![]() |
LE: Ajax Amsterdam 0-2 Manchester United (16.02.2012) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48) +---- Wątek: LE: Ajax Amsterdam 0-2 Manchester United (16.02.2012) (/showthread.php?tid=1207) |
LE: Ajax Amsterdam 0-2 Manchester United (16.02.2012) - sebos_krk - 10-02-2012 23:10 ![]() ![]() ![]() Ajax Amsterdam vs Manchester United Europa League 16.02.2012; 19.00 Amsterdam ArenA, Amsterdam Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Foster - 11-02-2012 17:22 Fabio - Smalling - Evans - Fryers Nani - Cleverley - Jones - Young Berbatov - Chicharito Chciałbym zobaczyć tak skład za 5 dni. Bardzo ciekaw jestem jakby funkcjonował środek Tom - Phil. Carrick też potrzebuje odpoczynku, bo od jakiegoś czasu gra cały czas bo nie mamy dla niego żadnej alternatywy. Nani ma być gotowy na to spotkanie, a Young potrzebuje gry, tak samo jak Berbatov i Chicharito. Jak już mówiłem, najważniejsze jest liga, więc nie będę płakał gdy polecimy z LE już po tym dwumeczu, nie obrażę się tez jednak, jeśli coś tu osiągniemy, oczywiście pod warunkiem, że będzie to dodatek do kolejnego mistrzostwa Anglii. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Mubinio - 11-02-2012 17:57 A ja myślę, że SAF podejdzie do tego meczu na pełnej kurwie i zobaczymy niewielki zmiany w porównaniu z naszym optymalnym składem. Spodziewam się rotacji w napadzie i dwóch da Silvów. No i Cleva. Carrick- ja myślę, że się ostanie. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - robaldo - 12-02-2012 13:56 Na pewno szanse dostaną wracający po kontuzjach Cleverley, Young, może Jones. Pierwsza dwójka myślę, że od pierwszych minut, Jones raczej w drugiej połowie. No a dodatkowo, to tradycyjna rotacja, pewnie Park, do tego Berbatov lub Chicharito, a być może obaj plus Fabio najprawdopodobniej. Poza nimi jakiś niebywałych zmian się nie spodziewam. Istotnym aspektem jest też to, że w następny weekend jest Puchar Anglii i mamy wolne, także nie ma potrzeby jakiś większych roszad. Jestem bardziej skłonny przypuszczać, że w meczu rewanżowym na Old Trafford kluczowi gracze dostaną więcej odpoczynku przed ligą. Na Ajax powinno to wystarczyć, ich forma w ostatnich ligowych meczach, mówiąc delikatnie, jest nie najwyższa, a nasz skład z kolei jest z dnia na dzień szerszy, więc niskim kosztem powinno udać się przedostać dalej. Tak, czy inaczej mecz mnie elektryzuje niesamowicie. Nie z powodu przeciwnika, czy też samego meczu, istota zamyka się w jednym zawodniku: TC23 :* Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Hubson - 12-02-2012 18:13 Mysle, ze ten mecz to bedzie decydujacy. Gramy na wyjezdzie pierwszy mecz, tam ich rozniesiemy a pozniej rezerwami wyjdziemy przed meczem z Norwich. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Jaroldz - 14-02-2012 12:10 Fabio- McGinty- Smalling- Fryers Park- Pogba- Cleverley- Young Will Keane- Berbatow Wygramy, to wygramy, jak nie, to lepiej. Zero ciśnienia. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - michal85 - 14-02-2012 12:15 Pogba zagrał cały mecz wczoraj w rezerwach i jakoś mi się nie wydaje, żeby wyszedł i pojutrze w pierwszej "11". Wydaje mi się, że wystąpimy w mocnym zestawieniu z kilkoma kosmetycznymi zmianami, ale nie spodziwałbym się młodzieży, a zawodników takich jak Park, Cleverley, Jones, Berba czy Hernandez. DDG - Jones, Smalling, Evans, Evra - Young, Carrick, Cleverley, Park - Berbatov, Hernandez Mcginty? On nawet w rezerwach nie gra, chyba jest kontuzjowany. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - panopticum - 15-02-2012 12:40 Cytat:Here's the confirmed 20-man travelling squad: De Gea, Amos, Evans, Rafael, Fabio, Jones, Ferdinand, Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Rooney, Hernandez, Welbeck, Scholes, Cleverley, Pogba, Smalling and Fryers.