![]() |
Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Polacy w zagranicznych reprezentacjach (/showthread.php?tid=213) Strony: 1 2 |
Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Nanius:) - 04-07-2008 12:42 Temat ten chciałbym poświęcić zawodnikom którzy MOGĄ grać w naszej reprezentacji (nie chodzi tu o Klose etc.). Na chwile obecną najbardziej interesuje mnie postać Sebastiana Latowskiego. Chłopak ma 18 lat i gra w Hanoverze ( Bundesliga). Według niemieckiej prasy jest to zawodnik który umiejętnościami przypomina Horsta Hrubescha. Sam zawodnik wyznał trenerowi Globiszowi że ma zamiar grać dla reprezentacji Polski. Kolejny zawodnik to Leo Markovski. Jest to brazylijczyk z polskimi korzeniami. Niedawno podpisał kontrakt z Górnikiem Zabrze, którego władze nie ukrywają, że to być może ich najlepszy transfer w ciągu kilkunastu ostatnich lat. Jeśli posiadasz jakieś informacje na temat zawodników którzy mogą nam pomóc proszę o wpisy. Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - W.Ł.O.D. - 04-07-2008 20:22 Ludovic Obraniak - to o niego w pierwszej kolejności powinni walczyć polscy działacze. Nie wiem, czy jakikolwiek polski pomocnik ma podobne walory do niego. Nie jest, i nie będzie, to piłkarz pokroju Messi'ego, Ronaldo czy Riquelme, ale na tle naszej drużyny narodowej może być naprawdę wyróżniającą sie postacią. Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Tomassen - 05-07-2008 10:45 Zmieniłem nazwę tematu. Od tej pory w tym temacie można dyskutować o Polakach z podwójnym paszportem, którzy jeszcze mogą grać dla Polski (czyli główny zamysł tematu), a także o tych, którzy mają polskie korzenie/paszport, lecz nie mogą grać dla Polski, typu Klose, Podolski. Zapraszam do dyskusji. Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Nanius:) - 05-07-2008 12:05 Właśnie nie chodziło mi o to, żeby o nich nie pisać.... Ale jak to się mówi kto ma admina czy cos w tym stylu zawsze ma racje:0 W tym temacie również będziemy dyskutować o piłkarzach, którzy mają polskie korzenie, a mogą jeszcze zagrać w naszej reprezentacji- sebos Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Kamill - 05-07-2008 18:26 W.Ł.O.D. napisał(a):Ludovic Obraniak Zadziwiająco cicho o nim w polskich mediach. podniecają się koleisiami z zespołów rezerwowych, a onim ani słowa :shock: Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Oskar - 09-07-2008 16:38 Viking napisał(a):W.Ł.O.D. napisał(a):Ludovic Obraniak To dziwne, bo Obraniak to jeden z najbardziej utalentowanych skrzydłowych w Ligue 1 i sam wyrażał chęć gry w polskiej reprezentacji. Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - RedLucas - 09-07-2008 18:11 Niedawno było jeszcze głośno o Robercie Acquafresce. Według mnie chłopak ma naprawdę spory talent, no ale niestety znowu PZPN w porę się nie zorientował i zawodnik wybrał Włochy... Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - maju - 09-07-2008 18:22 O niebo lepsze byłoby postawienie na Obraniaka, niż na Rogera (ale nie wznawiajmy od nowa tej dyskusji). Chłopak jest młody, już doświadczony, o kogoś takiego chodzi. A przede wszystkim jest lepszy od 3/4 naszej repry. Ma pewne miejsce w zagranicznym klubie, coś znaczącym zagranicznym klubie. Oczywiście będę bronił swego zdania i w tym gronie wyliczę Tyrałę. Również Aquafresca (możliwe, że popełniłem błąd w pisowni) to ktoś, nad kim trzeba się zastanowić. A jeśli chodzi o tych, którzy już nie zagrają w naszej kadrze. Myślę, że Klose, Podolski to temat zbyt odległy. Już dawno zdążyli skreślić się z listy potencjalnych reprezentantów Polski. A co myślicie o Szeteli? Janas znalazł w Polsce "dwustu takich Szeteli" :lol: Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Oskar - 09-07-2008 18:24 maju1309 napisał(a):Janas znalazł w Polsce "dwustu takich Szeteli"Mógłby powołać chociaż jednego ![]() Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - maju - 09-07-2008 18:30 Zapewne po Mundialu chciał to zrobić xDDD Ach, ten zły PZPN, nie dał mu zbudować drużyny na EURO 2008 xDD Tak na serio, to szkoda, że nie dał ze względu na jednego zawodnik - Jelenia ;] Janas na niego stawiał. Ale to o czym innym ;] Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - RedLucas - 09-07-2008 18:31 Jak dla mnie to Szetela to taki talent jakich jest wielu (oczywiście nie w Polsce ![]() Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - maju - 09-07-2008 18:33 W najbliższej przyszłości chyba nie ocenimy. Jest w Racingu, gdzie nie wygra rywalizacji o atak, a w niższych zespołach do których będzie wypożyczany zmarnuje swój talent ;/ Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - RedLucas - 09-07-2008 18:36 Racja, może się nawet tak zdażyć, że wogóle tego nie ocenimy, bo tak jak powiedziałeś, w Racingu na razie się nie 'przebije', chyba, że rozegrałby jakiś super turniej reprezentacyjny, wtedy może zacząłby dostawać choć nieliczne szanse... Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - Mata - 09-07-2008 18:36 maju1309 napisał(a):O niebo lepsze byłoby postawienie na Obraniaka, niż na Rogera (ale nie wznawiajmy od nowa tej dyskusji). Chłopak jest młody, już doświadczony, o kogoś takiego chodzi. A przede wszystkim jest lepszy od 3/4 naszej repry No i co chcesz zrobić nie wiadomo co z naszej reprezentacji , taką wybuchową mieszankę cudzoziemców ? ;> Wiesz ja o nim pierwszy raz słyszę i jeśli nawet jest lepszy od 3/4 naszych piłkarzy w kadrze to Ci mówię że Roger jest lepszy od 4/5 . Po żmudnych rachunkach wychodzi że jednak Roger jest lepszy <niesforny> Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach - RedLucas - 09-07-2008 18:40 Ale on nie jest takim kompletnym cudzoziemcem. On ma korzenie polskie, to nieco inna historia niż z Rogerem... |