Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najpiękniejsze miasto w Polsce
spalacz Offline
Member

Liczba postów: 132
Reputacja: 0
Najpiękniejsze miasto w Polsce
Jakie jest według was najpiękniejsze miasto/miejsce w Polsce.

Ja mimo, że jestem z Włocławka nie lubię tego miasta. Uwielbiam Słupsk. Stamtąd pochodzi moja mama i babcia. Często tam bywam ze względu na to, że mam tam dużo rodziny. Jestem tam przynajmniej raz w roku, czasem dwa. Do niedawna prowadziliśmy małą walkę rodzinną. Mój kuzyn był za Chelsea ja za MU (co chyba nikogo tutaj nie dziwi). Teraz on przestał się aż tak interesować piłką więc wojna się skończyła.

Przejdźmy do sprawy miasta. Słupsk jest nazywany polskim Paryżem. Wiele zabytkowych, pięknych kamienic, ratusz i wiele innych wspaniałych miejsc urzeka niejednego, który chociażby raz tamtędy przejeżdżał. Ratusz szczególnie w nocy wygląda świetnie. Jest fajnie oświetlony. Ogółem rzecz biorąc to miasto bardzo mi się podoba i mam taką nadzieję, że kiedyś tam zamieszkam.

A jakie miasta są szczególnie bliskie waszym sercom?

<!-- m -->http://www.poligames.com/play.php?juego=345<!-- m -->
Bend it like Beckham!
Rekord - 5,12s
03-03-2008 15:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
WoLaK Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,486

Co do Włocławka to się z Tobą w pełni zgadzam.Kilka razy przejeżdżałem i naprawdę miasto niczym nie zachęca.Najgorsza jest droga,którą się tam wjeżdża,dosłownie jak na jakimś pobojowisku.

Miło,że tak mówisz o moim mieście,ale ja nie mam tego samego zdania.Nie uważam,że Słupsk jest jakimś brzydkim albo beznadziejnym miastem,ale jednak niczym się nie wyróżnia.Nie ma tu za wiele miejsc,w których można by spędzić swój własny czas.Dopiero teraz zaczęto budować jakieś centra handlowe czy rozrywki.Fakt,że centrum miasta jest ładne,ale chyba tylko centrum.

Miastem,które mi się zdecydowanie najbardziej podoba jest Kraków.Po prostu przepiękne miasto.

Gdańsk ze względu na swoją śliczną starówkę też wpadł mi w oko.

[Obrazek: sorryvk6.gif]
03-03-2008 16:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika
woyteq Offline
Senior Member

Liczba postów: 320

Napisałbym Kraków bo to najpiekniejsze miasto w Polsce ale zostanie mi zarzucony brak obiektywizmu dlatego napisze Wrocław a zwlaszcza Ostrow Tumski.

Nie spróbujesz tego to sie o tym nie przekonasz.Prawda le¿y na ulicy nie w sieci na jakich¶ forach,leszcze dostaj± kurwicy szczekaj± zamkniêci w domach.
Do odbiorców prawdziwych na stadionach dozoba
03-03-2008 16:41
Danny93 Offline
Senior Member

Liczba postów: 540

Jak dla mnie najpiękniejszym miejscem w Polsce jest Zakopane,byłem tam dwa razy na wakacjach po prostu super,zresztą ja w ogóle bardzo lubię góry.

WoLaK napisał(a):Miastem,które mi się zdecydowanie najbardziej podoba jest Kraków.Po prostu przepiękne miasto.

Może wstyd to przyznać,ale nie byłem tam jeszcze,choć miałem okazję w 6 klasie podstawówki,już właściwie nie pamiętam dlaczego nie skorzystałem.Ale słyszałem że to naprawdę piękne miasto,chyba zdaniem większości Polaków najpiękniejsze,zresztą nieprzypadkowo co roku do Krakowa przyjeżdża tylu turystów z zagranicy.

CONCILIO ET LABORE
03-03-2008 16:52
Skull Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,905

Danny93 napisał(a):nieprzypadkowo co roku do Krakowa przyjeżdża tylu turystów z zagranicy

Szczególnie anglicy którzy później biegają po rynku pijani i bez ubran :lol:

Byłem w kilku miastach i faktycznie Kraków zrobil na mnie najwieksze wrażenie,Warszawa,Sopot,Gdynia,Gdansk,Wrocław,Lublin,Rzeszów to te wieksze które mialem okazje zobaczyc,chcialbym jeszcze kiedys wybrac sie do Łodzi,Zakopanego i do Katowic :roll:
03-03-2008 21:49
WoLaK Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,486

Skull napisał(a):Gdynia
A co w Śledziowie zrobiło na Tobie wrażenie ?
Skull napisał(a):chcialbym jeszcze kiedys wybrac sie do Łodzi
Uwierz mi,że nie chciałbyś się tam wybrać.Łódź jest strasznie wielka,strasznie szara i strasznie brudna.

[Obrazek: sorryvk6.gif]
03-03-2008 22:31
woyteq Offline
Senior Member

Liczba postów: 320

Wolak dlaczego twoj drugi wpis (na 6 w ogole w temacie) jest taki jaki jest? Skoro Skullowi podobalo sie w Gdyni to mu sie podobalo a skoro chce jechac do Lodzi to pojedzie.
Widocznie skwer Kosciuszki i Piotrkowska sa fajne.

Nie spróbujesz tego to sie o tym nie przekonasz.Prawda le¿y na ulicy nie w sieci na jakich¶ forach,leszcze dostaj± kurwicy szczekaj± zamkniêci w domach.
Do odbiorców prawdziwych na stadionach dozoba
03-03-2008 22:47
Maciek Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,276

Katowice to po raz kolejny najbardziej niebezpieczne miasto w Polsce więc lepiej jechać w inne miejsca :lol:
Ja lubie swoje miasto, ale czy ono jest jakieś przepiękne to nie wiem, może będzie za pare lat jak wszystkie plany wyjdą, ale póki co to zanosi się na to, że będziemy tu mieć stolicę (po raz kolejny) polskiego biznesu, finansów etc.
Katowice są bogate, a stają się coraz bogatsze, więc w sumie co się dziwić.
04-03-2008 15:07
spalacz Offline
Member

Liczba postów: 132

WoLaK napisał(a):Łódź jest strasznie wielka,strasznie szara i strasznie brudna.
Zgadzam się z WoLaKiem. Wielokrotnie byłem w Łodzi i to jest straszne miasto. Jestem tam 3 razy w roku i nie ma tam nic co może przyciągnąć uwagę. A już przejechać przez miasto to jest kompletna mordęga. Wjeżdżając do miasta od strony Zgierza jechałem na stadion Widzewa. Skończyło się w godzinę. Niezły czas jak na Łódź.
Skull napisał(a):Sopot,Gdynia,Gdansk,Wrocław
Sopot - byłem i naprawdę niewarto...
Gdynia - ładne miasto, ale...
Gdańsk - ...bardziej w Trójmieście podoba mi się to miasto. Najbardziej...
Wrocław - nie byłem, nie lubię, ale chce jechać. Przede wszystkim chcę zobaczyć Panoramę Racławicką. Poza tym miasto podobno nie zachwyca...

litosci z tym tematem, to forum o UNITED.

<!-- m -->http://www.poligames.com/play.php?juego=345<!-- m -->
Bend it like Beckham!
Rekord - 5,12s
04-03-2008 16:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości