Lekkoatletyka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Lekkoatletyka (/showthread.php?tid=178) |
Lekkoatletyka - sebos_krk - 17-05-2008 09:23 Nie wiem ile osób się tutaj tą dyscypliną sportu interesuje, ale zakładam taki temat. I na początek chciałbym poznać wasze zdanie na dość kontrowersyjny temat. Cytat: Biegający na protezach Oscar Pistorius może wystartować w igrzyskach olimpijskich w Pekinie! - brzmi werdykt Trybunału Arbitrażowego przy MKOl. Czy za cztery lata w Londynie sportowiec wygra ze zdrowymi z olbrzymią przewagą? Ja również mimo szacunku dla takich sportowców nie popieram decyzji trybunału. To jest w pewnym rodzaju doping i nie można tego łączyć z rywalizacją bez wspomagaczy, bo w pewnym momencie technika pójdzie w takim kierunku, że bez czegoś takiego nie będzie można marzyć o medalach. Re: Lekkoatletyka - paolo - 17-05-2008 12:21 sebos_krk napisał(a):To jest w pewnym rodzaju doping i nie można tego łączyć z rywalizacją bez wspomagaczy, bo w pewnym momencie technika pójdzie w takim kierunku, że bez czegoś takiego nie będzie można marzyć o medalach. Dokładnie. Niedawno zajmowałem się artykułem dotyczącym zasady Fair Play, a żeby takie coś stworzyć trzeba poczytać trochę. Zero dopingu. Zero rasizmu. Zero korupcji. Lekkoatletyką specjalnie się nie zajmuje, choć na 100-200 metrów nawet mam nogę. Ale uważam, że lepiej mi grać w piłkę kopaną. Nie powinno się tolerować takich rzeczy, bo z czasem tak jak mówi sebos to wszystko stanie się dostępne dla wszystkich sportowców, a wtedy będzie 'bez dopingu ani rusz'... Re: Lekkoatletyka - Lucas - 18-05-2008 22:30 IMO, jeśli takie protezy nie wpływają znacząco na polepszenie wyników to jestem za. W końcu nie jego wina, że stracił nogi, a kocha sport. To tak, jakby Rooneyowi obcięto nogi i zakazali grać (pfuu). Powinny być jakieś wytyczne ustalone. Re: Lekkoatletyka - Mata - 17-08-2009 09:00 Wczoraj na MŚ w Berlinie Usain Bolt zdobył złoty medal w biegu na 100m jednocześnie ustanawiając nowy rekord świata z czasem 9,58 s! Ja nie wiem normalnie co to się dzieje na tym świecie <rotfl> Re: Lekkoatletyka - sebos_krk - 17-08-2009 11:27 Kolejna wielka sportowa granica przekroczona, choć ja osobiście o wiele bardziej cenię Bolta za pobicie niewiarygodnego rekordu Michaela Johnsona na 200 m. Re: Lekkoatletyka - Mata - 17-08-2009 16:15 Bolt pewnie zszedłby poniżej 9,50 gdyby na jakieś 10m przed metą nie patrzył się na tablicę(?) z czasem Re: Lekkoatletyka - paolo - 17-08-2009 16:21 <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=OVcQ8FC2TYE&feature=related">http://www.youtube.com/watch?v=OVcQ8FC2 ... re=related</a> 0:16 majsterczyk. :lol: Re: Lekkoatletyka - Adis - 17-08-2009 19:48 Kolejny dzień mistrzostw świata, kolejne medale. Szymon Ziółkowski zdobył srebrny medal w rzucie młotem. Natomiast dosłownie parę minut temu Anna Rogowska zdobyła złoło, a Monika Pyrek srebro w konkursie skoku o tyczce. <jupi> Re: Lekkoatletyka - Futbolowa - 18-08-2009 22:18 Fajnie, że się dziewczynom udało. Taktyczny błąd Isinbajewy bardzo Polkom pomógł Szkoda mi za to Jesieniowej. Rozczarowanie-radość-rozczarowanie - trochę to przykre Re: Lekkoatletyka - Lasq - 18-08-2009 22:40 Jaki taktyczny błąd? Po prostu brak formy. Przecież Isinbajewa zawsze zaczyna skakanie od podobnej wysokości. To nie było nic nowego w jej wykonaniu. Poza tym nawet inna taktyka raczej nie dała by jej nic ponad srebro bo tego 4,75 nie skoczyła. A dla niej srebro to porażka. Bardzo się cieszę, że wygrała Ania Rogowska bo ją lubie - za Pyrek jakoś nie przepadam Re: Lekkoatletyka - Futbolowa - 18-08-2009 23:19 Ale zawsze lepiej srebro, niż nic. Choć - co oczywiste - w jej przypadku to spore rozczarowanie. Re: Lekkoatletyka - Adis - 19-08-2009 22:08 Kolejny medal dla reprezentacji Polski na MŚ w lekkoatletyce. Szczęśliwcem, który zdobył dziś srebrny medal jest Piotr Małachowski - dyskobol. Do pełni szczęścia (złotego medalu) zabrakło tylko i aż 28cm, w przedostatniej kolejce Polak został wyprzedzony przez Hartinga. W klasyfikacji medalowej utrzymujemy się wysoko na siódmym miejscu z 1 złotym, 4 srebrnymi oraz 1 brązowym medalem. Re: Lekkoatletyka - Mata - 21-08-2009 07:56 Bolt jest nieziemski Re: Lekkoatletyka - Adis - 21-08-2009 08:08 sebos_krk napisał(a):Kolejna wielka sportowa granica przekroczona, choć ja osobiście o wiele bardziej cenię Bolta za pobicie niewiarygodnego rekordu Michaela Johnsona na 200 m. Wczoraj 19.19 ale spokojnie, to nie jest jeszcze granica jego możliwości. Ten człowiek to fenomen, łączy w sobie wielkiego, wspaniałego sportowca, ale również showmana, czego taki np. Szaranowicz nie może przeboleć, mając do niego za to pretensje, że nie koncentruje się wyłącznie na biciu rekordów świata. Re: Lekkoatletyka - sebos_krk - 21-08-2009 08:45 Jego wyniki zaczynają rodzić podejrzenia. |