![]() |
Aston Villa 3-0 Manchester United 23.12, 15:55 - Villa Park - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Aston Villa 3-0 Manchester United 23.12, 15:55 - Villa Park (/showthread.php?tid=374) |
Aston Villa 3-0 Manchester United 23.12, 15:55 - Villa Park - Kuba_^^ - 22-12-2006 12:05 Kolejny trudny mecz przed ekipą z Old Trafford. Tym razem podejmujemy w Birmingham Aston Villę, która radzi sobie średnio zajmując 9 pozycję w lidze. Jednak to nic nie robi, zresztą mieliśmy przykład tydzień temu, gdy przegraliśmy z West Hamem będącym w strefie spadkowej. Do tego spotkania przede wszystkim piłkarze muszą podejść poważnie, bez żadnych luzów itp. Na pewno będzie trudno wygrać w tym meczu, ale ja zawsze wierzę w wygraną United. Spotkanie można będzie obejrzeć na Canale + Sport jutro (sobota) o godz. 15:55, o czym wspomniał już Sterowiec w innym temacie 8) UNITED :!: - Wojtek3 - 22-12-2006 12:58 Ostatni mecz United pokazał, że nie możemy patrzeć na ostatnie mecze rywali, bo WHUL nie pokonał nas u siebie od 14 lat a dzis przegralismy. Z Astoną Villą na ich terenie zawsze sie ciężko grało, ale udawało sie nam wygrywać, rok temu 0-1 po golu Ruuda. Nie pisze jaki będzie wynik, bo jednocześnie możemy wygrać 0-4 jak i przegrać 3-0 patrząc z perspektywy niedzielnego meczu.... - Seki - 22-12-2006 13:03 Nie moze być innego wyniku niż zwycięstwo z Aston Villą bo jeśli bysmy zremisowali albo przegrali to bylaby katastrofa, załamanie prsychiczne przed świetami kibiców i piłkarzy, bo mielismy dobrą przewage nad Chelsea... Więc ja jestem nastawiony na tlyko 3 pkt osatnimi czasy z AV gramy całkiem niźle choć Villa w tym sezonie spisuje sie nadzwyczaj dobrze. Licze na bramki Rooney;a i Sahy mój typ 1:2 dla UNITED ![]() Mecz znów w Canal+Sport ![]() COME ON UNITED :!: :!: :!: - Gracek_11 - 22-12-2006 13:16 W poprzednim sezonie pokonaliśmy dwa razy "The Villans" na Old Trafford 1-0 i na Villa Park 0-2. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie, choć nasi rywale grają o niebo lepiej niż w poprzednim sezonie. Warto zaznaczyć, że potrafili urwać punkty Chelsea i Arsenalowi grając na wyjazdach. było to jednak na początku sezonu, a ostatnio Villa gra trochę słabiej. W ostatniej kolejce przegrali u siebie z Boltonem 0-1 co napewno ich trochę podrażniło, tym bardziej, iż sędzia skrzywdził ich z karnym... Szczególnie uważać trzeba będzie na kapitana Barry'ego, ktory jest najlepszym strzelcem Aston Villi oraz na młodziutkiego Agbonlahor'a. 1:2! UNITED! - Seki - 23-12-2006 18:05 Przed chwilą na Villa Park zakończyło sie spotkanie Aston Villa - Manchester United. ![]() W pierwszej połowie gra układała nam sie dość średnio, mimo ze spotkanie stało na dobrym wyrównanym po ziomie było 0:0 choć blizsi zdobycia bramki byli gospodarze po jednej z ich akcji piłka w zamieszaniu pod bramką Edwina uderzyła w słupek... Po przerwie gra dalej wyglądała dość przeciętnie ale z minuty na minute Czerwone Diabły graly coraz lepiej i dąrzyło do zdobycia bramki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASTON VILLA 0:3 MANCHESTER UNITED :!: :!: :!: Już za chwile na Canal+Sport kolejny mecz... Wigan - Chelsea ![]() GLORY GLORY MAN UNITED :!: :!: :!: - Gracek_11 - 23-12-2006 18:36 Mecz zakończył się dość wysokim zwycięstwem United, pomimo, że do przerwy widniał bezbramkowy remis. Jednak już w pierwszej odsłonie pachniało bramką, między innymi bliscy zdobycia gola byli gospodarze, ale w zamieszaniu pod bramką Edwina po strzale głową "The Villans" piłka zatrzymała się na słupku. Kilkukrotnie także Diabły zagroziły Kiraly'emu, ale nic z tego nie wynikło. W drugiej części mecz, zdecydowana przewaga Man Utd i pewnie dowiezione zwycięstwo. Najpierw Ronaldo (what a run!), a następnie Scholes -what a goal!!). W końcówce wynik ustalił ponownie Cristiano,a gdyby sędzia troszkę wcześniej pomylił się na nasza korzyść to Portugalczyk zakończyłby spotkanie z hat-trickiem, jednak arbiter podjął słuszną decyzję. Nie mnie jednak zwycięstwo bardzo cieszy! UNITED! - Grzeho - 23-12-2006 18:40 Po pierwszej polowie nie wygladalo to tak rozowo, jakby sie wydawalo.Przez chwile nawet obawialem sie powtorki z meczu