![]() |
PL: Middlesbrough 0-2 Manchester United (02.05.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: PL: Middlesbrough 0-2 Manchester United (02.05.2009) (/showthread.php?tid=695) Strony: 1 2 |
PL: Middlesbrough 0-2 Manchester United (02.05.2009) - Foster - 30-04-2009 18:22 ![]() ![]() ![]() Już 2 maja na Riverside Stadium Manchester United zagra walczącym o utrzymanie w lidze Middlesbrough.Czerwone Diabły z 77 punktami na koncie zajmują pierwsze miejsce w lidze. Boro zaś zgromadziło 31 punktów i zajmuje przedostatnie miejsce. Mecz ten jest ważny zarówno dla gospodarzy jak i gości. Ci pierwsi za wszelką cenę chcą się utrzymać w lidze, drudzy zaś walczą o trzeci z rzędu mistrzowski tytuł Do końca sezonu pozostały jedynie cztery spotkania, każdy punkt obecnie jest na wagę złota. W poprzedniej kolejce po pasjonującym meczu United rozbiło Tottenham 5-2, Boro zaś uległo na Emirates Stadium Arsenalowi 0-2. Czy Czerwone Diabły pokonają swojego rywala? Na kogo postawi w tym meczu Sir Alex Ferguson? O tym i wszystkim co związane z tym spotkaniem piszemy w tym temacie. Zapraszamy do dyskusji. Re: PL: Manchester United - Middlesbrough (02.05.2009; 13:45) - Chudy - 30-04-2009 21:42 No kto wygra ? Mam nadzieje że będzie bez niespodzianek i wygra United. Na całe szczęscie Boro nie ma Marka Schwarzera, który wielokrotnie powodował u mnie tłok przekleństw i napady złości. Co do składu bramka wiadomo VDS. Na obronie też standard Evra,Vidić,Rio (chyba będzie zdrowy),O'Shea [chociaż może warto byłoby dać szanse Rafelowi ?). W pomocy możliwe że zagra Park,Ronaldo,Carrick Fletcher w ataku Rooney i Berbatov (a za niego Tevez pod koniec ? ) MI się marzy takie zestawienie aby na skrzydłach Rooney i Ronaldo a z przodu Tevez i Berba aby porządnie dokopać Boro.No ale takie drobne moje marzenia. Typuje wynik jakoś 2:0 i większy. Jednak jeżeli Boro zaszaleje i strzeli bramkę, wór z bramkami się szerzej otworzy na ich niekorzyść. Re: PL: Manchester United - Middlesbrough (02.05.2009; 13:45) - Damian91 - 01-05-2009 07:02 Fergie zapowiedział, że dokona kilku zmian w składzie na mecz z Boro i to jest chyba zrozumiałe bo dość, że mamy końcówkę bardzo ciężkiego sezonu to gramy sobota-środa-sobota więc zmiany są potrzebne. Dlatego myślę, że Rooney zacznie mecz na ławce bo jest nam bardzo potrzebny na Arsenal a z Boro zobaczymy Berbatowa z Tevezem. W obronie O'Shea(Rafael) - Vida - Evans(jeżeli Rio nie da rady) - Evra. W pomocy Park - Carrick - Giggs - Nani. Ronaldo myslę, że też powinien odpocząć. I Nani niech zagra i pokaże sie z dobrej strony chociaż pod koniec sezonu. Re: PL: Manchester United - Middlesbrough (02.05.2009; 13:45) - branka - 01-05-2009 09:14 Rio podobno nie zagra. Też uważam że Ronaldo i Rooney powinni zacząć z ławki. Fletch też może odpocząć, ale ja bym widziała w środku pola Rudego zamiast Giggsa. O'shea mógłby grać, bo jestem wtedy bardziej pewnna, że nie damy sobie wbić głupich goli - Rafael to fajny zawodnik, ale jeszcze sporo sie musi nauczyć. Trzeba to wygrać, bo potem różnie może być w meczach z City i Arsenalem. W każdym razie nie możemy zagrać najmocniejszymi zawodnikami, przynajmniej nie w 100%, bo nie damy rady we wtorek, bo tam będzie wielka bitwa, nie wierzę że Arsenal będzie sie bronił - wręćz przeciwnie będa biegać do upadłego i jeszcze nas