Redcafe.pl - Manchester United Forum
Juan Mata - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Juan Mata (/showthread.php?tid=1577)

Strony: 1 2

Juan Mata - Kosma - 24-01-2014 22:22

8. JUAN MATA

Data urodzenia: 28 kwietnia 1988
Miejsce urodzenia: Villafranca Montes de Oca, Hiszpania
Narodowość: Hiszpan
Pozycja: pomocnik
Wzrost: 174 cm

Poprzedni klub: Chelsea
Debiut w MU: 28 stycznia 2014 v Cardiff (H)

RE: Juan Mata - robaldo - 24-01-2014 22:28

To ja może zacznę od najważniejszej informacji na temat Maty. Otóż "mata" w tłumaczeniu na polski oznacza roślinę, krzew, zagajnik. No i teraz możecie już w spokoju dyskutować Wink

RE: Juan Mata - RedLucas - 24-01-2014 22:52

[Obrazek: fap-fap-fap-meme-i13.gif]

RE: Juan Mata - allfanmu - 24-01-2014 22:52

Rocznik 88. Najlepszy. ^^

Krisu, a co jak dostanie 8? To by znaczyło, że pożegnaliśmy Andersona na stałe.

Największy transfer w historii. To stawia Matę trochę w sytuacji "wyprowadź nas z tego dołka". Na początku byłem sceptyczny co do tego transferu. Problem ze zdefiniowaniem dla niego pozycji, cena, pojawiał się w tym sezonie sporadycznie. Ciekawe w jakiej jest formie.

Jednak dzisiaj zobaczyłem jego statystyki. O ile w nieco ponad 80 spotkaniach zdobył kilkanaście bramek i dołożył ponad 20 asyst o tyle jednak bardziej zainteresowała mnie statystyka ile sytuacji stworzył. Ponad 200. Robin, wracaj, masz asystenta z prawdziwego zdarzenia.

RE: Juan Mata - Kosma - 24-01-2014 22:59

allfanmu napisał(a):Krisu, a co jak dostanie 8? To by znaczyło, że pożegnaliśmy Andersona na stałe.
Za dużo dobrych wiadomości w jeden dzień Big Grin

RE: Juan Mata - Foster - 25-01-2014 00:45

Witamy w Piekle! Smile

[Obrazek: crb.gif]
Big Grin

RE: Juan Mata - Lasq - 25-01-2014 15:13

Czy tylko mnie średnio jara ten transfer? Ok grajek wybitny, ale czy akurat jego potrzebowaliśmy żeby rozruszać nasza grę? Nie śledzę tego forum ostatnio, wiec może taka dyskusja już tu się toczyła, ale zastanawia mnie gdzie on będzie grał. Jako partnera dla Carricka zupełnie go nie widzę, nie ten typ zawodnika, na pozycji Rooneya by się pewnie dobrze sprawdził, ale mamy... Rooneya Wink A skrzydło to chyba marnowanie jego potencjału, szczególnie w naszym klasycznym 4-4-1-1 gdzie skrzydłowi raczej nie schodzą mega często do środka. Zmiana taktyki na diament też raczej nie wchodzi w grę, gdyż brakuje nam do tego jeszcze jakieś 2-3 zawodników o odpowiedniej charakterystyce.

RE: Juan Mata - Hubson - 25-01-2014 15:20

Ehh... Przypomnę tylko, że za czasów Valencii to Silva grał w środku a Mata był na skrzydle. Więc od skrzydła zaczynał. Poza tym Silva w City gra bliżej boku niż środka przynajmniej jak ja widziałem mecze City a nie za wiele ich oglądam, z tym, że Silva schodzi do środka a na skrzydle posysa boczny obrońca. A Mata w Chelsea grał w też bardziej z boku z tym, że w Chelsea przed Mou to raczej było 3 ofensywnych z tym, że dwóch po bokach. O jego ustawienie najmniej bym się martwił, to jest taki format zawodnika, że sobie poradzi bez większych problemów, pytanie jak szybko odpali z racji tego, że długo nie grał, myślę, że Januzaj i Mata jako fałszywi skrzydłowi to nie jest takie tragiczne ustawienie. O tym, że od dawna nie gramy klasycznymi skrzydłowymi nie wspominam bo znowu nie chcę dostać "minusa widmo" od gościa który nie potrafi napisać nic więcej poza tym samym od czasu meczu Smile)

Szkoda, że ten transfer jest zrobiony dopiero teraz, ale dobrze, że w ogóle. Ja tam wiele sobie obiecuję po jego grze no chyba, że Moyes będzie go "nieodpowiednio" ustawiał, bo w końcu skoro do tej pory nie umie nas ustawić to dziwne będzie jak ustawi Matę odpowiednio, w końcu jest staromodnym idiotą który nie ma pojęcia co robi. Może jednak dzięki Macie obronimy się przed spadkiem Smile

RE: Juan Mata - Lasq - 25-01-2014 15:39

Imo nie ma co porównywać naszych, szeroko grających skrzydłowych do fałszywych skrzydłowych Chelsea czy City, a żeby grać tak jak Chelsea czy City to obawiam się, ze brakuje nam odpowiednich zawodników.

Chociaż:

DDG
Rafael - Evans - Vida - Evra
Carrick - Fellaini
Januzaj - Rooney - Mata
RvP

Nie wygląda na papierze źle, ale forma niektórych zawodników tu pozostawia wiele do życzenia + w przypadku jakiejkolwiek kontuzji ta taktyka się sypie.

RE: Juan Mata - Hubson - 25-01-2014 15:48

Porównywać naszych skrzydłowych do nich to nie, ale np Matę w Chelsea do Silvy w City już jak najbardziej. Pytanie czy Mata w United będzie grał tak jak w CFC i Silva w City.
Wydaje mi się, że jak najbardziej. Nadal problemem jest ewentualny partner dla Carricka a w sumie sam Michael też w tym sezonie nie góruje formą.

RE: Juan Mata - Under - 25-01-2014 16:19

Nareszcie mamy pomocnika!

Zerknij czasem na posty innych użytkowników, dzięki czemu pewne zdjęcia, gify etc. nie będę powielane / Foster

RE: Juan Mata - Pchela - 25-01-2014 16:29

O, Under. Witam po przerwie!

Teraz się zacznie tiki-taka, wymienność pozycji, klepa, gra kombinacyjna. Czołówka pewnie już obsrana. Tongue

RE: Juan Mata - Mubinio - 25-01-2014 17:15

A mówiłem, że Woodward jest spoko, to mnie besztaliście.Chcieliśta transferów - no to mata. Smile

Teraz ciekawym jest, czy dojdzie do nas Kroos czy Reus? Nawet się podobnie czyta te nazwiska, więc jest mi to obojętne.

RE: Juan Mata - Under - 25-01-2014 18:02

(25-01-2014 16:29)Pchela napisał(a):  O, Under. Witam po przerwie!

Prawie 2 miesiące siedziałem na Ukrainie obserwując piłkarzy z tamtejszej 2 i 3 ligi Tongue Witam witam.
@Foster, wybacz nie widziałem, że też wrzuciłeś tego gifa.
No problem Wink / F

Co do Reusa to gra po lewej jak Mata, więc prędzej Kroos.

RE: Juan Mata - Lasq - 25-01-2014 18:38

(25-01-2014 18:02)Undermine napisał(a):  Prawie 2 miesiące siedziałem na Ukrainie obserwując piłkarzy z tamtejszej 2 i 3 ligi Tongue

Zostałeś skautem Reprezentacji Polski? Big Grin