![]() |
Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2010/2011 (/forumdisplay.php?fid=42) +---- Wątek: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion (/showthread.php?tid=899) |
Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - paolo - 25-07-2010 16:24 Sezon 2009/2010 za nami, angielską ekstraklasę opuściły trzy najsłabsze ogniwa: Portsmouth, Hull City oraz Burnley. Najbardziej rozczarowała drużyna The Pompey, która kłopoty finansowe uwieńczyła ostatnim miejscem w ligowej tabeli z 67-punktową stratą do lidera - Chelsea. Naturalnie spadkowiczów zastąpią trzy inne drużyny - beniaminki z Championship, a w tym roku są nimi świetnie znane Newcastle United, które odpokutowało już słaby sezon 2008/09 i wraca do Premier League jako mistrz Division One, a także: wicemistrz West Bromwich Albion (były klub Tomasza Kuszczaka), który opuścił Premiership w tym samym czasie co Newcastle i w tym samym czasie do Premiership wraca oraz Blackpool FC debiutujące w Premier League, dla których będzie to pierwszy występ w najwyższej angielskiej klasie rozgrywkowej od 1971. W ekipie Blackpool numerem jeden w bramce jest wychowanek Manchesteru United, Paul Rachubka. W latach 1999-2001 wystąpił on w trzech meczach drużyny z Old Trafford. Zapraszam do wstępnej dyskusji, jak oceniacie szanse poszczególnych drużyn, które w tym roku zawitały do Premier League. Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - allfanmu - 25-07-2010 17:56 WBA to w ogóle dziwna drużyna.. Za słaba na Premier League a za mocna na Championship. Który już raz spadają by po sezonie powrócić do najwyższej klasy rozgrywkowej? Najmocniej wygląda Newcastle, które w miarę ustabilizowało skład w niższej lidze. Nie było też wyprzedaży na miarę oczekiwań, więc po drobnych wzmocnieniach powinni sobie bez problemu poradzić. Blackpool będzie jedną wielką niespodzianką. Coś jak Burnley w zeszłym sezonie. I pewnie podzielą los "The Clarets" tj. pokażą ambitną walkę, mogą sprawić kilka niespodzianek, ale bez doświadczonych graczy na poziomie BPL może być bardzo trudno zostać na więcej niż jeden sezon. Ale do pierwszego meczu sezonu jest jeszcze trochę czasu. Okienko trwa i dopiero po ukrystalizowaniu się składów beniaminków będzie można powiedzieć więcej. Więc to moja taka wstępna opinia. ![]() Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - sebos_krk - 25-07-2010 21:13 allfanmu napisał(a):WBA to w ogóle dziwna drużyna.. Za słaba na Premier League a za mocna na Championship. Który już raz spadają by po sezonie powrócić do najwyższej klasy rozgrywkowej?Sytuacja podobna do Sunderlandu swego czasu. W końcu Czarne Koty zdobyły lepsze finansowanie i poukładały zespół na tyle, żeby mieć wyższe cele niż tylko walka o utrzymanie. Jednakże West Bromowi tak różowej opcji nie przewiduje. I tak sukcesem jest, że tak często goszczą w PL. allfanmu napisał(a):Najmocniej wygląda NewcastleDobrze, że wrócili. Taka publika zasługuje na coś więcej niż oglądanie Scunthorpe czy Plymouth. To będzie sezon, gdzie piłkarze będą chcieli zmazać plamę i pokazać, że w najwyższej klasie są w stanie walczyć o coś więcej niż 17 miejsce. Nie przewiduję od razu walki o puchary, ale ligowy byt powinni sobie spokojnie zapewnić. Skład mają doświadczony, może jeszcze dojdą jakieś wzmocnienia, nowy nabytek, Gosling dopiero co wraca po kontuzji. Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - ZasadKG - 25-07-2010 21:16 Ja tam zamiast komentować każdą drużynę po kolei powiem jedno - bardzo szkoda że Notthingam Forrest nie weszło do najwyższej klasy rozgrywkowej, bo wreszcie mielibysmy zawodnika z Pola regularnie grającego w Premier League: ) Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - RedLucas - 27-07-2010 21:39 Osobiście byłbym mocno zaskoczony jeśli Newcastle nie utrzymałoby się w Premier League, za to swój byt w najwyższej klasie rozgrywkowej uratowałoby WBA i Blackpool. Pod warunkiem, że ci pierwsi jakoś sensownie się nie wzmocnią, to zapewne skończą jak zazwyczaj. Za to druga drużyna jest dla mnie kompletnie anonimowa, nigdy nie widziałem ich w akcji, wogóle nie wiem jakim cudem udało im się awansować zostawiając w przegranym polu m.in. Mboro :mrgreen: Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - daniel - 10-06-2011 16:16 Dajmy nowy temat z aktualnymi Benjaminami, ciekawe ekipy weszły do PL i można by coś o nich skrobać powoli ![]() Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - matys - 10-06-2011 17:50 daniel napisał(a):Dajmy nowy temat z aktualnymi Benjaminami, ciekawe ekipy weszły do PL i można by coś o nich skrobać powoliZałóż ![]() Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - mucha - 10-06-2011 17:52 matys napisał(a):Załóż A ty moderatorze od czego jesteś? :lol: Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - matys - 10-06-2011 17:56 Ja już dawno nie jestem moderatorem, już im mówiłem nie raz, żeby mnie wywalili, bo nic nie robię. Re: Beniaminki: Newcastle, Blackpool, West Bromwich Albion - Mata - 10-06-2011 18:01 Dajcie mi chwilkę, albo i ze dwie. |