kopać. Stawiam na zabójcze tempo spotkania i do tego trzeba dać niektórym zebrać siły. Re: PL: Manchester United - Middlesbrough (02.05.2009; 13:45) - Czary - 01-05-2009 10:15 Rio nie powinien grać w tym meczu. On musi być gotowy na CL. Nie ma sensu go przemęczać, czy wystawiać, z jakąś niedoleczoną kontuzją. Evans powinien dać sobie radę, bo jest świetnym obrońcą, co udowodnił już nieraz. Ja bym proponował taki skład: VDS O'Shea - Vida - Evans - Evra Ronaldo - Flletcher(Scholes) - Carrick(Anderson) - Giggs (Nani) Berbatov - Roo Co do obsady bramki to nie powinno być żadnych pytań, bo w tym meczu nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktów. Edwin ostatnio broni pewnie i nas nie zawodzi. Obrona. Bez żadnych niespodzianek. Rio niech się kuruje i odpoczywa. Evans da sobie radę z Vidą na środku. Na bokach Oszej (ewentualnie Rafael) i Evra. Pomoc. W pierwszym składzie na środku chciałbym zobaczyć Fletcha, który zagrał świetny mecz z Arsenalem. Na tej pozycji widziałbym też Scholesa. Partnerować Szkotowi powinien Carrick. Skrzydła dla CR i Giggsa. W ataku w tym meczu warto by było postawić na Berbatova. Ostatni meczu zaczął na ławce i nie sądzę, żeby tym razem było tak samo, dlatego widzę go w pierwszym składzie. Liczę na jego dobrą grę i świetne podania. Roo to jak dla mnie pewniak. Mecz będzie ciężki, ale mam nadzieję, że wygramy go w dobrym stylu 2-0. Re: PL: Manchester United - Middlesbrough (02.05.2009; 13:45) - michal85 - 01-05-2009 11:03 Z tego ci wiadomo jutro nie gramy na Old Trafford... ![]() Gdyby tak faktycznie było, to może poparłbym ludzi chcących wystawić kilku rezerwowych. Jak dla mnie zwycięstwo w PL jest w tym roku ważniejsze niż Puchar Europy. Nie możemy po prostu dopuścić do tego, żeby Scousersi cieszyli się z tytułu. Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - Foster - 01-05-2009 11:33 Kurde jeszcze wczoraj pisało na manutd.com że gramy na Old Trafford... :? Czeka nas bardzo trudny wyjazdowy mecz, którego nie możemy sobie odpuścić... dlatego też trzeba wystawić silny skład... Dla Boro każdy mecz jest teraz jak o mistrzostwo, oni potrzebują punktów by utrzymać się w lidze, więc nie ma co liczyć na łatwy mecz... VDS Rafael (Brown) - Vidic - Evans - Evra Scholes - Anderson - Carrick Ronaldo - Berbatov Tevez Uważam, że Rooney, Fletcher i Giggs powinni być oszczędzani na mecz z Arsenalem. Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - Tomek91 - 01-05-2009 13:55 Gramy z zespołem z końcówki tabeli, więc brzmi to jakby czekało nas proste spotkanie. Jednak wyjazdy na Riverside kojarzą mi się z ciężkimi spotkaniami i nerwami. Boro zbytnio nam nie leży, rok temu też graliśmy tam pod koniec sezonu i skończyło się na 2:2, choć to Boro prowadziło 2:1 i miało pod koniec piłkę meczową. Tak, więc bardziej spodziewam się męczarni niż spacerku. Forma rywali to 4 punkty w pięciu meczach (wygrana z Hull i remis z Fulham), do bezpiecznego miejsca tracą ledwie 3 oczka, więc zanosi się na to, że gospodarze będą walczyć o każdy punkt jak o życie. Mając w perspektywie mecz z Arsenalem byłbym skłonny wystawić skład nie będący najsilniejszym, ale rywal aż tak nie pozwala na odpuszczenie spotkania. Choć bardziej byłbym zadowolony z rozwiązania, że grają podstawowi gracze, do przerwy rozwiewane są wszelkie wątpliwości, a druga