Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Football Club United of Manchester
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 3,336
Reputacja: 0

Morgan napisał(a):Pytanie mam następujące Smile czemu kibice FC United nie lubią Ferdinanda ? Smile

To nie jest tak, ze go nie lubia, poprostu kiedy zaspiewal on i jego agent podwyzke do 110 - 120 £ tyg zrobilo sie troche nieciekawie wsrod kibicow UNITED no i powstalo pare piesni na ten temat, ale to raczej tak pol zartem / pol serio, Rio mimo wszystko jest szanowany w srodowisku kibicowskim Smile Prosze nie odbierac tej piesni jako akt obrazenia lub przeciwstawienia sie przeciwko Rio Smile

Under The Boardwalk - United Warriors
08-02-2008 14:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Zostal odwolany 3 mecz z rzedu FC UNITED, tym razem w Presidents Cup z Nantwich, marzec i kwiecien w UniBond League bedzie strasznie napiety, praktycznie 2-3 mecze na tydzien, ostatni mecz zostal przelozony na 27 luty. Wszystko spowodowane warunkami atmosferycznymi, deszcz i przymrozki niezbyt dobrze wplywaja na murawe, tym bardziej na Gigg Lane, gdzie grywa Bury FC, FC UNITED i inne ekipy.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE! THE SOUL IS ONE!

09-02-2008 18:49
Wojtek3 Offline
Posting Freak

http://www.fcum.pl/forum/viewtopic.php?t=63

Jesli ktos jest zainteresowany kupnem koszulki, kubka, odznaki, programu meczowego albo czapki i wielu wielu innych FC UNITED, sklada zamowieie na forum FCUM.pl / tak jest tanio i bardziej sie oplaca niz samemu Wink

12-02-2008 02:53
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Niezla lipa moze byc na wiosne z terminarzem FC UNITED. Przez 3 tygodnie nie zagralismy zadnego meczu ligowego i pucharowego, co spowoduje duza czestotliwosc meczy pod koniec sezonu, a to moze byc duzym problemem.
Fakt, ze ta przerwa pozwoliła na powroty po kontuzjach kilku pilkarzy ale z drugiej strony moze nas to wybic z rytmu meczowego.
16-02-2008 15:00 Skelmersdale United na Gigg Lane :!: :!: :!:
Wielki mecz, bo w najblizszym meczu (jesli stan murawy na to pozwoli) zagramy z liderem ktory jest ostatnio w świetnej formie.
Juz teraz FC UNITED ma "przesrany terminarz", bo od soboty w 8 dni mamy zaplanowane 4 mecze :lol:
Jutro gramy sparing z Flixton, by przygotowac sie na sobotni mecz.
12-02-2008 21:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Ciampel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,923

Widać działacze UniBond League First Division czerpią inspirację z góry, tj. władz Premer League, które lubią dać w kość graczom właśnie w okresie świątecznym, gdzie gra się z równie dużą częstotliwością Wink

Pierwsze koty za płoty, może takie wymuszone zmiany przyniosą profity za "x" lat, kiedy FCUoM będzie pukać do drzwi wyższych lig, w których obowiązują tak samo srogie reguły jak w EPL w kwestiach noworocznych Wink

capo di tutti capi

MUSC PL
12-02-2008 21:45
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Mecz z Skemersdale jest praktycznie o awans bo jesli polegniemy bedziemy tracic do nich 13 punktow, ale 3 mecze mniej, trzeba bedzie jeszcze dodac ciagle walczace o awans Ashton...

Jedna jestem dobrej mysli, ciesze sie, ze moj debiut na Gigg Lane bedzie mial miejsce na takim szlagierze Wink No, chyba, ze tfu.. murawa tfu..

13-02-2008 00:20
EricRyan Offline
Senior Member

Liczba postów: 270

Wygrana z liderem 3:0 na Gigg Lane to świetny wynik i czekamy na relacje Wojtka, bo pisał mi SMSa ze dotarł na mecz Smile BRAWO!
Inne wyniki tez ukladaja sie pod FCU, wiec wypada tylko odrabiac meczowe zaleglosci SmileSmileSmile
17-02-2008 02:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Ahh Ohh We Love UNITED! Na meczu bylo kapitalnie, ale po kolesi wszystko.

Przed Gigg Lane bylem juz jakies 2,5 przed meczem, by rozeznac sie z kasa na wejscie, match programme itp, pogadalem troche z ludzmi.

Wszedlem na stadion, zobaczylem mnostwo flag i transperntow na East i North Stand, m.in FC UNITED - Warsaw.

