![]() |
Grupa B - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Mistrzostwa Świata RPA 2010 (/forumdisplay.php?fid=41) +---- Wątek: Grupa B (/showthread.php?tid=884) Strony: 1 2 |
Grupa B - paolo - 04-06-2010 18:47 Drużyny: Argentyna Nigeria Korea Południowa Grecja Terminarz: 12 czerwca, sobota Johannesburg: Argentyna - Nigeria (16.00) Port Elizabeth: Korea Płd. - Grecja (13.30) 17 czerwca, czwartek Johannesburg: Argentyna - Korea Płd. (13.30) Bloemfontein: Grecja - Nigeria (16.00) 22 czerwca, wtorek Durban: Nigeria - Korea Płd. (20.30) Polokwane: Grecja - Argentyna (20.30) W tym temacie dyskutujemy o wszystkim, co związane z Grupą B. Re: Grupa B - atenats - 04-06-2010 21:09 Typuję Argentynę i Nigerię. Myślę, że w tym roku większość afrykańskich zespołów będzie grało bdobrze i do tego będą mieli pomoc 23 osoby na boisku ![]() Re: Grupa B - Foster - 04-06-2010 21:59 Mimo, że z Maradony trener jak z koziej dupy trąbką, to Argentyna wydaje się być murowany kandydatem do awansu. Messi, Higuain, Milito - Ci zawodnicy na pewno kilka bramek załadują. O drugie miejsce moim zdaniem walczyć będą pozostałe trzy drużyny. Wydaje mi się, że Grecja, Nigeria i Korea prezentują zbliżony poziom. Kciuki trzymać będę za Nigerię. Re: Grupa B - RedLucas - 05-06-2010 10:01 Pierwsze miejsce w grupie raczej zarezerwowane dla Argentyny, za to walka o drugą pozycję zapewne będzie bardzo ciekawa. Drużyny te posiadają podobny potencjał i ciężko wytypować, kto awansuje. Osobiście stawiam na Nigerię ![]() Re: Grupa B - Tomek91 - 05-06-2010 10:43 Argentyna może i w grupie sobie poradzi, ale dalej mogą mieć już ciężej, samymi napastnikami mundialu nie wygrają. Jako drugi zespół, który miałby grać dalej liczę na Koreę(tak to się odmienia? ![]() Re: Grupa B - CyberMU - 05-06-2010 17:24 Zagłosowałem na Argentynę i Nigerię. ![]() Argentyna ma Messiego i Higuaina, którzy mają za sobą dobre sezony i mogą pociągnąć resztę zespołu. Nigerii mogą pomóc ściany z racji tego, że to Afrykańska drużyna. ![]() Mistrzowie Europy z 2004 wg mnie nic nie ugrają i za kończą turniej na fazie grupowej i miejscu 4. Re: Grupa B - Lukas - 05-06-2010 18:04 Argentyna to pewniak do wyjścia z grupy z pierwszego miejsca. Jeśli chodzi o drugie miejsce to tutaj walka będzie się toczyć między Nigerią i Koreą Południową a ja z racji sympatii dla Ji Sung Parka obstawiłem, że to jego reprezentacja przejdzie dalej. Jeśli chodzi o Greków to nie wydaje mi się żeby mieli coś do powodzenia. Re: Grupa B - mucha - 06-06-2010 10:12 Argentyna wiadomo. Nawet taki słaby trener jak Maradona nie może spierdolić potencjału tej drużyny, a już na pewno ofensywy. Jako drudzy powinni wyjść Koreańczycy. To bardzo ambitna drużyna. Ostatnio męczyli się z nimi Hiszpanie, którzy wygrali 1:0, strzelając gola w końcówce. Nigeria mocna była na mistrzostwach świata w 1998. Teraz to tylko nazwa. Grecy natomiast wyszaleli się na EURO 2004. Wystarczy. Re: Grupa B - Kwas - 06-06-2010 11:45 Maradona do mundialu ze swoim zmysłem taktycznym, zachowaniem, inteligencją, pasuje chyba tylko z powodu przeszłości zawodniczej. Mimo pozostawienia Cambiasso i Zanettiego ( <hahaha> ) w domu kadra prezentuję się naprawdę okazale i pewnie uda im się wyjść z tej grupy, aczkolwiek: 1. Jeśli Grecja zostanie świetnie ustawiona przez Rehhagela, tak jak 6 lat temu, nie pozostawiając za dużo przestrzeni swoim rywalom, skutecznie wybijając ich z rytmu, to kto wie - może uda im się sprawić niespodziankę ( lekko fantazjuję, nie ? ) 2. Nigeria z cała pewnością się nie podłoży, na dodatek mistrzostwa są na jej kontynencie. I jeżeli mówimy o tłoku w ataku Albicelestes, to sytuacja w drużynie Super Orłów wygląda podobnie; Martins, Kanu, Odemwingie, Obinna, Aiyegbeni, Utaka. Doskonale znane nam nazwiska, do tego jeszcze mniej popularny Ideye Brown. Na mundial pojedzie też Danny Shittu, ale jak ten człowiek ma być w formie, jeżeli w poprzednim sezonie, ani razu nie wybiegł na boisko ? Re: Grupa B - Kosma - 11-06-2010 22:46 Tutaj awansuje zapewne Argentyna i Korea, ewentualnie Nigeria. Chociaż, jak ktoś już napisał, zarówno Grecy grający jak na Euro 2004, mocna Korea, no i Nigeria grająca niejako w domu mogą napędzić stracha Argentyńczykom. Mimo to mucha napisał(a):Nawet taki słaby trener jak Maradona nie może spierdolić potencjału tej drużyny, a już na pewno ofensywy.I tą ofensywą dadzą sobie radę w grupie. Ale po trafieniu na np. Meksyk w 1/8 mogą się mocno zdziwić. Re: Grupa B - Pavllik - 12-06-2010 09:00 Myślę ,że do Argentyny dołączy zapewne Nigeria myślę że piłkarzy ma lepszych od Korei ale za to oni są bardziej waleczni zostawiają więcej potu i serca na boisku więc myślę ,że będzie ciekawa wojna o 2 pozycje ![]() Re: Grupa B - Mata - 12-06-2010 14:25 Parki dały radę. Do 70 min Grecy praktycznie nie istnieli. Potem przebudzili się i zawrzało. Aż się dziwię, że skończyło się tylko na dwóch bramkach. Ji Sung klasa sama w sobie, mogą namieszać nie tylko w obozie europejczyków. Ciekawe co pokaże Nigeria z Argentyną. Mimo wszystko podopieczni boskiego Diego są poza zasięgiem dla trzech ekip w grupie, ale tylko na papierze ![]() 3/64 ![]() Re: Grupa B - Czary - 12-06-2010 14:32 Świetny mecz Koreańczyków. Pozostawili po sobie świetne wrażanie. Grali szybko i ładnie dla oka. Przeprowadzali fajne akcje. Najlepszy na placu chyba Park, który mimo ładnej bramki grał z głową. Do tego mógł zaliczyć asystę po kapitalnym prostopadłym podaniu do Chu-Younga. Z zawodników których trzeba wyróżnić to na pewno Chung-Young z Boltonu i boczni obrońcy, którzy często włączali się do akcji ofensywnych stwarzając przewagę liczebną. W Grecji głownie zawiódł ten który miał być ich liderem - Karagounis. Zmiany Rehagela również nie wniosły nic dobrego. Korea w 70 minucie postanowiła bronić wyniku i dlatego więcej pola dostali Grecy, lecz i tego nie potrafili wykorzystać. Czekam na kolejne mecze Koreańczyków, bo bardzo fajnie i przyjemnie się ich ogląda i mogą sprawić nie jedną niespodziankę na tym turnieju. Re: Grupa B - panopticum - 12-06-2010 22:51 Paskudny mecz Argentyna - Nigeria. Miałem nadzieję, że Argentyńczycy dostaną po ryju albo co najmniej remis będzie. I jeszcze komentatorzy się zachwycali jakie to widowisko, jakie podania. Jedno do przodu, potem do tyłu, ja do ciebie ty do mnie. Głównie tak podawali Argentyńczycy. Re: Grupa B - Tomek91 - 13-06-2010 08:25 Mi też ten mecz się nie podobał i największą atrakcją był Szpaku z Higuainem i Yakubu wymawianymi na 3 różne sposoby ![]() Z taką grą zespół z Afryki daleko nie zajdzie, a Argentyna? Maradona popisał się wystawiając Gutiereza na prawej obronie, koleś był do zmiany już w przerwie, a został do końca. Wprawdzie wygrali i przez większość spotkania kontrolowali przebieg gry, ale jakoś mnie nie zachwycili, razili nieskutecznością. Koniec końców, mimo wszystko wygrali i zainaugurowali turniej zwycięstwem, co nie każdemu faworytowi może się udać/udało się (vide Anglia). |