połowa to już formalność, ale takiego komfortu nikt nie zagwarantuje ![]() Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - Foster - 01-05-2009 17:40 Cytat:Manchester United: van der Sar, Foster, Kuszczak, O'Shea, Rafael, Brown, Vidić, Evans, Evra, Ronaldo, Nani, Scholes, Fletcher, Carrick, Anderson, Park, Giggs, Rooney, Tévez, Berbatov, Macheda, Welbeck Ferguson przebąkiwał coś o wystawieniu w pierwszym składzie Kiko, do tego mają jeszcze zagrać Foster, Welbeck, Scholes, Park, Nani, Evans. Jeśli rzeczywiście SAF ma w planie wystawienie wyżej wymienionych zawodników to bardzo realna wydaje się strata punktów na Riverside Stadium... Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - truered - 01-05-2009 17:51 Zgadzam się z Fosterem biorąc pod uwagę,że Boro jest drużyną,która gra lepiej,niż wskazuje na to miejsce w tabeli. Mają niezlego Tuncaya, zawsze groźnego Downinga, no i naszego killera sprzed roku Afonso Alvesa. Przydałby się ktos z dwójki Tevez/Berbatov + Scholes albo Andy na rozegranie. W obronie wraca Wesley, wiec Ołszej na ławę, moze Fabio zamiast Evry. Szkoda,ale całkowicie rozumiem Fergusona. Skład podstawowy ma przede wszystkim awansować do finału LM, jutro pora na Welbecka, Kiko i innych,żeby pokazali cojones. Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - Chudy - 01-05-2009 19:58 Jak on ma zamiar oszczędzać skład to niech Teveza wstawi, kondycyjnie dla niego to będzie nic tym bardziej że i tak prędzej Berbe wystawi we wtorek. To jest decydująca faza sezonu i mam nadzieje że obejdzie się jednak bez eksperymentów. Jeden zawodnik ok, ale nie cały atak :roll: Re: PL: Middlesbrough - Manchester United(02.05.2009; 13:45) - Kwas - 01-05-2009 20:55 Ferguson wspominał coś, że jest szansa, aby zagrali Wellbeck, Machede i Gibson. Byłbym zdziwiony, gdyby cała trójka wyszła na boisko w pierwszym składzie w jutrzejszym spotkaniu. Macheda ok, w ataku z Berbatovem, ale Gibson? Przecież on nawet jeszcze nie zagrał ani jednego meczu w lidze, i miałby wskoczyć do pierwszego składu, gdy ważą się losy mistrzostwa? Pograł sobie w Carling Cup oraz F.A. Cup i na razie mu wystarczy. Wellbeck? Wolałbym, aby nie zaczynał jutro od pierwszych minut. W ataku nie ma dla niego miejsca, a w pomocy te już są chyba zajęte - Park i Nani prawdopodobnie wybiegną od pierwszych minut operując na flankach drugiej linii. W środku pewny jest występ Scholes'a. Obok niego wdziałbym Carrick'a, ale mam obawy, że zagra Gibson :/ Obrona raczej się nie zmieni, przynajmniej tak wynika z tego, co mówił sir Alex. A szkoda, bo z miłą chęcią zobaczyłbym Brown'a w pierwszym składzie. Mecz na pewno nie będzie łatwy - gospodarze z pewnością będą gryźć trawę, w końcu nie mają jeszcze zapewnionego utrzymania w lidze, więc każdy punkt jest dla nich na wagę złota. Edit Tak teraz patrzę i widzę, że w kadrze meczowej nie ma Gibsona, więc możemy spać spokojnie... Re: PL: Middlesbrough - Manchester United (02.05.2009; 13:45) - sebos_krk - 02-05-2009 07:55 Richard napisał(a):Mecz na pewno nie będzie łatwy - gospodarze z pewnością będą gryźć trawę, w końcu nie mają jeszcze zapewnionego utrzymania w lidze, więc każdy punkt jest dla nich na wagę złota.I na to Ferguson przy ustalaniu składu musi zwrócić uwagę. Walczący o utrzymanie rywal to najgorszy przeciwnik w końcówce sezonu. Ja myślę, że