To i ja dam moje prognozy. Od razu mówię, że nie są one obiektywne i wiele będzie wręcz... absurdalnych.
1. Almatziol - Korf Utd FC
Napastnicy: Cristiano Ronaldo(Real Madryt), Darío Cvitanich(Nicea), Luis Muriel(Udinese Calcio), Vedad Ibisevic(Stuttgart), Jacob Mulenga(Utrecht)
Pomocnicy: Michu(Swansea City), Pablo Batalla(Bursaspor), Danny(Zenit St. Petersburg)
KOMENTARZ: Nie sądziłem, że Almatziol wybierze Ronaldo w pierwszej. Byłem niemal pewien, że to Messi poleci pierwszy. Tak czy siak nieco się zawiodłem. Z pierwszego miejsca powinien być jeszcze jeden napastnik, który strzeli przynajmniej te 15 bramek.
Największe Gwiazdki: Ronaldo, Mulenga, Danny
Miejsce na koniec sezonu: 2-4
2. robaldo - Clevuś
Napastnicy: Leo Messi(FC Barcelona), Wilfried Bony(Swansea City), Antonio di Natale(Udinese Calcio), Mario Gomez(Fiorentina), Luc Castaignos(Twente Enschede), Brandão(Saint-Etienne)
Pomocnicy: Piti(Granada CF), Henrikh Mkhitaryan(Borussia Dortmund)
KOMENTARZ: Tutaj jest już ciekawie. Sam Messi powinien Ci zapewnić ze 30 goli. Do tego dochodzi Bony, czyli najlepszy strzelec Eredivisie poprzedniego sezonu i niezniszczalny di Natale. Pomocników masz za to słabych. O ile Piti powinien grać zawsze w pierwszym składzie, o tyle tego Ormiana nie jestem pewien.
Największe Gwiazdki: Messi, Bony, Gomez
Miejsce na koniec sezonu: 1-3
3. Krix - Antyfutbol 1908 Zbaraż
Napastnicy: Robin van Persie(Manchester United), Carlos Tevez(Juventus Turyn), Neymar(FC Barcelona), Edward Salvio (Benfica), Adam Szalai(Schalke 04), Kalu Uche(Kasimpasa SK)
Pomocnicy: Aleksander Immers(Feyenoord), Jakub Rodríguez(AS Monaco)
KOMENTARZ: Życzę Ci jedynie, że Robin van Persie strzelał, nawet w każdym meczu. Poza tym "Twat from Argentina" może odzyskać formę w Juventusie, ale to nie jest pewne. Wybierając Neymara, stawiałeś chyba na nazwisko jak sądzę? Nie jest to strzelec wyborowy, raczej więcej będzie asystował. Za to należy Ci się aplauz za wybór Immersa, który może być najlepszym pomocnikiem tej ligi.
Największe Gwiazdki: Van Persie, Neymar, Immers
Miejsce na koniec sezonu: 3-5
4. Adis - LZS Zimna Wódka
Napastnicy: Falcao(AS Monaco), Jackson Martínez(FC Porto), Aron Jóhannsson(AZ Alkmaar), Mario Balotelli(AC Milan), Karim Benzema(Real Madryt), Klaas-Jan Huntelaar(Schalke 04)
Pomocnicy: Georginio Wijnaldum(PSV), Santi Cazorla(Arsenal FC)
KOMENTARZ: Falcao jak się rozkręci to strzeli te 20 goli. Martinez też powinien się powystrzelać. Ciężko powiedzieć jak Ci będzie szło. Na pewno będziesz musiał uważać kogo wystawiasz.
Największe Gwiazdki: Falcao, Balotelli, Cazorla
Miejsce na koniec sezonu: 3-5
5. Intel - DPFI
Napastnicy: Alfred Finnbogason(Heerenveen), Christian Benteke(Aston Villa), Dimitri Payet(Olimpique Marsylia), Carlos Vela(Real Sociedad), Daniel Sturridge(FC Liverpool)
Pomocnicy: Marco Reus(Borussia Dortmund), Marek Hamsik(Napoli), Tino Costa(Spartak Moskwa)
KOMENTARZ: Powinieneś być kandydatem do podium. Najgorsze jest to, że zabrałeś kilku graczy, których ja chciałem i to dokładnie w tych samych kolejkach! Napastnik z Heerenveen powinien zostać królem strzelców, Benteke już pokazał na co go stać. Hamsik to wielka niewiadoma, bo jest tych kilku napastników w Napoli, którzy powinni przejąć obowiązki strzelania goli.
Największe Gwiazdki: Finnbogason, Sturridge, Reus
Miejsce na koniec sezonu: 2-4
6. Mata - Beer Money
Napastnicy: David Villa(Atletico Madryt), Gonzalo Higuain(Napoli), Oscar Cardozo(Benfica), Kun Aguero(Manchester City), Moussa Sow(Fenerbache), Marek Saganowski(Legia Warszawa)
Pomocnicy: Siem de Jong(Ajax Amsterdam), Arjen Robben(Bayern Monachium)
KOMENTARZ: Mogło być lepiej! Villa będzie konkurował z Diego Costą, Higuain także może mieć problem ze strzelaniem przy Insignie. Aguero też może okazać się niewypałem.
Największe Gwiazdki: Higuain, Aguero, Robben
Miejsce na koniec sezonu: 7-9
7. Zashi - FC Poznań United
Napastnicy: Mario Mandzukić(Bayern Monachium), Fredy Montero(Sporting Lizbona), Pedro(FC Barcelona), Vojo Ubiparip(Lech Poznań)
Pomocnicy: Oscar(Chelsea FC), Jesper Drost(Zwolle), Keisuke Honda(CSKA Moskwa), Clément Grenier(Olimpique Lyon)
KOMENTARZ: Przejdę do konkretów. Nie ma tu nikogo, kto będzie strzelał co kolejkę. Wątpię czy ktokolwiek przekroczy barierę 18 goli...
Największe Gwiazdki: Mandzukic, Pedro, Oscar
Miejsce na koniec sezonu: 9-11
8. buri - Pogoń Szczecin
Napastnicy: Zlatan Ibrahimovic(PSG), Grazziano Pelle(Feyenoord), Stefan Kiessling(Bayer Leverkusen), Lima(Benfica Lizbona), Ricky van Wolfswinkel(Norwich City)
Pomocnicy: Cesc Fabregas(FC Barcelona), Hernanes(SS Lazio), Takafumi Akahoshi(Pogoń Szczecin)
KOMENTARZ: Ciekawie. Zobaczymy jak przy Cavanim będzie grał "Ibracadabra". Kiessling także może być świetnym wyborem. Powinieneś zająć miejsce wyższe niż te, które miałeś teraz na drafcie.
Największe Gwiazdki: Pelle, van Wolfswinkel, Hernanes
Miejsce na koniec sezonu: 6-8
9. KARTONick - Machinima Team
Napastnicy: Diego Costa(Atletico Madryt), Anthony Modeste(Hoffenheim), Roberto Soldado(Tottehnam Hotspur), Alberto Gilardino(Genoa CFC), Henri Bienvenu(Eskisehirspor)
Pomocnicy: José Manuel Jurado(Spartak Moskwa), Yoann Gourcuff(Olimpique Lyon), Evandro(Estoril-Praia)
KOMENTARZ: Skłamałbym mówiąc, że jestem niezadowolony. Nie byłem przygotowany na draft. W ostatniej chwili wybrałem Costę. Na początku byłem zażenowany, ale tak teraz myślę, że jest godzien pierwszego wyboru. Modeste to także pewne ryzyko. Na razie gra super, zobacymy co będzie dalej. Liczę, że Bale odejdzie z Tottenhamu - wtedy Soldado musi być tym snajperem numer 1! Gilardino to chyba największa porażka w moim zespole. Miał być Higuain z Napoli. Niestety Argentyńczyk był już wybrany, a musiałem nominować kogoś z Serie A. Padło na zawodnika z Genui, bo... to zgoda Neapolitańczyków, więc pierwszy był to pierwszy zespół, o którym pomyślałem. Bienvenu jestem pewny - po prostu jest najlepszym strzelcem w Eskisehirsporze i nie powinien mu nikt zabrać tego miejsca.
Przejdźmy teraz do moich pomocników. Jurado odkryłem, gdy przeglądałęm trasnfery w rosyjskiej Premier Lidze. Do Fenerbache poszedł Emenike, zatem jest to szansa dla Jurado. Z Gourcuff'em jest podobnie. Jest niby ten Lacazette, ale nie tylko on zdobywa gole. W dodatku Yoann ma karne w Lyonie. Z Evandro także jestem dumny. Na razie w pierwszym meczu Estoril strzelił dwie bramki!
Największe Gwiazdki: Soldado, Bienvenu, Jurado
Miejsce na koniec sezonu: 6-8
10. RedLucas - Sępy
Napastnicy: Edison Cavani(PSG), Stephan El Shaarawy(AC Milan), Emmanuel Emenike(Fenerbache), Alvaro Negredo(Manchester City), Marco Paixao(Śląsk Wrocław)
Pomocnicy: Alex Meier(Eintracht Frankfurt), Christian Eriksen(Ajax Amsterdam), Isco(Real Madryt)
KOMENTARZ: Sam Cavani Ci meczów nie powygrywa. Negredo za to może mieć problem z przedostaniem się na stałe do pierwszego składu City - w końcu "The Citizens" mają kilku wartościowych napastników. Lepiej jest z pomocnikami. Eriksen to świetny zawodnik, w dodatku bramkostrzelny!
Największe Gwiazdki: Cavani, Meier, Eriksen
Miejsce na koniec sezonu: 9-11
11. duskhorizon - FC Matapoptokach
Napastnicy: Burak Yilmaz(Galatasaray), Vladimir Dvalishvili(Legia Warszawa), Fernando Torres(Chelsea FC), Jozy Altidore(AZ Alkmaar), André-Pierre Gignac(Olimpique Marsylia), German Denis(Atalanta Bergamo)
Pomocnicy: Gareth Bale(Tottenham Hotspur), Diego(Wolfsburg)
KOMENTARZ: Jeśli Bale odejdzie do Madrytu to możesz mieć problemy z pomocnikami. A tak to wybory co najmniej kontrowersyjne. Niestety, masz najgorszą kadrę w lidze.
Największe Gwiazdki: Yilmaz, Altidore, Bale
Miejsce na koniec sezonu: 10-12
12. Undermine - LTSK 2010 Czarnih
Napastnicy: Luis Suarez(FC Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang(Borussia Dortmund), Robert Lewandowski(Borussia Dortmund), Didier Drogba(Galatasaray)
Pomocnicy: Mesut Ozil(Real Madryt), Artur Vidal(Juventus Turyn), Eden Hazard(Chelsea FC), Mateusz Klich(Zwolle)
KOMENTARZ: Jak na ostatni pick to jest OK. Masz dwóch najlepszych strzelców BVB, więc wystarczy kontrolować sytuację i możesz być pewny kilkunastu goli. Nie wiem za to jak będzie się spisywał Suarez. Podobno ma już nie gryźć, ale to chyba puste słowa...
Największe Gwiazdki: Lewandowski, Ozil, Hazard
Miejsce na koniec sezonu: 10-12