![]() |
PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2013/2014 (/forumdisplay.php?fid=55) +---- Wątek: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) (/showthread.php?tid=1494) |
PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - sebos_krk - 11-08-2013 06:17 ![]() ![]() ![]() Swansea City vs Manchester United Barclays Premier League 17.08.2013; 18:30 Liberty Stadium, Swansea RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Under - 11-08-2013 15:10 Bardzo ciężkie spotkanie się zapowiada. Swansea gra bardzo dobrze w piłkę, skład w letniej przerwie został dobrze wzmocniony(Shelvey, Bony). Oglądałem kilka sparingów Swansea, także mecz z Malmo w którym ich gra wyglądała naprawdę imponująco. Nie zdziwiłbym się, gdyby Łabędzie urwały nam w tym sezonie punkty. Ciekawostka: tego lata pewien młody polski zawodnik miał na stole ofertę od Swansea, ale nie zgodził się na spędzenie roku na wypożyczeniu w którejś drużynie League One i temat upadł... RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Cepilek - 12-08-2013 10:06 Shelvey to gracz kompletnie tam nie pasujący. Łabędzie nie są trudne do ogrania, generalnie grają to samo, jest to ładne dla oka ale też ryzykowne i tracą pojedyncze gole decydujące o wyniku spotkania po błędach w pressingu, krótkim rozegraniu przed własna bramką. Nie spodziewałbym się jakiegoś wielkiego meczu w naszym wykonaniu bo nasi ciągle się uczą tego jak David chce grać ale o zwycięstwo jestem spokojny. RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - michal85 - 12-08-2013 13:04 Nazywasz Naniego piłkarzem na miarę Blackurn i jednocześnie piszesz, że wzmocnieniem wcale nie najgorzej drużyny PL jest piłkarz pokroju Shelveya? W każdym razie - o tym, że będzie to trudny mecz nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Drużyny Moyesa raczej słabo zaczynały sezon, ale tym razem Szkot nie może sobie pozwolić na fallstart. Przecież teoretycznie to jeden z łatwiejszych meczów, które nas czekają w najbliżsyzm czasie, więc wypadałoby wymęczyć te 3 punkty. Trzeba liczyć na powrót do zdrowia Naniego, który wydawał się być w końcu w optymalnej dyspozycji. Liczę na Portugalczyka bo w przeciwnym wypadku możemy znowu na skrzydłach wyglądać bezproduktywnie. Wprawdzie Welbz fajnie może pograć z klepy w przodzie, ale ktoś musi zapewnić szerokość po prawej stronie. DDG - Jones, Rio, Vida, Evra - Carrick, Clev - Nani, Kagawa, Welbz - RvP RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Under - 12-08-2013 15:20 Cytat: Nazywasz Naniego piłkarzem na miarę Blackurn i jednocześnie piszesz, że wzmocnieniem wcale nie najgorzej drużyny PL jest piłkarz pokroju Shelveya?Cóż, też nie byłem przekonany ale po obejrzeniu kilku spotkań Łabędzi wysuwam wniosek, że się sprawdza i będzie wzmocnieniem. De Gea; Jones-Vidic-Evans-Evra; Carrick-Cleverley; Zaha-Kagawa-Giggs; RVP Tak bym to widział. RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Cepilek - 12-08-2013 16:23 Undermine napisał(a):Łabędzi wysuwam wniosek, że się sprawdza i będzie wzmocnieniem. a argumenty to? XD RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Under - 12-08-2013 17:15 Swansea dobrze grało w sparingach i LE, a grali z Shelvey'em w składzie. W meczach które widziałem Shelvey bardzo dobrze się spisywał i wkomponował się w styl Łabędzi.[/align] RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - Cepilek - 12-08-2013 17:25 To musiał chyba w czasie przerwy wakacyjnej na kolanach do Jerozolimy pielgrzymować by się tam wkomponował ![]() Na pewno wie jak grają łabędzie bo przez caly rok grał u Rodgersa ale to że się go pozbyto bo zwyczajnie nie pasował do tego z L'pool chciał grać o czymś świadczy. Nie oglądałem meczów łabędzi, zobaczymy gdy będziemy grali z nimi. Eot z mojej strony bo ta rozmowa doprowadzi do niczego. RE: PL: Swansea - Manchester United (17.08.2013; 18:30) - RedLucas - 17-08-2013 19:47 Troszeczkę wynik przesłania grę, niemniej była ona naprawdę dobra, mogła się podobać. Naprawdę duża różnica między tym co widzieliśmy jeszcze w ostatnich sparingach. Z początku oddaliśmy inicjatywę Swansea, ale mam wrażenie, że taki był pomysł Moyesa na to spotkanie. W sumie, to chcę w to wierzyć ![]() RVP maestro po raz kolejny, dobra gra w obronie, bardzo dobry Carrick, dobry Clev i niezły Antek. No i najważniejsze, czyżby jednak Welbeck miał w końcu zacząć grać na miarę swojego talentu? Rewelacyjne zawody! No i oddzielny akapit dla Rooneya. Każdy zapewne ze zdwojoną uwagą przyglądał się jego grze. Na SB już widziałem, że coś tam nie cieszył się z goli itd. Ja jednak mam inny problem. Pozornie to, że Moyes go wpuścił oznacza, że Roo z nami zostaje (choć niekoniecznie, ale tak załóżmy) i tu mnie bardzo martwi jedna sprawa. Wydaje się, że Roo zostaje w klubie na swoich warunkach, a nie na naszych. Wiadomo, jednym z jego płaczów, było że nie gra jako napastnik. Dziś tak grał! Nie grał jako AM, tylko w jednej linii z RVP. Sam zabieg wydawał się nieco irracjonalny, ponieważ prowadziliśmy bodajże 2:0 na wyjeździe, na trudnym terenie i przejście na 2 napastników nie musiało wypalić. Oczywiście to wszystko domysły i dopiero niedługo się dowiemy, ile w tym prawdy ![]() RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - Ruuuuuuuuuud - 17-08-2013 20:21 Wypunktowaliśmy dzisiaj Swansea, dało znać o sobie doświadczenie całego zespołu. Trudno tu mówić o wpływie trenejra na zespół, jedyne co zauważyłem to ten wysoki pressing na początku spotkania, który nijak nam wychodził.Momentami zbyt duże dziury między obroną, a pomocą. W drugiej połowie pełna kontrola, świetna zmiana Andersona. Robin - geniusz. Zwód i strzał przy drugiej bramce - majstersztyk. Welbeck - napisałbym, że świetny mecz w wykonaniu Anglika, że może w końcu zaczął strzelać, że druga jego bramka to stadiony świata, ale co z tego skoro musiał zaliczyć asystę przy bramce Swansea :| Chłopak ciągle ma problemy z podejmowaniem decyzji, umiejętności wielkie, braki w głowie ![]() Rooney w formie na pierwszy skład. Tak jak zauważył Red, miałem dziwne uczucie oglądając go na boisku i każde jego zagranie analizowałem po kilka razy ![]() RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - allfanmu - 17-08-2013 20:47 Poszło lepiej niż oczekiwałem. Szybki podwójny cios mocno uspokoił grę. Wpływ trenera znikomy, widziałem United grające jak za Fergiego. Przeciwnik wypunktowany, jedziemy do domu. I jesteśmy na razie liderem. ![]() Co do poszczególnych zawodników. van Persie i długo długo nic. Nawet Carrick jak na siebie zaskakująco dużo błędów. Ale to może kwestia tego, że przyzwyczajony jestem po zeszłym sezonie bezbłędnych spotkań. Welbeck w końcu zaczął strzelać bramki. To dobrze, oby tak dalej, ale nadal widzę mnóstwo znaków zapytania a dzisiaj mnie denerwował niemiłosiernie. Co do Roo to ja zwróciłem uwagę głównie na język ciała. Miał wrażenie jakiegoś nieobecnego. Nie na boisku, bo grał dobrze. Ale nie cieszył się w zasadzie z goli ani siedząc na ławce ani grając na boisku. Ale to może pozory. RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - Lasq - 17-08-2013 20:54 ![]() RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - michal85 - 17-08-2013 22:29 Świetny wynik, wymarzona inauguracja. Jak wcześniej pisałem, w następnych meczach nie będzie łatwiej o punkty, więc niezwykle ważne było zgarnięcie pełnej puli. Mało jest rzeczy do których można się przyczepić. Defensywa była solidna, Rio z Vidicem w formie, a Evra po raz kolejny zaliczył klasowy występ. Spodziewałem się dobrego startu sezonu Welbza, bo w pre seasonie wyglądał świetnie i niezwykle ważne jest to, że zdobył te dwie bramki. Ten chłopak ma naprawdę wszystko, aby stać się topowym graczem ligi i po cichu liczę, że to będzie jego sezon. I to niezależnie od tego, czy występować będzie w centrum czy po lewej. Wielka szkoda moim mniemaniu, że nadal stawiamy na Roo kosztem Kagawy. Zdecydowanie bardziej wolałbym widzieć Japończyka na boisku niż zmanierowaną gwiazdkę z nadwagą. Oby do zdrowia wrócił Nani, bo skrzydła nadal nie wygladaja zbytnio zachęcająco. PS Fajna zmiana Ando RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - Mubinio - 17-08-2013 22:48 Zostawcie już tego Rooneya, i tak znowu wyjdzie w efekcie tak, że będzie ważnym ogniwem zespołu i wszyscy będziemy się cieszyć, że strzela gole i asystuje. Ogólnie bardzo lubię właśnie taki Manchester United - niech chłopcy (Swansea) bawią się piłeczką, wykrzykując "Ole!" po każdym udanym podaniu na odległość 2,5 metra, a mężczyźni dwoma, trzema podaniami niech umieją wprawić chłopców w płacz i konsternację. Bardzo dojrzała gra dzisiaj z naszej strony. RE: PL: Swansea 1-4 Manchester United (17.08.2013) - Cepilek - 18-08-2013 00:27 Mubinio napisał(a):Zostawcie już tego Rooneya, i tak znowu wyjdzie w efekcie tak, że będzie ważnym ogniwem zespołu i wszyscy będziemy się cieszyć, że strzela gole i asystuje. Ja nie : | Nie w momencie gdy nawet na niego patrzec nie moge ![]() Świetny mecz dwójki atakujących, mam nadzieje że to co pokazał Welbeck jest zapowiedzią nowego sezonu w jego wykonaniu bo na ten moment to on a nie Roo zasługuje by partnerować Robinowi. Nie mam się do czego uczepić w meczu ze Swansea na ich stadionie nie widziałęm jeszcze klubu któy by ich zdominował w posiadaniu piłki. Troche szkoda że Kagawa i Zaha nie dostali swoich minut. allfanmu napisał(a):ale nadal widzę mnóstwo znaków zapytania a dzisiaj mnie denerwował niemiłosiernie Bo nazywa się Welbeck, przeciez on rozgrywał, bronił, tworzył(pierwsza bramke wypracował i wykonczył) i co najważniejsze strzelał. Bramka była winą całego zespołu, oczywiście Welbz się do niej przyłożył ale nie można obwiniać jednego zawodnika za cos takiego. |