Redcafe.pl - Manchester United Forum
Gerard Pique - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Gerard Pique (/showthread.php?tid=492)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Gerard Pique - Wojtek3 - 25-11-2007 02:19

[Obrazek: gerard_pique.jpg]

Imię i Nazwisko: Gerard Pique
Data urodzenia: 02 Feb 1987
Miejsce urodzenia: Barcelona
Narodowość: Hiszpan
Pozycja: Obronca ( stoper )
Numer na koszulce: 19
Wzrost: 185 cm
Waga: 70 kg
Debiut w MU: 26 listopad 2005, v Crewe ( CC )

Mysle, ze nalezy mu sie osobny temat, tym bardziej, ze juz od niedawna zaczyna pogrywac w I jedenastce UNITED, mecz z Wigan bardzo dobry w jego wykonaniu, z Dynami bramka i super wystep, niestety z Boltonem zawinil przy golu. Coz, jest mlody, uczy sie i na pewno wyciagnie odpowiednie wnioski, ja jestem za tym by dac mu szanse w nastepnych dwoch meczach w LM. Mowi sie tez o jego powolaniu do seniorskiej kadry Hiszpanii na Euro 2008.

- Kuba_^^ - 25-11-2007 02:23

No niestety, wczoraj występ nie wyszedł mu zupełnie, jednak to dopiero jego początki w pierwszym składzie UNITED. Mam nadzieję, że w LM dostanie szanse, bo praktycznie awans już mamy zapewniony, a Pique będzie miał szanse ogrywać się na arenie europejskiej. Utalentowany zawodnik, tylko, żeby nie odszedł podobnie jak Rossi.

- Ciampel - 25-11-2007 11:14

Pique jest niezaprzeczalnie współwinny bramce, ale nie wieszałbym na nim od razu psów... Który to jego mecz w barwach UNITED? Chyba można je zliczyć na palcach jednej ręki. Zastąpił Vidica z przymusu i nawet "na wizus" w konfrontacji ze szczwanym Anelką był skazany na pożarcie.

Tak na marginesie, kryć Francuza powinien Ferdinand. Ale to już inna bajka Wink Pique się jeszcze rozegra, jest kumaty i wyciągnie po popełnieniu tego błędu stosowne wnioski, IMO będą z niego ludzie Wink

- Pieczarek - 25-11-2007 16:10

Zawinił przy bramce z Boltonem ale z pewnością to nie przez niego przegraliśmy. Mam tylko nadzieje, że nie będzie przeplatał dobrych występów gorszymi ponieważ obrońca nie może się mylić zbyt często. Myślę, że będziemy mieli z niego duuużo pociechy w przyszłości.

- Grzeho - 25-11-2007 19:15

Pique to jeden z najbardziej utalentowanych pilkarzy mlodego pokolenia w United. Jest jeszcze mlody i niedoswiadczony, ale na pewno w przyszlosci stanie sie bardzo dobrym obronca. Narazie popelnia czasem bledy(np jak juz wiekszosc pisala w spotkaniu z Bolton'em), ale jestem przekonany, ze szybko wyciagie wnioski i za kilka lat bedzie stanowil o obliczu defensywy United.

- Ciampel - 25-11-2007 19:53

Jeśli ktoś o porażkę zechce obwiniać Gerarda, to niech nie zapomni też o Tevezie. Porównywalnie karygodne błędy. Nie bronię Hiszpana, skądże znowu, po prostu to jest wkalkulowane w kariery młodych zawodników w tak wielkich klubach. Jednak jeśli gafa - nawet równie sporego kalibru - ma wykreować z niego wspaniałego obrońcę, jestem w stanie przeboleć tego gola Wink

- Wojtek3 - 25-11-2007 19:58

Nikt nie obwinia Gerarda o porazke, ja wskazalem tylko osobe ktora jest winna utraty bramki w tym spotkaniu, a Pique wlasnie nim jest. Zle wymierzyl lot pilki i sie z nia minal. Jest mlody i pewnie nawet SAF nie mial do niego o to pretensji. Kilka zlych podan w meczu zawazly pewnie tez o tym, ze zszedl w 60 min meczu. Choc tez chcielismy zrobic przewage w ataku.

Pamietam wystepy Pique z Boxing Days w 2005 roku z meczow z M'Boro i z Boltonem przed Sylwkiem kiedy gral na prawej obronie a pozniej pod koniec sezonu z WHU. Trafil nawet w poprzeczke Wink

- Roy_v_beck - 25-11-2007 22:20

Ale w sumie, nie po to był Pique na rok w Hiszpanii, gdzie zresztą zbierał bardzo dobre recenzje, aby teraz nie być w stanie zagrać na takim samym poziomie jak reszta defensywy United. Ma 20 lat, no to już właściwy czas, aby zaczać go wprowadzać do pierwszego składu.

