Gabriel Obertan - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Gabriel Obertan (/showthread.php?tid=727) |
Gabriel Obertan - Adis - 08-07-2009 14:07 26. GABRIEL OBERTAN Data urodzenia: 26 lutego 1989 Miejsce urodzenia: Pantin, Francja Narodowość: Francuz Pozycja: Pomocnik / napastnik Wzrost: 186 cm Poprzedni klub: Girondins Bordeaux Debiut w MU: - Re: Gabriel Obertan - matys - 08-07-2009 14:42 Cytat:Introducing... Gabriel Obertan Introducing... Obertan Kolejny prawy skrzydłowy :roll: I jeszcze druga wiadomość, Obertan opuści tourne z powodu kontuzji. Re: Gabriel Obertan - Lasq - 08-07-2009 14:57 No raczej nie jest to wzmocnienie na najbliższy sezon. Ale ja jestem bardzo zadowolony z tego ruchu. Po pierwsze wydaliśmy na niego 3 miliony co nie jest w dzisiejszych czasach jakąś zawrotną sumą. Po drugie chłopak przychodzi z ligi francuskiej a ja zgadzam się z zacytowanym wyżej wywiadem, że ta znacznie lepiej przygotowuje do gry w EPL niż np. Portugalska. Po trzecie nie jest kompletnym żółtodziobem bo grał już np. w LM więc jakieś tam doświadczenie ma. Fakt, że jego kariera nie rozwijała się ostatnio najlepiej ale liczę, że właśnie przejście do nas pozwoli mu uczynić duży krok do przodu. PS. Nani out? Ja osobiście dałbym mu jeszcze jeden sezon szansy ale zaczyna się robić ciasno na skrzydle. I albo szanse będzie dostawał w najbliższym sezonie Obertan albo Portugalczyk. Bo jakoś nie wierze, żeby nasz nowy nabytek SAF wystawiał na środku pomocy. Chociaż kto go tam wie. Re: Gabriel Obertan - matys - 08-07-2009 15:01 A Nani to nie lewoskrzydłowy? Re: Gabriel Obertan - Lasq - 08-07-2009 15:05 Od razu się poprawiłem bo sam przeczytałem, że głupotę napisałem. W każdym razie i tak jest ciasno bo jest jeszcze Tosić, który też swoje szanse by chciał pewnie zacząć dostawać. Wydaje mi się, że ktoś z tej trójki (Obertan, Nani, Tosić) będzie musiał odejść i chyba najbliżej ma Nani Re: Gabriel Obertan - Foster - 08-07-2009 15:45 Obertan to bardzo utalentowany zawodnik, który może grać na obu skrzydłach i za napastnikiem (tak się rozpisują na serwach o United ), także jeśli nadal będzie się bardzo dobrze rozwijał to będziemy mieli z niego wiele pożytku. 3 mln w dzisiejszych czasach to na prawdę niewiele Szkoda, że Gabriel nie będzie mógł nam się zaprezentować w Azji... Witamy w United Re: Gabriel Obertan - Chudy - 08-07-2009 15:51 No tak ale od Obertana nei można oczekiwać zbyt wiele podobnie jak od Tosica. Oni będą grać raczej końcówki, albo mecze w CC Wobec Gabriela trzeba się uzbroić w cierpliwość, koleś fajnie drybluje ale raczej szału od razu nie będzie robił. Re: Gabriel Obertan - Czary - 08-07-2009 16:28 Kolejna bardzo szybka akcja z zakupem zawodnika, przez Sir Alexa. Zawodnik został zakupiony praktycznie dwa dni po pierwszych sygnałach o zainteresowaniu tym zawodnikiem SAFa (sytuacja podobna jak z Owenem). Mam nadzieję, że nie jest to ostatnie nasze wzmocnienie w tym okienku transferowym, bo Gabriel mimo wszystko nie jest gotowy na występy w pierwszym składzie przez większą część sezonu. Trochę żałuję, że nie będziemy mogli go zobaczyć w akcji na turnee w Azji. Gabriel