Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
user999 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Re: Seriale
Niestety, ale chyba masz racje;D
24-05-2011 15:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kamill Offline
Member

Liczba postów: 219
Reputacja: 2
Ktoś tu oprócz mnie ogląda "The Killing"? Najnowszy odcinek jest genialny. :o

http://www.filmweb.pl/serial/Killing%2C+The-2011-576962

Cytat:Serial opowiada historię morderstwa młodej dziewczyny i późniejszego śledztwa. Łączy w sobie trzy wątki - detektywów pracujących nad sprawą, rodziny pogrążonej w żałobie oraz podejrzanych. Ukazuje również polityków zamieszanych w tę sprawę. Jak się okazuje, tu nie ma żadnych przypadków: każdy ma jakiś sekret, a kiedy bohater myśli, że udało mu się ruszyć do przodu, jego przeszłość daje o sobie znać.

Polecam.

Form Is Temporary, Class Is Permanent
14-06-2011 00:32
samcro Offline
Banned

Liczba postów: 1,291
Viking napisał(a):Ktoś tu oprócz mnie ogląda "The Killing"? Najnowszy odcinek jest genialny. :o
ja oglądam To i Grę o tron. Killing obecnie stoi wyżej w hierarchii bo po przeczytaniu książki Martina serial gry o tron zaczął mnie nudzić.
14-06-2011 07:44
Kamill Offline
Member

Grę o tron planuję obejrzeć niedługo, pierwszy sezon już się kończy? No i wreszcie dokończę oglądanie Breaking Bad, bo w lipcu nowy sezon się zaczyna.

I co, jakie odczucia po ostatnim odcinku?

14-06-2011 10:43
samcro Offline
Banned

Liczba postów: 1,291
pierwszy sezon już się kończy, jeszcze 3 odcinki, następny sezon pewnie za rok.drugi tom książki muszę kupić.Ale nie wiem czy nie czytać po projekcji, bo jak zacząłem oglądać nie znając książki serial bardzo mi się podobał, teraz zdążyłem kupić i przeczytać to ekranizacja mnie nudzi i nie zaskakuje niestety.

Co to the Killing to po najnowszym odcinku czekam niecierpliwie na finał, . Niby serial bez super efektów,wielkich pieniędzy, w miarę prosty ale klimat ma wypas.Muszę obejrzeć pierwowzór bodajże duński?jeśli dobrze pamiętam.
14-06-2011 11:01
kaka Offline
Senior Member

Liczba postów: 652
Reputacja: 24
Dzięki wam sięgnąłem po The Killing. Jestem po kilku odcinkach i jak na razie jestem zadowolony. Kultowym serialem to to nie zostanie, ale na prawdę dobra opcja w oczekiwaniu na nowy sezon Dextera. Mam tylko taką małą nadzieje, że serial skończy się po 2-3 sezonach. Tak więc, ogólnie rzecz biorąc podpisuje się pod rekomendacją kolegów Smile
18-06-2011 10:01
Kamill Offline
Member

A ja liczę, że może zostanie kultowym serialem. Wink

Kaka napisał(a):am tylko taką małą nadzieje, że serial skończy się po 2-3 sezonach.

Czemu? Tutaj jedna sprawa to jeden sezon, więc nie będzie tak, że poszukiwanie mordercy Rosie będzie trwało kilka sezonów. Tongue

18-06-2011 13:01
kaka Offline
Senior Member

O cholera, może rzeczywiście się trochę zagalopowałem. Nie wpadłem na to, że każdy sezon będzie innym morderstwem. Myślałem, że sprawa Rosie będzie od początku do końca tematem przewodnim. Dzięki za wyprowadzenie z błędu i wprowadzenie na właściwą drogę myślenia. Jak skończę pierwszy sezon to coś więcej może napisze 8-)
18-06-2011 16:07
kojot Offline
Senior Member

Liczba postów: 674
Reputacja: 3
Ja jedyny serial , który sobię oglądałem z własnej chęci na Internecie to '' Skins ''. Odcinki ze '' starymi bohaterami '' , czyli z miszel , krisem etc. ( jeśli się nie mylę , dawnoooo oglądałem) były bardzo fajne , gdy zacząłem oglądać z nowymi , jakoś nie podobało mi się i skończyłem w połowię sezonu .

Może sprawdzę ten polecany przez Kake serial 8-) .

