Intel
Super Moderator
Liczba postów: 1,880
Reputacja: 46
|
Re: Komentarze
Korzystając z czasu wolnego, postanowiłem dzień po drafcie przeprowadzić analizę siły poszczególnych drużyn. Jej zasady polegały na tym, że korzystając z zebranych wczoraj przy tworzeniu listy danych, sumowałem ilość zdobytych bramek przez:
a) pierwszy skład zespołu, tj. pomocnik z największą wartością zdobytych bramek i dwóch napastników z największą wartością zdobytych bramek, skład wybierany był zgodnie z zasadami wystawianiu go w lidze,
b) całą kadrę zespołu.
W przypadku, gdy któryś zawodnik grał w lidze niegrywalnej, mnożyłem ilość zdobytych przez niego bramek w tym okresie przez współczynnik o wartości 0,5 (po czym zaokrąglałem w górę w przypadku wyniku nienaturalnego). Oczywiście, liga niegrywalna lidze niegrywalnej nierówna, tak więc przez ten sam współczynnik mnożony był wynik Voskampa grającego w drugiej lidze holenderskiej i Cisse w lidze greckiej, a jak wiemy, poziom tych lig znacznie sie różni. W przypadku lig grywalnych współczynnik wynosił 1, więc żadnych zmian nie odnotowano. Oto wyniki mojej analizy (kolejność graczy według kolejności na drafcie).
Cytat:1. Hell Team (Czary): pierwszy skład - 74 gole (Hamsik, Ronaldo, Hulk), cała kadra - 130 goli; 1. najmocniejszy pierwszy skład i 1. najmocniejsza kadra
2. Beer Money (Mata): pierwszy skład - 60 goli (van der Vaart, Messi, Niang), cała kadra - 115 goli; 5. najmocniejszy pierwszy skład i 5. najmocniejsza kadra
3. Red Łódź (Jaroldz): pierwszy skład - 52 gole (Pastore, Gomez, Benzema), cała kadra - 102 gole; 8. najmocniejszy pierwszy skład i 11. najmocniejsza kadra
4. Wrogie Oddziały (Wróg Arsenalu): pierwszy skład - 50 goli (Taarabt, Gameiro, Villa), cała kadra - 112 goli; 9. najmocniejszy pierwszy skład i 7. najmocniejsza kadra
5. Pogoń Szczecin (buri): pierwszy skład - 49 goli (Robben, van Persie, di Vaio), cała kadra - 82 gole; 10. najmocniejszy pierwszy skład i 16. najmocniejsza kadra
6. FC Krowiarki (Foster): pierwszy skład - 55 goli (de Jong, Eto'o, Cisse), cała kadra - 98 goli; 7. najmocniejszy pierwszy skład i 12. najmocniejsza kadra
7. Cytrynówka FC (Lasq): pierwszy skład - 65 goli (Yilmaz, di Natale, Llorente), cała kadra - 123 gole; 2. najmocniejszy pierwszy skład i 2. najmocniejsza kadra
8. LZS Zimna Wódka (Adis): pierwszy skład - 47 goli (Adin, Soldado, Novakovic), cała kadra - 115 goli; 12. najmocniejszy pierwszy skład i 5. najmocniejsza kadra
9. FC Poznań United (Zashi): pierwszy skład - 29 goli (Stilic, Higuain, Kuyt), cała kadra - 57 goli; 19. najmocniejszy pierwszy skład i 19. najmocniejsza kadra
10. Smile.jpg (Tomek91): pierwszy skład - 42 gole (Simpson, Voskamp/Totti/Maiga/Everton x2), cała kadra - 106 goli; 13. najmocniejszy pierwszy skład i 8. najmocniejsza kadra
11. Husqvarna FC (CyberMU): pierwszy skład - 42 gole (Grosicki, Frankowski, Lopez), cała kadra - 66 goli; 13. najmocniejszy pierwszy skład i 18. najmocniejsza kadra
12. Speedway United (kaka): pierwszy skład - 61 goli (Overtoom, Cavani, Berbatov), cała kadra - 105 goli; 4. najmocniejszy pierwszy skład i 9. najmocniejsza kadra
13. Korf Utd FC (Almatziol): pierwszy skład - 64 gole (Alex, Negredo, Remy), cała kadra - 121 goli; 3. najmocniejszy pierwszy skład i 3. najmocniejsza kadra
14. Antyfutbol Verein (Kris1908): pierwszy skład - 49 goli (Janssen, Tevez, Castaignos), cała kadra - 97 goli; 10. najmocniejszy pierwszy skład i 13. najmocniejsza kadra
15. Sępy (RedLucas): pierwszy skład - 37 goli (Radovic, Cardozo, Demba Ba), cała kadra - 75 goli; 18. najmocniejszy pierwszy skład i 17. najmocniejsza kadra
16. Tratatata (rav10): pierwszy skład - 42 gole (Lampard, Falcao, Barrios), cała kadra - 88 goli; 13. najmocniejszy pierwszy skład i 14. najmocniejsza kadra
17. HaxMuball (robaldo): pierwszy skład - 42 gole (Iniesta, Pato, Aguero), cała kadra - 84 gole; 13. najmocniejszy pierwszy skład i 15. najmocniejsza kadra
18. FC Leszcze (rimas): pierwszy skład - 42 gole (Kirm, Matri, Chicharito), cała kadra - 105 goli; 13. najmocniejszy pierwszy skład i 9. najmocniejsza kadra
19. Donec a Populo Fascis de Irresponsible (Intel): pierwszy skład - 58 goli (Wijnaldum, Sow, Pazzini), cała kadra - 116 goli; 6. najmocniejszy pierwszy skład i 4. najmocniejsza kadra
20. Goryle (kojot): pierwszy skład - 24 gole (Jurado, Gignac, El Hamdaoui), cała kadra - 51 goli; 20. najmocniejszy pierwszy skład i 20. najmocniejsza kadra
Tak więc wygląda wynik mojej analizy. Statystyki rzadko przekładają się na rzeczywiste wyniki, ale zobaczymy, czy i tym razem tak się stanie.
Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba.
|
|