![]() |
LOSC Lille vs Manchester United 20.02.07 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: LOSC Lille vs Manchester United 20.02.07 (/showthread.php?tid=402) |
LOSC Lille vs Manchester United 20.02.07 - Andre770 - 12-02-2007 21:38 Mysle, że już pora zrobić o tym wątek. Za dużo jest na ten temat dyskusji w "Rozgrywkach". Ja osobiście uważam, że pokonamy Lille bez większego problemu w tym meczu. Jak wy myślicie? Może w tym meczu zagra Kuszczak. VdS w wywiadzie powiedział, że zacznie grać gdy poczuje się w 100% zdrowy. Twierdzi, że nie musi się spieszyć, bo Tomkowi idzie bardzo dobrze. - Seki - 14-02-2007 10:36 Mecz z Lille to jedno z najważniejszych spotkań dla Nas już od dawna nie awansowalismy do 1/4 LM, a teraz nadarza sie okazja bo moglismy trafić na gorszego rywala w 1/8 niż OSC Lille, mamy także coś do udowodnienia Francuzom bo rok temu przegralismy z nimi na wyjeździe 1:0. United jest w formie więc myśle ze jestesmy w stanie nawet tam wygrać ![]() ![]() ![]() - Andre770 - 14-02-2007 16:31 Cytat:nited jest w formie więc myśle ze jestesmy w stanie nawet tam wygrać RazzCo wy ciągle z tym NAWET. Przecież lille wcale nie jest takie dobre. Liga francuska też nie jest aka świetna. Jedynym klasowym klubem tam jest Lyon. - Pejter - 14-02-2007 18:03 Andre, może i liga francuska nie jest taka świetna, ale po raz kolejny przypominam ci, że Lille w tamtym sezonie zremisowało i wygrało z MU. Poza tym to, że rywal jest trochę słabszy wcale nie oznacza, iż mamy zapewnione zwycięstwo. Przecież przegrywamy z takim np. West Hamem, więc w futbolu wszystko jest możliwe. Do spotkania jeszcze niecały tydzień i z niecierpliwością wyczekuję meczu. Więcej o ewentualnych typach, składzie napiszę po meczu z Reading, bo teraz jeszcze to nie ma za bardzo sensu. - Wojtek3 - 14-02-2007 19:11 Po pierwsze nie UNITED vs. LOSC Lille tylko na odwrót. Po drugie rok temu strasznie lekceważąco podeszliśmy do meczów z Francuzami, nie byli wtedy na szczycie w Ligue1 a potrafili wywieść z Old Trafford 1 pkt oraz pokonać nas na własnym stadionie, co praktycznie wtedy przekreśliło nasze szanse na wyjście z grupy. Po trzecie w tym roku jestem pełen optymizmu i raczej nie daje większych szans LOSC na wygranie z nami dwumeczu. Sam SAF zapowiedział, że już od 1/4 forsują tempo i bedziemy grali w najsilniejszym zestawieniu, Lille natomiast ma tam ubytek kadrowy, nie wiem co to za zawodnik, ale czytałem, że jedna z ważniejszych postaci w zespole. Także kolejny plus na nasze konto. Oczywiście bramkowy remis albo i bez będzie dobry, ale nie sądze, żeby UNITED w takiej formie dało sie ograć. Jestem pełen optymizmu. UNITED! - Tom 59 - 14-02-2007 23:59 Seki napisał(a):Dla mnie to spotkanie bedzie podwójnie wazne, gdyż będe na tym meczu Wink Ja tez, daj wiec znac masz moj numer komorkowy. Pozdrawiam Cytat:Do spotkania jeszcze niecały tydzień i z niecierpliwością wyczekuję meczu. Więcej o ewentualnych typach, składzie napiszę po meczu z Reading, bo teraz jeszcze to nie ma za bardzo sensu. Super! Ja zrobie to samo po meczu z Lyonem, z tego samego powodu. Wojtek3 napisał(a):Lille natomiast ma tam ubytek kadrowy, nie wiem co to za zawodnik, ale czytałem, że jedna z ważniejszych postaci w zespole. Także kolejny plus na nasze konto. Chodzi o Kadera Keite, ktory palzowac bedzie za zolte kartki. LOSC bez Keity to oczywiscie w odpowiednich proporcjach, tak jak Barcelona bez Ronaldinio ! Mam nadzieje, ze Kader reprezentant Wybrzeza Kosci Sloniowej pokaze swoj niebagatelny talent w meczu rewanzowym na Old Traford. ![]() Jednak o tym fakcie wiedzielismy od dawna. Niepokojaca jest natomiast kontuzja Mathieu Bodmera. Tajemnica poliszynala jest, ze ten ofensywny pomocnik (190 cm wzrostu i 90 kg wagi)zadebiutuje w najblizszej przyszlosci w ekipie "Trojkolorowych". A gra w druzynie "Wice-mistrzow Swiata" to chyba wystarczajaca