![]() |
Rafael da Silva - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Rafael da Silva (/showthread.php?tid=600) |
Rafael da Silva - mucha - 25-10-2008 13:32 ![]() 2. RAFAEL DA SILVA Data urodzenia: 9 lipca 1990 Miejsce urodzenia: Rio de Janeiro, Brazylia Narodowość: Brazylijczyk Pozycja: obrońca Wzrost: 172 cm Poprzedni klub: Fluminense Debiut w MU: 17 sierpnia 2008 v Newcastle (H) Re: Rafael da Silva - Kula - 09-11-2008 15:38 Pytanie. Z tego co wiem w Fifa Manager obaj nasi bliźniacy w rubryce język, mają wpisane angielski, portugalski i .....polski. Plotka to ? Re: Rafael da Silva - mucha - 02-01-2009 13:05 Raczej plotka ![]() Poniżej fajna kompilacja o Rafaelu, która pokazuje jego umiejętności nie tylko w ofensywie, ale i w defensywie. ![]() [flash=425,344]http://www.youtube.com/v/JykyC8Bmq8o&hl=pl&fs=1[/flash] Re: Rafael da Silva - RedLucas - 02-01-2009 15:26 Mi się w tym chłopaku bardzo podoba, jak bardzo chce w każdym meczu wypaść jak najlepiej ![]() ![]() Re: Rafael da Silva - Foster - 02-01-2009 20:52 Rafael, mimo że ma dopiero 18 lat i jest to dla niego pierwszy sezon w Anglii, gra bardzo dobrze. Świetnie włącza się do akcji ofensywnych, a w defensywie radzi sobie coraz lepiej. Na prawdę jestem zaskoczony tym co prezentuje w tym sezonie. Zagrał już w tym sezonie w meczu z Arsenalem, za tydzień najprawdopodobniej zagra z Chelsea, mam nadzieję, iż nie zawiedzie ![]() Re: Rafael da Silva - Tomek91 - 03-01-2009 10:49 Najbardziej w grze Brazylijczyka podobają mi się 2 rzeczy, a mianowicie: - niebywała chęć do gry, której starczyłoby na kilku zawodników ![]() ![]() - nie boi się gry, to znaczy nie jest to pierwszy gracz MU, który w tak młodym wieku gra w pierwszym składzie, jednak on nie boi się wziąć udziału w indywidualnej akcji, czy przejść z piłką niemały dystans, a kilku graczy w jego wieku "bało się" i oddawali ją, nawet jeśli nie byli naciskani przez rywala. Jak na obrońcę Rafael dysponuje naprawdę fajnym strzałem i ma wszelkie predyspozycje, żeby stać się w przyszłości najlepszym graczem świata na tej pozycji, chociaż do tego jeszcze dłuuga droga przed nim ![]() No i problem prawej obrony sam się rozwiązał, bo przecież w zeszłym sezonie krytykowano Browna co nie miara i co chwila pojawiały się domniemane nazwiska łączone z United, a najlepszym wyjściem okazało się nie sprowadzanie nikogo na tę pozycję, brawo dla Fergusona, że wypatrzył Rafaela z bratem i zaufał mu ![]() Re: Rafael da Silva - matys - 03-01-2009 10:56 Ja bym do tego dodał jeszcze, że ma fantastyczne dośrodkowania. Jak dogra, to piłki nie fruwają na wysokości 6 piętra i nie przerzuca ich na aut po drugiej stronie boiska. Re: Rafael da Silva - Mata - 27-02-2009 16:18 Problemów ciąg dalszy , niestety przez najbliższy miesiąc nie ujrzymy młodego Brazylijczyka na murawie. Cytat:Sir Alex Ferguson ujawnił, że Rafael Da Silva nie zagra w barwach Manchesteru United przez najbliższy miesiąc z powodu kontuzji kostki. Re: Rafael da Silva - branka - 27-02-2009 17:01 Szkoda. Ale z drugiej strony takiemu młodemu nie zaszkodzi miesiąć przerwy. Mam tylko nadzieję, że Neville i Brown będą szybko zdrowi. Re: Rafael da Silva - Damian91 - 27-02-2009 21:49 Ja jednak liczyłem że zagra w finale CC bo Fergie ma podobno dać zagrać młodzieży dzięki której gramy w tym finale. A do nich wlicza sie Rafałek. No ale doświadczenie Garego nie zaszkodzi. Szkoda że aż miesiąc nie będzie mógł grać bo czeka nas sporo meczy w tym czasie i odciążyłby wspomnianego wyżej Garego. Ale jest jeszcze Ołszej który może grać na tej pozycji. Re: Rafael da Silva - branka - 28-02-2009 01:44 O'Shea sobie dobrze radzi, zawsze też w mniej waznym spotkaniu(o ile takie są..) może zagrac Fletch na prawej. Ale chyba Gary wraca już? Nie wiem jak Brown natomiast, może ktoś mnie oświeci? ![]() Re: Rafael da Silva - paolo - 28-02-2009 14:08 Gary jest już zdrowy, Wes prawdopodobnie wróci 1 marca, a Rafael 20 dni później. Re: Rafael da Silva - Foster - 20-03-2009 13:27 Cytat:"Rafael bierze udział w tym samym programie, który przeszedł Neville i mamy nadzieję, że Brazylijczyk dołączy do pełnych treningów pod koniec przyszłego tygodnia" - powiedział na przedmeczowej konferencji Ferguson.No to powoli, powoli sytuacja na prawej obronie wraca do normy. Gary już zdrowy, a Rafael za tydzień zacznie normalnie trenować. W końcu John O'Shea będzie mógł sobie odpocząć :shock: Re: Rafael da Silva - matys - 27-04-2009 13:04 manutd.com napisał(a):Rafael sign new deal Świetna informacja ![]() Re: Rafael da Silva - Czary - 27-04-2009 16:35 Dzisiaj same świetne wiadomości ![]() ![]() |