Redcafe.pl - Manchester United Forum
Champions League 2011/2012 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48)
+---- Wątek: Champions League 2011/2012 (/showthread.php?tid=1119)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Champions League 2011/2012 - paolo - 23-07-2011 21:40

[Obrazek: liga_mistrzow.jpg]

Przed nami 20. sezon Ligi Mistrzów UEFA, najbardziej prestiżowego turnieju w europejskiej klubowej piłce nożnej, rozgrywanego od 1992 roku (57. turniej ogólnie, wliczając Puchar Europy Mistrzów Klubowych).

Manchester United podchodzi do tych rozgrywek jako ubiegłoroczny finalista. Tytułu broni FC Barcelona, która w finale pokonała United 3:1. Katalończycy zostali najlepszą drużyną w Europie po raz czwarty w historii. Rekord należy do innego hiszpańskiego klubu - Realu Madryt, który sięgał po ten tytuł 9-krotnie.

Finał rozegrany zostanie 19 maja 2012 na Allianz Arena w Monachium.

Re: Champions League 2011/2012 - Jacetto888 - 11-08-2011 14:19

Kiedy będzie losowanie grup?

Re: Champions League 2011/2012 - Mata - 11-08-2011 14:51

Niedługo.

Re: Champions League 2011/2012 - Lisu - 12-08-2011 14:44

Do LM wracają stare dobre firmy: BVB, Ajax, Porto. Po kilkunastu latach przerwy wracają też takie drużyny jak Napoli, Lille, Man City czy Zenit. Tak więc przed nami kolejny bardzo emocjonujący sezon LM.

Borussia Dortmund po fantastycznym sezonie w Bundeslidze zagra wreszcie w Lidze Mistrzów. Mają młody i bardzo ambitny zespół. Kilku świetnych młodych zawodników. Bardzo mocno kibicuję temu zespołowi, lecz nie jestem pewien czy poradzą sobie grając na dwa fronty (brak doświadczenia w grze w europejskich pucharach). Nie wiadomo jak poradzą sobie teraz bez Sahina. Życzę im jednak jak najlepiej. Smile

Ajax rzutem na taśmę zapewnił sobie mistrzostwo. Odeszli Suarez(już wcześniej) i Stekelenburg - są to poważne osłabienia. Ajax również bazuje głównie na młodych zawodnikach (m.in. van der Wiel, Vertonghen, Sulejmani, de Jong). Tak jak w przypadku BVB mam wątpliwości czy są w stanie grać z powodzeniem na dwóch frontach.

Porto. Brak osłabień w kadrze, lecz nie wiadomo jak poradzą sobie bez AVB Smile Potencjał w tym zespole jest niesamowity i mogą nieźle zaszaleć w tym sezonie. Smile

Napoli - mocny zespół. Warto zwrócić uwagę na potencjał w ataku: Cavani, Lavezzi. Do Neapolu dołączył także Inler.

Faworyci w tym sezonie są niezmienni od kilku lat: My, Chelsea, Real M., Barcelona, Inter, Bayern.
Ciekaw jestem czy City są w stanie dołączyć do tego grona Smile

Do finału Diabełki :tuptup:

Jacetto - losowanie grup 25 sierpnia Wink

Re: Champions League 2011/2012 - samcro - 12-08-2011 14:47

Lisu napisał(a):Cavani, Lavezzi. Do Neapolu dołączył także Inler
Hamsik jest róznie ważny jak nie ważniejszy od tej trójkiWink i Maggio. Jest na kogo popatrzeć.

Re: Champions League 2011/2012 - Hubson - 12-08-2011 15:37

Ogólnie całe Napoli jest silne. Podobnie jak Lille.

Kilka druzyn dojdzie jeszcze z eliminacji. Kto wie czy Arsenal się złapie do LM? O ile dobrze pamiętam mają chyba grę z Udinese.

Re: Champions League 2011/2012 - rimas - 12-08-2011 18:08

Jak patrzę na kadrę Interu i na to jak obecnie grają, nie zaliczyłbym ich do faworytów tego turnieju. Teraz - z Sneijderem i Eto'o - będzie im niezwykle trudno, obawiam się co będzie z Włochami w przypadku odejścia tej dwójki.