zmiany na pewno będą, ale nie jakieś drastyczne. Słowa Fergusona pewnie miały uśpić czujność rywala. Powinno być dobrze. Re: PL: Middlesbrough - Manchester United (02.05.2009; 13:45) - Szymcio - 02-05-2009 10:00 1. Moim zdaniem, Ferguson może oczywiście wymienić kilku graczy, ale mam nadzieję, iż nie będzie grzebał w defensywie. O'Shea - Evans - Vidic - Evra, tak to powinno wyglądać, a do tego na bramce oczywiście Van der Sar. Sezon wkracza w decydującą fazę i próbowanie Fostera tudzież Kuszczaka może się zakończyć małą katastrofą. 2. Ronaldo z Rooneyem zapewne nie wyjdą na to spotkanie w podstawo|wym składzie. Ale bardzo ważne jest to, by siedzieli na ławce rezerwowych. Wiemy, jak czasem kończą się mecze, gdy Ferguson nie ma kim straszyć z ławy. OK. - Portugalczyk z Anglikiem mogą odpocząć, może i nawet cały mecz, ale na Boga, niech sir Alex nie odstawia ich na trybuny. 3. Jestem za tym, aby po raz kolejny dać szansę Naniemu. Chłopak może i ostatnio gra katastrofalnie, ale pamiętajmy, że on bardzo często przeplatał fatalne występy z dobrymi. Może dziś będzie miał swój dzień konia, tak jak Almunia w środę i pokaże coś na miarę talentu. Jeśli nie - w odwodzie musi pozostać Cristiano, który ewentualnie zastąpi młodszego rodaka. 4. Przestrzegam przed lekceważeniem Middlesbrough. Jest to nieobliczalna ekipa, która pokonała u siebie Liverpool 2:0! W dodatku, gwoli przypomnienia, zarzucę czterema ostatnimi wynikami MU z tą ekipą na Riverside Stadium: 2004/2005 - 0:2 (Fletcher, Giggs) 2005/2006 - 4:1 (Ronaldo) 2006/2007 - 1:2 (Saha, Fletcher) 2007/2008 - 2:2 (Ronaldo, Rooney). Jak widzicie, lekko raczej nigdy nie było, a w dodatku potrafiliśmy przegrać nawet trzema bramkami. Dziś, gospodarze znajdują się na osiemnastym miejscu w tabeli i zapewne dalecy są od formy z sezonu 05/06, ale kto wie... 5. Skoro Ferguson tak bardzo chce kombinować, to postawiłbym na taki skład: Van der Sar - O'Shea, Evans, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Fletcher, Park - Tevez, Berbatow. A na ławie? Ronaldo, Rooney, Giggs, Anderson, Rafael, Brown i Foster. MUFC OUR RELIGION - BELIEVE. Re: PL: Middlesbrough - Manchester United (02.05.2009; 13:45) - michal85 - 02-05-2009 15:19 Prawdziwie mistrzowski występ. Bez nadmiernego wysiłku, w wielu fragmentach grając po prostu na stojąco, wygraliśmy pewnie. Zwycięstwo mogło być jeszcze wyższe, ale nie ma co marudzić... Foster - niezwykle pewny w swych interwencjach [ 6.5 ] O'Shea - kolejny solidny występ [ 7 ] Evans - znowu bez zarzutu, a IMO minimalnie nawet lepszy niż vidić [ 8 ] Vidić - klasa [ 7.5 ] Evra - pewny w defensywie [ 7 ] Park - niemal przez cały występ bezproduktywny [ 6.5 ] Giggs - gol, ale poza tym bez błysku [ 7 ] Scholes - dobry występ, kilka ciekawych piłek, ale powinien kończyć mecz z przynajmniej jedną strzeloną bramką [ 7 ] Rooney - z minuty na minutę lepszy. Występy na lewej flance zdecydowanie mu odpowiadają. Raz po raz nękał defensywę gospodarzy i zaliczył świetną asystę. Znowu MOTM [ 8 ] Macheda - nieźle. Stracił wprawdzie całkiem sporo piłek, ale można mu to wybaczyć [ 5.5 ] Berbatova - uwielbiam oglądać szarżującego Rooney'a, ale równie lubię patrzeć na Bułgara, któremu wszystko przychodzi z taką łatwością... [ 7] Rezerwowi - 6. Nic specjalnego. Oby tylko wszyscy byli zdrowi na Arsenal ![]() |