(01-08-2013 15:53)El Polako napisał(a): Jakoś nie widziałem żeby Legia się przejechała po Molde a tak się zarzekałeś, że Molde słabe, że sprzedało najlepszych (to ciekawe co by się działo z Legią jakby oni zostali), że nie mają kim grać a Legia jest coraz mocniejsza itp. Boisko zweryfikowało kto był lepszy, znacznie lepszy. Ktoś pisał że do przerwy powinno być 3:0 a ja powiem że do 22min powinno być 3:0 a a cały mecz w okolicy 7 powinien się zakończyć bo w drugiej połowie Molde też miało setkę tylko gracz po minięciu bramkarza trafił w boczną siatkę. Legia sfarciła niemiłosiernie. Ale jak zagra tak samo u siebie jak wczoraj to będzie kiepsko. W poprzedniej rundzie u siebie też zagrali słabo tylko różnica była taka że mieli sporą zaliczkę, teraz jej nie mają i może być ciężko
Bo Molde jest słabe, nic się tutaj nie zmienia. Legia zagrała tragicznie, co nie wyklucza też dobrej pierwszej połowy Norwegów. A że się przejedzie? Chodzi mi o dwumecz, przejdzie ich. Żaden mecz nie jest spacerkiem. Ale powiedz - nie jest tak, że Molde sprzedało swoich najlepszych zawodników? Co się nie zgadza? Eikrem i Angan to byli ich najlepsi zawodnicy - obecnie w kadrze ich nie ma. A Legia jest coraz mocniejsza, nic się nie zmienia. Wszystko idzie ku lepszemu, wszyscy to widzą, że obecnie Legia w organizacji, finansowo oraz sportowo jest najlepsza w kraju. Do tego świetnie sprowadza młodzież. Ja też moge gdybać, gdyby był Łukasik, Rzeźniczak, Jędrzejczyk, Astiz. Ale po co? Molde było lepsze w tym spotkaniu i podkreślałem to za każdym razem. Z tym, że Legia na wyjazdach zawsze gra słabo. U siebie - jak już pokazałem - jest znacznie lepiej.
To ja napisałem, że do przerwy powinno być 3-0. I nie przesadzaj z tymi siedmioma, czy inną setką w drugiej połowie, że zawodnik trafił w boczną siatkę. Żyro pod koniec spotkania z Rosenborgiem miał pustą bramkę i mógł zakończyć dwumecz na korzyść Legii. Ale tego nie zrobił. Rosenborg przyfarcił niemiłosiernie?
A - u siebie nie zagrają tak słabo. Co do meczu z TnS - zagrali tak, bo mieli zaliczkę [teraz w sumie też mają, bramka na wyjeździe zawsze spoko
]. Oni aby musieli wyjść i przyklepać awans, przejść ich jak najmniejszym nakładem sił, do tego zbliżał się mecz z Pogonią. Misja została wykonana. Coś jak w tym sezonie Manchester w meczu z Evertonem, gdy mieli LM z Realem.
(01-08-2013 15:53)El Polako napisał(a): Wiśle też byśtak kibicował? Śmiem wątpić.
Każdemu zespołowi kibicuję w Europie. Czy tak zagorzale, jak Legii? Nie wiem, ale staram się wspierać każdy zespół i patrzeć pewnie i optymistycznie na następne spotkanie.
(01-08-2013 15:53)El Polako napisał(a): Takie że poprzez osłabienie sprzedaniem najlepszych graczy Legia przejdzie ten dwu mecz bez żadnego problemu. A jużw pierwszym meczu mieli poważne problemy i mogli zakończyć udział w LM już na tym meczu
Nie napisałem, że bez żadnego problemu. Napisałem, że się po nich przejedzie, co wyjaśniłem wyżej. Mieli poważne problemy, Molde mogło zakończyć ten dwumecz w pierwszej połowie - nie zrobiło tego, trudno, 1-1. Korzystny rezultat Legia przywiozła do Polski.
(01-08-2013 15:53)El Polako napisał(a): Lepszym zespołem było Molde pod każdym względem bez dwóch zdań.
Tak.
(01-08-2013 15:53)El Polako napisał(a): Wcześniej pisałeś że Legia się po nich przejedzie, czyli wywnioskowałeś że to będzie bardzo łatwy mecz m.in dlatego że to nie Wisła, a teraz piszesz że to dziwne żeby był to łatwy mecz skoro oni są w trakcie sezonu? Sorry ale wieje hipokryzją bo jedno wyklucza drugie.
Wyjaśniłem wyżej. Nie napisałem, że to będzie spacerek. Norwegowie grają innym systemem, są już w grze...a zresztą - pisałem wcześniej.
Wisła miała swój czas, straciła go, skompromitowała się zbyt wiele razy, oddała pałeczkę innej drużynie. Wyżej napisałem, że się po nich przejedzie, dalej to podtrzymuję. Uważam, że Legia wygra z Molde i zobaczymy ich w IV rundzie Ligi Mistrzów.