Luke Shaw - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Luke Shaw (/showthread.php?tid=1646) |
Luke Shaw - Tomassen - 27-06-2014 15:19 23. LUKE SHAW
Data urodzenia: 12 lipca 1995 Miejsce urodzenia: Kingston upon Thames Narodowość: Anglik Wzrost: 185 cm Poprzedni klub: Southampton Debiut w MU: 27 września 2014 v West Ham (H) Zdaje się, że najdroższy nastolatek w Premier League. Widzę, że w tym okienku nie próżnujemy, i bardzo mnie to cieszy. Przy naszej sytuacji kadrowej Shaw to świetne rozwiązanie. To już ten czas, że coraz więcej piłkarzy jest młodszych ode mnie :o ciężko się przyzwyczaić. RE: Luke Shaw - allfanmu - 27-06-2014 17:35 Najdroższy nastolatek w historii futbolu. Ciekawe jaką presję na nim to wywrze. W każdym razie ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony wobec mojego stosunku do Patryka E. Mam nadzieję, że już w najbliższym sezonie będzie go zjadał na śniadanie. No dobra, może przesadzam, ale potencjał ma. Prawdopodobnie największy w Anglii i jeżeli chociaż w połowie spłaci kwotę jaką za niego zapłaciliśmy, to może być świetna inwestycja. RE: Luke Shaw - RedLucas - 27-06-2014 21:35 Tak jak przy Herrerze podchodziłem ze spokojem, tak teraz fapuje! Nie ma na rynku lepszej opcji dla nas czy to z zawodników dostępnych, czy niedostępnych. Chłopak gra na poziomie niewiarygodnym dla 18-latka! Taki poziom w wieku 18 lat! :O Ronaldo nie był na takim levelu w tym wieku. Oby tylko naprawdę chciał u nas na trochę zostać, to wówczas lewą stronę mamy załatwioną na minimum 10 lat Jestem pewny, że jeszcze w tym sezonie wygryzie Evre. Witaj Luke! RE: Luke Shaw - Foster - 23-11-2014 14:21 Źle to wygląda... Myślę, że to może być dłuższa przerwa. Może na święta wróci oj mamy ogromnego pecha w tym sezonie... Kto nam zostaje? Skoro wypadł Rojo, to zostaje tylko i wyłącznie Blackett. Bo Young na lewej obronie przy grze czwórką z tyłu, to chyba niezbyt się nadaje. Jeszcze ewentualnie Reece James. RE: Luke Shaw - Under - 23-11-2014 16:43 Na lewą byłby jeszcze Blind, no ale on też jest niedostępny :/ . RE: Luke Shaw - Foster - 17-09-2015 11:34 Pierwsze diagnozy, a może bardziej doniesienia, mówią o półrocznej przerwie Shawa. Wygląda to zatem nieco bardziej optymistycznie niż zaraz po całym zdarzeniu. Szczęście w nieszczęściu, że doszło "czystego złamania". Prawdę powiedziawszy, po ujrzeniu zdjęcia, na którym było widać, że noga jest w dwóch częściach, bałem się że Luke ma przynajmniej rok z głowy. Wszystko teraz tak naprawdę w głowie Anglika. Jeśli będzie w stanie zapomnieć o tym co się wydarzyło i grać bez hamulca, to w przyszłym sezonie znów będziemy mogli się cieszyć jego grą. Wierzę, że Shaw wróci mocniejszy tak, samo jak było w przypadku Valencii. RE: Luke Shaw - michal85 - 17-09-2015 12:06 Być może faktycznie po pół roku zacznie biegać, ale pewnie minie kolejne 2-3 miesiące zanim zacznie normalnie trenować. Myślę, że w tym sezonie już go nie zobaczymy. RE: Luke Shaw - Hubson - 17-09-2015 12:18 To dopiero wrzesień. Ja się wcale a wcale nie zdziwię, jeżeli pojedzie na Euro. Piłka już widziała nie takie historie. Czasu jest dużo. Podejrzewam, że około kwietnia już będzie powrót. I zależeć to będzie od jego formy. Gość przecież ma dopiero 20 lat więc u takiego młodzieniaszka to zachodzi bardzo szybko. Zobaczymy go szybciej niż się spodziewamy. RE: Luke Shaw - michal85 - 17-09-2015 12:30 Ramsey wrócił po 9ciu miesiącach. A do staruszków też nie należał Powrót do treningów to jedno, ale żeby być znowu gotowy fizycznie do gry na poziomie PL to drugie. Tutaj nie ma się co spieszyć z powrotem i mam nadzieję, że sam Luke nie popełni tego błędu chcąc pojechać na Euro. RE: Luke Shaw - robaldo - 17-09-2015 12:30 Na Euro i tak pewnie pojedzie, choćby nie był w najwyższej formie. RE: Luke Shaw - sebos_krk - 17-11-2017 14:17 Pojawiają się plotki o odejściu Luke'a. Szkoda, bo kiedy przychodził do nas byłem przekonany, że zyskujemy lewego obrońcę na dekadę albo i więcej. Gość z potencjałem do bycia najlepszym na świecie. Co się stało? Chyba przerosło go życie na piedestale. Pewnie kiedyś z jakiejś książki dowiemy się co wpłynęło na jego braki w zaangażowaniu. Przy takim trenerze oznacza to koniec marzeń na wielką karierę. Nie można wszystkiego tłumaczyć kontuzjami. |