niby mogliśmy trafić nasłabszego rywala, ale jak mamy wygrywać najcenniejsze trofea to bez patrzenia się na to z kim gramy. Mobilizacja na pewno będzie maksymalna przed meczem, z pewnością Arsenal nie odpuści. Zapowiada się naprawdę dobre spotkanie ![]() Re: Manchester United - Arsenal Londyn - bartez - 28-01-2008 15:26 A CFC i Liverpool jak zawsze trafiają na bardzo łatwego rywala :/ na najłatwiejszych jakich mogli,no ale ktoś musiał mieć szczęście. My trafiliśmy z kolei na najtrudniejszego rywala ale bardzo dobrze,będzie bardzo wyrównany pojedynek oraz mnóstwo emocji ![]() Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Miko - 28-01-2008 15:33 Mecz ważny to fakt. Będzie ciężko, takie mecze są zawsze bardzo ciekawe. "Młode wiliczki" z Arsenalu chyba się już wyszumiały. Kiedy ten mecz będzie rozegrany ? Re: Manchester United - Arsenal Londyn - sebos_krk - 28-01-2008 15:36 Stefan1555 napisał(a):My trafiliśmy z kolei na najtrudniejszego rywala ale bardzo dobrze,będzie bardzo wyrównany pojedynek oraz mnóstwo emocjiNie tak wcale dobrze, bo trzy dni później mamy spotkanie w Lyonie i możemy być troszkę zmęczeni przed tym arcyważnym spotkaniem. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Breakthru - 28-01-2008 15:40 Dokładnie, trudny przeciwnik w pucharze nie pozwala na "zluzowanie" drużyny przed ligą mistrzów. No ale to profesjonaliści jednak. Nie pierwszy raz mają takie losowania. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - bartez - 28-01-2008 15:43 sebos_krk napisał(a):Stefan1555 napisał(a):My trafiliśmy z kolei na najtrudniejszego rywala ale bardzo dobrze,będzie bardzo wyrównany pojedynek oraz mnóstwo emocjiNie tak wcale dobrze, bo trzy dni później mamy spotkanie w Lyonie i możemy być troszkę zmęczeni przed tym arcyważnym spotkaniem. No możemy ale z takim przygotowaniem piłkarze United nie powinni mieć kłopotów z przemęczeniem,wiadomo to nie są roboty ale przygotowanie kondycyjne mamy bardzo dobre. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Kula - 28-01-2008 16:43 Miko napisał(a):Mecz ważny to fakt. Będzie ciężko, takie mecze są zawsze bardzo ciekawe. "Młode wiliczki" z Arsenalu chyba się już wyszumiały. Kiedy ten mecz będzie rozegrany ? Wszystko masz w forumowym terminarzu ![]() Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Munky - 28-01-2008 17:05 Trzeba patrzeć optymistycznie. Jeśli awansujemy to możemy być pewni że nie trafimy już ani na Tottenham, ani na Arsenal, czyli dwóch ciężkich rywali mniej, o.;p Ale faktem jest że będzie ciężko. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - TRSWS - 28-01-2008 18:13 Ja jak zwykle jestem nastawiony optymistycznie. Udało się zremisować na Emirates Stadium, na Old Trafford możemy spokojnie liczyć na sukces. Nawet się cieszę, bo zapowiada się ciekawe spotkanie i satysfakcja ze zwycięstwa będzie tym większa. Może szkoda, że trafiliśmy na Arsenal tak szybko, bo mógłby to być finał z udziałem w tym sezonie dwóch zdecydowanie najlepszych drużyn. Re: Manchester United - Arsenal Londyn - radzio - 28-01-2008 18:29 TRSWS napisał(a):Może szkoda, że trafiliśmy na Arsenal tak szybko, bo mógłby to być finał z udziałem w tym sezonie dwóch zdecydowanie najlepszych drużyn. Dokładnie, też wolałbym spotkać się z Arsenalem w Finale, ja bym nazwał to nadchodzące spotkanie zbyt wczesnym finałem... Niezbadane są ścieżki piłkarskiego losu ;D Mam nadzieję, że dupy nie damy :ugeek: Re: Manchester United - Arsenal Londyn - Luki - 28-01-2008 19:34 Mnie najbardziej martwi fakt, że jak wyeliminujemy Arsenal to Kanonierzy będą mieli jedne rozgrywki z głowy i mniej meczó do rozegrania, a my będziemy musieli zasuwać :/ No ale jak chce się zdobyć The Treble to trzeba włożyć troszkę więcej pracy i rozjechać Londyńczyków. Na OT nie powinno być znowu tak ciężko, tym bardziej, że w Arsenalu brakuje/nie są w pełnej dyspozycji: Toure (jakieś 2 tyg absencji więc może wróci), RVP (dopiero powoli wraca do treningów po długiej kontuzji), Rosicky (nie wiadomo na ile kontuzjowany. Początkowo mówiło się o kilku tygodniach, teraz nagle ma zająć to tylko kilka dni. No ale jak zdąży nie powinien być jeszcze w pełni formy). U nas to brak Gary'ego i zapewne Sahy zabraknie ale to od 8 miesięcy standard 8-) Tylko trzeba postarać się, żeby ktoś z przodu/środka obrony/Ronaldo nie złapał kontuzji. Na reszcie pozycji mamy w miarę wybór więc nie widzę większego problemu. Jak Hargo zagra tak jak wczoraj i wyeliminuje z gry Fibreglassa, powstrzymamy Adebayora i nie damy się zaskoczyć Bendtnerowi to nie powinno być znowu tak ciężko :mrgreen: Re: FA Cup: Manchester United - Arsenal Londyn (16.02) - radzio - 31-01-2008 17:14 Luki napisał(a):Mnie najbardziej martwi fakt, że jak wyeliminujemy Arsenal to Kanonierzy będą mieli jedne rozgrywki z głowy i mniej meczó do rozegrania, a my będziemy musieli zasuwać :/ Ale w LM mają trochę gorzej. W każdym razie zapowiada się ciężkie spotkanie, które może okazać się kluczowe jeśli chodzi nie tylko o FA Cup, ale także LM i Premiership. Ahh te nie zbadane drogi losy. Nie dawno przeczytałem artykuł w którym autor napisał: Cytat:77% przeciwników United w FA Cup stanowiły drużyny z Premiership Wskaźnik dla Arsenalu wynosi 61% Taki Liverpool czy Chelsea miały o wiele łatwiej: Liverpool (55%) Cytat:1997-1998: Coventry Chelsea (51%) Cytat:1997-1998: United Manchester United vs Arsenal... a co mnie wkurza: Liverpool vs Barnsley Chelsea vs Huddersfield Town Dlatego Fergie apeleluje do FA, żeby ta coś z tym zrobiła... Mam nadzieję, że United wyjdą z tego zwycięsko ;-) |