![]() |
Matura to bzdura... - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Matura to bzdura... (/showthread.php?tid=175) |
Matura to bzdura... - radzio - 05-05-2008 12:48 No drodzy maturzyście pochwalcie się jak tam było na maturze etc! Zapraszamy do podzielenia się swoimi przygodami maturalnymi bo kasztany już kwitną ![]() Re: Matura to bzdura... - Prezydent - 05-05-2008 12:55 Matura to bzdura, zgadzam się w zupełności <niesforny> Polski byle zdać, 30% mnie uszczęśliwi. Do czasu wyników więcej się nie wypowiadam ![]() Re: Matura to bzdura... - Tomassen - 05-05-2008 14:48 Prezydent napisał(a):dwujęzyczny Tzn.? Re: Matura to bzdura... - Griever - 07-05-2008 11:15 Dwujezyczny to taki skrót myslowy. Chodzi o klasy dwujęzyczne jak np. IB (miedzynarodowa matura). A jak u mnie? Polski zlałem całkowicie, pisalem podstawe. Zdam ![]() Angol rozszerzony tak ja 80-89%. Chociaz jesli prace napisalem na maxa (a przewaznie tak mi wychodzilo) to mam 89%. Jeszcze tylko geografia rozszerzona, matma podstawa i ustne. No i prace maturalna moglbym juz zaczac powoli pisac.. Re: Matura to bzdura... - Tomassen - 07-05-2008 12:17 Griever napisał(a):Chodzi o klasy dwujęzyczne jak np. IB (miedzynarodowa matura). Nadal nie kumam ![]() Re: Matura to bzdura... - Lucas - 07-05-2008 14:58 Tomassen napisał(a):Nadal nie kumam=> IBO Re: Matura to bzdura... - szaszlyk - 08-05-2008 18:26 Polski to porażka, naprawdę zaczynam się zastanawiać czy znajdzie się gdzieś to 30%. Powiedzenie, że tylko debil może nie zdać raczej mnie przygnębia ![]() Re: Matura to bzdura... - mlody_unw - 12-05-2008 22:17 Polski - tu zabłysnę, to moja "pięta Achillesowa". 2 na koniec roku mówi sama za siebie, a polskiego bałem się najbardziej i sam nie wiem jak to będzie. Przede mną jeszcze matematyka i fizyka ... Re: Matura to bzdura... - Pawlak - 13-05-2008 17:07 Skoro nie rozumiesz, to dwujęzyczna to najtrudniejsza możliwa matura z Angola, dlatego jestem taki zesrany ![]() Re: Matura to bzdura... - radzio - 13-05-2008 17:12 Pawlak napisał(a):Skoro nie rozumiesz, to dwujęzyczna to najtrudniejsza możliwa matura z Angola, dlatego jestem taki zesranyEee, a ona czymś się różni od tej takiej co ja pisałem (taka no "normalna" poziom podstawowy i rozszerzony...?) Re: Matura to bzdura... - Prezydent - 13-05-2008 17:23 Griever napisał(a):Chodzi o klasy dwujęzyczne jak np. IB (miedzynarodowa matura). Wcale nie, klasy dwujęzyczne maja po prostu cześc przedmiotów po angielsku (ja miałem historie i geografię, zdarzała się czasem również matma i biologia,ale to na kilku lekcjach) trudniejszy egzamin z angola, wybrane przedmioty tez musisz zdawac po ang, ale wystarczy sie po prostu stawic na egzaminie i zdałeś (ale nie na angolu!)a międzynarodowa matura to trochę inna bajka. Angol dwujęzyczny - 2 formy pisemne (na 150-200 slow, druga 300-350), teksty jak z CPE, listeningi masakra ![]() Polskiego pisemnego nie komentuje, wczoraj miałem ustny - 18/20. A za rok lub dwa na ustnym polaku ma byc odpytka z lektur <niesforny> <niesforny> <niesforny> Re: Matura to bzdura... - radzio - 13-05-2008 17:25 Prezydent napisał(a):Wcale nie, klasy dwujęzyczne maja po prostu cześc przedmiotów po angielsku i trudniejszy egzamin z angola, a międzynarodowa matura to trochę inna bajka.O lol ![]() ![]() ![]() Re: Matura to bzdura... - Prezydent - 13-05-2008 17:30 radzio napisał(a):Nie bój żaby, za mature dwujęzyczną są dodatkowe punkty w rekrutacji na studia <niesforny> Ja na próbnej miałem 74%, ale teraz była trudniejsza i 60% mnie usatysfakcjonuje. Chociaż, jeśli kumpela, która siedziała przede mną ma dobre odpowiedzi to wynik może byc wyższy <niesforny>Prezydent napisał(a):Wcale nie, klasy dwujęzyczne maja po prostu cześc przedmiotów po angielsku i trudniejszy egzamin z angola, a międzynarodowa matura to trochę inna bajka.O lol Re: Matura to bzdura... - Griever - 19-05-2008 11:40 Lol ![]() Właśnie odkrylem ze na ustnej z polaka wystarczy byc wygadanym ![]() W sobote napisalem prace. W poniedzialek (dzisiaj) mialem ustna. Tylko raz prezentowalem ta prace przed egzaminem, zrobilem mnostwo bledow. nie czytalem lektur. A na maturze? 20/20 ![]() Wystarczy miec swoje zdanie i dobrze je wyrazic. Odpowiadac na pytania wyczerpujaco i podkreslac, ze to moje wlasne zdanie. Umiejetnosc logicznego myslenia i zdolnosc do powiazania faktow tez sie przydaje ![]() I pomyslec, ze ludzie miesiacami to pisali i uczyli sie i nawet jesli ktos z nich ma tez 20/20 to zajelo mu to o przynajmniej miesiac wiecej ode mnie ![]() a ja w tym czasie balowaaalem. Pozdrawiam maturzystow ![]() Re: Matura to bzdura... - Lucas - 20-05-2008 23:18 Matura jest dla ludzi inteligentnych, nie dla mądrych. Żeby zdać maturę IMO należy wiedzieć co egzaminatorzy oceniają i w jaki sposób i podle tego wykonać prezentację. |