- Wojtek3 - 25-11-2007 22:38

Roy_v_beck napisał(a):Ale w sumie, nie po to był Pique na rok w Hiszpanii, gdzie zresztą zbierał bardzo dobre recenzje, aby teraz nie być w stanie zagrać na takim samym poziomie jak reszta defensywy United. Ma 20 lat, no to już właściwy czas, aby zaczać go wprowadzać do pierwszego składu.

Moim zdaniem Primera a Premiership to calkiem inna bajka, mimo wszystko w Saragossie jego pozycja byl defensywny pomocnik, troche inna niz w UNITED. Uwazam, ze jeszcze chlopak ma czas na to by dorownac grze innym zawodnikom z linii defensywnej. Stopniowo jest wprowadzany i to cieszy a bledy przytrafiaja sie kazdemu.

- Skull - 26-11-2007 01:27

Wojtek3 napisał(a):Stopniowo jest wprowadzany i to cieszy a bledy przytrafiaja sie kazdemu.

Jak narazie o tylko wystep w LM wypadł jakos pozytywnie,bo w CC z Coventry to słąbiutko,no i teraz z Boltonem zawalił.
Widac że jeszcze nie wpadł w rytm ligi angielskiej,bo z tymi słabszymi popełnia gafy,wiadomo tylko żeby go nie probowac z tsilniejszymi :wink: Licze na jego kolejny wystep juz we wtorek!

- zaga92 - 26-11-2007 16:15

Skull napisał(a):Widac że jeszcze nie wpadł w rytm ligi angielskiej

To jest jeszcze mlody chlpak. Teraz powinien dostawac czesciej szansy gry w pierwszym skladize, ogrywac sie i za rok moze dwa bedzie z niego bardzo dobry obronca.

- adingh - 26-11-2007 18:17

Grzeho napisał(a):za kilka lat bedzie stanowil o obliczu defensywy United
Niby tak, ale żeby za kilka lat stanowił o obliczu defensywy UNITED to musiałby te kilka lat siedzieć na ławie. I teraz pytanie czy on będzie się godził z rolą rezerwowego przez te kilka lat, bo jak wiemy Vidic i Rio są na obecną chwilę niezastąpieni w naszej defensywie. Oczywiście może liczyć na kontuzje jednego z nich, ale nie wydaje mi się żeby Pique chciał kilka lat siedzieć na ławie. Jeśli grał regularnie w pierwszym składzie drużyny z Primera Division to stać go na pewno na pierwsze miejsce w mocnym zespole, ale niestety nie w UNITED.

- Grzeho - 26-11-2007 20:50

adingh napisał(a):I teraz pytanie czy on będzie się godził z rolą rezerwowego przez te kilka lat

Dokladnie i to moze byc niestety problem. Mam nadzieje, ze mlody Hiszpan nie pojdzie w slady Rossi'ego i cieprliwie bedzie czekal na swoj czas w United, ktory z pewnoscia predzej, czy pozniej nadejdzie, co do tego nie mam watpliwosci. Wazne, aby Gerard zostal.

- Wojtek3 - 26-11-2007 21:24

Skull napisał(a):Widac że jeszcze nie wpadł w rytm ligi angielskiej,

No nie mogl wpacs w rytm bo w Premiership zagral dopiero 4 mecz a 2 pierwsze zagral 1,5 roku temu. Spokojnie panie i panowie, on ma 20 lat i jeszcze 2-3 lata zbierania doswiadczenia przed nim.

- adingh - 26-11-2007 21:52

Wojtek3 napisał(a):on ma 20 lat i jeszcze 2-3 lata zbierania doswiadczenia przed nim.
Tak, ale ja na jego miejscu wolałbym zbierać doświadczenie w 1 lidze hiszpańskiej grając co tydzień w 1 składzie, niż raz na dwa miesiące grając w barwach MU i to w mało ważnych meczach, bo prawda jest taka, że jak Vidic będzie w pełni sił to Pique będzie grał tylko w meczach ze słabszymi rywalami, albo w meczach o nic. To jest decyzja piłkarza, ale jak zdecyduje się zostać na dłużej w UNITED to będzie się raczej musiał pogodzić z rolą taką jak teraz w drużynie ma np. Brown Smile