<a class="postlink" href="http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2012/Feb/manchester-united-travelling-squad-for-amsterdam.aspx">http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... erdam.aspx</a> Do Amsterdamu nie polecieli Berba, Giggsy i Pat. Sir Alex będzie musiał się postarać, żeby z tej ekipy sklecić skład idealny do szybkiego odpadnięcia. ![]() Prześladuje mnie nieznośna myśl, że Fergie nie chce przegrywać meczów. :o Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Lukas - 15-02-2012 20:01 Czas rozpocząć naszą przygodę z Ligą Europejską. Przyjdzie nam się zmierzyć z drużyną o wspaniałej historii i wielkich osiągnięciach, czyli z Ajaxem. Nie mam pojęcia jak gospodarze prezentują się w lidze, w jakiej są formie i jakim ustawieniem grają, dlatego skupię się tylko na naszej drużynie. Wygląda na to, że będzie to mecz powrotów- w kadrze mamy Naniego, Younga, Cleverleya, Smallinga oraz Jonesa i zapewne to ich ujrzymy w tym spotkaniu. Nie wiem czy każdy z nich jest gotowy na pełne 90 minut, ale fajnie byłoby ich jutro zobaczyć w akcji. Szkoda, że Berba nabawił się kontuzji, bo liczyłem, że jutro zagra. Może parę minut na zaprezentowanie swoich umiejętności dostanie także Pogba? Byłoby miło. Jakoś nie mogę się zdobyć na jakieś emocje związane z tym meczem... niemniej liczę na dobre 90 minut w naszym wykonaniu i zwycięstwo. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Breakthru - 16-02-2012 12:15 Mecz jak by nie było, fazy pucharowej na wyjeździe, więc powinniśmy uderzyć do ataku. Kim strzelać gole mamy, a nasza defensywa, mimo lepszych i gorszych momentów, nie jest defensywą Arsenalu z wczorajszego meczu, więc można przycisnąć do przodu. Liczę na minimum dwa gole dla nas. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - kojot - 16-02-2012 13:55 Ten mecz mnie kręci chyba tylko dlatego, że najprawdopodobniej Cleverley zagra w pierwszym składzie i dlatego, że może jakieś młodziki zagrają jak Pogba, czy Fryers i zobaczę jak się zaprezentują. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - FanaticMU - 16-02-2012 14:00 kojot - poza tym spotkają się dwie drużyny z dosyć bogatą historią i możemy zdobyć puchar którego jeszcze nigdy nie zdobyliśmy ![]() Ciekawe jak tam się Edwin czuje przed tym meczem. Oba kluby kocha pewnie ![]() Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - sebos_krk - 16-02-2012 14:30 Ja i tak nie liczyłem na skład rodem z Carling Cup, szczególnie, że nie gramy ligi w weekend. Jeśli Fergie uzna, że nie wypada odpaść w prestiżowym spotkaniu z Ajaxem (a raczej uzna, bo Ajax to nie Cheltenham Town) to do meczu podejdziemy bardzo zmobilizowani. I dziś, i za tydzień w rewanżu. Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - michal85 - 16-02-2012 14:38 Ja rozumiem, że to niewiele znaczący Puchar, ale...poza ligą nic innego nam nie zostaje. A jako że United chce oglądać jak najczęściej to nie mam nic przeciwko żeby kopać się w tych podrzędnych rozgrywkach jak najdłużej ![]() ![]() Re: LE: Ajax Amsterdam - Manchester United (16.02.2012; 19.00) - Breakthru - 16-02-2012 14:42 sebos_krk napisał(a):Ja i tak nie liczyłem na skład rodem z Carling Cup, szczególnie, że nie gramy ligi w weekend. Jeśli Fergie uzna, że nie wypada odpaść w prestiżowym spotkaniu z Ajaxem (a raczej uzna, bo Ajax to nie Cheltenham Town) to do meczu podejdziemy bardzo zmobilizowani. I dziś, i za tydzień w rewanżu.Biorąc pod uwagę to, że SAF nie robi się coraz młodszy, to chyba będzie chciał wygrać ten puchar. Pytanie czy wyzwoli magię w zespole na ten mecz? Napewno potrafi. Jednak niestety gramy trochę w kratkę, kratkę która pozwala nam być nam na 2 miejscu w lidze, ok - ale jednak w kratkę. |