Re: Champions League 2011/2012 - Foster - 12-08-2011 20:18

Cytat:Borussia Dortmund po fantastycznym sezonie w Bundeslidze zagra wreszcie w Lidze Mistrzów. Mają młody i bardzo ambitny zespół. Kilku świetnych młodych zawodników. Bardzo mocno kibicuję temu zespołowi, lecz nie jestem pewien czy poradzą sobie grając na dwa fronty (brak doświadczenia w grze w europejskich pucharach). Nie wiadomo jak poradzą sobie teraz bez Sahina. Życzę im jednak jak najlepiej. Smile
BVB już w poprzednim sezonie grało w pucharach i jak widać, dali radę, a nie mieli tak szerokiej kadry jak obecnie. Gundogan o dziwo bardzo szybko i dobrze wkomponował się w zespół, Kagawa znów czaruje, a i młodzież, która doszła jest znakomita.
Ciekaw jestem jak tam wygląda współczynnik BVB bo chciałbym by trafili do grupy w której będzie grało United.

Re: Champions League 2011/2012 - samcro - 12-08-2011 20:28

Foster napisał(a):dali radę,
Przeciez nie wyszli z grupy?

Re: Champions League 2011/2012 - panopticum - 12-08-2011 21:23

Ale w jakim stylu!

Re: Champions League 2011/2012 - Lisu - 12-08-2011 21:59

WISŁA KRAKÓW - APOEL Nikozja (Cypr)
Maccabi Hajfa (Izrael) - Racing Genk (Belgia)
Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) - Malmo FF (Szwecja)
FC Kopenhaga (Dania) - Viktoria Pilzno (Czechy)
BATE Borysow (Białoruś) - Sturm Graz (Austria)
Odense BK (Dania) - Villarreal CF (Hiszpania)
Twente Enschede (Holandia) - Benfica Lizbona (Portugalia)
Arsenal Londyn (Anglia) - Udinese Calcio (Włochy)
Bayern Monachium (Niemcy) - FC Zurich (Szwajcaria)
Olympique Lyon (Francja) - Rubin Kazań (Rosja)

z Udinese odeszły dwa bardzo ważne ogniwa - Sancho i Inler, a więc wątpię w to czy Di Natale, Asamoah i spółka są w stanie pokonać Arsenal. Smile
Bardzo ciekawie zapowiadają się pojedynki Lyonu z Rubinem oraz Twente z Benficą. <niesforny> Obstawiam, że do fazy grupowej przejdą Francuzi i Portugalczycy Smile

Re: Champions League 2011/2012 - samcro - 12-08-2011 22:24

Lisu napisał(a):Sancho i Inler,
I Zapata Wink odeszło im jedno bardzo ważne ogniwo z każdej formacji Wink A Arsenal bez Cesca i prawdopodobnie bez Nasriego a ponoc RvP pauzuje jedno spotkanie za kartki. Też jestem mimo wszystko zdania, ze Arsenal sobie poradzi lecz to wszytko dodaje kolorytu temu spotkaniu.Wynik żaden mnie nie zaskoczy.
Lyon i Rubin to też trudna para, wolę francuzów , a mają oni teraz problemy finansowe, już nie kupują za miliony a wprowadzają młodzież i kasa z LM im się przyda.

Villarreal i Bayern trafiły względnie łatwo a szkoda bo to ekipy którym dobrze nie życzęWink

Re: Champions League 2011/2012 - Mata - 24-08-2011 18:36

Champions League bez Fenerbahce. Afera korupcyjna.

Re: Champions League 2011/2012 - lol_face - 24-08-2011 19:14

Jestem trochę zielony w tym temacie :oops:

Ktoś mi może wytłumaczyć jak przebiega losowanie LM ?
Możemy grać z jakimś zespołem z naszego koszyka ?
Czy z każdym jednym z innych koszyków ? ( po jednym z każdego koszyka )

HELP !

Re: Champions League 2011/2012 - Mata - 24-08-2011 19:25

<google>