![]() |
Mecze towarzyskie (2008/2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: Mecze towarzyskie (2008/2009) (/showthread.php?tid=189) |
Mecze towarzyskie (2008/2009) - sebos_krk - 31-05-2008 10:38 Wspaniały dla Manchesteru United sezon się zakończył, lecz życie w klubie toczy się dalej. Część zawodników wyjeżdża na zasłużony urlop, część na Euro 2008. Po krótkiej przerwie drużynę czeka wyjazdowe tournee na inny kontynent w celach marketingowych. Rozegranych zostanie tam kilka spotkań towarzyskich. Również na wyspach czeka United kilka sparingów. I właśnie o przygotowaniach do przyszłego sezonu będziemy pisać w owych temacie. Czy diabły dobrze przepracują ten okres? Zapraszam do dyskusji. Re: Przygotowania do nowego sezonu - Oskar - 31-05-2008 10:42 Rok temu wydawało mi się, że ten okres przygotowawczy nie najlepiej został przepracowany, bo drużyna na początku sezonu była przetrzebiona kontuzjami i co chwila ktoś wypadał ze składu. Ale może był to po prostu pech, albo coś innego miało na to wpływ. Teraz Fergie'go czeka podróż sentymentalna do Aberdeen, a później tournee. Re: Przygotowania do nowego sezonu - Duras - 31-05-2008 16:14 Moim zdaniem to raczej oni pomyśleli, że są już mistrzami to będą mieli łatwo z każdą drużyną, a one ich za ten wymysł skarciły :mrgreen: Teraz wiedzą dobrze, że nie mogą rozpocząć identycznie sezonu i potem martwić się do końca czy zostaną mistrzami czy też przegrają walkę i usytuują się na 2 pozycji. Niech zarobie teraz te pieniądze na tych wyprawach, a potem wezmą się ostro do pracy i byśmy zobaczyli znowu takie United jak w roku 2008. Marzyła by mi się obrona pucharu LM :roll: Re: Przygotowania do nowego sezonu - sebos_krk - 04-06-2008 15:13 Cytat:Dyrektor wykonawczy Manchesteru United David Gill potwierdził lipcowy mecz towarzyski ze zwycięzcą Pucharu Anglii - Portsmouth. Re: Przygotowania do nowego sezonu - Oskar - 04-06-2008 15:18 Z Portsmouth gramy także mecz o Tarczę Wspólnoty. Re: Przygotowania do nowego sezonu - sebos_krk - 10-06-2008 19:43 Cytat:Juventus Turyn będzie jednym z rywali Manchesteru United podczas wakacyjnych przygotowań Czerwonych Diabłów do nowego sezonu.Mam nadzieję, że lepiej wypadniemy niż w tamtym roku z Interem. (byłem <cwaniak> ) Re: Przygotowania do nowego sezonu - mlody_unw - 10-06-2008 22:17 sebos_krk napisał(a):Juventus Turyn będzie jednym z rywali Manchesteru United podczas wakacyjnych przygotowań Czerwonych Diabłów do nowego sezonu. Cieszy mnie bardzo ta wiadomość ![]() Planuję wyjazd do UK w tym czasie a na mecz chce się wybrać, Juventus może być dobrym przeciwnikiem nawet w sparingu. Re: Przygotowania do nowego sezonu - Tomek91 - 28-06-2008 08:06 Mecz z Juve o tyle mnie cieszy, że kumpel z ławki jest ich kibicem, może bd to przedsmak przed LM ![]() Turniej Vodacom to zaledwie 3 mecze z dwoma drużynami: Kaizer Chiefs i Orlando Pirates, ale to nie pierwszy raz bd mierzyć swoje siły z tymi drużynami w ramach przygotowań do nowego sezonu. Mam nadzieję, że w meczach przedsezonowych ominą kluczowych graczy jakieś kontuzje, a może ktoś się pokaże z dobrej strony i zaowocuje to w przyszłym sezonie. Re: Przygotowania do nowego sezonu - sebos_krk - 08-07-2008 22:33 ![]() ![]() ![]() Już 12 lipca o godzinie 16.00 na Pittodrie Stadium odbędzie się towarzyskie spotkanie pomiędzy miejscowym zespołem Aberdeen, a Manchesterem United. Mecz odbędzie się z okazji 25. rocznicy zdobycia przez Aberdeen Pucharu Zdobywców Pucharów pod wodzą Alexa Fergusona. Będzie to pierwszy mecz United po wakacyjnej przerwie. W tym temacie rozmawiamy o tym wydarzeniu. Zapraszam. Re: Przygotowania do nowego sezonu - paolo - 09-07-2008 10:25 sebos_krk napisał(a): Mecz odbędzie się z okazji 25. rocznicy zdobycia przez Aberdeen Pucharu Zdobywców Pucharów pod wodzą Alexa Fergusona. :?: Aberdeen wygrał Puchar UEFA/Ligę Mistrzów pod wodzą Fergiego? ![]() Re: Przygotowania do nowego sezonu - sebos_krk - 09-07-2008 10:27 paolo napisał(a):Aberdeen wygrał Puchar UEFA/Ligę Mistrzów pod wodzą Fergiego?Nie rozumiem. Przecież napisałem jaki puchar zdobyli. Puchar Zdobywców Pucharów :? Było sobie kiedyś takie coś. Re: Przygotowania do nowego sezonu - ring0 - 09-07-2008 12:04 paolo napisał(a):Aberdeen wygrał Puchar UEFA/Ligę Mistrzów pod wodzą Fergiego? PZP nie był odpowiednikiem dzisiejszego Superpucharu. Brały w nim udział te drużyny które w swoich krajach wygrywały Puchar kraju. Re: Przygotowania do nowego sezonu - paolo - 09-07-2008 15:06 ring0 napisał(a):PZP nie był odpowiednikiem dzisiejszego Superpucharu. Brały w nim udział te drużyny które w swoich krajach wygrywały Puchar kraju. Teraz widzę. Pokonali po dogrywce Real Madryt 2:1 w 1983. Ferguson trenował ich w latach 1978-1986. Wszystko się zgadza. Sorry za błąd i oczywiście zwracam honor. Re: Przygotowania do nowego sezonu - paolo - 11-07-2008 15:48 Man Utd (kadra): Amos, Woods; Neville, Brown, Ferdinand, Vidić, O'Shea, Silvestre, Simpson; Carrick, Scholes, Fletcher, Hewson, Martin, Gibson, Eagles; Rooney, Giggs, Campbell. Nie wiedziałem nawet, że mamy takich bramkarzy ![]() Re: Przygotowania do nowego sezonu - Foster - 11-07-2008 17:08 Ostatnio czytałem że Foster ma być na1 w bramce United ty wszystkich meczach towarzyskich, ponieważ VDS odpoczywa ile chce, a Kuszczak jest nadal kontuzjowany. A w tej kadrze podanej przez paolo go nie ma :| |