![]() |
Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48) +---- Wątek: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea (/showthread.php?tid=1102) |
Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Mata - 10-06-2011 18:58 ![]() QPR lub po prostu Rangers zajęli pierwsze miejsce w Championship zdobywając 88. punktów w 46. meczach i awansowali do Premier League. Data powstania 1882r. Największym sukcesem jest wygranie Pucharu Ligii w 1967 r. oraz finał Pucharu Anglii w 1982r. Przydomki: The Hoops, Super Hoops, Rangers Stadion: Loftus Road (18360 miejsc) Szkoleniowcem jest Neil Warnock, który przez swoją piłkarską karierę związany był z angielskimi zespołami grającymi w niższych klasach rozgrywkowych. Jedną z największych gwiazd jest zdecydowanie Pascal Chimbonda. Najskuteczniejszym strzelcem w poprzednim sezonie był 22 letni Marokańczyk, występujący na pozycji pomocnika Adel Taarabt z dorobkiem 19 goli. ![]() Norwich City zajęło drugie miejsce w Championship zdobywając 84. punkty w 46. meczach i awansowali do Premier League. Data powstania 1902r. Największym sukcesem jest dwukrotne wygranie Pucharu Ligii w 1962 i 1985 r. Przydomek: The Canaries Stadion: Carrow Road (27033 miejsc) Szkoleniowcem jest 41 letni Paul Lambert, który jako piłkarz spędził w Szkockiej Premier League 8 sezonów reprezentując barwy Celticu Glasgow. Najlepszym piłkarzem drużyny w niedawno zakończonym sezonie został Grant Holt z 21 bramkami na koncie. ![]() Swansea City awansowało do Premier League wygrywając baraże, a zarazem odprawiając z kwitkiem Cardiff, Nottigham i Reading, których zwyciężyli 4:2 na Wembley . Data powstania 1912r. Swansea mimo zbliżającej się setnej rocznicy powstania klubu osiągnęło swój największy sukces 30 maja bieżącego roku jakim jest awans do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii. Przydomek: The Swans Stadion: Liberty Stadium (20532 miejsc) Odwiecznym rywalem Łabędzi jest drużyna Cardiff City. Kapitanem jest środkowy obrońca Garry Monk. W poprzednim sezonie wypożyczony z Chelsea Scott Sinclair zdobył 22 bramki. Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - daniel - 11-06-2011 18:33 Ja będę trzymał kciuki za Swansea. [flash=425,355]http://www.youtube.com/v/gMO9UI5RKlw[/flash] Choć i łabędzie i kanarki brzmią chujowo, to jednak komentatorzy będą mogli snuć długie opowiastki o brzydkim kaczątku mającym przemienić się w łabędzia, czyli zostać w PL. Największy handicap, z racji nowych bogatych właścicieli będzie miało QPR. Mam nadzieje, że będą w stanie pomieszać trochę w lidze jak zeszłej jesieni i wiosny Blackpool. Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Kamill - 12-06-2011 00:05 Mata, skąd wziąłeś ten herb "Łabędzie"? Przecież to jest her Swansea FC: <a class="postlink" href="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/01/Swansea_City_AFC.png/150px-Swansea_City_AFC.png">http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ty_AFC.png</a> No chyba, że coś zmieniają w nowym sezonie... Cóż, szkoda, że Forest znowu zawaliło baraże, z tej trójki to do każdego zespołu mam neutralne podejście, niczym mi nie wadzą, nawet fajnie, że wreszcie jakieś nowe zespoły w lidze, a nie ciągle kluby z Birmingham i Reading. ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Mata - 12-06-2011 00:29 Viking napisał(a):Mata, skąd wziąłeś ten herb "Łabędzie"? Przecież to jest her Swansea FC: <a class="postlink" href="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e">http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e</a> ... ty_AFC.png No chyba, że coś zmieniają w nowym sezonie... Jak ja cały czas byłem pewny, że Cardiff awansowało, a mowa tu o herbie :lol: Poza tym mam fajną stronkę z herbami w formacie .png i tym razem jak widać zawiodła mnie ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Tomassen - 12-06-2011 07:32 W sumie ja nie obserwowałem Championship, więc trudno mi się wypowiedzieć na temat nowych drużyn ^^ Chociaż oczywiście kluby znam. I najbardziej chyba będę kibicował QPR, chociaż sam nie wiem dlaczego. Pozostałe dwa są mi raczej obojętne ![]() W każdym razie, życzymy powodzenia w przyszłym sezonie w Premier League ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Kosma - 13-06-2011 23:36 Fajnie, że te zespoły awansowały. Swansea to klub walijski, a to zawsze jakieś urozmaicenie. Kibicowałem im i Cardiff właśnie z tego powodu. Do tego morskie łabędzie fajny stadion mają. Norwich z kolei ma świetne barwy, nie wiem, czy gdzieś na tym poziomie też grają na żółto-zielono. Jedyne, co mi się nasuwa na myśl, to czasami wyjazdówki Celtiku bądź Villareal (tak, wiem, zielonego u nich nie znajdzie). A QPR utrzymuje status quo, jeśli chodzi o drużyny z Londynu, chociaż nie darzę stolicy jakąś wielką sympatią ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Tomassen - 14-06-2011 07:34 Kris1908 napisał(a):żółto-zielono Hm, czy podczas meczu MU-Norwich cały stadion będzie zielono-żółty? ^^ Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Mata - 14-06-2011 09:54 Tomassen napisał(a):Hm, czy podczas meczu MU-Norwich cały stadion będzie zielono-żółty? ^^ Nie ma szans. Jak już to Norwich - MU ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Tomek91 - 11-09-2011 20:22 W czwartym kolejnym meczu rywale Norwich dostają karnego :shock: Co lepsze póki co jest 2:2, bo dziś Odemwinge nie był w stanie zdobyć drugiej bramki dla West Bromu. Oglądałem większą część tego spotkania i muszę przyznać, że podobało mi się to spotkanie. Okazje dla obu drużyn i dużo walki na całym boisku. Odniosłem jednak wrażenie, że Kanarkom brakuje solidnego napastnika, bo im bliżej bramki to wyglądało to gorzej. W kilku sytuacja zawodnicy ze szpicy mogli zachować się lepiej. Podobała mi się gra tego zespołu i mam nadzieję, że z czasem przyjdą lepsze wyniki. No i co ciekawe, mieli dzisiaj w kadrze jednego bramkarza, więc mogło być ciekawie jakby Rudd musiałby opuścić boisko :mrgreen: Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Kosma - 11-09-2011 22:03 Swoją drogą, żeby mieć w kadrze bramkarzy o nazwiskach Rudd i Ruddy, musieli się nieźle sprężyć ;] Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - rav10 - 11-09-2011 22:09 Tak teraz oglądam powtórki z meczów ostatniej kolejki i jak kurwa zobaczyłem co zrobił bramkarz Swansea to ciężko jest mi to w ogóle opisać. :plask: :plask: :plask: :plask: :plask: Rzucenie piłką w swojego zawodnika mimo, że Arshavin stoi 2 m dalej było złym pomysłem ![]() Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Hubson - 11-09-2011 22:12 A szkoda bo bramkarz Swansea w meczu z City naprawdę pokazywał się z dobrej strony pomimo, że wpuścił te cztery gole. Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Kosma - 11-09-2011 22:25 rav10 napisał(a):Tak teraz oglądam powtórki z meczów ostatniej kolejki i jak kurwa zobaczyłem co zrobił bramkarz Swansea to ciężko jest mi to w ogóle opisać. :plask: :plask: :plask: :plask: :plask: Szkoda straszna, tym bardziej, że grali z AFC, którzy przy 0-0 wyprzedzaliby tylko Blackburn 8-) Nie żebym źle życzył Arsenalowi (przerabialiśmy to rok temu z LFC), ale skoro mam screena z Liverpoolem w spadkowej, to i Arsenal w kolekcji by się zdał :-D Re: Beniaminki 2011/12: QPR, Norwich, Swansea - Tomek91 - 19-09-2011 11:02 Piąta kolejka i piąty karny przeciwko Norwich. Konspiracja jak nic! |