Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsy transferowe
Chudy Offline
Senior Member

Liczba postów: 528
Reputacja: 0
Re: Newsy transferowe
No to Nike zaoszczędzi, wyprzeda magazyny i resztki z kampani R9. Po Nazario De Lima.
08-05-2009 20:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika
sir_matt Offline
Member

Liczba postów: 183
Cytat:Gwiazda Bayernu Monachium Franck Ribery po sezonie najprawdopodobniej zmieni klub. Niedawno informowaliśmy, że najbliżej pozyskania przebojowego pomocnika jest Barcelona . Jednak zdaniem największego francuskiego dziennika sportowego "L'Equipe" to Real Madryt jest faworytem w wyścigu po Ribery'ego. Francuscy dziennikarze, że pomimo zainteresowania ze strony Barcelony i Manchesteru United, Ribery po sezonie przeniesie się na Santiago Bernabeu. Głównym powodem, dla którego to "Królewscy" są bliżej sfinalizowania transferu jest zdaniem "L'Equipe" decyzja samego piłkarza.

Wielkim zwolennikiem sprowadzenia Ribery'ego do stolicy Hiszpanii jest Zinedine Zidane, który po ewentualnej wygranej przez Florentino Pereza wyborów na prezydenta klubu obejmie jedną z ważnych funkcji w Realu. "Zizou" uważa, że głównym celem "Królewskich" jest teraz odzyskanie dobrego imienia klubu, a Ribery na pewno by w tym pomógł.

- On chce grać w Hiszpanii i Real musi zrobić wszystko, aby go tu ściągnąć - powiedział Zidane telewizji Canal+.

http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,11110802,wiadomosc.html

a niech se idzie brzydal. nie rozumiem ciągle tego fenomenu, że prawie każdy chce grać w Realu Madryt, klubie który od 7 lat nic w Europie nie osiągnął. Jeśli chodzi o to tylko żeby zapisać sobie w CV, że zaliczyło się grę u Królewskich (bądź Kurewskich, jak kto woli) to żal.pl

What a friend we have in Jesus ?
He's a saviour from afar
And his name is Cantona
09-05-2009 09:02
United07Lover Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 13
Matko, wszyscy się chcą to tego Realu przenosić, tyle gwiazdek już tam gra, a jakoś nadal nie potrafią nic zdziałać. Ribery niech idzie, niech sobie karierę zwali.
09-05-2009 09:47
Tomek91 Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,434
Reputacja: 2
Cytat:Dyrektor Bayernu Monachium Uli Hoeness twierdzi, że Franck Ribéry nie jest na sprzedaż nawet za 60 milionów funtów!

Według doniesień mediów właśnie taką kwotę zaoferował Manchester United za francuskiego skrzydłowego. Angielski klub szybko zdementował te rewelacje, teraz podobny krok wykonał zarząd Bawarczyków.

"Nie oddamy Francka Ribéry'ego za 60 milionów funtów" - powiedział Hoeness dla Kickera.

Usługami 26-latka zainteresowane są również Barcelona, Real Madryt oraz Chelsea. Hoeness twierdzi jednak, że żadna oferta z ich strony nie wpłynęła.

"Jeszcze nie otrzymaliśmy żadnego zapytania dotyczącego Francka Ribéry'ego" - dodał.

"Nie mieliśmy żadnego kontaktu z żadnym klubem, który w mediach łączony jest z naszym zawodnikiem."

Powoli nam się robi z tego sytuacja podobna do zeszłorocznej "przeprowadzki" Ronaldo do Realu. Wink Pewnie ze 2,3 razy w tygodniu będziemy słyszeli nowe zwroty akcji w sprawie odejścia Ribery'ego.

W sumie nie wiem na co on Barcelonie, fakt jest to piłkarz, którego każdy klub chciałby mieć w swoich szeregach, ale Barca zaczyna mi przypominać powoli Real sprzed paru lat, kiedy to kupowali zawodników na pozycję, która jest obsadzona, a zapominają o obronie. W końcu da się słyszeć w tym roku, że Abidal gra średnio, więc czemu nie rozglądają się za obrońcą, a szukają ofensywnych graczy? No chyba, że Guardiola chce zrobić z Messiego obrońcę Wink

Cytat:Arsene Wenger, menedżer Arsenalu Londyn, nie wykluczył, że Emmanuel Adebayor mógłby odejść do Chelsea Londyn po zakończeniu bieżącego sezonu. Za przykład podał przypadek Ashley'a Cole'a.

Przeniósł się on właśnie do Chelsea, a w zamian do Arsenalu trafił William Gallas. Gdyby szkoleniowcem The Blues został Carlo Ancelotti, to zażyczyłby sobie, by działacze kupili właśnie Adebayora.

Ciężko wierzyć w wiarygodność tej wiadomości, bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby Wenger coś takiego powiedział. Jeśli Adebayor zdecydowałby się na taki krok to obok wspomnianego Cole'a byłby najbardziej znienawidzonym piłkarzem wśród kibiców klubu z the Emirates.
09-05-2009 10:16
sir_matt Offline
Member

Cytat:Juventus Turyn potwierdził, że nowym piłkarzem klubu "Starej Damy" został Brazylijczyk Diego. 24-letni pomocnik przeszedł do Juventusu z Werderu Brema.