Kibice zaczeli sie juz zjezdzac 1 godz przed spotkaniem i wchodzic na trybune, strasznie rodzinna atmosfera, ludzie z rodzinami, pilkarze schodzacy i rozdajacy autografy ( sam sie zalapalem na fotke z Chadwickiem przed stadnionem ).

Atmosfera na meczu kapitalna, swietna, wysmienita, ciezka do opisania Smile Piesn za piesnia, ani chwili przestojua , a jak juz to West uzupelnialo sie z South i gralo wszystko. Kibicow ok 2200, choc pewnie bylo wiecej gdyby nie mecz MUFC dzisiejszego dnia.

FC UNITED przewazalo przez cale spotkanie, Skemersdale w ogole nie istanialo, nie sprawiali wrazenia liderow, ciesza gole Pattersona wracajacego po kontuzji, czeka nas heszcze troche meczy, m.in z Bamber, jednak jestesmy na dobrej drodze by znowu zrobic awans do kolejnej ligi Smile

[Obrazek: dsc1147wv3.th.jpg]

Znalazlem fotke na necie :mrgreen:

17-02-2008 20:25
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Wczorajszy mecz z Nantwich w Presidents Cup zostal odwolany znowu z powodu zamraznietej murawy.

Za niedlugo czekaja nas ciezkie mecze z czolowka, 1 marca Bamber, 4 dni pozniej Curzon, 3 dni pozniej Bradford, po tych meczach bedziemy wiedziec czy FCU bedzie mialo dalej nadzieje na awans czy juz ja straci. PO meczu z SU jestesmy pewni, ze maja Wink Trzymamy kciuki by zrobic 3 z rzedu awans Wink

20-02-2008 00:18
Ciampel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,923

Wczoraj FCUoM zremisowało na wyjeździe z Bamber Bridge i to w dodatku bezbramkowo, co graczom z Gigg Lane zbyt często się nie przydarza. Lepszy rydz niż nic, ale strata tych punktów może być dość widoczna w końcowym rozrachunku. Nie zapominajmy też, że teraz właśnie będziemy podejmować głównie czołówkę... Wink

capo di tutti capi

MUSC PL
24-02-2008 11:04
Wojtek3 Offline
Posting Freak

Ciampel napisał(a):Wczoraj FCUoM zremisowało na wyjeździe z Bamber Bridge i to w dodatku bezbramkowo, co graczom z Gigg Lane zbyt często się nie przydarza. Lepszy rydz niż nic, ale strata tych punktów może być dość widoczna w końcowym rozrachunku. Nie zapominajmy też, że teraz właśnie będziemy podejmować głównie czołówkę... Wink

Czołowka to Bamber, Bradford i Skermesdale, te 3 kluby po FCUM jesli powygrywa reszte meczy beda sie liczyc w walce o 1 lokate premiujaca awans do 7 ligi angielskiej, reszta ekip co jest przez FCUM praktycznie bez szanse bo przy 24 rozegranych meczach FCUM maja 30. Wink

Wczoraj padl dopiero 3 bezbramkowy remis w historii klubu :!: Wiadomo, ze pierwszy mecz zakonczyl sie takim wynikiem FCUM, oficjalny rzecz jasna no i kilka meczy pozniej dokonali tego wyczyny po raz 2.

Przypomne, ze awansuje tylko jedna ekipa a druzyny z miejsc 2-5 graja baraze miedzy soba, widzow na Bamber bylo 1,6 tys Wink wiadomo, RED ARMY ;]

24-02-2008 11:26
pawlo Offline
Senior Member

Liczba postów: 415

pejter napisał(a):Zgodnie z tym co pisaliście, to chyba ludzie tworzący tamto forum nie za bardzo pojmują na czym polega kibicowanie FC United, skoro w notce zachęcającej do wejścia na forum tak bardzo podkreślają awans, a nie wspomnieli w ogóle o suwerenności, która przecież jest najważniejsza?

Polecam zastosowac sie do malej sciagi:
1. zapoznaje sie z tematem
2. zapoznaje sie z ludzmi
3. pierdole glupoty

Nie odwrotnie.

Chyba ze nie zalezy ci na tym by kto kolwiek traktowal cie powaznie. Wiem ze internet jest glownie anonimowy i mozna sobie pozwolic na takie rzeczy.

Wracajac do tematu. Czy mi sie zdaje czy rywale zagrali pod nas? Bo ciągle mamy realna szanse na zwyciestwo w lidze, co jeszcze pare meczy temu wydawalo sie wrecz niemozliwe.

Szkoda pucharu troche, ale z drugiej strony, patrzac na ten maraton co nasz czeka, to moze to i dobrze. Jezeli nie wygramy ligi, to kolejne miejsca nie sa tak wazne, byle zmiescic sie w pierwszej 5. Bo wtedy mamy baraze.

Ciekawe, gdzie bedziemy rozgrywac domowe mecze w przyszlym sezonie. Bo rezygnacja z bury moze nie oficjalna, ale chyba juz przesadzona mi sie wydaje.

50 years ago, our team lay in the snow.
Battered and bloodied some of them died,
Some of them survived.
Charlton and Matt Busby,
They took us to Wembley.
And we beaten Benfica and we won the cup,
all those years ago.
27-02-2008 06:17
Pejter Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,729

pawlo napisał(a):Polecam zastosowac sie do malej sciagi:
1. zapoznaje sie z tematem
2. zapoznaje sie z ludzmi
3. pierdole glupoty

Nie odwrotnie.

Chyba ze nie zalezy ci na tym by kto kolwiek traktowal cie powaznie. Wiem ze internet jest glownie anonimowy i mozna sobie pozwolic na takie rzeczy.

Tutaj akurat parę osób dość dobrze mnie zna, nie osobiście, ale w tym "wirtualnym świecie" znamy się bardzo długo, więc nie piszę różnych rzeczy tylko dlatego, że jestem "anonimowy" :wink:

Z tematem jestem mimo wszystko dobrze zapoznany, a to, że jednak mam odmienne zdanie na temat FC United, niż Wojtek, Eric, czy ty, to już inna sprawa.
Kilku ludzi kibicujących FC United też znam dobrze, a "pierdolenie głupot" było przez ciebie wyrwane z dyskusji, bo było to w formie ironii i malutkiej prowokacji na przesadne podkreślanie niezależności, a nie wyników.

Spokojnie, nie mam zamiaru nikogo tutaj obrażać. Wy macie prawo kibicować FC United, inni mają prawo być przeciw albo neutralni i to chyba nie jest dziwne.
27-02-2008 18:43
pawlo Offline
Senior Member

Liczba postów: 415

Czym kolwiek by nie byl ten twoj post, to jednak zachaczylo i o mnie. Z tematem jak widze nijak jestes zapoznany, bo jakbys wszedl chociaz na to forum i przeczytal poczytal posty, doskonale bys wiedzial ze ludzie tam piszacy o suwerennosci wiedza doskonale.

nie bylo wyrwane z dyskusji, bo przeczytalem caly ten temat. Po prostu marnej jakosci docinka. Zachowales sie po prostu jak pospolity troll grasujacy po forach.

I wiem ze na tym forum jestes dlugo bo tez cie pamietam, zanim sie strona nie rozleciala.

Cytat:Spokojnie, nie mam zamiaru nikogo tutaj obrażać. Wy macie prawo kibicować FC United, inni mają prawo być przeciw albo neutralni i to chyba nie jest dziwne.

Jasne ze masz prawo. I nikt ci nei karze im kibicowac. Po prostu taka droge wybralismy i tyle. Ty wybrales inna ok. Nie jest nigdzie powiedziane ze zeby byc kibicem untied trzeba tez kibicowac FC.

Tylko jest ogromna roznica miedzy: mam w dupie, a krytykuje.
27-02-2008 21:20
Pejter Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,729

pawlo napisał(a):Czym kolwiek by nie byl ten twoj post, to jednak zachaczylo i o mnie.

Jeśli jesteś jednym z tworzących to forum to sorry, ale dobrze wiesz, że nie o to mi chodziło, żeby haczyło w kogokolwiek oprócz moich rozmówców.

pawlo napisał(a):Z tematem jak widze nijak jestes zapoznany, bo jakbys wszedl chociaz na to forum i przeczytal poczytal posty, doskonale bys wiedzial ze ludzie tam piszacy o suwerennosci wiedza doskonale.

Chodziło mi o zapoznanie z tematem FC United, nie z forum. No i pisałem, że odnoszę się właśnie o informację zacytowaną przez Ciampela, a nie o posty na forum, bo rzeczywiście nie przeglądałem.

pawlo napisał(a):Po prostu marnej jakosci docinka.

Masz prawo tak uważać, bo uznałeś, że dotyczy to również ciebie.

pawlo napisał(a):Zachowales sie po prostu jak pospolity troll grasujacy po forach.

Mimo wszystko, trochę przesadzasz :wink: Tak by było, gdybym wcześniej nie brał udziału w dyskusji, ale brałem i ten post miał zupełnie inny wydźwięk, niż gdybym go "ot tak" napisał.

pawlo napisał(a):zanim sie strona nie rozleciala

Na szczęście się poskładała (a raczej ją poskładaliśmy), więc może nie wracajmy już do tego.

pawlo napisał(a):Tylko jest ogromna roznica miedzy: mam w dupie, a krytykuje.

Ja coś takiego napisałem?
27-02-2008 21:32
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości