![]() |
Angel di Maria - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Angel di Maria (/showthread.php?tid=1666) |
Angel di Maria - Intel - 26-08-2014 19:33 ![]() 7. ANGEL DI MARIA Data urodzenia: 14 lutego 1988 Miejsce urodzenia: Rosario, Argentyna Narodowość: Argentyńczyk Pozycja: pomocnik Wzrost: 180 cm Poprzedni klub: Real Madryt Debiut w MU: 30 sierpnia 2014 vs Burnley (A) RE: Angel di Maria - Foster - 26-08-2014 22:02 Wielka kasa, wielkie oczekiwania. Mam nadzieję, że Di Maria będzie jednym z tych, którzy przywrócą United blask. Jego transfer rodzi dużo pytań. Zmienimy formację? Jak zmieścić wszystkich ofensywnych zawodników? Gdzie będzie Angel grał? Na chwilę obecną ciężko o jednoznaczne odpowiedzi, jednak pierwsze wątpliwości zostaną rozwiązane już w najbliższy weekend. Witamy w Piekle! RE: Angel di Maria - Sirius - 26-08-2014 22:17 Moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem byłoby zmieniać teraz formację. Jeśli LVG twierdzi, że mamy się nauczyć 3-5-2 (czy jak, kto woli 3-4-1-2) to niech będzie konsekwentny. W tej formacji moim zdaniem miejsce Angela jest w dwójce z przodu i rola jaką w Holandii na MŚ miał Robben. Oczywiście to oznacza, że trzeba będzie rotować Roo i RVP, ale na to właśnie też liczę. RE: Angel di Maria - Silvan - 28-08-2014 19:54 Fantastyczny transfer z kilku względów. Wreszcie jest w klubie autentyczny skrzydłowy ze światowego topu, który przyspieszy grę zespołu w ataku, jest przy tym wszechstronny i może grać na różnych pozycjach. Zawodnik, który ma szansę na prawdę zasłużyć sobie na legendarną 7mkę, już nie mogę się doczekać aż zagra dla United! Poza tym ten transfer to jasny sygnał, że United nie utracili swojej zdolności przyciągania topowych zawodników, oczywiście gigantyczna suma transferu i ogromna tygodniówka miały tu decydujący wpływ, ale to że klub nie żałuje pieniędzy kiedy są potrzebne też jest bardzo ważne, bo jest to sygnał, że United na poważnie walczy o powrót do czołówki. Ponadto myślę, że znajomość języka hiszpańskiego przez van Gaala i osobiste przekonanie zawodnika do gry dla United też miało duże znaczenie. Kolonia hiszpańskojęzyczna w United rośnie w siłę. Jedyny niesmak towarzyszący temu transferowi paradoksalnie nie ma z nim nic wspólnego. Di Maria mimo, że gracz światowej klasy nie jest środkowym pomocnikiem, którego najbardziej w tej chwili potrzeba, więcej "minusów" nie dostrzegam. RE: Angel di Maria - Foster - 28-08-2014 20:15 'Silvan napisał(a):...czywiście gigantyczna suma transferu i ogromna tygodniówka miały tu decydujący wpływ..125 tysięcy funtów tygodniowo to nie jest jakaś ogromna tygodniówka. To tylko trochę więcej niż Young i o ponad połowę mniej niż Rooney! RE: Angel di Maria - Under - 28-08-2014 23:13 Masakra, że najlepszy zawodnik finału LM i czołowy pomocnik Europy ma tygodniówkę na poziomie Younga... Mam nadzieję, że ktoś stracił pracę za danie mu takich pieniędzy, to jest niegospodarność i działanie na szkodę spółki. Zresztą jak czyta się o tygodniówkach Kagawy, Welbecka, Cleva... eh RE: Angel di Maria - allfanmu - 29-08-2014 06:04 Zdecyduj się mój drogi. Niekonsekwencja aż bije. Jesteś takim zwolennikiem oszczędności, że wyliczasz każdego funta (Shaw, Herrera przepłaceni, Anderson połowa pensji w Brazylii na wypożyczeniu). A teraz jak ktoś daje mu rozsądną pensję a nie kasę na poziomie największej gwiazdy to też źle. Będzie grał dobrze to dostanie podwyżkę. Proste. Young i Kagawa przychodzili odpowiednio jako jeden z najlepszych skrzydłowych ligi angielskiej i najlepsza 10 Bundesligi. Welbeck i Clev sobie zapracowali na taką pensję przechodząc przez akademię poprzez tułaczkę po różnych wypożyczeniach. Uwielbiam gdy ktoś patrzy innym w portfele. Niech zarabiają pierdylion tylko niech grają na poziomie United. Tu możemy mieć różne opinie, ale jak ktoś w końcu do ogromnej ilości pieniędzy w gotówce dodał rozsądną pensję dla Angela, to też źle. RE: Angel di Maria - Silvan - 29-08-2014 07:36 Foster napisał(a):125 tysięcy funtów tygodniowo to nie jest jakaś ogromna tygodniówka. To tylko trochę więcej niż Young i o ponad połowę mniej niż Rooney! Mea culpa, gdzieś czytałem że tygodniówka będzie znacznie wyższa. Undermine napisał(a):masakra, że najlepszy zawodnik finału LM i czołowy pomocnik Europy ma tygodniówkę na poziomie Younga... Odwrotnie - masakra, że Young ma pensje na poziomie najlepszego zawodnika finału LM i czołowego pomocnika Europy. Nie wiem jak można było dać Ashleyowi taką tygodniówkę na starcie, tym bardziej że na pewno w AV mógł liczyć na połowę tej sumy lub coś koło tego. Strasznie dziwny ruch ze strony United, który blokuje nawet możliwość sprzedaży, czy wypożyczenia wobec tak słabej formy. Niestety kiedy Ferguson go kupował zadziałały trzy czynniki 1.) Anglik 2.) Reprezentant 3.) Bardzo przyzwoita forma w AV. RE: Angel di Maria - michal85 - 29-08-2014 11:27 Cytat: Welbeck i Clev sobie zapracowali na taką pensję przechodząc przez akademię poprzez tułaczkę po różnych wypożyczeniachPrzypomnę, że Clev zarabia ledwie 30 k tygodniowo, co jak na zawodnika, który był pierwszym wyborem przez większość mistrzowskiego sezonu jest kwotą - delikatnie mówiąc - mało wygórowaną. RE: Angel di Maria - Under - 29-08-2014 11:32 Cytat:A teraz jak ktoś daje mu rozsądną pensję a nie kasę na poziomie największej gwiazdy to też źle.Ależ nie! Tutaj chwaliłem pensję Di Marii jako rozsądną, źle że Young tyle zarabia. RE: Angel di Maria - Pchela - 29-08-2014 12:13 przypomnę, że: a) Young to Anglik b) przychodził do nas jako najlepszy skrzydłowy Premier League - co z biegiem czasu brzmi zabawnie. Michał, jak to z Clevem jest? Ja czytałem, że zarabia 60. ![]() Di Maria urodził się dzień przede mną, ajjjj. RE: Angel di Maria - michal85 - 29-08-2014 12:22 Dzisiejszy artykuł z guardiana mówi o 30 k. Googlując starsze materiały - była mowa o 35 tysiach. 60 pojawiało się w kontekście nowej umowy. RE: Angel di Maria - Foster - 29-08-2014 12:26 Cleverley na mocy nowej umowy miał zarabiać 60 tys. Pewnie stąd kojarzy Ci się ta suma. Young gdy przechodził do nas był jednym z najlepszych skrzydłowych na wyspach i był bodaj drugim zawodnikiem z największą ilością asysty w Premier League (tylko Cesc miał bodaj więcej), więc pensja wtedy wydawała się być adekwatna, tym bardziej że przyszedł do nas bodaj za ok. 20 mln. Di Maria w Madrycie miał 4 mln euro na sezon, chciał 8 mln. Z tego co rozmawiałem z kolegą, fanem Realu to Real oferował mu 6 mln euro. A zgodnie z tym co donoszą media, u nas Argentyńczyk ma zarobić 40 mln euro za cały kontrakt, czyli mamy 8 mln rocznie bo kontrakt ma na 5 lat. Na tydzień wychodzi więc 175 tys euro, co daje nam 125 tys w funtach. RE: Angel di Maria - RedLucas - 29-08-2014 14:41 Chyba LVG nie zamierza odchodzić od 352. Dlatego dla mnie nie ma innej opcji, jak zrobienie z niego naszego Robbena. Oznacza to też... domyślacie się?! Że Roo albo RVP będą zasiadać na ławce! Zajarałem się w chuj, ale zdaje sobie sprawę, że równie dobrze Holender może Di Marie wkleić do środka pola, choć jest to jednak sporo mniej prawdopodobne. Już większe szanse niż na to, daje przejściu na 433 etc. Wielkie nadzieje, zobaczymy jak ADM poradzi sobie z tym i z nową ligą. Dużo było wielkich, którzy tak łatwo nie wchodzili w nową ligę. Ale bardzo potrzebujemy, aby tak tym razem nie było. Tak jak mówiłem, world classa zawsze przyjmę z otwartymi rękoma ![]() RE: Angel di Maria - allfanmu - 30-08-2014 10:24 Pierwsza konferencja prasowa z Angelem. Co prawda gada prawie tylko van Gaal, więc spodziewajcie się dużo "śal", ale Angel też coś tam powie w iberyjskim języku. |