![]() |
PL: Bolton Wanderers 0-5 Manchester United (10.09.2011) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48) +---- Wątek: PL: Bolton Wanderers 0-5 Manchester United (10.09.2011) (/showthread.php?tid=1144) |
PL: Bolton Wanderers 0-5 Manchester United (10.09.2011) - Tomek91 - 08-09-2011 18:44 ![]() ![]() ![]() Bolton Wanderers vs Manchester United Barclays Premier League 10.09.2011 18:30 Reebok Stadium, Bolton Czas na czwartą kolejkę Premier League, w której United przyjdzie zmierzyć się z Kłusakami na stadionie w Boltonie. Podopieczni Owena Coyle'a zajmują obecnie pozycję w samym środku tabeli, w kolejkach ligowych zgromadzili 3 punkty, co daje im 10. pozycję. Po wysokiej wygranej z Queens Park Rangers na inaugurację ligi 4-0 Bolton odniósł dwie porażki, z Manchesterem City i Liverpoolem. W swoim jedynym meczu przed własną publicznością ulegli oni piłkarzom Roberta Manciniego 3-2, za to w ostatniej kolejce zanotowali oni porażkę w stosunku 1-3 z the Reds na Anfield. Najlepszym strzelcem zespołu jest Ivan Klasnic, który do bramki trafił jak dotąd trzykrotnie. Manchester United jak dotąd zgarnął komplet 9 punktów i na pewno wybiera się do Boltonu z nadzieją o zdobycie kolejnych 3 oczek. Jednak mając w pamięci ostatnią wyprawę na Reebok Stadium podopieczni sir Alexa Fergusona nie mogą lekceważyć gospodarzy. W zeszłym sezonie w ramach 6. kolejki padł tam wynik 2-2. Gole zdobywali Knight i Petrov dla Boltonu, dla United trafili zaś Nani i Owen. W ostatnie potyczce między tymi drużynami United tryumfowało 1-0 po golu Berbatova. Jak będzie tym razem? Czy United stać na 3 punkty i Bolton poniesie 3. porażkę z rzędu? A może Kłusaki urwą punkty mistrzom Anglii? Zapraszam do dyskusji. Bilans spotkań: Ogólnie: 34-23-47 (134:170) W Boltonie: 22-14-16 (86:72) W Manchesterze: 12-9-31 (48:98) Ostatnie wyniki: 07/08: PL Bolton - MU 1:0 07/08: PL MU - Bolton 2:0 08/09: PL MU - Bolton 2:0 08/09: PL Bolton - MU 0:1 09/10: PL MU - Bolton 2:1 09/10: PL Bolton - MU 0:4 10/11: PL Bolton - MU 2:2 10/11: PL MU - Bolton 1:0 Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Jaroldz - 09-09-2011 16:17 SAF już powiedział mniej więcej jak będzie się prezentował skład na jutrzejszy mecz. Obsada bramkarza jak i bloku defensywnego ma się nie zmienić. W pomocy także myślę, że nie ma co liczyć na zmiany. Nani ostatnio trochę słabiej się prezentował, ale Valencia dopiero co powrócił do meczowego składu i wątpię, aby zagrał od początku. W ataku zamiast Welbecka zapewne zobaczymy Hernandeza, o którym także SAF się wypowiadał. Smalling Jones Evans Evra Nani Cleverley Anderson Young Rooney Hernandez Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Jaceks_21 - 09-09-2011 19:35 Wreszcie czas, po tej nielubianej przez większość kibiców przerwej reprezentacyjnej, na najlepszą ligę świata. Sądzę, że ze wszystkich spotkań tej kolejki nasz mecz zapowiada się najciekawiej. Niby Bolton ma tylko 3 pkt, ale grał już zarówno z City jak i Liverpoolem. Nie wiem jak wyglądali 2 tyg temu w pojedynku na Anfield, ale u siebie z City pokazali że nie będą ekipą do bicia. Nie będę sie bawił w ustawienie zespołu, bo chyba jakie będzie, to można przewidzieć. Liczę na jakąś bramkę Javiera, niech chłopak się rozstrzela. Mam nadzieję na dobrą grę naszych obrońców i dobrze by było zagrać na '0' z tyłu. Fajnie że wraca Antoś, ale nie liczę na jego występ. Chyba że ma wejść na przebieżkę na ostatnie 5-10 min. Ciekawi mnie czy Owen dostanie swoją szansę na strzelenie swojej 150. bramki w EPL. Nie oczekuję pogromu, w zasadzie myślę ze to będzie ciężki mecz, ale jak najbardziej do wygrania. Mam nadzieję że nie będziemy grać takiej padaczki jak w poprzednim sezonie na