rekomendacja. ![]() Poki co czekamy na mecz z Lyonem, a absencja Bodmera to moze tylko zagranie taktyczne? Tylko cicho sza !!!! Zadnych telefonow do Anglii :wink: !!! Pozdrawiam Tom 59 ![]() - Wojtek3 - 15-02-2007 08:22 W UNITED na razie nie zanosi się na żadne zmiany, w meczu z Reading w FA Cup w sobote prawdopodobnie kolejny mecz zagra nasz rodak, Tomasz Kuszczak, będzie to już jego 8 mecz w tym sezonie i 4 rozegrany w najbliższym czasie, czyli duże prawdopodobieństwo, że Tomek wybiegnie na murawe stadionu RC Lens. Byłby to bardzo mi aspekt, ale jakże ryzykowny. Pozdrawiam - Andre770 - 15-02-2007 19:42 Powtórze się. Kader Keita jak na razie jest najbardziej niecelnym strzelcem w lidze mistrzów. Narazie 9 niecelnych strzałów. Nie wiem dlaczego piszecie, że jest taki ważny. Odda 2 zezy w meczu z MU i co? ??????? :?: - Pejter - 15-02-2007 19:45 Andre770 napisał(a):Odda 2 zezy w meczu z MU i co? ??????? No i co z tego? Czy to tak dużo? Popatrz sobie ile Rooney niekiedy ma niecelnych strzałów. I pokaż mi te statystyki, bo coś mi się niezbyt dobre wydają. Poza tym, nawet gdyby był najbardziej niecelnym strzelcem LM to i tak zdobywa dużo goli dla Lille i to się rekompensuje. Wtedy niecelne strzały nie mają znaczenia. - Kuba_^^ - 15-02-2007 22:25 Zresztą statystyki nie zawsze mówią o tym, w jakiej piłkarz jest formie. Może by się nagle przebudził, oddał celne strzały i trafiłby do siatki (oby nie) ? Na pewno będzie trudno z Lille, bo będą chcieli ponownie wypaść dobrze z nami w tym dwumeczu. Trzeba będzie przystąpić w jak najlepszym składzie w tych dwóch spotkaniach, wreszcie trzeba w tej LM osiągnąć coś więcej wreszcie niż dotychczas. Mam nadzieję, że pokonamy "Francuzów", lecz to będzie walka raczej bardzo zacięta. - Andre770 - 16-02-2007 08:15 Dobrze. Szanuje Lille, ale na łatwiejszego przeciwnika nie mogliśmy trafić. Wiem, że w zeszłym sezonie daliśmy ciała, ale wtedy byliśmy po prostu słabsi. Teraz idzie nam świetnie. Szanuje też wasze zdanie, że nie można ich lekceważyć, ja mam swoje. - marcelo - 16-02-2007 17:41 Nie jest istotne to czy to jest Barca, czy Lille. W meczu każdym przeciwnikiem musimy byc maksymalnie skoncentrowani i zagrać jakby to był finał tych elitarnych rozgrywek. Może rzeczywiście statystycznie Lille jest najsłabszą drużyną wśród innych uczestniczących nadal w LM, ale w praktyce nie wiemy jaką formę prezentują teraz, a jaka zaprezentują w meczu z nami. No bo mogą rozegrać jakiś mecz życia i nas po prostu ograć. - Andre770 - 16-02-2007 20:38 marcelo napisał(a):No bo mogą rozegrać jakiś mecz życia i nas po prostu ograć. Czy wy zawsze jesteście tak negatywnie nastawieni?? :cry: Ciągle myślicie, że każdy mecz będzie "meczem życia" przeciwników. MU po prostu nie zasługuje na porażkę. - Kuba_^^ - 16-02-2007 22:47 Andre770 napisał(a):Ciągle myślicie, że każdy mecz będzie "meczem życia" przeciwników Daj tu kilka cytatów, że "każdy z nas" tak pisze... Po prostu nie mówimy: "ogramy ich, bo jesteśmy najlepsi, jesteśmy przecież w pierwsi w lidze i rządzimy i w ogóle jest fanie", po prostu Lille to dobra drużyna, nie tylko na swoim podwórku (mam tu na myśli Ligue 1), ale też w pucharach europejskich pokazuje dobrą grę. A na United się zmobilizują, bo będą chcieli pokazać, że tamte zwycięstwa nie były przypadkiem. - Stojkovic - 16-02-2007 23:40 Bycie nastawionym: "Jesteśmy United i nikt z nami nie ma szans wygrac, bo nikt na to nie zasługuje, bo tylko MU zasługuje na wszelkie tytuły" jest poprostu postawą próżną i pyszałkowatą! Piłka nożna nie jest sprawiedliwa!!! Czy finał LM w '99 był sprawiedliwy dla Bayernu? Nie jesteśmy sceptykami, ale realistycznie i ostrożnie oceniamy szanse obu teamów. To że jesteśmy czołowym gigantem nie znaczy, że nie mozemy przegrać z głodną zwycięstw ekipą z Francji. Trochę pokory i spokojnego spojrzenia na naszego przeciwnika. Pozdro! |