z West Hamem,ale moje obawy Cristiano Ronaldo, ktory po 40 metrowym rajdzie zdobyl bramke po mocnym i celnym uderzeniu na bramke The Villans.Po tej bramce MU nabralo wiatru w zagle, czego zwienczeniem byly bramki:Scholes'a(wedlug mnie bramka sezonu,jak narazie) i ponownie Crisa. Licze teraz na potkniecie Chelsea, ale narazie porowadza po bramce Lamparda 1-0 z Wigan :cry: - Kuba_^^ - 23-12-2006 22:33 W pierwszej połowie gra była średnia i bałem się, że będzie podobnie jak z West Hamem. Jednak na szczęście tak nie było i United pewnie wygrało z Villą 0:3. Bramka Scholes'a bez wątpienia jedna z piękniejszych w tym sezonie ![]() UNITED :!: PS. <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=SJQDnMmYMvo">http://www.youtube.com/watch?v=SJQDnMmYMvo</a> <- bramka Scholes'a ![]() - Pejter - 23-12-2006 22:58 Mecz w naszym wykonaniu dobry. W pierwszej połowie dobrze rozgrywaliśmy i przez większość czasu prowadziliśmy grę, ale praktycznie w ogóle nie było sytuacji strzeleckich. Druga połowa już dużo lepsza, przede wszystkim zwieńczona strzeleniem trzech goli. Najpierw Ronaldo wykonał rajd przez całą połowę boiska i sam zakończył akcję. Później niesamowity strzał Scholesa, który przypomniał o swoich zdolnościach do uderzeń z dystansu. Pod koniec druga bramka Ronaldo, bo wzorowo wyprowadzonej kontrze. Super! Nadal dwa punkty przewagi, ale mam nadzieję, że ją powiększymy jeszcze przed nowym rokiem ![]() P.S. W meczu z Wigan nie zagrają niestety Scholes i Vidic, którzy otrzymali swoje 5 żółte karki w tym sezonie. Vidic dostał ją za atak ala ninja 8) Musicie koniecznie sobie zobaczyć, jeśli nie widzieliście :wink: Myślę, że zastąpią ich Park i Silvestre, bądź Heinze, choć wolałbym Browna (który wreszcie dziś znalazł się na ławce rezerwowych, choć nie wszedł na boisko). - Wojtek3 - 24-12-2006 08:14 No i stało się! Piłkarze United zapowiadali piękne widowisko i nie okłamali nas. Manchester pokonał Aston Ville 0-3 na ich terenie choć pierwsza połowa na to nie wskazywała. Aston Villa miała szanse na strzelenie gola, ale z 5 m. piłkarz Martina O'Neilla strzelił w poprzeczke i mielismy wiele szczęscia. W drugiej połowie błyszczał Cristiano Ronaldo i strzelił dwa gole dla United, Paul Scholes strzelił gola sezonu jak to mówi Seki, gola ładny coś al'a Rooney z Newcastle 2 sezony temu. United ponownie wraca na drogę zwycięstw i myśle, że Boxing Day nie bedzie dla nas przykrym wspomnieniem. A czy dziwi mnie nieobecność Roo od pierwszych minut. Nie wiem czy SAF chciał go oszczędzić, czy może dał mu na razie //ort. spokoj. Jak dla mnie Rooney w ostatnich meczach wcale nie błyszczał i może to był główny powód, zreszta po jego wejściu większej różnicy nie widziałem na boisku choć miał wkład w drugi gol Ronaldo. Cieszy wygrana United. UNITED! - Pejter - 24-12-2006 12:26 Wojtek3 napisał(a):Jak dla mnie Rooney w ostatnich meczach wcale nie błyszczał i może to był główny powód, zreszta po jego wejściu większej różnicy nie widziałem na boisku choć miał wkład w drugi gol Ronaldo. A właśnie według mnie po tym wejściu z ławki grał o wiele lepiej niż we wcześniejszych spotkaniach, które zaczynał w pierwszym składzie. Moim zdaniem, przydał mu się ten drobny odpoczynek i Ferguson dobrze zrobił sadzając go na ławce. Być może powodem była też jakaś drobniutka kontuzja/niedyspozycja, bo The Sun przed meczem pisało, że ma jakiś uraz, który wyklucza go z gry na 4 miesiące :lol: :lol: :lol: Ale o Carricku też pisali i się nie pomylili, więc z Roo tez może było trochę prawdy. - Wojtek3 - 24-12-2006 15:06 Pejter napisał(a):Wojtek3 napisał(a):Jak dla mnie Rooney w ostatnich meczach wcale nie błyszczał i może to był główny powód, zreszta po jego wejściu większej różnicy nie widziałem na boisku choć miał wkład w drugi gol Ronaldo. Własnie dlatego usiadł na ławce bo wydaje mi sie ostatnio Roo grał bardzo słabo i nie dostał szansy od I minut. Po wejsciu na pewno sie cos ożywiło, ale nie było to ten Roo co kiedys. Czekam na odrodzenie.. - KanT - 24-12-2006 20:22 Fergie mowil juz, ze roo nie gral bo mial jakies klopoty rozdzinne a poza tym gral w 9 meczach i musial odpoczac. Ale Ferguson mowi duzo zeczy :wink: |