![]() |
Ashley Young - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Ashley Young (/showthread.php?tid=1107) |
Ashley Young - Adis - 23-06-2011 14:23 Data urodzenia: 9 lipca 1985 Miejsce urodzenia: Stevenage, Anglia Narodowość: Anglik Pozycja: pomocnik Wzrost: 175 cm Poprzedni klub: Aston Villa Debiut w MU: 7 sierpnia 2011 v Man City (N) Re: Ashley Young - RedLucas - 23-06-2011 14:27 Trochę długo Ci to Adam zajęło, ale niech będzie ![]() Na nikogo tak nie czekałem od paru okienek, jak na tego pana. Czuję, że rozpierdoli system na OT, a ma ku temu zadatki. W końcu mamy dwa mega skrzydła, bo jednak Nani na lewym to nie to samo, a Park to nie człowiek, który sam pogna do przodu i rozstrzygnie losy meczu. Do tego świetnie bite wolne i rożne. Kiedy dobrze były u nas dogrywane rożne, to ja już nie pamiętam. Czuję, że zawodnikami, którzy najbardziej na tym skorzystają będą Vidić i Smalling. No i teraz to człowiek już tak nie może się doczekać nowego sezonu, a tu jeszcze tyle czasu :/ Powodzenia Ashley ![]() Re: Ashley Young - Mata - 23-06-2011 14:51 Pięcioletni kontrakt Anglika i oby pierwsze mistrzostwo już z najbliższym sezonie :mrgreen: Podoba mi się to okienko transferowe i gracze zasilający Man United. Wszystko wydaje się być przemyślane, aż miło. Re: Ashley Young - Lukas - 23-06-2011 14:57 Chciałoby się powiedzieć "wreszcie". Chyba żaden inny zawodnik nie był tak często tutaj wspominamy przez kilka kolejnych okienek transferowych jako ten, którego koniecznie chciałoby się widzieć w naszym zespole. Cieszę się niezmiernie, bo również byłem zwolennikiem jego pozyskania. Chłopak ma odpowiednie umiejętności o których wspomniał już RedLucas, by grać w takim klubie jak Manchester United. Od momentu gdy wokół jego osoby zrobiło się nieco głośniej i możliwej przeprowadzce na Old Trafford byłem pewien, że w tym okienku dojdzie do transferu. Witamy Ashley w najlepszym klubie w Anglii <cwaniak> Re: Ashley Young - Tomassen - 23-06-2011 15:38 No w końcu oficjalnie ![]() ![]() Re: Ashley Young - Janczar - 23-06-2011 15:52 Świetnie, że jest z nami. Prawie od początku poprzedniego sezonu marzyłem, żeby grał u nas. Można powiedzieć jak znany polski polityk "jest,jest,jest." <gafa> Jak dla mnie około 130tys jego tygodniówki to trochę za dużo, ale mam nadzieje, że będzie się to nam szybko zwracało wynikami. Re: Ashley Young - allfanmu - 23-06-2011 16:23 Skąd wiesz, że 130 tysięcy zarabia? Powiedział ci? Ten znany polski polityk mówił raczej "yes! yes! yes!". Chyba, że o innym mówimy. ![]() Co do samego Younga. Absolutny top jeżeli chodzi o skrzydłowych w Premier League. Już spore doświadczenie w Premier League, może grać na obu stronach a co ważne świetnie bije stałe fragmenty. Mam nadzieję, że szybko się wkomponuje w skład i będzie grał na takim a może nawet wyższym poziomie niż w Aston Villi. Re: Ashley Young - kojot - 23-06-2011 16:48 Tak ! Tak ! Tak ! Aoeaioeiaoeiae . Świetnie , zawodnik pierwsza klasa , niech teraz tylko dobrze się do sezonu przygotuje i będzie miażdzył w pomocy. Re: Ashley Young - Foster - 23-06-2011 16:54 From 07/08-10/11, Ashley Young has provided 30 dead ball league assists: 7.5 per year. MUFC's best Nani has averaged 4.25. Improvement. Young's dead ball assist rate from last 4 years of 7.5 per season is better than Beckham - who averaged 4.77 per season in his MUFC career. 47% of Ashley Young's career league goals have come away from home, compared to Valencia's 31% and Nani's 25%. Ashley Young has scored 32 goals in the Premier League - 100% on his right foot, 34.4% from outside the box, 37.5% from dead balls. Ashley Young is 7th on the PL assist rate list with 0.46 assists per game, behind Giggs, Bergkamp, Cantona, Fabregas, Henry & Beckham. 5 – Ashley Young won more penalties than any other player in the 2010/11 Premier League season, winning 5 of Villa’s 6 spot kicks. Tricky. 44 – Since the start of the 2006/07 season, only Cesc Fabregas (60) has made more PL assists than Ashley Young (44). Zamieszczam Wam statystyki Younga. Ktoś podał na mufc, a że moim zdanie warte uwagi, to łapcie ![]() Witamy, witamy. W końcu! Re: Ashley Young - Jaroldz - 23-06-2011 16:59 Co by nie mówić i pisać, dokonaliśmy po prostu świetnego zakupu. Czekałem długo na Młodego i wreszcie przyszedł :-D Nasza pomoc i w ogóle ofensywa nabierze teraz jeszcze więcej jakości. Dodatkowo Ash jest bardzo uniwersalnym piłkarzem. Może zagrać na obu flankach, w środku, w ataku. Świetnie bije rzuty rożne i - co najważniejsze- rzuty wolne, czyli coś, co u nas kuleje od odejścia Żelka. Re: Ashley Young - Janczar - 23-06-2011 17:00 allfanmu napisał(a):Skąd wiesz, że 130 tysięcy zarabia? Powiedział ci? Ten znany polski polityk mówił raczej "yes! yes! yes!". Chyba, że o innym mówimy. Poczytaj zagraniczne portale to się dowiesz ile zarabia ![]() Re: Ashley Young - RedLucas - 23-06-2011 17:08 Janczar napisał(a):allfanmu napisał(a):Skąd wiesz, że 130 tysięcy zarabia? Powiedział ci? Ten znany polski polityk mówił raczej "yes! yes! yes!". Chyba, że o innym mówimy. Owszem, wcześniej się mówiło o tych 130 tys., ale w istocie podobno jest to 100 tys. Re: Ashley Young - Foster - 23-06-2011 17:46 130 czy 100? A co to za różnica? Dostał tyle, na ile według zarządu zasługuje i Wam/Nam nic do tego. Re: Ashley Young - ZasadKG - 24-06-2011 07:06 W 100% popieram Fostera. Nie rozumiem nigdy jak przy każdym nowym transferze pojawiają się narzekania że a to za dużo za niego daliśmy, a to za dużo zarabia - kurcze, przecież to nie nasze pieniądze, móglby dostawać nawet 400 tysięcy gdyby Glazerowie mieli kaprys i starczyłoby im na wszystko, a nasza gra nie osłabiłaby się przez to - my bezpośrednio nic na tym nie tracimy ![]() Re: Ashley Young - EsDe - 24-06-2011 09:50 Tylko dlaczego nowy zawodnik ma dostawać 100k, podczas gdy naszemu najlepszemu grajkowi z zeszłego sezonu tj, Naniemu nie chcą dać podwyżki? |