wyjazdach. Moje oczy tego nie zniosą ![]() Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - FanaticMU - 09-09-2011 20:24 Jedyne co mnie niepokoi to to że gramy na wyjeździe a z takimi meczami różnie bywa. Jednak mam nadzieję że nasz duet Roo i Hernandez nie pozwoli żebyśmy oglądali remis bądź porażkę. Mam tez nadzieję że De Gea wyjdzie jutro pewny siebie i pokaże krytykom na co go naprawdę stać ![]() Podsumowując: Jutro 3 punkty byłyby ładnym prezentem od United ![]() Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Foster - 09-09-2011 20:29 Przyjdzie nam się jutro mierzyć z silnym rywalem, co pokazały dotychczasowe spotkania. Jako, że gramy na wyjeździe uważam, iż dobrze byłoby w pierwszym składzie puścić Fletchera czy Carricka, żeby gospodarze za łatwo środkiem nie przechodzili, bo choć młodzi, gniewni grają naprawdę dobrze w przodzie, to z tyłu mimo wszystko zostawiają za dużo miejsca, a Bolton tylko na to czeka. Wygląda na to, że Javier w miejsce Danny'ego. Szkoda mi Berbatova, skoro SAF z niego nie korzysta to mógł go sprzedać i by sobie chłop grał pierwsze skrzypce w takim PSG, a nie gnił u nas na ławce... Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Tomek91 - 09-09-2011 22:40 Jaceks_21 napisał(a):Nie wiem jak wyglądali 2 tyg temu w pojedynku na Anfield Oglądałem drugą połowę tego meczu i muszę przyznać, że wyglądali, co tu nie mówić, słabo. The Reds kontrolowało grę, a Kłusaki miały problem z wyjściem ze swojej połowy, nie mówiąc już o zagrożeniu bramce rywali. Jednak na Reebok Stadium zagrają pewnie odważniej i nie ograniczą się do defensywy. Nie spodziewałbym się łatwej przeprawy. Osobiście zadowoli mnie nawet wymęczone 1-0. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Hubson - 09-09-2011 23:29 A ja się nie zdziwię jeżeli mecz zakończy się wynikiem 0:3 chociaż spodziewam się wyższego zwycięstwa. Co jak co start mieliśmy znakomity, Roo i Young są w formie i nie widze innej opcji. I tu nawet nie chodzi o to co gra Bolton a o to co gramy my. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Kwas - 10-09-2011 08:37 Foster napisał(a):Wygląda na to, że Javier w miejsce Danny'ego. Szkoda mi Berbatova, skoro SAF z niego nie korzysta to mógł go sprzedać i by sobie chłop grał pierwsze skrzypce w takim PSG, a nie gnił u nas na ławce...Mamy za sobą zaledwie trzy kolejki ligowe, plus spotkanie o Tarczę, także tego typu wpisy pojawiają się zbyt wcześnie. Jestem pewien, że Berbatov będzie miał swój moment w tym sezonie, spokojnie. Na razie wyżej stoją akcje innych, ale przecież tak samo było rok temu jeśli idzie o Hernandeza i Dimitara na korzyść tego drugiego, a skończyło się przesiadywaniem na ławce Bułgarskiego napastnika. Berbatov doskonale wiedział co go czeka, że możliwość gry w każdym spotkaniu jest niemożliwa, wybieganie w pierwszej jedenastce co mecz nie może mieć miejsca. Rywalizacja w ataku naprawdę istnieje w tym zespole i on po prostu o tym wiedział. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Jaroldz - 10-09-2011 10:55 Dzisiaj zaczęły się pojawiać informacje( w The Sun, Daily Mail, Guardian), że SAF zdecydował się posadzić DDG na ławce, a w jego miejsce wpuścić Lindegaarda. Moim zdaniem to zły pomysł. David potrzebuje regularnej gry, właśnie w takich meczach musi nabierać doświadczenia w tej lidze, a tu nagle do bramki wchodzi Linda. Moim zdaniem Hiszpan może to źle odebrać, że menedżer przestał mu ufać. Taki cytat: Cytat:Anders Lindegaard told the Norwegian press this week that he would get his first start of the season "maybe faster than you think." Ponadto w wyjściowym składzie ma pojawić się Carrick zamiast Cleverleya. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Foster - 10-09-2011 11:22 Co do Berbatova, to po prostu mi go szkoda i tyle. Co do Lindegaarda to wątpię by dziś wybiegł w pierwszym składzie, ale śmiem przypuszczać, że zagrać w środę w Lidze Mistrzów. Choć z drugiej strony gdyby dziś Anders wybiegł w pierwszym, byłby to jasny sygnał dla Davida, że tu nie ma miejsca na błędy i za popełnianie ich się srogo płaci. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - panopticum - 10-09-2011 12:12 Przecież sir Alex mówił, że da mu czas. To były tylko trzy mecze. Chociaż nie mam nic przeciwko Lindegaardowi. Może zagrać, czemu nie. Między słupkami ma stać najlepszy. Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - FanaticMU - 10-09-2011 12:49 A ja jednak wolę aby dzis stał De Gea. Nie chcę dyskryminować tutaj Andersa ale David powinien grać jak najczęściej - tym bardziej że po meczu z Arsenalem na pewno jego pewność siebie wzrosła (jeszcze po tym obronionym karnym) ![]() Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - panopticum - 10-09-2011 12:54 Może dzisiaj nie da się złapać na wykroku. Cytat:Sir Alex Ferguson uważa, że David de Gea poradzi sobie z niezwykle twardo grającą drużyną Boltonu Wanderers w dzisiejszym spotkaniu na Reebok Stadium. Zdaniem szkockiego menedżera hiszpański golkiper przeszedł już przez piekło fizycznej gry w meczu z West Bromwich Albion. <a class="postlink" href="http://mufc.pl/aktualnosci/16862/ferguson-de-gea-sobie-poradzi/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mufcpl+%28mufc.pl+-+Manchester+United%29&utm_content=Google+Reader">http://mufc.pl/aktualnosci/16862/fergus ... gle+Reader</a> Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - mucha - 10-09-2011 19:30 Poezja, chyba mało kto spodziewał się takiego zwycięstwa. Fantastyczny występ całego zespołu i chciałoby się, żeby z taką łatwością ogrywać wszystkich średniaków na wyjeździe. Wtedy mistrzostwo zdobędziemy z palcem w tyłku ![]() De Gea coraz pewniejszy, dużo roboty nie miał, ale za całokształt należą mu się brawa. Bardzo dobrze środek obrony. Jones znakomicie na prawej obronie, nieco słabszy Evra. Podobnie Young - to nie był jego dzień. Nani efektywnie - 2 asysty, jestem zadowolony. Jeśli chodzi o środek to swoją rolę spełnił. Dominowaliśmy, utrzymywaliśmy się przy piłce - taka jest rola naszych środkowych pomocników i z wywiązali się z niej dobrze. Widać jednak, że Carrick nie bardzo ogarnia naszej efektownej, szybkiej gry z pierwszej piłki. No i atak: Rooney - fenomenalny, jego każde dotkniecie piłki to jest coś niebywałego. Oddał chyba trzy strzały w meczu i strzelił trzy bramki. Poza golami również znakomita gra. Chicha jak to Chicha - dwa gole w swoim stylu i to się przede wszystkim liczy ![]() Re: PL: Bolton Wanderers - Manchester United (10.09.2011) - Sirius - 10-09-2011 19:36 Świetny mecz w naszym wykonaniu. Nasza gra z przodu wygląda świetnie. Roo, Young, Hernandez zdeklasowali rywali, słabiej Nani- dobre zagrania przeplatał z głupimi stratami i niepotrzebnymi kiwkami. Środek solidnie, może bez polotu ale widać, że główne zadanie dwójki środkowych pomocników to zabezpieczanie pola i rozprowadzanie piłek na skrzydła. Świetnie na prawej obronie poradził sobie Jones i ogólnie obrona bardzo pewnie, cieszy że do formy wrócił Evans. W końcu skończyliśmy mecz z czystym kontem i choć De Gea nie miał dużo pracy to nie można mu nic zarzucić. Przez chwilę bałem się przy stanie 0-1 bo gospodarze ruszyli do ataku a nasza obrona wyglądała momentami trochę nieporadnie i chaotycznie, ale szybko dobiliśmy rywala. Na tą chwilę martwią mnie jednak tylko dwie rzeczy- twarda gra rywali (szczególnie kontuzja Toma) oraz to jak długo uda się nam utrzymać taką formę. |