I cannot put my finger on it now
The child is grown
The dream is gone
And I have become comfortably numb.
18-06-2011 16:24
kaka Offline
Senior Member

kojot napisał(a):Może sprawdzę ten polecany przez Kake serial
Nie tylko przeze mnie. Ja tylko powieliłem to co koledzy pisali wcześniej Smile I sam nie wiem czy ci spasuje ten serial bo nie wiem czego oczekujesz. Jeżeli humoru takiego jak w Skinsach to nawet się nie wysilaj i nie ładuj torrentów. Serial bez humoru, bez efektów specjalnych, bez fajerwerków. Największy jego plus to fabuła i klimat.
18-06-2011 16:35
kojot Offline
Senior Member

Ej no , ale skinsi to też nie serial komediowy. Poza tym to nie jest tak , że akurat szukałem takiego gatunku jak skinsów tylko został mi polecony przez koleżankę , a ja mogę wszystko obejrzeć , byle by było dobre .

Tobie najbardziej ufam , dlatego powiedziałem , że Ty poleciłeś Big Grin

The child is grown
The dream is gone
18-06-2011 17:24
santi Offline
Member

Liczba postów: 151
Reputacja: 0
kojot, gdybyś jednak szukał czegoś w klimacie Skins, to szczerze polecam The Misfits - serial łączący cechy Skinsów i Heroes.

Ukryty tekst:
Pięciu outsiderów pracujących na rzecz społeczności lokalnej zostaje zaskoczonych przez niecodzienną burzę, po której odkrywają u siebie wyjątkowe moce.
Ostra jak brzytwa Kelly (Lauren Socha) nagle zaczyna słyszeć myśli innych ludzi; okryty złą sławą sportowiec Curtis (Nathan Stewart Jarrett) odkrywa, że ma umiejętność zawrócenia czasu, gdy czegoś żałuje; imprezowiczka Alisha (Antonia Thomas) może pobudzać ludzi do seksualnej gorączki za sprawą dotknięcia skóry. Nieśmiały Simon (Iwan Rheon) potrafi się zrobić niewidocznym, gdy czuje się ignorowany. Jedynie mądrala Nathan (Robert Sheehan) wydaje się być "nienaruszonym" przez burzę. Wszyscy po kolei odkrywają, jakim cierpieniem może być posiadanie super mocy, których nigdy nie chcieli.

Na razie powstały dwa sezony, z czego drugi imo lepszy. Na początku oglądałam bardziej dla zasady, ale po kilku odcinkach maksymalnie wciąga i w efekcie 13 odcinków obejrzałam w 2 dni. Postacie bardzo wyraziste, nie da się być wobec nich obojętnym. No i genialnie dobrana muzyka :mrgreen:

You told us to come back when we've won 18. We are back.
18-06-2011 18:25
kojot Offline
Senior Member

Dzięki :* . Sprawdzę , akurat mam wolnego czasu trochę Smile . Wyjątkowe moce ? To coś dla mnie 8-)

The child is grown
The dream is gone
18-06-2011 18:31
Kamill Offline
Member

Oglądaliście finał "The Killing"?

Ukryty tekst:
OK, moim zdaniem finał zniszczył cały dorobek tego sezonu. Celem było wyeliminowanie Richmonda z walki o fotel burmistrza, więc to pewnie Adams coś kombinował. Chociaż bardzo możliwe, że to ojciec Gwen coś załatwił. Obydwoje mogli wyciągnąć Holdera z tego zadupia i teraz pewnie załatwią mu schronienie. Okazuje się jednak, że drugi sezon to wciąż ta sama sprawa, myślałem, że będzie tak jak w duńskiej wersji. Popieprzyli wszystko i nie wiem czy będę oglądał drugą serie. :/

21-06-2011 00:59
Mubinio Offline
jestę Scholsę.

Liczba postów: 1,128
Reputacja: 16
A Filary Ziemi widzieli? Smile Jestem zachwycony tym mini-serialem, wciągnął mnie jak mało który. Może to też zasługa tego, że akcja dzieje się w Anglii we wczesnym średniowieczu (bardzo lubię akurat ten okres historyczny). Fenomenalny Ian McShane jako przedstawiciel kleru i główny intrygant serii. Warto obejrzeć, naprawdę - tylko 8 odcinków, nie dłuży się, bardzo spójna fabuła i świetne zakończenie IMO.

Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
21-06-2011 05:59
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 48 gości