![]() |
Książki - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Książki (/showthread.php?tid=68) |
Re: Książki - Luki - 27-01-2008 14:25 Jak dla mnie seria HP była udana do 3 części. 4 część była jeszcze w porządku, choć już nieco mniej mnie wkręciłą. Największym atutem piątej odsłony była grubość, bo lubię książki takich rozmiarów. Sama treść taka sobie. VI już mi się średnio podobał. Teraz mam w rękach ostatni tom i dzisiaj pewno przeczytam ![]() ![]() Re: Książki - Futbolowa - 27-01-2008 19:15 Tylko ja bym prosiła, aby ci, którzy przeczytali, nie zdawali tu jakichś szczegółowych raportów z treści ![]() ![]() Re: Książki - Anirin - 27-01-2008 19:18 Ja na stanąłem na V. Już tak nawet zaczynałem VI, ale mnie nie wciągnęło, to pomyślałem, że nie będę się mordował. ![]() ![]() Re: Książki - TRSWS - 27-01-2008 19:44 Ja najbardziej chyba lubię Tolkiena, Sapkowskiego, Bratnego. W ogóle dużo czytam. Teraz mam na rozkładzie "Klaudiusza i Messalinę" Gravesa, potem biorę się za "Imię róży" Umberto Eco i "Doktora Żywago" Borysa Pasternaka. Bez książek nie mógłbym żyć, czytanie to chyba moje największe hobby. Re: Książki - madzia - 10-02-2008 01:48 Ja teraz czytam "Strzał w przerwie" George'a Best'a - myślę, że część z was na pewno ją czytała. Jak dla mnie - genialna. Mnóstwo zabawnych anegdot i ciekawych wspomnień legendy MU - jeśli jeszcze ktoś z tego grona nie czytał tej książki, to jak najbardziej polacam. ![]() Co do HP - też jestem wielką fanką ![]() ![]() Re: Książki - Olis - 10-02-2008 12:35 Ostatnia częśc jest świetna, tylko mam taki niedosyt, Rowling powinna powyjaśniac jeszcze parę spraw, ja bym dodała parę wątków jeszcze. I mnie rozczarował rozdział gdzie po walce Harry'ego z Voldkiem napisane było może kilka stron, zupełnie bezsensownych, zamiast opisac moze reakcje innych uczniów, profesorów. Trochę koślawo zakończona seria. Ale i tak kozacka ^^ Re: Książki - Michelle - 10-02-2008 13:30 madzia napisał(a):Ja teraz czytam "Strzał w przerwie" George'a Best'a - myślę, że część z was na pewno ją czytała. Jak dla mnie - genialna. Mnóstwo zabawnych anegdot i ciekawych wspomnień legendy MU - jeśli jeszcze ktoś z tego grona nie czytał tej książki, to jak najbardziej polacam.Tak. Książka bardzo fajna, interesująca. Zresztą na Redlog.pl pojawił się wpis z jej recenzją, pisaną przez Kasię, Wiktora, Pogromcę i mnie. <a class="postlink" href="http://redlog.pl/2007/11/25/recenzja-ksiazki-georgea-besta-strzal-w-przerwie/">http://redlog.pl/2007/11/25/recenzja-ks ... -przerwie/</a> Co do książek o tematyce piłkarskiej. Przeczytałam "Uwierzyć w siebie. Do przerwy 0:3" Dudka. I muszę przyznać, że bardzo ciekawa. Zdecydowanie najlepszy kawałek o kłótni w szatni z Gerrardem, kto czytał ten wie o czym mówię ![]() Re: Książki - Karin - 10-02-2008 16:29 Potter? jakoś nieszczególnie mi się podobał, nie mówiąc już o filmach... o.O fantasy! Sapkowski, Anne Rice, to są świetni autorzy^^ chociaż jeszcze pozostaje niedoceniany Puzo. I jak na mój gust stanowczo za mało popularny Cook, King i Marcin Mortka. i Szekspir...<333 Re: Książki - madzia - 10-02-2008 21:19 Michelle napisał(a):Zresztą na Redlog.pl pojawił się wpis z jej recenzją, pisaną przez Kasię, Wiktora, Pogromcę i mnie. No właśnie ta recenzja "namówiła" mnie, żeby kupić tę książkę. ![]() Re: Książki - radzio - 16-02-2008 00:28 Kula napisał(a):autorzy : Łysiak, Suworow i Verne Widzę, że nie jestem osamotniony jeśli chodzi o Łysiaka ![]() ![]() Re: Książki - Kula - 16-02-2008 00:38 U kolego ![]() Re: Książki - radzio - 16-02-2008 00:52 Kula napisał(a):kolego Nie tutaj :-) (tutaj bana dostają dzieci neo xD), tutaj admin jest .... Łysiakomanem ![]() Kula napisał(a):Ale jak lubisz nr 1. To Suworow też będzie Ci się podobał. To szpieg-historyk, uciekł do UK, żyje z wyrokiem śmierci. Książki, w którym prezentuje prawdziwe przyczyny i przebieg II WŚ, to podstawa dla zrozumienia historii 20 wieku. O kurde ;D, aż mi narobiłeś apetytu, bo uwielbiam na Discovery oglądać te filmy odnośnie historii XX wieku, więc takie trochę bardziej szpiegowskie to "grmmm" dla mnie. Re: Książki - Kula - 16-02-2008 01:03 Łysiak, klasa sama w sobie. Ja zacząłem od "Wysp Bezludnych", tam przeczytałem o Davoucie i poszło. Bardzo przyjemny człowiek, miałem z nim kiedyś okazję porozmawiać.Felietony czytałem ale w "NCzasie". ![]() Jak przeczytasz Suworowa to przestaniesz oglądać Discovery ( chyba, że dla samych nagrań archiwalnych ) ![]() <a class="postlink" href="http://www.suworow.pl/">http://www.suworow.pl/</a> Cytat z autora w razie wątpliwości co do jego poglądów na życie: "Marksizm-leninizm jest, naturalnie, najciekawszą gałęzią wiedzy. Tuż za marksizmem-leninizmem lokuje się ludożerstwo." Re: Książki - Lasq - 16-02-2008 12:17 Książki Suworowa są bardzo ciekawe i wciągające natomiast historycznie pozostawiają sporo do życzenia. I nie opieram się tu na Wołoszańskim czy Discovery a na trochę bardziej naukowych opracowaniach dotyczących Stalinowskiej Rosji. Co do mnie to czytam co się nawinie - wielki fan polskiej fantastyki oraz właśnie książek historycznych ale nie pogardzę żadnym gatunkiem. Pozdrawiam, Re: Książki - Kula - 16-02-2008 12:40 Tak jak napisałem, Suworow nie jest historykiem tylko byłym członkiem wywiadu wojskowego. A co do Stalinowskiej Rosji, to ciężko znaleźć coś napisanego przez ludzi "niezależnych" np. Roberta Conquesta. U nas królują pozycje np. D.Wołkogonow'a, generała-pułkownika Armii-Czerwonej (od 45r.), wykładowcy Akademii Lenina, od 71r. pracującego w wydziale propagandy.Albo wspomnienia i refleksje przypisywane Żukowowi. 11 wydań z czego 10 po śmierci, a każde inne ![]() ![]() |