witamy :twisted: Re: Gabriel Obertan - Lukas - 08-07-2009 16:45 Po raz kolejny Fergie zaskakuje. Najpierw Owen, a teraz mało znany (bynajmniej mi) zawodnik. Kwota nie jest astronomiczna, a z tego co piszą/mówią jest bardzo utalentowanym piłkarzem. Chciałbym żeby jak najszybciej zaadaptował się w Manchesterze, jednak tak jak wam, wydaje mi się, że w tym sezonie Gabriel nie będzie jeszcze ważnym elementem układanki. Teraz najważniejsze żeby przyzwyczaił się do stylu jaki panuje w Anglii no i ... czekamy na debiut Re: Gabriel Obertan - dsw_MUszyna - 08-07-2009 17:21 Kolejna szybka/cicha akcja zakończona transferem co się Szkotowi chwali. Co do Gabriela Obertana to różny może być z nim biznes. Ma chłopak syndrom niespełnionego talentu, dlatego nie sądzę że przeprowadzka na wyspy sprawi że "nagle skoczą mu atrybuty". Na pewno stanie się trochę lepszym piłkarzem, którego za 2/3 lata będziemy mogli sprzedać z korzyścią No ale obym się mylił Re: Gabriel Obertan - panopticum - 08-07-2009 17:26 Francuzi zawsze mile widziani na Old Trafford. Re: Gabriel Obertan - BartiMU - 08-07-2009 17:41 Szczerzę mówiąc nie spodziewałem się takiego transfer. Jest to na pewno zawodnik przyszłościowy. Bardzo się cieszę że jest on "uniwersalny" w ofensywie. Tak jak mówili poprzednicy, na pewno w tym sezonie jeszcze nie pokażę się jako znaczące wzmocnienie ale liczę na dobre występy w CC czy pierwszych rundach FA. Nam pozostaje czekać i zobaczyć co z niego będzie Re: Gabriel Obertan - sebos_krk - 08-07-2009 18:40 Liczę, że zrobi większą karierę u nas niż Bellion. Czy melodia przyszłości? Ma już 20 lat, więc parę spotkań w sezonie powinien zaliczyć. Okaże się co potrafi. Re: Gabriel Obertan - Adis - 08-07-2009 18:53 Foster26 napisał(a):także jeśli nadal będzie się bardzo dobrze rozwijał to będziemy mieli z niego wiele pożytku. Właśnie kłopot w tym, że Gabriel się w pewnym momencie przestał rozwijać, debiutował w dorosłej piłce w wieku 17 lat, teraz ma już na liczniku 20 i chyba Francuzi oczekiwali, że w obecnym wieku będzie odgrywał ważniejszą rolę w futbolu, niż ma to miejsce obecnie. Wierzę jednak, że Sir Alexowi uda się Francuza jakoś "odblokować" i będziemy mieli z niego pociechę za jakiś czas, bo potencjał ku temu na pewno ma. Re: Gabriel Obertan - garret9 - 08-07-2009 23:21 sebos_krk napisał(a):Liczę, że zrobi większą karierę u nas niż Bellion. Czy melodia przyszłości? Ma już 20 lat, więc parę spotkań w sezonie powinien zaliczyć. Okaże się co potrafi. ja natomiast uważam, ze bedzie raczej jak z Tosiciem. Wiele hałasu, obiecanek cacanek i pochwał.. klepania sie po dupach a koles spedzi rok-dwa w rezerwach i tyle sie o nim dowiemy, moze co najwyzej jakby byla kiedys znowu plaga kontuzji jak teraz na zime.. (tfu tfu tfu.. odpukac...) dsw_MUszyna napisał(a):[...] Na pewno stanie się trochę lepszym piłkarzem, którego za 2/3 lata będziemy mogli sprzedać z korzyścią bedzie jak mówisz... ale pochwalam transfer bo trzeba szukac kogos kto błyśnie, kogos nietuzinkowego, moze... moze... któryś z takich transferów zaowocuje taką postawą jak Crynaldo z lat 03-05... bo potem to juz byl prawdziwym pilkarzem ;] |