Piłkarz od kilku dni przebywał w Turynie na testach medycznych, które wypadły pomyślnie. Diego podpisał pięcioletni kontrakt z Juventusem w ramach, którego według nieoficjalnych informacji będzie zarabiał około 4 milionów euro.

Utalentowany pomocnik kosztował Juve 24,5 miliona euro. Płatność została rozłożona na trzy raty (14 mln - 2009 r., 5,5 mln - 2010 r., 5 mln - 2011 r.)

- Jestem bardzo szczęśliwy, że stałem się częścią tak prestiżowego klubu jakim jest Juventus. Marzyłem o tym od dziecka - powiedział Diego. - Po moich doświadczeniach w Bundeslidze i Portugalii postanowiłem spróbować swoich sił we Włoszech, gdzie gra się na wyższym poziomie. To bardzo trudna i wyrównana liga. Uważam, że to odpowiedni moment w mojej karierze, aby wykonać taki krok. Jestem przekonany, że mogę być ważną postacią w Juventusie - dodał.

Mamy pierwszy news transferowy. Jednak żeby o coś powalczyć w przyszłym roku to Juve musi się trochę bardziej wzmocnić i odmłodzić Smile Jestem ciekaw jak sobie Diego poradzi w Serie A, która, myślę, jest bardziej wymagająca niż Bundesliga

He's a saviour from afar
And his name is Cantona
26-05-2009 13:02
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
O przenosinach Diego można było przeczytać już dawno. Dobry ruch starej damy jak i samego piłkarza. Werder już stoczy się zupełnie. Nie wiem jakim cudem awansowali do finału PUEFA . To co pokazywali w rodzimej lidze wołało o pomstę do nieba.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
26-05-2009 13:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
panopticum Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,648
Reputacja: 6
Wasilewski w Anglii?
Cytat:Być może niedługo trener będzie musiał sobie radzić bez czołowego obrońcy. Według belgijskiego tabloidu " Het Nieuwsblad" Polakiem interesują się angielskie kluby m.in. Stoke, Wolverhampton i przede wszystkim Hull. Jak pisze belgijska gazeta, 17. drużyna Premier League byłaby skłonna zapłacić za obrońcę Anderlechtu 2,2 mln euro.
link link
Ciekawe. Jeśliby już miał gdzieś przechodzić to chciałbym żeby przeszedł do Hull.

“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

Blog klasy B <- mój fajny blogasek.
26-05-2009 21:48
dsw_MUszyna Offline
Senior Member

Liczba postów: 439
To kluby w których mógłby sobie pograć. A kibice za styl gry by go kochali.

na forum dsw_MUszyna, na Redlogu Dominik Wink
MUSC PL Member
<!-- m -->http://naazymut.blox.pl<!-- m --> << notatki z moich wędrówek
26-05-2009 21:49
maju Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,351
Ale za 2 sezony grałby w Championship a tak to walczy o najwyższe trofea w Belgii. Po mojemu powinien zostać w Brukseli.

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
27-05-2009 06:41
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
W jego przypadku można spróbować. Myślę, że miałby realne szanse na grę, w Anglii ceni się takich piłkarzy. Można spróbować sobie wyrobić markę i nawet po spadku szukać angażu w jakimś beniaminku. Ryzyko duże, ale dziesięć razy większe szanse na grę niż w ataku czy pomocy.

Fan United od 1992 roku
27-05-2009 07:54
panopticum Offline
Posting Freak

maju napisał(a):Ale za 2 sezony grałby w Championship a tak to walczy o najwyższe trofea w Belgii.
No, ale kogo obchodzi liga belgijska. Można się cykać jak Brożek a można też szukać okazji do rozwoju.

27-05-2009 09:06
sir_matt Offline
Member

Ebi też się fantastycznie w Boltonie rozwinął Wink

He's a saviour from afar
And his name is Cantona
27-05-2009 10:02
panopticum Offline
Posting Freak

Z takim podejściem to można zostać królem okręgówki, bo a nuż sobie nie poradzimy sobie z wyższym poziomem.

27-05-2009 10:04
sir_matt Offline
Member

Nie chodzi o to żeby sobie nie stawiać wyższych celów, ale czy w tych drużynach z końca tabeli może się bardziej rozwinąć niż w Anderlechcie? Szczerze wątpię. Aha, a co do transferów to Gomez (najdroższy piłkarz w historii Bundesligii) i Olić w Bayernie. Bawarczycy wzmacniają linię ataku, a chyba zapominają o słabym środku pola i beznadziejnej defensywie.

He's a saviour from afar
And his name is Cantona
27-05-2009 10:12
panopticum Offline
Posting Freak

Grając przeciwko lepszym zawodnikom nie rozwinie się? Ile razy w Anderlechcie może zagrać w ciągu sezonu przeciwko Manchesterowi, Arsenalowi, Chelsea i Liverpoolowi?

27-05-2009 10:16
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości